14 Şubat 2017 Salı

Ana Sayfa » , , , , , , » Blogger Hazır Tema Yüklemeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Blogger Hazır Tema Yüklemeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

14 Şubat 2017 Salı
Blogger Hazır Tema Yüklemeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
Merhaba Sosyal Medya Kafe okurları
Bir önceki yazımda Blogger tema(şablon) indirme yazıma yer vermiştim.Blogger temalarınızı adım adım kurallarına uygun bir şekilde değiştireceğiz.Bugün ise hazır temaları yüklemeden önce nelere dikkat edilmeli ve yeni(demo) blog açma konusunu resimli olarak anlatacağım.

Blogger arkadaşlarımdan bir kaç kişide karşılaştığım,farklı kişiler tarafından yüklenmiş olan, hazır tema kullanımı sonrası hit kayıpları  gibi sorunlar yaşayanların olması.En yakın zaman içinde üzerinde çalıştığımız bir yemek tarifleri blogunun( isim vermeyeceğim elbette ) yaklaşık 2 yıllık bir blog olmasına rağmen Google tarafından ziyaretçi gelmemesi,günlük sayfa görüntülenme sayısının ortalama 80 'e düşmesi yaşanabilecek sorunlar arasında.Bu yüzden sık sık hazır tema değiştirmemenizi öneriyorum.Yazdıklarımı dikkate alırsanız bir nebze bu sorunları yaşamayacaksınız.

Yine Blogger arkadaşlarımdan gelen sorunlar arasında yorum formunda yorum yazmak için tıklanıldığında pop up reklam açan blogların genellikle baktığımda hazır tema kullanıyor olması.Elbette elimden gelen yardımı yapmaya çalışıyorum.Ama hazır tema kodları arasında zararlı kodları bulmak samanlıkta iğne aramak gibi bir şey.O yüzden bazı kişilere önerim temasını değiştirme yönünde oluyor.Hazır temaları kullanırken son derece  dikkatli olmak şart.


Blogger Hazır Tema Yükleme Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler;
  • Hazır temalar dünya çapında herkes tarafından indirilip kullanıldığı için,aynı temayı bir başka blog yazarı arkadaşınızda görmeniz yani pişti olmanız kaçınılmaz 😉
Bu durumda hiç kimse"bu tema (tasarım)benim sen neden kullanıyorsun" gibi bir hak iddia edemez. 😉(bunlar blog yazarları arasında yaşanan sorunlar) Tema'nın kendinize ait olmasını istiyorsanız kullanım koşulları yazımda anlattığım gibi tasarımı yapan kişiyi bulup lisansını almanız gerekir. (1000$ ve üzeri ücretleri)
  • Direk blogunuza yüklediğinizde blogunuzda bulunan Google doğrulama,yandex doğrulama,alexa doğrulama kodlarını v.s kaybedersiniz.
  • Hazır temayı direk blogunuza yüklenmesi yine alexa değer kaybı ve seo açısından son derece zararlıdır. 
  • Blogunuza hazır tema yüklemeden önce mutlaka blog temanızın yedeğini alın.(Blogger şablonunuzu nasıl yedekleyeceğinizi daha önce Blogger şablon yedekleme yazımda resimli olarak anlatmıştım)
  • Blog Hocam'ın Blog Yazarlarına Uyarımdır! yazısını da mutlaka okumanızı tavsiye ederim. 
  • İndirmiş olduğunuz hazır temayı kesinlikle direk blogumuza yüklemiyoruz.Bu son derece zararlıdır.Çünkü bu hazır temaları kodlayanlar yabancı ve temanın kodlamasına ne tür kodlar gizlediğini bilemezsiniz.Belki pop up açılan reklam da koymuş olabilir veya zararlı virüs gönderen bir uygulama😉Blogu tasarlayan olarak en altına link vermesi en doğal hakkı fakat farklı bir uygulama da açılıyor olabilir.Google tarafından blogunuzun silinmesine sebep olabilir.Bunun için kendimize farklı bir  yeni (demo) blog açıyoruz.

Yeni (Demo)Blog Açma Resimli Anlatım
1.Adım
Blogger panelinde yukarı sol bölümde blog isminizin yanında bulunan 🔻 aşağı ok işaretine veya blog ismimize tıklıyoruz ve aşağı doğru baktığımızda "yeni blog" yazan yeri göreceksiniz,buraya tıklıyoruz.
Blogger Yeni Blog Açma
2.Adım
Karşınıza gelen ekranda blog url ve blog ismini yazıyorsunuz.Öylesine Blogger'ın bir temasını seçiyorsunuz.En son "Blog Oluştur"tıkladığınızda yeni blogunuz açılmış oluyor.
Yeni Blog Açma Resimli Anlatım

Blogger'da yeni açmış olduğum blogun ekran görüntüsü
Blogger Tema Düzenleme

Ve son olarak tüm anlatımlarımı bitirmeden blog temanızı değiştirmek için acele etmeyin😊Her anlatımımda blog yazarlarına ayrı önerilerim ve ip uçlarına yer vereceğim.Şimdi biz iki konu ile ne yaptık ?
1.Blogger için kullanacağımız hazır tema seçtik ve indirdik ve kullanım koşullarını öğrendik.
2.Blogger'a yüklemeden önce dikkat edilecekleri öğrendik,yeni(demo) blog açtık bekliyoruz 😊
Bir sonraki yazımda Blogger'a hazır tema nasıl yüklenir resimli olarak anlatacağım 😊
Aklınıza takılan tüm sorularınızı yorum olarak yazabilirsiniz. Hazır tema kullanan daha sonra sorun yaşayan veya yaşamayan herkes tecrübelerini yorum olarak yazabilir.Sosyal Medya Kafe'yi takibe almadıysanız,tema düzenleme yazı serimi kaçırmamak için takibe alabilirsiniz.
Diğer blog yazarı arkadaşlarının da faydalanması açısından yazıları paylaşabilir,haber verebilir yorumlarınızla destek olabilirsiniz😇
Güncelleme 28.02.2017
 Yukarıda bulunan 4 konuyu yayına aldım.
Sevgiyle kalın...
Sibel Ordueri


"Blogger Hazır Tema Yüklemeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler" için 46 yorum:

  1. Kodları anlamayanlar icin çok zor bu internet gerçekten 😃

    Ben direk url den arattıgm halde 4.sırada çıkıyorum.Niye onuda anlamadım 😃 ama bilgisiz olunca eksik kalıyor yaptıkların

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman işler vahim :) Bir sıkıntınız var. Yazılarınız index almıyor vs olabilir. Detay için sorabilirsiniz.

      Sil
    2. @ANNESİ'NİN PRENSES'İ
      Blogunuz daha çok yeni zamanla öğreneceğinizi düşünüyorum.Blog adresiniz ile blog başlığınızın farklı olması da etken olabilir 😊 Google da "Esilammm" olarak arattığımda ilk sayfadasınız 😊 Blog başlığınız ve blog url'niz daha uyumlu olsaydı daha iyi olurdu .Bu konuda çok detay var tabii seo kuralları v.s

      Sil
    3. İlk açtığım zamanlar mantığını kuramadığım için farklı farklı açmstım.şimdi ikisinden de vazgecemiyorum.Biri kızımın ismi diğeri kızımın bendeki yeri :) arada kaldım ama ben :)

      İndexlenmiyormus evet.Teo çözdü konuyu sağolsun.Ama yinede anlamamaktan kaynaklanan sorunlar çok oluyor.:)

      Sil
    4. Birde o seoya nasıl ulaşacağımı bir bilsem 😃 nerden bakıyorsunuz seoya.Ay çok bilgisizim.Bkmayın benden :)

      Sil
    5. Seo konusu bir kaç saatte yapılabilecek birşey değil maalesef.Bunu konuda uzunca bir araştırma yaparsanız Google aramasıyla bir çok faydalı konuyu okuyabilirisiniz.Son zamanda blog yazarlarına mailler bu şekilde atılmış tasarımınızı düzenleyim veya seo yapayım size diyerek bloglarını çalmışlar bu konuda çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim.Her gelen maile güvenmeyin.Boş kaldıkça Google da araştırın eminim bilmediğiniz pek çok şeyi öğreneceksiniz.
      Sevgiler...😊

      Sil
    6. Tesekkür ederim güzel düsnceleriniz ve aktarıminiz icin:) dikktli olurum.:)

      Sil
  2. Bilgilendirici güzel içerik..Başarılar

    YanıtlaSil
  3. Tema konusunda ne kadar ayrıntılar var. Sade güzel bir anlatım yaptığınız için teşekkür ederim. Tema konusundaki paylaşımlarınızı takip ediyorum.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger hazır temalar hakkında en ince ayrıntısına kadar sizlere anlatmaya çalışıyorum.Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana😊

      Sil
  4. Ne güzel uyarılar ve öneriler, keşke dikkate alınıp uygulansa.Bu seriden çok şey öğrenilecek ve çok kişi faydalanacak çok eminim. Tekrar emeklerine sağlık diyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım faydalı olur paylaşımlar üzerinde çok emek veriyorum.Yorumlarınla ve paylaşımlarınla destek olduğun için ben teşekkür ederim canım 😊

      Sil
  5. çok faydalı bilgiler teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana😊Yorumunuz için teşekkür ederim😊

      Sil
  6. Son yaziyi bekliyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 yazıda bitirmeyi planlıyordum Derya abla ama resimli anlatımların uzun yer kaplaması sebebiyle 4. konuda bitecek 😊

      Sil
  7. Bloglarımıza ciddi derecede zaman ayırıyoruz ve emek veriyoruz. Ben çok seviyorum blog yazmayı. Ve hatırı sayılır bir zaman ayırıyorum bloğuma. Bunca emeğin zayi olmasını yürek kaldırmaz. Bir olumsuzlukla karşılaşsam yıkılırdım herhalde..:(
    Yukarıdaki bilgilere bakınca (doğrulama kodlarının kaybedilmesi, pop up reklam açılması vs..)aman aman dedim. Hassas işler bunlar.
    Bilgilerin böyle sade, anlaşılır ve açıklayıcı biçimde verilmesi blog temasını değişmek veya yeni bir blog açmak isteyenlere çok yardımcı olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglarımız bizler için çok değerli.Emek verilen herşeyin değerli olduğu gibi.Blogger'a tema yüklemeden önce çok dikkatli olmak şart.
      İnşallah faydalı olmayı başarabilirim.😊 Paylaşımların ve yorumlarınla destek olduğun için ben teşekkür ederim canım😊

      Sil
  8. Çok faydalı bir yazı olmuş emeğinize sağlık yazı dizinizi merakla takip ediyor olacağım ve öğrenmeye çalışıyorum. Çok zor bu işler yinede yanlış bir şeyler yapmaktan korkuyorum bloğun temasının yanlış olduğunu anlama imkanımız varmı acaba teknik konular çok karışık gerçekten. Teşekkür ediyorum böyle güzel paylaşımınız için sevgiler 😊.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim 😊 Benim anlattığım resimli anlatımlara harcadığım zamandan daha az bir zaman aldığını düşünüyorum.😊 Başta karışık gelebilir ama uyguladığınızda çok basit olduğunu göreceksiniz.😊Temanızı zamanla kullandıkça ve google indexlerini kontrol ettikçe size faydalı mı zararlı mı anlayabilirsiniz.Blogunuzu açtığınızda herhangi bie sayfaya yönlendirme,pop up reklam yoksa çok sorun olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
  9. Çok güzel bir paylaşım olmuş (:

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkürler hem yazılanlardan hem yorumlardan faydalanıyorum bu bilgileri okurken emeği geçen herkese sevgiler.
    Hesaplarım da paylaştım umarım ben gibi bilmezlere ulaşır:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarınla ve paylaşımlarınla verdiğin destek için çok teşekkür ederim Hatice abla 😊 Ne kadar çok Blogger arkadaşımıza ulaşabilirsek o kadar iyi😊

      Sil
  11. Yeni başlayanlar için mükemmel bir kaynak olacak abla ♥ Hem bu yazı serisi hem de genel anlamda tüm Blogun ♥ Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim canım 😊 Yeni başlayacaklara ve hali hazırda Blogger arkadaşlara faydalı olabilmek dileğiyle...

      Sil
  12. Demo blog, alexa, yandex kodlari... Bu bölüm benim bayagi bir ilgimi cekti. Yazinizi okumadaydim Kisa yoldan temayi direkt olarak bloga yuklerdim herhalde. Tehlikelerini okudukça öğreniyoruz... Teşekkürler Sibel Hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda yeni blog yazarlarının ve tema düzenliyorum diyenlerin en büyük hatalarından biri direk hazır temyı bloga yüklemek.Blog yazarlarının zarar görmemeleri için dikkate almalarını umut ediyorum.Rica ederim Zülal hanım.
      Sevgiler...😊

      Sil
  13. Bugün fırsat buldum Sibel kızım. Dün tüm gün doktordaydım. Okuyorum şimdi yayınlarını. Hani o kadar açıklayıcı ve güzel niyetlerle anlatmışsın ki. Seni tanımak çok güzel. Başarılar kızım.Ece ablan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun Ece ablacım.Adım adım ilerlendiğinde çok kolay şekilde uygulanacağını düşünüyorum.

      Sil
  14. Bahsettiginiz pisti olayini yasayanlardan biri de benim, 5 kisi ile ayni temayi kullaniyoruz benim bildigim, tabiki bilmedigim daha niceleri vardir. Duzenleme, sayfa ayarlari farkli olsa da ilk bakista ayni duruyor tabiki..
    Hazir tema duzenlemesi yapildigindan bu yana, tek farkettigim sey, günlük görüntülenmem artmasina ragmen alexa degerimin dusmesi. Zaman zaman moralimi bozsa da eskisi kadar kafama takmiyorum sanirim.
    Suanki halinden memnun olsam da hem görüntü hem kullanim acisindan, maddi acidan musait olunca kisisel bir temam olsun cok isterim.
    Ayrica yazilarinizdaki adimlari izleyerek bir duzen olusturmayi dusunuyordum ki, yedeklemek aklimdan bile gecmiyordu. Sayenizde ogrenmis oldum. Cok tesekkürler paylasiminiz icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Maalesef pişti olayını yaşan çok blog var.Alexa değerlerinde olan düşme üzüyor insanı umarım geçici bir durumdur.Hazır tema kurulumunda mutlaka blog şablonun yedeğini almayı unutmamak gerekiyor.Kolaylıklar diliyorum.

      Sil
  15. Nekadargüzel bilgiler veriyorsunuz emeğinize sağlık. Benim blogum google'da görünmüyordu bu sebepten dolayı ve tahmin edemiyeceğiniz kadar üzülüyorsunuz çünkü emekleriniz çöpe gidiyor sayenizde blogum kurtuldu🌹

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır tema yükleyip,kullananlardan Google indexi almadığı konusunda çok mesaj aldım.Çok şükür kurtarabildik canım <3

      Sil
  16. size çok çok teşekkür ederim . Yeni bir blog açtım kendi imkanlarımla düzenledim . ama birşeyleri bir türlü yapamıyordum . Başkalarının bloglarına da bakıp özeniyordum . Nihayet bugün sizi buldum ve sayenizde çok güzel bir bloga sahip oldum çok teşekkür ederim tekrardan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İzel,
      Ahh ne kadar mutlu oldum.Anlatımlarımın faydalı olması ve yapabilmeniz gerçekten çok güzel.
      Rica ederim. 😊

      Sil
  17. Kolay gelsin benim sitem indexleniyormu bir bakarmisiniz

    YanıtlaSil
  18. http://bloghayta.blogspot

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Blogunuzun indexlenmesinde bir sorun yok gibi.Google da görünüyor.

      Sil
  19. Keşke daha önce blogunuzu okuyup açsaymışım ben de blogumu... Henüz yeni yeni işlevsel hale getirmeye çalışıyorum çok faydalı bilgiler bunlar bursa da olmanıza ayrıca sevindim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevkoz,
      Zamanla her şey öğreniliyor.Açmış olduğunuz bloga da bu hazır temaları yükleyebilir farklı bir görünüme kavuşabilirsiniz.Ben de aynı şehirden yazıyor olmamıza sevindim. 😊
      Sevgiler.💕

      Sil
  20. Yeni blog açan arkadaşlar ve tema değişikliği yapmak isteyenler için çok yararlı bilgiler. Emeğine sağlık Sibelcim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır tema indirme,yükleme,düzenleme,Türkçeleştirme konusunda faydalı olması dileğiyle..
      Teşekkür ederim Aytülcüm.

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...