10 Mart 2015 Salı

Paint Programında Resmin Üzerine Saydam (Transparan) Resim Ekleme

10 Mart 2015 Salı
paint programında resmin üzerine saydam transparan resim ekleme
Merhaba Sosyal Medya Kafe Okurları
Bugün sizlere tüm blog yazarlarının çok  işine yarayacak olan ,paint programında resmin üzerine arka planı saydam (transparan) seçim ile farklı resim ekleme şeklini anlatacağım. 
Sosyal Medya Kafe de  fotoğraflarımı paylaşırken görmüş olduğunuz fotoğrafların üzerine Sosyal Medya Kafe yazılı  logomu ekliyorum.Aşağıda anlatacaklarım sayesinde sizlerde fotoğraflarınızı paylaşırken bu uygulamayı kullanarak çok kolay şekilde fotoğraflarınızın üzerine kendi blog adresinizin olduğu kaşe, isim yazılı logonuzu veya herhangi bir resmi ekleyebilirsiniz.
Paint Programında Resmin Üzerine Saydam (Transparan) Resim Ekleme Detaylı Anlatım
1.Adım.
Başlat =>Tüm programlar =>Donatılar => Paint ,tıklayalım ve programı masaüstünde açalım.
Sol üst köşede bulunan "Yapıştır" kısmından "Dosyadan Yapıştır" tıklayalım.Açılan pencereden bilgisayarımızdan yüklemek istediğimiz resmi seçelim.

paint programında dosyadan resim secme

2.Adım
Seçmiş olduğumuz resmin üzerinde sağ tıklayalım.Açılan sekmelerden "Kırp" sekmesine tıklayalım.Fotoğrafımız  paint programında hazırlanmış oldu.
paint programında resim seçme kırpma
3.Adım
Paint programında bulunan yukarıdaki bölümlerden"Seç" sekmesine tıklayalım.Açılan menüden "Saydam Seçim" tıklayalım.
paint programında saydam transparan secim
4.Adım
Şimdi resmin üzerine ekleyeceğimiz kaşemizi veya isim yazılı logomuzu eklemek için;
paint programının sol üst bölümünden "Yapıştır" =>"Dosyadan Yapıştır" sırasıyla tıklayalım.Bilgisayarımızdan istediğimiz bir resmi,kaşeyi veya isim yazılı logoyu seçelim.
paint programında resmi saydam seçme transparan yapma
5.Adım
Seçtiğimiz logumuzu mause ile tutarak istediğimiz bir yere taşıyalım.Üzerinde sağ tıklayarak "Yapıştır" tıklayalım.(İlk eklediğiniz resmin üzerinde tıkladığınızda da 2.resim üzerine yapışmış olur)
paint programinda taransparan resim ekleme yapistirma
Yukarıdaki resimli anlatımları doğru şekilde yaptığınızda kullanacağınız fotoğrafın üzerine istediğiniz resmi,logoyu,veya kaşeyi saydam(transparan) şeklinde  eklemiş olursunuz.
6.Adım
Son olarak  hazırlamış  olduğumuz resmi bilgisayara url adını vererek  kaydedelim.Sol en üst köşeden dosya resmine tıklayalım.Açılan sekmelerden" Farklı Kaydet" tıklayalım.Karşımıza bir pencere açılacak,bu pencereden "Dosya Adı" yazan yerin (3) karşısına resme vermek istedğimiz adı ,kelimelerin aralarında "-" işareti koyarak ingilizce karakterlerle yazalım.En son olarak "Kaydet" tıklayalım.
paint-programinda-resmi-bilgisayara-kaydetme
Paint programı ile fotoğrafımızın  üzerine, saydam (transparan) seçimle istediğimiz yazı,resim,logoyu veya bannerı eklemiş olduk :)
paint programında resmi transparan yapma saydam seçme
Herkese sağlıklı,mutlu günler dilerim :)
Sibel Ordueri
"Bu makalede kullanılan tüm ekran görüntü resimleri ve yazılar sosyal medya kafe'ye aittir.Yazıların ve ekran görüntü resimlerinin yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir.İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."


"Paint Programında Resmin Üzerine Saydam (Transparan) Resim Ekleme" için 18 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Paintte pastamın resmi ile çalışırken o kadar zorlandım ki .Programlara hakim olmak işlerimizi kolaylaştırıyor. Yazınız bir çok arkadaşımıza ışık tutacak. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paint programı herkes tarafından kullanılan bir program olmasına rağmen çok az kişinin bildiği bir özellik saydam seçim.Arkadaşlara ışık tutması dileğiyle :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Çok anlaşılır bir yazı olmuş Sibel ablacım..Emeğine sağlık
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Yine çok faydalı bir yazı olmuş,emeğinize sağlık,çok işime yarayacak teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.İşinize yaradıysa ne mutlu bana :)

      Sil
  4. Paint'i çok severim photoshop bilmeme rağmen de çokça kullanırım ancak bunu bilmiyordum çok faydalı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paint programı herkes tarafından çok kullanılan ve sevilen bir program.Faydalı olduysa ne mutlu bana :)

      Sil
  5. Teşekkürler bu bilgiler için tam da hızır gibi yetiştin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım :) Herkese faydalı olması dileğiyle :)

      Sil
  6. Telefondan da yapilabilir mi bu islem?

    YanıtlaSil
  7. Harikaaa teşekkür ederiz. Herkesin bilgisayarında olup da kullanmayı bilmediği bir programı öğrettiniz. Teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Paint programını herkes kullansa da bu özellik çok az kişi tarafından biliniyordu.Resim üzerine resim ekleme konusunda oldukça pratik oluyor.Beğenmenize sevindim.

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...