10 Ocak 2017 Salı

Blog Yazarlığının Zorlukları ve Güzellikleri

10 Ocak 2017 Salı
Blog Yazmanın Zorlukları ve Güzellikleri

Blog Yazmak Zor İştir

Blog yazmanın zorluklarını ve güzelliklerini yavaş yavaş öğrenmeye başladım. 2 sene önce başladığım blog yazma işlemine uzunca bir süre ara vermiştim. O ara o kadar uzun olmuş ki bu işin insanı ne kadar yorduğunu ve zorladığını bu süre zarfında unutmuşum.
Son iki aydır gerçek anlamda yazdığım blogumda birçok tecrübe edindim. Bu tecrübelerin içerisinde güzel olanları da var, olmayanları da var. İlk başta fazla canınızı fazla sıkmamak adına yaşadığım ve öğrendiğim güzel şeyleri sizinle bir liste halinde paylaşmak istiyorum.

Blog Yazmanın Güzel Yanları

1.Disiplin

Kesinlikle bana en çok katkı sağlayan şey olmuştur. Hayatımı bu zamana kadar bir türlü belirli bir düzene ve ders çalışma prensibine sokamayan ben, okuyucularıma karşı kazandığım sorumluluğun ardından çok disiplinli bir birey haline geldim. Okulumdan geldiğim gibi oyun oynama yerine yaptığım planlamaya uymaya başladım. Bunun en çok yararını derslerimde ve akan zamanı kontrol etmemde gördüm.

2.Dostlar

Blogumu açmamdaki temel nedenlerden biri biraz sosyalleşmek ve kapalı kaldığım bu ortamlardan uzaklaşmaktı. Bu amacımda başarılıda oldum. Yaşıtım ve benden büyük olan bir sürü insan tanıdım onlarla sohbet ettim ve güzel bağlar kurdum. Şu an onlarla iletişimim kopmak yerine daha da güçlendi ve sürekli görüşüyoruz. Umarım böylede devam eder.

3.İmaj

Hiç istemediğim fakat ortamlarda sizin biraz daha yetkili görünmenize sebep olan bir durumla karşı karşıya kaldım. Bu benim adıma olumlu bir gelişme oldu. Sizin yazdığınız bir blogunuzun olması, bunu bilen insanların size daha farklı gözlerle bakmasına neden oluyor. Bulunduğunuz ortamda çok etkin duruma geçiyorsunuz ve sizin hakkınızda bir şey öğrenmek isteyen insanlara sitenizin adresini vererek hiç ağzınızı yormadan kendinizi anlatabilirsiniz. Bu sizi hem imaj kazanmanızı hem de saygın birisi olmanızı sağlıyor.
Blog yazmanın faydaları saymakla bitmez fakat bana katkısı olan yararları sizinle paylaşmak istedim. Şimdi de bana olumsuz etkilerinden sizlere bahsetmek istiyorum.

Blog Yazmanın Zorlukları

1.Tatlı Bir Yorgunluk

En çok sıkıntı çektiğim yerlerden biriside burasıdır. Sürekli içerik üretmeye çalışıyorsunuz bu sizi biraz yoruyor fakat blog yazarken en çok yorulduğum nokta, blogumu bir yerlere getirmeye çalışırken harcadığım enerjiden kaynaklanıyor. Yazdığınız blogun herkes tarafından okunmasını ve yorumlanmasını istiyorsunuz. Bu yüzden arama motorlarında biraz yukarıya çıkmak istiyorsunuz. Yukarıya çıkmak içinde belirli işlemler gerçekleştirmeniz gerekiyor bu işlemlerde beni biraz yoruyor.

2.Zamanlama

Ne kadar planlama yapsam da bilgisayar başına oturunca bir yandan yazı yazmak, bir yandan yazdığınız yazıyı farklı platformlarda tanıtmaya çalışırken zaman adeta su gibi akıyor ve siz hiçbir şey anlamıyorsunuz. Bilgisayarın başına saat dörtte oturup akşam onda kalktığım zamanlar bile oluyor.

Blog yazmanın olumsuz bölümleri de bana göre bunlar her ikisinde siz ayarlayabilir ve bu zorlukları aşabilirsiniz.

Misafir Blog Yazarı Hakkında:
Merhaba Ben Onur Çakır sizlere ⏪Kişisel Blog⏩ (Blog kapandığı için link kaldırılmıştır.) adresimde özgün içerikler üretmeye çalışıyorum. Yazılarımda kendi düşüncelerimi, okuduğum kitapları, izlediğim filmleri aktarıyorum. Tüm bunlara ek olarak Wordpress, SEO gibi alanlarda kaliteli yazılar yazıyorum. Umarım blogumu beğenirsiniz.


"Blog Yazarlığının Zorlukları ve Güzellikleri" için 10 yorum:

  1. yazdıklarında haklısın gerçekten, bende neredeyse 2yıl önce sayfamı açmış olmama rağmen 1 aydır rahat bir şekilde ilgilenmeye başladım bloğumla....
    sevgiler...

    blogdakicin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Bende önceleri disiplinsizdim, blog yazmak bana disiplin, sorumluluk ve araştırma yapmak gibi birçok güzel yetenek kattı. Blog yazarken yoruluyoruz, ama bu yorgunluğu çoğu zaman hissetmiyoruz :)

    YanıtlaSil
  3. Blog yazmak cidden çok zor.Hani 2 fotoğraf çekip tek paragrafta ürünü yorumlayan herkesin kendine Blogger dediği şu dönemde cidden emek verenlerin sayısı çok çok az..Her kelimesine katılıyorum yazınızın.Bir yazı yazmak,onu görsellemek,sosyal ağlarda duyurmak tüm günü neredeyse alıyor, fark bile edilemiyor. Blogumu açtığım ilk dönemler bunun zorluğunu çok yaşamıştım, ağır geliyordur günde 3-4 yazı eklemek zorunda kalıyor, taslaklarda bekleyen onalrca yazı oluyor.Ciddi yorgunluk yaşıyordum, sabahladığım zamanlar bile oluyordu bir şekilde adapte olabilmek için. Şimdi o yorgunluk geçtimi?Hayır şimdilerde ise garip bir ölü toprağı serpilmişlik var üzerimde. Yıl içinde yaşanan olaylar, kişisel hayatımdaki sıkıntılar ciddi motivasyon düşüklüğüne sebep oldu ve daha da zorlaştı benim için. Her nekadar belli etmemeye çalışsamda, zorlamaya çalışsamda, zorluk yaşıyor ve yeteri kadar bloguma adapte olamıyorum.Sosyal ağlara birşeyler eklemek,çıkarmak basit ancak Blog bambaşka.Başlı başına emek olmadan olmuyor. Umuyorum bu süreç bir an evvel son bulur ki ben bloguma hak ettiği değeri tekrar vermeye başlayabileyim.. Yazınız güzel bir iç döküş oldu benim için, teşekkür ediyorum..

    YanıtlaSil
  4. severek yapıldığı sürece en güzel işlerden biri bence ;)

    YanıtlaSil
  5. Blog yazmak beğenmediğinde gözünü kırpmadan o yazıyı silebilmektir. Emeği fazla ama verdiği haz yanında lafı bile olmaz. Ne mutlu ki paylaşmayı seviyor ve yazacak kadar biliyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Ben dokuz aydır yazıyorum ama gerçekten önemli bir sorumluluk.Sevmeden olmaz bence :)Bu yazı da hoş olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Sevgili Onur Çakır. Çok genç bir arkadaşımızsınız.. Kişisel bloğunuza baktığımda bu genç arkadaşımızın çalışmaları beni gururlandırdı.. Tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.
    Blog yazmak bunun için güzel işte.. Farklı seslere kulak veriyoruz. Aynı şekilde sesimiz duyuluyor..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Blog yazmanın insanı disiplinli olmaya zorlamak gibi bir artısı var. Bu kendi adıma iyi bir şey bence. Bir de pc başında zaman bu kadar hızlı akmasa :))

    YanıtlaSil
  9. Ancak severek ve gönül vererek yapilacak bie is.

    YanıtlaSil
  10. Aslında blog yazarken en büyük yaptığımız hatalardan biri motive olamama ve zamanın çoğunu facebook gibi mecralarda zaman harcayarak vakit geçiriyoruz. Ama bu vakti disiplinli bir şekilde blogumuz da harcasak inanın çok iyi yerlere gelecektir

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...