16 Eylül 2015 Çarşamba

Tavsiye Yerli ve Hint Filmleri

16 Eylül 2015 Çarşamba
Hoşgeldin sayın okur

Uzun zaman sonra böyle bir yazıyla karşına çıkmak ne kadar doğru olur bilmiyorum; ama huzurlu bir zaman arefesinde seyretmek isteyebileceğin tavsiye filmlerden birkaçını sana anlatmak isterim. Seyredeceğin tüm filmlerin konusunu internetten rahat rahat bulabileceğin için konularından bahsetmeyeceğim, sadece belli başlı birkaç özelliğini sunacağım.

Önce yerli sinemadan başlayalım ne dersin :

Tavsiye Yerli Filmler :

tavsiye-yerli-film-kis-uykusu


KIŞ UYKUSU (2014)

Kuşkusuz uzun zamandan sonra klasikler arasına yerleşebilecek bir film çıkarabildik. Ve yönetmelik koltuğuna başarılı ve ödüllü bir yönetmen geçince de tadından yenmiyor. Teşekkürler Nuri Bilge CEYLAN

Oyuncu kadrosunda bana göre en saygın oyunculardan biri oynuyor. Haluk BİLGİNER ve yönetmen de ondaki o güzel ışığı görmüş olacak ki filmin yapımı için Haluk BİLGİNER siz olamayacağını söylemiş. Kendisine ne kadar teklif götürse de uygun zamanının olmadığını belirten Haluk BİLGİNER e göre zamanlama yapılmış. Ünlü oyuncu ne zaman uygunsa o zaman çekimler yapılmış. İyi ki de beklemiş :)

Özellikle oyuncuların birbirleriyle fikir tartışmalarına girdiği kısımlar o kadar güzeldi ki insan hayret etmeden kalamıyor.

tavsiye-yerli-film-bana-masal-anlatma

BANA MASAL ANLATMA (2014)

Komedi denince akla gelmeyen isimlerin aslında komedi işinde ne kadar da iyi olabileceğini gösteren yapımlardan biri. Gülmekten karnınıza ağrılar girmesinden mi bahsetsem, arada güzel enstantaneler yaşatan sahnelerden mi bahsetsem, oyuncuların doğal hallerinin muhteşemliğinden mi bahsetsem bilmiyorum; ama küfürsüz, belaltı esprilerin olmadan da komedi filmi yapılabileceğini gösteren müthiş bir film.

Tavsiye Hint Filmleri :

Ooo öyle hemen yüzünüzü ekşitmeyin Hint denince. Dans ve müziklerini çoğumuz her ne kadar sevmese de kendine hayran bıraktıracak yapımlar da yok değil. Bakalım bu yapımlardan kaç tanesini seyretmişsin :

NOT : My Name is Khan ve 3 İdiot 'u artık saymıyorum. Hint sinemasının sadece bunlardan ibaret olmadığını görmek lazım artık :)

tavsiye-hint-filmi-peekay

P.K (PEEKAY)

3 İdiot'un yönetmeni Rajkumar HİRANİ ' den müthiş bir film daha karşımızda. Başrolde de Aamir Khan oynayınca film kalitesi haliyle artıkça artıyor. Din olgusuna yaklaşım çok etkileyici bir şekilde anlatılıyor.

NOT : Film uzaylılardan bahsediyor gibi anlaşılabilir, sakın ha hemen kapatma. Yoksa çok pişman kalabilirsin

tavsiye-hint-filmi-bajrangi-bhaijaan

BAJRANGİ BHAİJAAN

Başrolünde kaslı oyuncumuz Salman Khan'ın oynadığı yer yer komedi çoğu zaman dramatik bu filmin etkisi seni bırakmayacaktır. Hatta yanında birkaç mendil bulundursan çok iyi edersin, zira bazı sahnelerde gözlerinden yaş geleceğine eminim. Ha hatırlatmakta fayda var, biraz uzun gelebilir ilk başta film; ama sonrasında keşke biraz daha devam etse diyebilirsin.

tavsiye-hint-filmi-3-moonu

3 MOONU

Dhanush'un ünlü olmasındaki en büyük film. Aslında filmin içerisinde geçen 'why this kolaveri di' müziği... Her ne kadar komedi gibi gözükse de yoğun bir dram seni bekliyor olacak haberin olsun. Bir de dipnot olarak yok efenim, şarkılar bağımlılık yapıyor diye kapımı aşındırırsan kabul etmem :)

Fazla uzatmadan bugünlük tavsiye 5 film sundum sana sayın okur. Başka bir zaman sana birkaç film tavsiyesinde buluncaya dek hoşçakal :) Sağlıcakla kal :)
Bay Kefren  Yazar Hakkında:Merhabalar, adım Bay KEFREN.9 Eylül 2013 tarihinde doğdum. Daha 2,5 yaşındayım anlayacağınız. İnsanı insan yapan asıl bir değeri -AŞK- tattıktan sonra yeniden doğdum.Kelimeler eşsiz bir hazine. Duygu ve düşüncelerin dillenmesi, bir araya gelip ahenkle süzülmesi ve insanların o ahengi hissetmesi.. Amacım budur sadece.Kişisel tarzda yazılarımla ve tıp fakültesi anı, gözlemlerimle yayın hayatındayım. İşte yepyeni blogum Heybemdeki Yolcu...(Blog kapandığı için link kaldırılmıştır.) Heybesine kelimeleri biriktirip biriktirip yolcu eden tıbbiyeli bir seyyah...


"Tavsiye Yerli ve Hint Filmleri" için 10 yorum:

  1. ben hint filmlerini ciddi anlamda başarılı biliyorum canım. Özellikle şarkılar bir harika oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı şarkılar güzel de diğer birçok şarkısı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim

      Sil
  2. kış uykusu gerçekten harika bir film

    YanıtlaSil
  3. Film özürlü ben hiçbirini izlemedim... Kış uykusunu iyice merak ettim... İzleyeceğim... Teşekkürler... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. kış uykusunu seyretmedim mutlaka izleyeceğim zaten haluk bilginer varsa eminim güzeldir tşkler fikir için sevgiler :)
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haluk Bilginer varsa zaten güzeldir değil mi ;)

      Sil
  5. Tv ve film seyretme özürlü bana çok faydalı bir paylaşım olmuş. Özellikle de Türk filmleri .en yakın zamanda seyredeceğim Zaten kızımla Haluk Bilginer hastasıyız :)

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...