11 Kasım 2016 Cuma

Zencefil ve Bal Karışımı, Kışın Mucize İkilisi

11 Kasım 2016 Cuma
Zencefil ve Bal Faydaları -Zencefil ve Bal Karışımı Nasıl Hazırlanır
Kış geldi geliyor derken kapımıza dayandı. Hastalık desem kapımızı çaldı çalıyor. En doğalı ve en zararsızı ile korunmak, korumak gerek vücudu . Bence zencefil ve bal karışımı,kışın mucize ikilisi gibi görünüyor. Bizim evimizin vazgeçilmezidir kendileri. Zencefil çok eski çağlarda bitkisel ilaç olarak kullanılmaktadır. Ama aynı zamanda yüksek besin, mineral ve vitamin kaynağıdır.  Hatta koruyucu kalkan gibidir zencefil.

Zencefil ilaç sektörün de kullanılmasının yanında alternatif tıpın da en çok tercih ettikleri arasındadır. Zengin mineral ve vitamin içermesi sebebiyle hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde kullanılmaktadır. Tabii her şeyin fazlası zarardır. Orantılı ve dikkatli kullanmak her zaman yararımızadır. Zencefil her yaşta bireyin kullanabileceği bir bitkidir. Hamilelikte kullanımı önerilmemekle birlikte çocuklarda dikkatli kullanılmalıdır. Kan sulandırıcı ilaçlar kullanan hastalarda kullanımı önerilmez. 

Zencefilin Faydaları :
  • Normal kan sirkülasyonunu korur.
  • Ateş, terleme, titremeyi önler.
  • Vücut sıcaklığını dengeler. 
  • Grip, soğuk algınlığında tedavi edici özelliğe sahiptir.
  • Anti-enflamatuvar etkisi vardır.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • Damar çeperlerindeki yağlanmayı engeller.
  • Öksürük ve boğaz tahrişlerini tedavi eder.
  • Kandaki yağ düzeyini düşürür.
  • Bel çevresinde yağlanmaya yol açan kortizol hormonunu dengeler.

Bal ve Zencefil Karışımı :

Küçük bir kase bal içerisine 1 tatlı kaşığı toz zencefil ekleyip iyice karıştırıp bir gece bekletiyoruz. Zencefili kahvaltı da tüketebiliyoruz. Ya da sabahları bir tatlı kaşığı yiyebiliyoruz. 

Ağzınız tatlı, sağlığınız yerinde olsun.

Sevgiler.
Ayşe Köseler Güneş Yazar Hakkında:Merhaba , Ben Ayşe Köseler Güneş. Antalya'da yaşıyorum . Bir Minik Kelebeğin annesiyim . Eczacı Teknisyeniyim .Annelik serüvenimi , iyi kötü tecrübelerimi paylaştığım , işim gereği sağlık ve ilacın içinde olan bir anne olarak paylaşımlar yaptığım , yazmayı sevdiğim Minik Kelebeğin Annesi blogunun sahibiyim .


" Zencefil ve Bal Karışımı, Kışın Mucize İkilisi" için 7 yorum:

  1. Çok teşekkürler. Böylesi paylaşımlarla karşılaşmak çok hoş. Bekleriz artık :)

    YanıtlaSil
  2. Zencefil ve bal karışımını hemen deneyeceğim.Geçmek bilmeyen kuru öksürük var.Zencefil ve bal karışımının faydalarını sayenizde öğrenmiş oldum.Çok teşekkürler :L

    YanıtlaSil
  3. Bizim evin de olmazsa olmazıdir ballı zencefil. Ama faydalarını bu kadar çok bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  4. Bal limon yapıyorum öksürük için genelde bunu da denerim. zencefili evden eksik etmiyorum yemeklere mutlaka biraz ilave ederim. çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle çok etkili bir yöntem😉

    YanıtlaSil
  6. Baya etkisi varmıs denemeliyim :)

    YanıtlaSil
  7. Ben ıhlamur şeklinde tüketiyorum bal ve zencefili :D

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...