11 Nisan 2015 Cumartesi

Oy Kullanırken Dikkat! 2015

11 Nisan 2015 Cumartesi
oy-kullanirken-dikkat
Merhaba Arkadaşlar;
Biliyorsunuz 07 Haziran 2015 tarihinde 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi var. Bu yazımda konu ile ilgili naçizane birkaç hatırlatma yapmak istedim.

1 Haziran tarihine kadar seçmen kağıtları dağıtılmış olacak. 6 Haziran saat 18.00’da seçim propagandası bitecek ve seçim yasağı başlayacak. Oy kullanacağımız gün YSK’nın belirleyeceği bir saate kadar bu yasak sürecek, her zamanki gibi. 7 Haziran’da oylarımızı kullanacağız.

Peki nelere dikkat etmemiz, neleri göz önüne almamız lazım dersiniz? Seçime 19 parti katılıyor. Aslında sayı 31 idi ancak bir çok farklı sebeple sayı düştü.

Benim de herkes gibi bir siyasi fikrim, bir görüşüm var ancak burada tarafsız yazacağım. Çünkü biliyorum söylediklerimin etkisinde kalan dostlarım var.

Her şeyden önce lütfen etki altında kalmayalım. Eş dost akrabanın öneri ve tavsiyeleri kendilerine kalsın. Hepimizin aklı ve fikri mevcut. Belki biraz bilgi eksikliği olabilir onu da araştırıp okuyarak tamamlayabiliriz öyle değil mi?

Propaganda sürecinde partileri takip edelim, onları dinleyelim. Bazılarının ikna kabiliyeti çok yüksek bunu göz önünde bulunduralım lütfen. Analiz yeteneğimizi kullanalım.

Seçim zamanlarında çok yaşadığım bir sohbet var şöyle gelişiyor. Oyunu kime verdin diyorum x partiye diyor. Peki sen y partiye verecektin ne oldu da karar değiştirdin diyorum. Oylar bölünmesin diye yaptım diyor. Bölünsün kardeşim bölünsün, oylar bölünsün. Ülke bölünüyor da oyları mı düşünüyorsun? Bu şekilde tavır alıp uygulayanlar yüzünden seçmenin gerçek fikrini göremiyoruz. Bir çok parti %10 barajını aşmak için çaba gösterecek ve bunun için her yolu deneyecek. Maddi manevi yaklaşımlar göreceğiz, duyacağız. Başımıza gelirse asla teslim olmayacağız.

Biliyorsunuz bu seçimde yurt dışında oturan vatandaşlarımız gümrük kapılarında ve yurtdışı temsilciliklerinde oy kullanabilecekler. Bu sebeple, bu seçimde toplam oylarda artış olacak. Çok dikkatli olmamız lazım, vatandaş olarak görevimiz bu. ‘Aman oyumu kullanırım gelirim’ deyip hiç birşeyi umursamayanlar yüzünden neler kaybediyoruz bir düşünün. Sandık başına gittiğinizde oy pusulanızın geçerli olması için ne yapmanız gerektiğini iyice öğrenin.

Bilemiyorum yazdıklarım hakkında ne düşünürsünüz ama ben bir kişinin bile şurada yazılanlarla ilgili değerlendirme yapıp, oyunu ona göre kullanacağını bilsem mutlu olurum. Konu ile ilgili yazacak çok cümlem var aslında ancak o zaman tarafım belli olur. "İnsanları etki altında bıraktın" cümleleri ile muhatap olmak istemem. Merak eden olursa seçimden sonra seve seve söylerim fikrimi:)
Sevgiler
köşe yazarı nihal yeşiltaç orhan Yazar Hakkında:Nihal Yeşiltaç Oran. İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyorum. Bir müzik yapım firmasının basın ve halkla ilişkilerini yürütüyorum. Mesam üyesiyim. Uzun yıllardır köşe yazarlığı yapıyorum. Hüzün Sarısı isminde bir yaşam blogum var. Evliyim iki evlada sahibim. Az uyuyup çok çalışanlardanım.


"Oy Kullanırken Dikkat! 2015" için 32 yorum:

  1. selam ben hüzün sarısını takipteyim bu bloğunuzdan da güzel bilgiler öğreniyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Siyaset ve seçimler konusunda insanların çok duyarlı davranmadığını düşünüyorum.. Hata yapmamak çok önemli... Umarım yazdıklarınızı herkes dikkate alır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle doğu. Ceza almamak için oy kullananları tanıdım.

      Sil
  3. Seçimler de tabii ki gidip oyumu kullanacağım.Benim için de ciddi bir şey. Hele bu seçimler de mutlaka. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Bencede herkes oyunu kullanmalı. Hemde düşünerek ve dikkatli.

    YanıtlaSil
  5. Oyumuzu kullanmak çok önemli herkes görevini umarım yapar :))

    YanıtlaSil
  6. Geleceğimiz için mutlaka oyumuzu kullanmalıyız.. Paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. aydınlık yarınlar için oyumuzu kullanacağız inşallah.hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun:)

    YanıtlaSil
  8. her iki blogunu da severek güncellendikçe takip ediyorum:)
    Zaten kendimize ait tek bir şeyimiz var o da oylarımız . yarınlarımıza yön verecek olan bizleriz diyoruz inş. öyle de olur ama kullanılan oylar maalesef değiştirilip yok ediliyor herkesin bu konuda da dikkatli olması lazım sadece oylarımıza değil sandıklarımıza da sahip çıkmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu kullanan çekip gidiyoruz. Oralarda biraz oyalansa gözlemlese. Bunu yapmak en doğal hakkı. Sandıkların çalınıp oyların kaçırılması yine olacak. Dilerim kaçırdıkları sandıkla birlikte tökezler hepsi:)

      Sil
    2. bu arada güzel sözleriniz için teşekkür ederim:)

      Sil
  9. Paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. Off umarım herkes bu bilinçle oy atar ve hile falan da olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hile olacak bundan eminim. Ama herkes bilinçli oy kullanırsa hileleri bile fayda etmez ;)

      Sil
  11. İnşallah herkes iyice düşünerek oy kullanır.

    YanıtlaSil
  12. 1 oyun bile ne kadar önemli olduğunu idrak edebilsek, yüzdeler net olarak değişecek ama...
    Bilinçli olmak lazım, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl sorun orda "bir oy neyi değiştirecek?" durumu

      Sil
  13. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.Teşekkür ederim :)
    Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. hayırlısı olur inşallah, bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Yıllardır her oy kullandığımızda, gece yarılarına kadar sandık başında bekledik ama hangi aşamada ne yapıldıysa yüzümüz gülmedi bir türlü :( Oyumu kime vereceğim konusunda hiç bu kadar zorlanmamıştım.Umarım herkes oyunun kıymetini bilir ve bu defa sonuç bizi bu ülkeden umudumuzu kesecek duruma getirmez.Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...