20 Temmuz 2015 Pazartesi

Yayla Çorbası Tarifi Yayla Çorbası Nasıl Yapılır ?

20 Temmuz 2015 Pazartesi
yayla çorbası tarifi - yoğurt çorbası nasıl yapılır
Yayla çorbasıyla yoğurt çorbası arasındaki fark nedir ? diye soracak olursanız .Bana göre ikisi de aynı çorba.Farklı yörelere göre ismi değişmiş sadece.İçerisinde yoğurt bulunması sebebiyle protein kaynağıdır.Tercihe bağlı sıcak veya soğuk olarak yayla çorbasını tüketebilirsiniz.
Ben daha çok yaz aylarında soğuk olarak tüketmeyi seviyorum.Yayla çorbası tarifini yazarken sizlere önemli püf noktalarını da yazacağım.Sevdiklerinize ikram edebileceğiniz lezzetli ve hafif bir çorba tarifi.

Yayla Çorbası Malzemeleri :

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 6-7 kaşık yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta
  • 7-8 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz


Yayla Çorbası Nasıl Yapılır ? (Yoğurt Çorbası)
Tarifi :
Öncelikle piriçleri yıkayıp,süzelim.Bir çorba tencerisi içerisine suyu ve pirinçleri ilave edelim.Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Ayrı büyük bir kasenin içerisine yoğurt,yumurta ve unu ilave ederek iyice karıştıralım.Pirinçleri pişirdiğimiz sudan yavaş yavaş yoğurt karışımına su ilave ederek,karıştıralım.Ilıttığımız yoğurdumuzu pişen pirinçlerin üzerine yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırarak 5 dakika pişirelim.(Yoğurdu ılıtmadan direk sıcak pirinçlerin üzerine dökersek çorbamız kesilir) Yoğurdun kesilmemesi için en son tuzu ilave edelim.Ayrı bir sos tenceresinde tereyağ,sıvıyağı kızdıralım.Üzerine nane isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber ekleyip kavuralım.Hazırladığımız sosu ister çorbanın üzerine dökerek karıştıralım,isterseniz de servis esnasında çorba kaselerinin üzerine gezdirerek servis edelim.
yoğurt çorbası tarifi - yayla çorbası nasıl yapılır


Herkese Afiyet Olsun :L
Sibel Ordueri 


"Yayla Çorbası Tarifi Yayla Çorbası Nasıl Yapılır ?" için 6 yorum:

  1. Aslı iyi bir hasta çorbasıdır. Yazın soğuk ayran çorbası içilmelidir. Böyle soğuk soğuk. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Cok sevdigim bir corbadir, ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
  3. Oğlum çok sever bu çorbayı.. Şu aralar hasta olduğu için de pek fazla bir şey yemiyor. Tarifi gördüğüm çok iyi oldu. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Çok ama çok çok çok severim, en sevdiğim çorbadır. Ay şimdi canım çekti valla. Elinize sağlık. :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Yayla Çorbası bizim evde çok sevilir. Özellikle kışın sıcak sıcak içmeyi tercih ediyoruz.
    Görsel de çok güzel. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...