11 Şubat 2017 Cumartesi

Ana Sayfa » , , , , , , , » Blogger Hazır Tema (Şablon) İndirme ve Kullanım Koşulları Resimli Anlatım

Blogger Hazır Tema (Şablon) İndirme ve Kullanım Koşulları Resimli Anlatım

11 Şubat 2017 Cumartesi
Blogger Hazır Tema İndirme Resimli Anlatım
Merhaba Sosyal Medya Kafe Okurları🙋
Bugün sizlere hazır tema (şablon) nasıl indirilir? Kullanım şartları nedir? Hazır temalar nasıl kullanılır? bunlara yer vereceğim. Herkes okuyucularını görsel olarak güzel bir blog sayfası ile karşılamak ister. Bu konuda web tasarım uzmanı olmanıza gerek yok veya bir başkasına bu hazır temalar için ücret ödemenize, backlink avcılarına da link vermek zorunda değilsiniz. Blogger temalarınızı adım adım resimli anlatımlarla değiştiriyoruz!

Türkiye 'de maalesef lisans koşullarına uyulmadığı için hazır  temalar artık blog tasarımcıları tarafından dağıtılmıyor. 2009 yıllarında Türkiye'de Blogger için hazır temalar çok fazlaydı. Emek hırsızları yüzünden şablon kodlayanlar haklı olarak bıraktılar. Sağda solda gördükleriniz de yabancı sitelerden indirilen hazır temalar. Hazır temalara duyduklarıma göre 250 TL ile 500 TL arası fiyat isteyenler oluyormuş. Ayrıca benim de bir çok blog da denk geldiğim backlink avcılarının düzenleyen veya tasarlayan olarak link vermeleri.

Hazır temalar her şeyiyle hazır bir şekilde kodlanmış oluyor. Benzer yazılar, devamını oku, sosyal ağ simgeleri, sosyal paylaşım butonları, açılır menüler, yazı fontları, slider alanları, gadget alanları ve hatta header resmi bile hazır olan temalar. Bunları indirip bloğunuza yüklediğinizde tasarımı siz yapmış olmuyorsunuz veya bir başkası sizin blogunuza yüklediği zaman tasarımı yine o kişi yapmış olmuyor. Blog tasarımı html, css, js kodlamalarıyla ve ön planda grafik tasarımlarıyla bir bütündür. Burada tamamen iyi niyeti suistimal var. Başkasının emeğini kullanarak rant oluşturmuş bazı kişilere prim verdiğimiz sürece emek hırsızlığı her alanda devam edecek maalesef.😓

Haksız rant oluşturan emek hırsızlarına karşı, tüm detayları ile hazır temalar hakkında bilgileri vereceğim.

Örnek bir siteden hazır temaların kullanım koşulları (İngilizce -Türkçe Çevirisi);

HÜKÜM VE KOŞULLAR 
  • We do have some Terms and conditions (the "license") published by our company that are mentioned below. Once you purchase anything from Themexpose Site, we agree to give you a non-exclusive limited licensees access to web templates or similar components that are marketed via this website (http://www.themexpose.com) (the "products").
Biz şirketimiz tarafından yayınlanmış ve altta yer alan bazı hüküm ve koşullara sahibiz. Themexpose sitesinden bir şey satın aldığınızda, biz size web temalarına veya http://www.themexpose.com (ürünler) sitesinde pazarlanan benzer bileşenlere, münhasır olmayan, sınırlı erişim vermeyi kabul ediyoruz.
  • 1.Template license and usage policy: All templates, Which are shared or going to be sharared licensed under Creativecommons - Attribution-NonCommercial-NoDerivs CC BY-NC-ND which permits to only allowing others to download your works and share them with others as long as they credit you, but they can’t change, remix, tweak them in any way or use them commercially. If you can't keep those footer links then it's better for you not to use our templates.
1.Tema lisansı ve kullanım kuralı
Paylaşılmış ve paylaşılacak tüm temalar, diğer kişilere sadece sizin işlerini indirme ve onları siz istediğiniz sürece başkalarıyla paylaşmaya müsade eden, ama değişiklik, karıştırma, bozmaya ve ticari olarak kullanıma izin vermeyen Creativecommons - Attribution-NonCommercial-NoDerivs CC BY-NC-ND altında lisanslanmıştır. Eğer siz bu altbilgi linklerini tutamayacaksanız, temalarımızı kullanmamak sizin için daha iyi olacaktır.
  • 2.Photoshop Files and License: The PSD and PNG files provided with the templates are copyrighted and are licensed by Themexpose instead of GPL, so you are not permitted to redistribute those files.
2.Photoshop Dosyaları ve Lisans Temalar ile sağlanan PSD ve PNG dosyaları telif hakkına sahiptir ve bu dosyalar GPL yerine Themexpose ile lisanslanmıştır. Yani bu dosyalarla oynamanıza izin verilmemektedir.
  • 3.Browser Compatibility: It is our duty to make templates work perfectly on major browsers, which is why our templates support the latest and modern web browsers including Chrome, Firefox, Internet Explorer . However, the performance may vary between the browsers, or different operating systems like Windows and Macintosh.
3.Tarayıcı Uyumluluğu En yaygın internet tarayıcılarında mükemmel şekilde çalışan temalar yapmak bizim işimiz, bu yüzden de temalarımız Chrome, Firefox, Internet Explorer da dahil olmak üzere en son ve en modern tarayıcıları desteklemektedir. Buna rağmen, performans internet tarayıcılarına veya Windows, Macintosh işletim sistemlerine göre değişebilmektedir.
  • 4.Ownership: All the products listed at themexpose.com are the property of Themexpose so no claim of ownership can be made by anyone providing any kind of documentations.
4.Sahiplik Themexpose’da listelenen tüm ürünler Themexpose’un mülküdür yani bunlar üzerinde kimse tarafından, hiçbir şekilde, hiçbir dökümanla hak iddia edilemez.
  • 5.Site Content: All the content published at all Themexpose.com Domains including themes, images, site content, articles and blogs belongs to Themexpose and it is under a strict copyright. Any reproduction made has to be authorized with proper link-back to the original source written consent of Themexpose. If any person is found reproducing our content before any permissions either commercially or non-private purpose would be banned permanently.
5. Site İçeriği Themexpose.com Domain’lerinde yayınlanan temalar, resimler, site içeriği, makaleler, bloglar dahil tüm içerik Themexpose’a aittir ve sıkı bir telif hakkına söz konusudur. Yapılan her türlü türetme/türevlendirme, Themexpose’daki orijinal sayfasına dönük olarak linkle belirtilmelidir, referanslandırılmalıdır. Eğer bir kişi bizim içeriklerimizi ticari veya kişisel olmayan amaçlarla izin almadan önce türetmeye çalışırsa kalıcı olarak men edilecektir.
  • 6. Support: Themexpose provides quality support to its customers. Users can open a support ticket and our support staff would provide them with frequent help. We do not offer support for any means of installation. Custom coding, migration.
6.Destek Themexpose müşterilerine kaliteli bir destek sunmaktadır. Kullanıcılar bir yardım destek talebi (ticket) açabilirler ve yardım ekibimiz onlara gerekli şekilde yardım eder. Biz yüklemelerle ilgili hiçbir şekilde yardım hizmeti vermiyoruz. İsteğe özel kodlama, taşıma.
  • 7.Update in price: Themexpose has the right to modify or change the price of a subscription at any point of time without giving any kind of notice. We may notify 30 days earlier before making any change in the price.
7.Ücret Değişikliği Themexpose hiçbir haber vermeksizin, istediği bir anda abonelik ücretlerini değiştirme hakkına sahiptir. Biz bir ücret değişikliği yapmadan 30 gün öncesinde haber verebiliriz de.
  • 8.Warranty: We don't give any kind of warranty that any 3rd party components used in the templates/themes would function in any way. There is no guarantee for its compatibility of 3rd party plugins and web browser. You should be the one to test its compatibility through the demo URL provided in the template. It's your responsibility to re-check the templates that they are working on all browsers as we never say that it will work on all browsers.
8. Garanti Biz, temalarda kullanılan 3. parti bileşenlerine hiçbir şekilde garanti vermiyoruz. Üçüncü parti plugin’leri ile internet taratıcıları arasında bir uyumluluk garantisi yoktur. Onun uyumluluğunu, template’de sunulmuş demo URL ile deneyen kişi siz olmalısınız. Template’lerin tüm internet tarayıcılarında çalıştığını kontrol etmek tamamen sizin sorumluluğunuzdadır, biz asla tüm tarayıcılarda çalışacağını söylemiyoruz.
  • 9.Refund Policy: Since the products at Themexpose Site are impalpable goods that means they are digitally delivered through cloud computation, all the sales are hence final. We have a non refundable policy, so if you find a bug or problem in the product we will be more than happy to fix that for you.
9. Para İadesi Konusu Themexpose sitesindeki ürünler fiziksel ürünler olmadığından bulut sistemiyle dijital olarak teslim edilir ve tüm satışların fiyatı son fiyatıdır. Biz para iadesi olmayan bir sistemle çalışıyoruz. Eğer üründe bir hata veya problem bulursanız biz bunu sizin için çözmek için mutludan da daha fazlası olacağız.
(We have the right to change the above policy at any time) Last updated: 29/05/2014
(Biz yukarıdaki sözleşmeyi istediğimiz zaman değiştirme hakkına sahibiz.)
 Son Güncelleme: 29/05/2014

Her eserin kendi sahibi vardır. Bir başkası bunu değiştiremez, rant için kullanıp dağıtamaz, ticari olarak kullanmasına izin yoktur. Bu hazır temalar her ne kadar FREE (bedava) gibi görünse de temayı kodlayan kişi tema dosyası indirildikçe para kazanır. Bu en doğal hakkıdır. Yine bu hazır temaların altında ve şablonun içerisinde kendisine bağlı linkler mevcuttur.

Temayı yapan kişi size der ki;
Ücretsiz olarak kullanıyorsanız temanın altında bulunan linki kaldırma yetkiniz yok. Ama bu linki kaldırmanız için siteden siteye değişen 5 $ ile 30 $ 'lık bir ücreti bize ödemeniz gerekiyor. Bu ücreti siteye ödediğinizde temanın altındaki linki kaldırabilirsiniz. (Sadece kendiniz kullanabilirsiniz, dağıtamazsınız, ticari anlamda bundan para kazanamazsınız.)
Eğer bu temayı dağıtmak, ticari anlamda kullanmak istiyorsanız tasarımı yapan kişiye ulaşıp lisans ücreti olarak yaklaşık 1000$ ve üzeri bir ücreti tasarımcıya ödemek zorundasınız. Tasarımcı da  indirilen siteden bu tema dosyasını kaldırır ve tasarımı size tamamen satmış olur. Eğer bu yukarıda yazdıklarıma uymadan bu temaları link almak  veya ticari amaçla kullanıyorsanız;
Emek hırsızı olduğunuzun göstergesidir.

Kullanım koşullarına uymak ,emeğe saygısı olan insana yakışır!

Hazır temaları nasıl bulacağım ?

Google amcaya "responsive blogger template" "responsive blogger teplates" "responsive blog design" yazdığınızda karşınıza mobil uyumlu hazır temalar olan siteler çıkacaktır. Yukarıda kullanım koşullarına yer verdiğim site  themexpose.com   buraya da bakabilirsiniz.

Hazır tema indirip-yüklemeyi cep telefonumla yapabilir miyim? 

Bu işlemler için lap top veya pc karşısına geçmeniz gerekiyor.

Hazır tema nasıl indirilir ?

Yukarıda verdiğim site ile örnek anlatıma devam edelim. Siteye giriş yaptığınızda birbirinden güzel mobil uyumlu hazır temaları göreceksiniz. Benim gözüme rosemary teması takıldı.

1.Adım
Beğendiğim tema görselinin üzerine geldim ve tıkladım.
Tema (Şablon)İndirme
2.Adım
Burada "Demo  see it live" yazan yere tıklayarak web üzerinde nasıl göründüğünü canlı olarak görebilirsiniz. Hazır temayı beğendiniz indirmek istiyorsanız;
"Dowland Free" yazan yere tıklıyorsunuz.
Yukarıda yazmış olduğum kullanım koşullarına göre footer yani alt kısımda link vermek istemiyorsanız ;
"Dowland Free" yazan yerin altında ücretli seçenekleri seçebilirsiniz.
tema indirme demo

3.Adım
Tema dosyasını zip olarak indireceğiniz sayfa gelecek ekrana burada "İndir" tıklıyorsunuz.
blogger tema indirme

4.Adım
İndireceğiniz temayı bilgisayarınızda nereye indirmek istediğinizi seçiyorsunuz. Masa üstü olarak indirim bence uygundur.
blogger şablon indirme
5.Adım
Hazır tema masa üstüne zip dosyası olarak inmiş bulunuyor. Tasarım sahipleri indirme dosyalarından para kazandığı için  zip dosyasında istediği kadar dosya boyutunu büyüterek kazancını biraz arttırmak istemektedir.💪 Direk XML dosyası olarak indirilse dosya boyutu daha az yer kaplar. 😔 Tabiki size ücret yansımadığı için sizi çokta bağlamayacaktır. 😊
Hazır Tema İndirme

Bir sonraki yazımda hazır temayı blogunuza yüklemeden önce dikkat edilmesi gerekenler yazımla  devam edeceğim. Bu günlük bu kadar bilgi yeterli daha fazla kafanız karışmasın . Toplam 5 ayrı konuda Blogger temanızı değiştireceğiz.
Sosyal Medya Kafe'yi takibe almadıysanız, konuları kaçırmamak için takibe alabilirsiniz.

Blogger hazır tema indirme ve kullanım koşulları hakkında aklınıza takılan, sormak istediklerinizi yorum yazarak sorabilirsiniz.
Bilmemenin ayıp olmadığı ama öğrenmemenin ayıp olduğu bilincinde olan, emeğe saygılı bir toplum dileğiyle...
Güncelleme 28.02.2017
Yukarıda bulunan 4 konuyu yayına aldım.
Sibel Ordueri


"Blogger Hazır Tema (Şablon) İndirme ve Kullanım Koşulları Resimli Anlatım" için 55 yorum:

  1. Ben de temamı değiştirmek istiyorum, takipte olacağım, sabırsızlıkla diğer yazıları bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temanızı değiştirmek için acele etmeyin ☺ En son güzel bir final yapacağız inşallah ☺ Faydalı olmak dileğiyle ☺

      Sil
  2. Güzel ve anlaşılır bir yazı olmuş. Kaynak niteliğinde detaylı içerik..teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana 😇Yorumunuz için ben teşekkür ederim😊

      Sil
  3. Harika ve ince detayları olan bir yazı, tebrik ediyorum🖒👏 Hazır tema kullanımı konusunda oluşabilecek tüm sorulara yanıt verecek bir seri başlangıcı, öok fayda sağlayacak. Kişiler böylelikle gerçek Tasarım yapan kişilerin ortaya koydukları iş ile hazır temaların farkını net anlayabiliecekler. Emeğinize sağlık 🙏🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim canım😊Mutlaka bu farkı anlayacaklardır 😇En azından hazır temlara bana bu tasarımı ali yaptı,haftalarca tasarladı,her istediğimi yaptı,tasarım uzmanı v.s cümleler kurulmaz 😊İnsanların zayıf noktalarını yakalayıp bundan çıkar sağlayanlar da belki biraz utanır😇

      Sil
  4. bende indirdim beğendiğim temamı ve diğer 3 bölümü merakla bekliyorum umarım teknoloji özürlü biri olarak becerebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temanızı seçip, indirebildiyseniz eminim yüklemesini de çok rahat yapacaksınız😊

      Sil
  5. Sibel hanım, öncelikle tebrik ederim. Bir blogger için çok önemli bir konuyu en ince ayrıntısına kadar anlatmışsınız. Backlink avcılarına en güzel cevap olmuş. Böyle cesur, güzel paylaşımlar olduğu sürece buralarda barınamayacağını düşünüyorum. Diğer paylaşımlar için takipte kalacağım.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim Abdullah Bey 😊 Blog yazarlarını ilgilendiren konulara yorum gelmesine ayrı mutlu oluyorum 😊Diyorum ki bunlar gerçek blog yazarı,okumasını bilen,yorumlamayı ihmal etmeyen, olumlu-olumsuz düşüncesini özgürce yazan bloglar😊Backlink avcılarına malesef ki yine blog yazarı arkadaşlarımız prim veriyor 😕İyi niyetle yaklaşıp sinsice planlarını uyguluyorlar,blog yazarlarına göre ücretsiz yapıyor ama anlamıyorlar ki kendi blogunda bir aylık link reklam 50 TL .Tema yükle ,linkini ekle ohh temayı yıllarca kullandığı sürece bedava reklamı başkasından al.Hem de başkasının emeğini kullanarak 😕 İşin en ilginç yanı ise inandırıyorlar bu hazır temaları kendilerinin yaptığına sonra pişti olunca blog yazarı anlıyor neyin ne olduğunu ama iş işten geçiyor malesef ,sonrası yedir gruruna yedirebilirsen 😕İnsanları öyle durumlara düşürüyorlar ki siz de insanmısınız diyorum 😡 Elimizden geleni yapmaya çalışacağız😇

      Sil
  6. Çok güzel bilgiler. Bedava yardim ediyorum diye bilmeyenleri kandiran o kadar çok insan var ki.mm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef bedava dedikleri için insanlara cazip geliyor ama çok fazlasını blog yazarlarından götürüyorlar ;)Blog yazarlarını düşürdükleri durumlara tanık olsan Derya abla şaşar kalırsın...

      Sil
  7. Emeğe kıymet veren birinin kaleminden bu yazıları okumanın yeri bir başka.. Pek çok bloggerın teknik bilgi bakımından eksiklikleri olabilir. Bu eksikliğin kullanılarak suistimal edilmesi doğru değil elbette. Başkasının emeğinden kendine pay çıkarıp kullanılmasının anlaşılır tarafı yok.Hem daha sonra bu tasarımı, sonuçlarını bilmeden kullanan kişilerin sonradan bir sıkıntı yaşayıp yaşamayacaklarının bir garantisi de yok. Pek çok alanda rastlanan emek hırsızlığına dur demek gerek.

    Şu yukarıdaki yazı bile başlı başına bir emek ürünü. Sosyal Medya Kafe'de okuduğum blogger destek konularının benzerine rastlamadım. Açık, net, sade ve anlaşılır bir dille işleniyor konular. Bu çalışmalar yaygınlaşırsa bizler de daha temiz ve güvenilir bir ortamda yazma fırsatı bulabiliriz.

    Bir de naçizane önerim emek hırsızlığına karşı birlik olmak yönünde.. Daha önce farklı farklı alanlardaki bloggerların emek hırsızlığından dolayı başının ağrıdığına ama hep tek başına mücadele ettiğine tanık oldum. Bu şekilde bu sorunların üstesinden gelemeyiz. Bunun gibi bilinçlendirici yazıların artması ve bu çerçevede birlik olunması gerektiği kanaatindeyim.
    Teşekkürler. Emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu birinin emeği olduğu zaman oldukça hassasım ki başkasının emeğini kullanarak , başka birinin zafından yararlanıp bundan pay çıkaranlara çok kızıyorum😡Bunun bana yapılması veya Ayşe'ye yapılmış olması beni aynı derece de kızdırıyor 😡İnsan olan yapmaz😡

      Sosyal Medya Kafe'de olabilidiğince herkesin anlayacağı dilde yazmaya çalışıyorum.Teknik terimleri mümkün olduğunca az kullanmaya çalışıyorum.

      Aslında kafamda emek hırsızlarına karşı bir proje var ama biraz motivasyonum kaçtı açıkcası bu yazının okunma oranı 3 günde 1000 'lere geldi,paylaşan 3 kişi malesef blog yazarlarını ilgilendiren bir konuda blog yaarlarından gelen yorum çok az.Olumlu-olumsuz düşüncelerini yazmalarını isterdim.Yani buradan çıkardığım sonuca göre kendi emeğine yapıldıysa cazzz ama başkasına yapılabilir beni bağlamıyor gibi bir mantık 💔
      Her alanda Türkiye neden gelişmiyor, gelişemiyor bu bile bizlere çok güzel örnek hep hazırcıyız.Burada ben neden yabancı bir siteye link vermek zorunda kaldım Türkiye 'de yaşayan birisi olarak üzerinde düşünüldüğünde gerçekten üzülüyorum yaşananlara 😭

      Sil
  8. Olayın başka bir boyutu daha var aslında. O da bazı blogger arkadaşların bu kendi tasarımı gibi iş yapanları savunmaları. Geçen gün bir tanesi ile konuştum. Bildiğin savunuyor "o kadar emek verdi uğraştı" diye. Bu durum bana göre çok vahim. Neyi ne kadar biliyorsun da savunuyorsun diye sorarlar adama.
    Emek hırsızlığının her türüne karşı biri olarak bu yazıyı destekliyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Nihal ablacım onlara ben de denk geliyorum.Hangi emek diyesim geliyor,dediğin gibi ne kadar bilgin var ,iyi niyetinin suistimal edimediğinden ne kadar eminsin,internet ortamında tanıdığın birini ne kadar tanıyabilirsin. Bizlerin geçen yıl yaşadığı ismi lazım değil şahsın ne numaralar çevirdiğini,gerçekten kaybettiğimizi düşünerek oturup ağladığımı sen,ben ve Tuğba biliyoruz yaşadıklarımızı.İnsanların bazı şeyleri yaşayarak tecrübe etmesi gerekiyor.Anca o zaman anlıyorlar.
      Desteğin için teşekkür ederim Nihal ablam.
      Sevgiler💝

      Sil
  9. Uzak olduğum (işin tekniğini hiç anlamıyorum malesef) ve sanırım iyice okumam gereken yazılar olacak bunlar. Teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu blog yazarı işin teknik kısmından habersiz, herkes de anlamak zorunda değil.Biraz ilgi alanı ile ilgili.😊Bu yazı serisini dikkatle okumanızı tavsiye ederim.😊Rica ederim😊

      Sil
  10. Bende sizi uzun zamandir takip ediyorum. Pek yorum yazmasamda yazılarınız cok faydalı lakin yukarıda arkadaşımın listelesigi isimlederden biride benim bloğuma böyle bir tema hazırladı ve aynen bu ibarelerle by.... gibi halbuki cocuk kandırır gibi hazır şablon kullanıyorlar. Ödemeyi de peşinen aldı. Ben ödediğim para dilayisiyla degil ama yaptıkları haksızlık adına ayip iki ay falan durdu tema sonra çıkardık ben pek anlamam diye heralde yalnızca yazı yazma ile ilgilendigimden olsa gerek verdiğim para ile kaldım. Ve o kişi de yukarıda ki listede neyse yapıldı artik olan oldu ama inanın alay ediyorlar bilhassa bilmeyenlerle tabi bizde dikkat li olmalıyız ama iyi niyet su istimale cok acik sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Öncelikle bu kadar açık yürekli olduğunuz için sizi tebrik ederim. Sizin yaşadığınıza benzer şeyler yaşayan bir çok blogger tanıyorum, bu yazıyı okuyanlar da var içlerinde ancak sizin kadar açık yürekli olamadı hiç biri.
      Sevgiler

      Sil
    2. @Kukulenin Bebekleri
      Sizin adınıza üzüldüm.Kendi kişisel facebook hesabımdan Blogger arkadaşlar tarafından mesaj yazan yazana, saatlerce blog yazarları ile yazıştığım oluyor.Hepsi ayrı bir yerden kandırılmış.Kiminin adsense hesabı çalınmış,kiminin maili kullanılarak başka yerlere verilmiş,bazıları ücretsiz sana tasarım yapacağım diyerek blogunu çalmış.Hazır temayı indirip ,yüklemiş v.s.Ben yazımda isimleri yazmak istemedim.Ama herkes kimin ne olduğunu çok iyi biliyor.Bunları gördüğüm bloglar oluyor ama hiç birine gidip kırılmasınlar diye yorum yazmıyorum.Belki hatayı bunların isimlerini vermemekte yapıyoruz bilmiyorum yani.Bu tip sorunları çok yaşayan Blogger arkadaşlarım olduğu için böyle detaylı bir yazı serisi hazırladım ki insanların iyi niyeti suistimal edilmesin.İnsanları zor durumda bırakıyorlar ve bunun farkında bile değiller ne yazık ki.Bana facebook hesabımdan yaşadıklarını yazıp buraya yazmayan bir çok kişiden daha cesaretliymişsiniz teşekkür ederim.Sevgiler...

      Sil
  11. Şu ana kadar okuduğum blok bilgilendirme yazıları içerisinde en yararlı ve cesur paylaşım olmuş. Bende bloğuma bir kişilik kazandırmak için bu tarz bir destek almayı düşünüyordum. Yazınız tam zamanın da yetişti. Sanırım bu işi kendi başıma yapmayı deneyeceğim. Tabi takipte kalarak 😊 Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzda yazdığınız sözler için teşekkür ederim.Benim 3-4 konuda verdiğim emekten ve zamandan daha kısa bir sürede kendiniz başarabileceksiniz. Rica ederim.

      Sil
  12. Ramazan Öztürk15 Şubat 2017 05:38

    Google aramadan bu yazınıza denk geldim.Sizi öncelikle tebrik etmek istiyorum.Böyle cesur bir paylaşım için.Yüreğinize ve emeklerinize sağlık.Yazınızda herşeyi net ifade etmişsiniz.Bende yaşadıklarımı yazmak istiyorum.
    Sizin anlattıklarınızı aynen yaşadım.Bana ücretsiz tema yapacağını söyledi birisi.Ben de inandım ve blogumu ona teslim ettim.Teslim ettikten 5 dakika sonra ben bloguma ulaşamaz oldum.2 yıllık emeğim çöpe gitti.Bir daha da tövbe ettim.İnternet ortamında hiç kimseye güven yok.Çıkarı olmayan hiç kimse ücretsiz bişey yapmıyor.Bana iyi ders oldu.Google hesabım,adsense hesabım,gmail bağlı bulunan herşey gitti.Çok üzüldüm ama malesef giden gitti.O yüzden yazılarınız çok değerli ve kıymetli olmuş.Umarım blog yazarları dikkate alır.
    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramazan bey yaşadıklarınız adına çok üzüldüm.Ben bu tür olayları yaşayanları bu yazılarımı yayına aldıktan sonra blog yazarı olan diğer arkadaşlarımdan öğrendim.İnsanların bu şekilde iyi niyetlerinin kullanılması ve emeklerinin çalınması gerçekten çok kötü😥 Maalesef dediğiniz gibi çıkarı olmayan hiç kimse size yanaşmıyor.İnternet ortamı işte çok dikkat etmek gerekiyor.En yakın zamanda yaşadığım bir olay bayan profil resmi eklemiş adını soyadını yazmış ve farkettim ki bir yazımı aynen kopyalayıp blogunda paylaşmış,kendi hazırladığım ekran görüntü resimlerini de alarak ve üzerine eklediğim logo'nun üzerine kendi yazısını ekleyerek paylaşmış.Görünce çok üzüldüm.Kendisine mesaj attım yanlış olduğunu ve kaldırmasını rica ettim.Cevap geldi ve kaldırı.Yaklaşık 1 saat sonra baktığımda bayan profil resmini ve ad soyad bölümü değiştirmiş.Bu da gösteriyor ki profil resimleri de gerçek değil, isimler soyadları da internet ortamında çok dikkatli olmalıyız.
      Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  13. Ufak da olsa ben de bir şeyler söylemek istiyorum.
    1 - Temayı ingilizce yayınladığınız için yabancı siteler dünya çapında satış yapıyor. O yüzden bu işten para kazanıyorlar.
    2 - Ülkemizde sıfırdan tema tasarımı yapıp genel satışa sunsanız 1-2 satışı geçmez. O yüzden ülkemizde tasarımcılar çoğunlukla kişiye özel çalışıyor.
    3 - Paypal ülkemizde yasaklı. Herkes yurt dışından tema alamıyor. Yasaklı olmadığı dönemde de paypal nedir bilmeyen, kullanmak istemeyen ve sorum olduğunda türkçe sorabileceğim kişi olsun diye aracı kişiye ihtiyaç var.
    4 - Son müşteri lisanslı temanın kurulumunu istiyorsa bu işi yapacak kişi tema lisansı + kurulum hizmeti alır. Bu onun hakkıdır. Ama gidip temanın lisansını tasarımcıya ödemek zorundadır. Aynı tema 10 defa istendiyse 10 defa lisans ödenmesi gerekir. (Benim bloggertr.com adresindeki çalışma yöntemim bu!)
    5 - Temada değişmesi gereken yerler için ilave ücret talep etmesi kurulum yapan kişinin en doğal hakkıdır.
    6 - En ağır eleştiriyi lisansını ödemeden footer linklerini kaldıran,gizleyenler hak ediyor.
    7 - Çoğu kişinin istediği temalar genel satışta olana ufak değişiklik yapılmasıyla mümkün oluyor. Amerika yı yeniden keşfetmeye gerek var mı? Sıfırdan tasarım yapıp yüksek meblağ istemeye gerek var mı? O yüzden genel satıştaki temaları kullanıp sunmak (lisansa özen göstererek) en mantıklısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemizde maalesef her şey suistimale açık.Bu yazı serimi yayına aldıktan sonra" kişiye özel" çalışıyorum diyerek özellikle bayan Blogger arkadaşlara hazır tema yüklemişler birebir.Bu yazı serimi yayına aldıktan sonra öğrendim.Gerçekten çok üzücü durumlar yaşanıyor. Sıfırdan tema kodlama konusundaki düşüncenize saygı gösteririm ama hazır temayı indirip başka bir bloga kurma işlemi için sana seo yapacağım,alan adı vereceğim diye bir insandan 250 tl istemek çok ayıp.İnsanlar bu konularda yeterli bilgisi olmadığı için iyi niyetinin suistimali bence.Hazır temayı kodlayarak ücretsiz ve ücretli versiyonlarını sunan gerçek emeğin sahibi tasarımcı bile o ücretleri istemiyorken bizim uyanıkların böyle bir şeyi özellikle bayan Blogger'a yapmaları çok üzücü.Kurulum yapan ufak paralar talep edebilir ama bunun karşılığı asla 250 TL + rakamlar değildir. Lisans koşullarından haberi olan kaç kişi var orası düşündürücü.Bu konuda lisans koşullarını Türkiye'de veren ilk blogum.Umarım bundan da insanlar art niyet taşımazlar.Bu konularda yaşananları çok fazla duyduğum ve bildiğim için Blogger'a faydalı bir içerik hazırlamak istedim.

      Sil
  14. Off son yıllar da arttı bu olaylar tema olaylarına çok yabancıyım maalesef Blog hocam dan çok faydalanarak blogger temamı kendimce hazırlamıştım okuduklarımdan sonra Evime döndüğüm de Mart ortası gibi tekrar blogger temasına döneceğim en azından istediğim zaman beğendiğim bir şeyi ekleyip çıkarabiliyorum.
    Emek hırsızlığının farklı gibi görünse de en çok canı yananlardan biriyim 2-3 kez blogu kapatma kararı alıp sevdiğim dostlar vazgeçmeme sebep oldu. Açıkçası bloguma olan sevgimi kelimelerle anlatamam 2008 kasımından beri emeklerimi paylaşıyorum Ülkemizden ve yurt dışından bir dolu güzel yürekli dostlarım oldu.terk edip gidememek de en büyük sebebim.
    Emeklerim çalınıyor diyordum zaman zaman artık işi ilerlettiler blogu kmle kopyalıyorlar ilk zamanlar günlerce ağladığımı itiraf edeyim sonra alıştım mı hayır alışamadım evladınız kaçırılmış da size bir yerlerden gösterip vermiyorlar gibi bir duygu.
    Bu hırs bu saygısızlık iş yapıyor gibi görünüp neyi ne şekilde anlatılırsa anlatılsın blog sahibi yapılanı söylenildiğiyle aynı sanır ben karşılaşmadım tasarım açısından gelen teklifleri de geri çevirdim Bir kaç düzenleme de sevgili Musa yardımcı oldu kendisine teşekkürler. temel bilgilerim zayıf olduğundan böyle yazıları çok ciddiye alıyorum. sevgili Sibel özellikle çok teşekkür ediyorum.
    Hatalar yapılır düzeltilir özürler dilenir olay kapatılır ama ısrarla insanlardan haksızca kandırarak nemalanan her kim varsa terbiyesiz saygısız olarak adlandırıyorum .
    Ve lütfen kim olursa olsun dini ve yaradanı kelimeler arasına alıp ne suçlasın ne aklanmaya çalışılsın verilmiş ihsan olmuş bir akıl var sevgili arkadaşlar ola bizler de bitiyor yapıp edip söyleyip yazıp havale etmekle olmuyor.
    Lütfen inançlarımızı Yaradanla aramızda tutup ,insanlığı ve ahlakı birbirimizle paylaşalım.
    Anlamak için okumak gerekiyor lütfen yazıların gerekirse tekrar tekrar okuyalım bir kaç kez okumak bizi geri zekalı yapmaz daha iyi anlamamızı sağlar.
    Tekrar tekrar teşekkürler EMEK HIRSIZLIĞINA DESTEK VEREN,BİLMEDİKLERİMİZ VE DUYMADIKLARIMIZ KONUSUN DA UYARAN DOĞRUYU ANLATAN HERKESİN YANINDAYIM .
    sEVGİLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice abla blog yazarları olarak yaşadıklarımız çok üzücü.Yazılarımızın kopyala-yapıştır yöntemi ile çalınması bizleri nasıl üzüyorsa bir işe emek vermiş ve bundan para kazanan birin emeğini kullanarak kendine rant sağlayan kişiler de aynı şekilde emek hırsızıdır.Bunun dışında yazılacak çok şey var yaşananlarla ilgili en büyük hakaretleri hak ediyorlar, yüzleri de kızarmıyor yalan yazanların.Son yazım taslakta hali hazır da olan emek hırsızları yazımı da yayına verdiğimde okursun abla orada da çok farklı şeyleri yazdım çok üzgünüm bu yaşananlardan dolayı.
      Sevgiler...

      Sil
  15. Bu temaların zaten hazır bir şablonu olduğunu öğrenince çok şaşırdım ve üzüldüm. Bir çok insan bu hazır şablonlara çok para ödeyerek temasını yeniliyor ve yapan kişiler bunun blog sahibine özel bir şablon olduğunu söylüyor. Çalıntı olduğundan bahsetmiyorlar. Bu yayınla isimizi çok kolaylaştırdiniz. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eve maalesef ki hepsi hazır tema ve tasarımcı tarafından kodlanarak hazırlanmış.İndirip-yüklemesi en fazla 15 dakika bir zamanda gerçekleşiyor.Ben de kişiye özel şablon olarak söylediklerini bu yazımı yayına verdikten sonra öğrendim ve bunun karşılığında 250 tl istediklerini öğrendim çok üzücü ,çok büyük hakaretleri hak ediyorlar.

      Sil
  16. Blog açtıktan kısa bir süre sonra hazır tema indirme yoluna gitmiş ama sonrasını kotaramadığımdan indirdiğim temayı silmiştim. Sonra da bir daha uğraşmadım tema indirme işleriyle. Biliyorsunuz işi ustasına bıraktım :))
    Çince yazılan bir metne nasıl anlamsızca bakıyorsam ccs olayına da öyle anlamayarak bakıyorum. Hal böyle olunca içinde ne var ne yok bilemiyorsunuz. Kötü bir kod, siz iyi bir yere gelmeye çalışırken emeklerinizin heba olmasına neden olabiliyor. Geçen yıl şahit oldum, Fenomenin bloguna eklediği kodlu bir eklenti yüzünden youtube kanalı kapatılmıştı. Hep birlikte üzülmüştük.
    Bu tür durumlara düşmemek adına yetkin siteleri takip etmek uygulamaları da ona göre indirip uygulamak gerekiyor. Bu yazı dizinizi takip edeceğim. Fotoğraf blogum var. İlerleyen aylarda tema değişikliği yapmayı düşündüğüm için güvenilir bulduğum yazılarınız oldukça işime yarayacak...
    Teşekkürler ediyorum, sevgiler diliyorum Sibel Hanım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zülal hanım elimden geldiğince herkesin anlayacağı dilde anlatmaya çalışıyorum ama hazır tema konusunda aklınıza takılan,yapamadığınız bir yer olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
      Kodlar da ayır sorun oluyor bloglar için maalesef güvenmediğimiz bloglardaki kodları kullanmamakta fayda var diye düşünüyorum.Fotoğraf blogunuza uygulayabileceğinizi düşünüyorum.Hazır temalarda herşeyiyle hazır olduğu için kod v.s ekleme durumu olmuyor genellikle hepsi hazır çünkü.4.anlatacağım resimli konu ile daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.
      Sevgiler...

      Sil
  17. Ben de cogunluk gibi bu teknik isten pek anlamiyorum, 1 seneden fazla kendim duzenledim ayarlardan, son duzenlemem ise 3 aydir kullandigim yardim aldigim hali, tüm yazilari takip edip notlar cikaracagim. Tesekkürler paylasiminiz icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Hazır tema kurulumunda ,takıldığınız yerde yorum yazarak sorabilirsiniz.Elimden gelen yardımı yaparım.

      Sil
  18. İnşallah size yazdığım sorunu sayenizde çöze bilirsem mutlaka bloğumun temasını yenilemeyi düşünüyorum. Burdan yardım alarak tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Umman :) Sorunu görsel olarak göremediğim için gerekli yardımı yapamadım.İnşallah görsel anlatımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz.
      Sevgiler.

      Sil
  19. Oldukça yararlı bir paylaşım olmuş ama sanırım ben yapamam çok zor geliyor teknolojik işler sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olabilirsem ne mutlu bana :) Aslında oldukça kolay ,biraz zaman ayırırsanız hazır tema indirmeyi ve hazır tema yüklemeyi yapabileceğinize inanıyorum.
      Sevgiler.

      Sil
  20. Blog aleminde daha köklü olmadığım için temamı sitemi düzenlerken biraz zorlanmıştım, ama insan bir kere başına oturunca artık hangi kodu nerede bulabileceğini nasıl değiştirebileceğini anlıyor. Temamı düzenledikten sonra bir dizide sürekli hata veriyordu ve zamanla onu kodlamayı bile öğrenmiştim. Tema renklerini falan değiştirmiştim şimdiki sorunumsa Header kısmında konuları başlık başlık nasıl ayarlayacağım nasıl kodlayacağım örneğin;Alışveriş Makyaj İndirim gibi kategoriler..Zor birazcık. Yazınız çok detaylı ve başarılı olmuş elinize sağlıkk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz zaman ayırdığımızda her şeyi yavaş yavaş yapabiliyoruz.Header kısmına kategorileri eklemeyi bu yazı serimin 5.bölümüde resimli olarak anlatmıştım.

      http://www.sosyalmedyakafe.com/2017/02/blogger-tema-sablon-duzenleme.html

      Buraya bakarak yapabileceğinizi düşünüyorum.

      Sil
  21. çok faydalı bilgiler emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim 😊 Faydalı olması dileğiyle..

      Sil
  22. Merhaba, bloggerlar için büyük bir soruna el atılmış. Eminim çok kişi yararlanacaktır ve zarar görmeyecektir.
    Emeğinize ve kaleminize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Halil bey,
      Blog yazarları olarak en önemli ihtiyaçlardan biri temalarımız.Hazır tema indirip ,yüklemek de oldukça basit.Faydalı olmak dileğiyle.

      Sil
  23. Cok faydalı bilgiler..Emeginize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim 😊 Hazır tema indirme ve yüklemeyi, umarım herkes resimli anlatımlarıma bakarak başarabilir.

      Sil
  24. Emeğine sağşık Sibelcim bilgiler çok güzel bunalrı artık bilmemiz gerekiyor elbette yalnız bedava temalar bana göre daima bir sıkıntı taşır kanımca sadece bedava oluşlarından kaynaklı bir durum bu eskiden ne zaman bedava bir tema indirip denesem mutlak istatistikelrde Rusya gibi bir çok yerden aşırı trafik olduğunu gördüm ayrıca gizli linkler de var yani bu bedava temaları kullanan kişi üzerinde indirilmiş siteye trafik akımı sağlanıyor gibime geliyor.En güzeli satın almakzaten çok düşük bir maliyeti var veya tasarlayana yeni bir tema hazırlatmak.
    Emeğe saygı konusuna gelince o incelik ve kalite meselesidir..kimisi kaldırır kimisi tutar kimisi ise bir çok yok gösterir o linklerin kaldırılması için..her iki taraf da birbirinden istifade ediyor kısaca.Alan memnun veren memnun durumu bedava tema verenler de o kadar masum değil kanımca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim Sevgicim.Bedava temaların altından ne çıkacak belli olmuyor maalesef.Rusya ve İsrail ağırlıklı spam trafik geldiğini ben de duymuştum.Bedava indirilen çoğu tema da saklı kodların olması ve yönlendirmeler sanırım.Yeteri kadar kod bilgisi olmayanlar bu konuda zorluklar yaşıyor maalesef.Kaliteli tema sitelerinden indirip ,demo blog üzerinde test ederek gerçek bloga eklemek en doğrusu.
      Her alanda emeğe saygı duyulması gerekir.Maalesef Türkiye'de bu kavram yok denecek kadar az.
      Sevgiler.

      Sil
  25. Harika bilgiler için teşekkürler.Benimde sevdiğim siteyi önermek isterim.
    https://gooyaabitemplates.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger tema yükleme ve indirme yazı serim sayesinde inşallah herkes yenilenir.Verdiğinz sitede oldukça iyi bir site.Teşekkürler.

      Sil
  26. Ben de blogger hazır şablon kullanıyorum, anlamam çünkü teknik şeylerden:))))
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik konuda fazla bir bilgi yoksa en güzeli Blogger'ın kendi temalarını kullanmak.Hazır tema indirip ,yüklemek için de fazla tenik bilgiye ihtiyaç yok ama :) Resimli anlatımları takip ederek hazır tema yükleyebiliyorsunuz.
      Sevgiler Müjde abla.

      Sil
  27. ben e posta da size yazmıştım yapamazsam rahatsız edebilirim diye fakat dediğim gibi oldu hiçbirşey anlamadım yapamıyorum olmuyor lütfen bana yardımcı olur musunuz https://pamukgibimakyaj.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Rumeysa,
      Şimdi blogunun linkinden hazır temayı inceledim. Hazır temanın menü linkleri temanın HTML bölümünde.Şimdi sıraıyla anlatayım.
      Öncelikle Blogger panelinin sol tarafında "Tema" yazan yere tıklayalım.
      Ardından "HTML'Yİ DÜZENLE" tıklayalım. Karşınıza tema kolarının bulunduğu bölüm gelecek.
      Bu alanda boş bir yere mouse ile tıklayalım.
      CTRL+F tuşlarına basalım. Ekranın sağında veya altında bir arama kutusu(Search) çıkıyor.
      Buraya şuan menünüzde bulunan menü başlıklarından birini yazalım. Enter tıklayalım.
      Bu arama sayesinde menü kodlarınızın olduğu yer sarı olarak belirlenecek.
      Bu alanda menü isimlerini yeni isimlerle ve sağında veya solunda bulunan linkleri silip, kendi linklerinizle değiştririp, "Temayı Kaydet" tıkladığınızda menü başlıklarını ve linklerini değiştirmiş olursunuz. Yine takıldığınız bir yer olursa çekinmeden sorabilirsiniz.



      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...