16 Haziran 2016 Perşembe

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi

16 Haziran 2016 Perşembe
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanağın sağlıklı olması ve besleyicilik özelliği ile bir de el açması hamurun buram buram güzelliği birleşirse ortaya harika bir börek çıkar. İşte bu harika böreği hazırlamanız için el açması ıspanaklı börek tarifi veriyorum.

Belki el açması oluşundan dolayı zahmetli olacağını düşünebilirsiniz. Evet, zahmetli. Bir de ıspanakları ayıklayıp kavurmasını hesaba katınca, yoğun bir güne bu nefis böreklerin hazırlığını sığdırmak güç olabilir. Size bir ip ucu vereyim: İç malzemeyi bir gün önceden hazırlayıp kapaklı bir kabın içerisinde dolapta saklayabilirsiniz. Ertesi gün sadece hamuru yoğurup börekleri açmak daha kolay gelebilir. Ve emin olun bu zahmete değer.

Ispanaklı börek malzemeleri:

  • 2 deste ıspanak
  • 3 adet kuru soğan
  • Çay bardağının 1/3'ü kadar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 kilo un
  • Hamur için 1 tatlı kaşığı tuz
  • Hamuru yoğurmak için yeterince su
El Açması Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır

El Açması Ispanaklı börek nasıl yapılır?

Börekleri hazırlamaya iç malzemeden başlıyoruz.
Bol suda yıkayıp süzdürdüğümüz ıspanakları orta irilikte doğruyoruz. Kaynar suya atıp bir taşım kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra süzüp, soğuyunca iyice sıkarak suyunu atmasını sağlıyoruz. Sıvı yağda kavurduğumuz küp küp doğranmış soğanların içine salçayı, tuzu ve haşlanmış ıspanakları ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız iç harcını soğumaya bırakıyoruz.

Derin bir yoğurma kabına unun büyük bir kısmını döküyoruz. Bir tabak kadar ayırıyoruz. Çünkü hamurları açarken lazım olacak. Unun içine bir tatlı kaşığı kadar tuz serpiyoruz. Azar azar su ekleyerek hamuru kıvama getiriyoruz. Ele yapışmaz hale gelince hamurun üstünü hafif nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.

Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Ara ara un serperek açtığımız hamurdan küçük yuvarlak bir yufka elde ediyoruz. Tam ortasına bir miktar iç malzeme koyup yayıyoruz. Önce iki tarafını, daha sonra altta kalan kısmını uç uca gelecek şekilde kapatıp, birbirine hafifçe bastırıyoruz. Yanmaz bir tavada veya sacda böreklerin her iki tarafını eşit şekilde pişiriyoruz.

El açması ıspanaklı börekleri yeşillik, salatalık, domates, limon, ayran ve turşu ile sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Nahide Zereyak
Yazar Hakkında: Merhabalar. Adım Nahide Zereyak. En Nefis Tariflerim Blogun sahibesi ve yazarıyım. İşletme fakültesi mezunuyum. Adana'da yaşıyorum. 3 çocuğumun annesi ve mufağımızın aşçısıyım. Mutfağımda pişenleri okuyucularımla da paylaşmak benim hobim. Yanı sıra hayata dair pek çok konuda sizlerle birlikte olmak için Sosyal Medya Kafe'deyim...


"El Açması Ispanaklı Börek Tarifi" için 18 yorum:

  1. Sahur öncesi iştahım açıldı *.* Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim çeşididir böreğin. Çok da güzel görünüyor. Sanırım biz bunu yaparız yakında bu tarifi kullanarak :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. severim bayılırım ama hamur açmak bana göre değil pek.:-((

    YanıtlaSil
  4. Ben çok severim ama malesef hamur açmaya hiç zamanım olmuyor, haftanın 6 günü çalışınca... :( Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Canım çekti olsada yesek😍 Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Tarifleriniz genellikle yöresel yemekler. O yönden daha lezzetli geliyor bana.
    Ispanak her böreğe yakışıyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yöresel lezzetlerin yeri bi başka. Çok teşekkür ederim. Sevgiler..

      Sil
  7. bugün her yerde pide tarifi görüyorum ıspanaklıyıda çok severim iştahım açılmış durumda 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pideler, börekler... Görünce iştahlanmamak mümkün mü.:) çok teşekkürler. Sevgiler...

      Sil
  8. Çok başarılı harika olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...