25 Kasım 2017 Cumartesi

24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

25 Kasım 2017 Cumartesi
Öğretmenler Günü Mesajları
Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutluyoruz.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜN TARİHÇESİ

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür. Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen  Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi'ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.
Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler Gününün tatil olup olmadığı da ülkesine göre değişir.

Öğretmenler Günü Mesajları 2017


Öğretmenler günü için hazırlanmış öğretmeninize göndereceğiniz mesajları bu yazımda bulabilirsiniz.
  • Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakârlıgı gösteren sizlere çok borçluyuz. Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun
  • Siz Öğretmenler “Sevgi Elçileri” siniz. Sınıfta yaşama sevinci, toplumda huzur, Ülkede barış, Meslektaşları arasında demokratlıgın simgesisiniz.
  • Siz kara göklerin yıldızları, ışıtın Yurdumuzu sabaha kadar! Ama düşe kalka, Ama yigit, Ama Umutlu… Alın benim gönlümden de o kadar. Ve Onlar, yıldızlar gibi gözleri ışıl ışıl yananlar! Oyuncak için değil, kâgıt kalem, kitap için aglayanlar.Cahit Kulebi
  • Okulun verecegi ilim ve fen sayesindedir ki, Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleri ile gelişir. Atatürk
  • Milletleri kurtaranlar; Yalniz Ve Ancak Ögretmenlerdir. Ögretmenden, Egiticiden Yoksun Bir Millet; Henüz Millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, millet denemez.Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğiticilere,öğretmenlere muhtaçtır. Atatürk
  • Ögretmen, dogan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur.
  • Bir ulusun çagdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; Egitim Ve ögretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle Yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Ögretmenler Günün Kutlu Olsun...
  • Dünyanın en degerli varlıkları olan siz Ögretmenler! Bugün, Türk Ögretmeninin şeref günüdür. Ona olan saygıyı yenileme, Onun yüceligini Anma günüdür. Böyle anlamlı bir günde hepinizi sevgiyle, candan kutluyoruz.
  • Ögretmen, bir bahçıvandır. En güzel gülleri o yetiştirir. Hiç yorulmadan, bıkmadan, usanmadan bahçesindeki güllere su verir ve onların bakımını titizlikle yapar.
  • Ögretmenler, altın kanatlı kelebeklerdir. Çiceklerin arasından hiç yorulmadan, devamlı uçarlar. Çiceklerine toz kondurmamaya çalışırlar.
  • Ögretmen, ögrencilerinin üzerine titreyendir. Gömlegimizin dügmesi açılınca eliyle kapatan, alnımız terleyince mendiliyle kurulayan, ayagımıza taş dokunsa bizden önce üzülendir.
Sibel Ordueri


"24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları" için 5 yorum:

  1. Öğretmenler gününüz kutlu olsun dileği ile..🙂 güzel ve anlamlı bir yazıydı,elinize sağlık.🙂

    YanıtlaSil
  2. "Eserin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkar Öğretmendir." bugün bu cümleyi okudum ve çok doğru. Kısa bir dönem otistik çocuklara öğretmenlik yapmıştım, zahmetli ve özverili olduğunu biliyorum. Elinize sağlık bu güzel yazı için.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir yazı hazırlamışsınız. Ben de başta Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin,öğretmen adaylarının,ilk öğretmenlerimiz anne-babaların gününü kutluyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ben günü bititirken okuyorum ancak:))) ellerine sağlık canım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzeller hepside umarım değerleri anlaşılır @ke

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...