22 Şubat 2017 Çarşamba

Ana Sayfa » , , , , , , » Blogger Hazır Tema(Şablon) Türkçe Yapma Resimli Anlatım

Blogger Hazır Tema(Şablon) Türkçe Yapma Resimli Anlatım

22 Şubat 2017 Çarşamba
Blogger Tema Türkçe Yapma -Düzenleme
Merhaba Sosyal Medya Kafe okurları
Blogger hazır tema(şablon) kullanımı hakkında Blogger hazır tema (şablon) düzenleme konusu oldukça basit adımlarla sizlerin anlayacağı şekilde anlatmaya çalışacağım.Bu yazımı ilk kez okuyanlar için daha önce yazmış olduğum hazır tema anlatımları;
Blogger tema düzenleme konusunu anlayabilmeniz için öncelikle yukarıda vermiş olduğum linklerdeki yazılarımı sırasıyla okuyup uygulamış olmanız gerekiyor.Son konumuzda demo blogumuza hazır temayı yüklemiştik.Sadece hazır temayı indirip-yüklediğim Blogger Demo Blog.

Hazır temayı indirdiğim ve yüklediğim blogu sizlere gösterebilmek için ben kullanım koşulları gereği temanın aynısını tekrar indirdim ve tekrar farklı bir demo blog açtım.Bu bölüm sizin kafanızı karıştırmasın sadece indirip yüklediğim hali ile düzenlediğim halini sizlere gösterebilmek için. 2 farklı demo blog oluştu.Bunu sizlerin yapmasına gerek yok.Resimli anlatımlarıma 2.demo blog üzerinden devam edeceğim.

Blogger Tema Düzenleme Resimli Anlatım
Hazır temamızı "responsive blogger template" anahtar kelimesi ile bulup seçtiğimiz için tasarımcı tarafından hazır olarak mobil uyumlu kodlaması yapılmıştır.İlk olarak bunu Blogger blogumuza uygun hale getireceğiz.
1.Adım Blogger Temayı Mobil Kullanım Yapma
Demo blogda "Şablon" sekmesine tıklıyoruz.Ardından sağ tarafta bulunan "Mobil" yazısının altında bulunan çarka tıklıyoruz.
Blogger Tema Düzenleme
 Karşımıza küçük bir pencere açılıyor.Bu pencere açıldığında "Evet.Mobil cihazlarda mobil şablon  göster" bölümü seçili.Bu yazının başında bulunan tiki değiştiriyoruz ve "Hayır.Mobil cihazlarda masaüstü şablon göster" yazısına tik atıyoruz kaydet dediğimizde işlem bitiyor.
Blogger Tema Mobil Ayarı
2.Adım Blogger Hazır Şablonda Gadget Başlıklarını Türkçe Yapma
Sağ tarafta ve sol tarafta bulunan gadget alanlarının başlık kısımları "ingilizce" olarak hazırlandığı için bu alanları "Türkçe" olarak kendimize uygun şekilde değiştireceğiz.
Demo blogumuz üzerinde "Yerleşim" tıklıyoruz.Herhangi bir gadgetin üzerine gelip "düzenle" tıklıyoruz.Gadget başlığını Türkçe olarak blogumuza uygun şekilde değiştiriyoruz.Orjinal blogumuzdan geçirmek istediğiniz kodları veya yazıları bu görsel bir resim de olabilir kopyala yapıştır yaparak buraya geçiriyoruz.Bu işlem bittikten sonra "Kaydet" tıklıyoruz.En son yukarıda bulununan "Düzenlemeyi Kaydet" tıklıyoruz.
Blogger Şablon Düzenleme
Bu işlemleri tüm başlıklar için yaparak gadget başlıklarını Türkçe'ye çevirmiş oluyoruz.Fazla olan gadget veya kullanmak istemediğimiz var ise yukarıdaki görsel anlatımımda olan küçük pencere bölümünde  "kaldır" tıklıyoruz.6.adım düzenlemeyi kaydet.

3.Adım  Blogger Temayı Türkçe Yapma
Demo blogunuza benim yaptığım gibi öylesine 2 yazı girin ,resim ekleyerek .Yazı alanında bulunan "devamını oku" bölümünü "Türkçe" yapalım.Benin indirip,yüklemiş oldum şablonda devamını oku yerinde ingilizce olarak "Continue Reading" yazıyor.Bu cümleyi aynen kopyalayın ve sol bölümde olan "Şablon" yazan yere tıklayın daha sonra "Html Düzenle" tıklayın.
Blogger Şablon Html Düzenle
Şablonun html bölümün içinde boş bir alana gelip mause ile tıklayın ve klavyenizde bulunan CTRL +F tuşlarına basın.Karşınıza küçük bir arama kutusu çıkıyor.Bu kutucuğa devamını oku bölümündeki ingilizce kelimeyi yazın veya kopyalayıp yapıştırın "Enter" tıklayın.
Blogger Tema Düzenleme CTRL+F
Otomatik olarak karşınıza aradığınız kelime veya cümle sarı seçili halde gelecek.Sarı seçili cümleyi Türkçe olarak değiştiriyoruz.Ben "Devamını Oku" olarak değiştirdim.Sizler istediğiniz cümleyi yazabilirsiniz.
Blogger Temayı Türkçe Yapmak
Yazı alanlarında bulunan tüm ingilizce kelimeleri bu şekilde Türkçe  yapıyoruz.İlk ana sayfa da devamını  oku bölümü ve paylaş butonları varsa "share" oluyor genellikle "share" kelimesini de "paylaş" olarak aynı şekil de değiştirebilirsiniz.Ardından "Şablonu kaydet" tıklayın.

Demo blogunuzu görüntüleyin ve devamını oku tıklayın.Yazının tümünün görüldüğü  alanında ise yazı paylaş butonları var onun üzerinde ingilizce kelimeleri ,sosyal paylaşım butonlarında olan ingilizce kelimeleri,benzer yazıların üzerinde bulunan ingilizce kelimeleri,önceki-sonraki kayıtlar bölümündeki yazıları ,etiket kelimelerinin başında bulunan "tag" kelimesini,yukarı çık bölümünde ingilizce kelimeler var ise yine aynı yöntemle Türkçe kelimelerle değiştiriyoruz.

4.Adım Blogger Hazır Tema Seo Meta Tag Etiketlerini Düzenleme
Yeni Blogger hazır temalarda tasarımcı tarafından bu kodlar temanın altına eklenmiştir.Tema tasarımcı tarafından seo uyumlu olarak hazırlanmıştır.Bu ayarları blogumuza uygun şekilde yapacağız.(Her tasarımcı buraya eklenmemiş olabilir.)
Blogger panelinizde "Şablon" tıklayın ve "HTML düzenle" tıklayın.
Blogger Meta Tag Seo Ayarları

Yukarıda ekran görüntüsünde <head> kodundan sonra başlar genellikle.Bu etiketin hemen altına orjinal blogunuzda bulunan Google doğrulama kodlarını,Alexa doğrulama kodlarınızı,Yandex doğrulama kodlarını  blog temanızdan kopyalarak demo blogunuza geçirin.Meta tag etiketlerini Blog Hocam blogunda çok güzel anlatmış.Meta Tag Etiketleri düzenleme yazısını okuyarak yapabilirsiniz.Eğer blog temanızda bu tür etiketler yok ise Blog Hocam'ın verdiği kodları anlattığı şekilde blogunuza ekleyebilirsiniz.

5.Adım Demo Blogdan Orjinal Bloga Şablonu Yükleme
Bu bölümde hem demo blogunuzu hem de orjinal blogunuzu ayrı sekmelerde açın.Oluşturmuş olduğunuz demo blogun paneline gelerek "Şablon" ardından "HTML'yi düzenle" tıklayın.
Blogger Şablon Html Düzenle
Karşımıza tasarımcı tarafından hazırlanmış olan temanın tüm kodları çıkıyor.
Blogger Şablon Kodlarımı Kopyalama

Bu alanda bulunan tüm kodları mause ile seçerek veya üzerinde sağ tıkladığımızda pencere açılıyor bu pencereden "tümünü seç"  kopyala tıkladığımızda yukarıdan aşağıya kadar tüm kodları kopyalayacağız.

6.Adım  Blogger Hazır Şablonu Orjinal Bloga Geçirme
Önceki adımda demo blogda bulunan tüm kodları kopyaladık ayrı sekmede açtığımız  orjinal blogumuzun "Şablon" ve "HTML'yi Düzenle" bölümüne gelerek bu alanda bulunan tüm kodları siliyoruz.Orjinal blogda kopyaladığımız tüm kodları orjinal blogumuzun şablonuna kopyalıyoruz.En son "Şablonu Kaydet" tıklıyoruz.
Blogger Şablon Kodları Kopyala Yapıştır

Blogger hazır tema düzenleme konusunda en ince ayrıntısına kadar sizlere anlatmaya çalıştığımdan dolayı ekran görüntü resimleri çok yer kaplıyor.Bu bölümü de burada  bitiyorum.Diğer yazımda sayfa menüsü linklerini ekleme,sosyal ağ linklerini ekleme,tema renklerini ve yazı sitilini nasıl değiştireceğinizi yine sizlere resimli olarak anlatmaya devam edeceğim.
Buraya kadar yaptıklarımı uyguladığım Demo Blog
Sadece indirip yüklediğim Demo Blog
Diğer yazdığım konuları da ben tekrar gözden geçireceğim.Eksik kalan yerler var ise tamamlayacağım.Tüm anlatımlarım bitmeden  uygulamak için acele etmeyin lütfen.
Blogger yardım konularımız ve diğer yazılarımız için Sosyal Medya Kafe'yi  takibe almayı unutmayalım..Yazıları paylaşarak diğer Blogger arkadaşlarında faydalanmasına yardımcı olalım.Blogger  hazır tema kullanımı konusundaki yazılarıma  aklınıza takılan ,sormak istediğiniz tüm soruları yorum olarak yazabilirsiniz.
Güncelleme 28.02.2017
Sibel Ordueri



"Blogger Hazır Tema(Şablon) Türkçe Yapma Resimli Anlatım" için 45 yorum:

  1. Okudum ama seri bitince tekrar okuyacagim. Almanca ingilizce blogumda bu kopyalama islemini yapmadim direk blogger sablonuna geçtim yorumlarim gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya abla yorumların silinmesi tema yükleme ilgili bir sorun değil.Farkında olmadan başka bir işlem yapmışsındır.Almanca ingilizce blogunun linkini bana gönderirsen bakarım.

      Sil
  2. Eve dönünce dersler birikti benim😄
    Ellerine saglik canim❤ vakit harcayip bizleri bilgilendirdigin icin teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Hatice abla.😇Eve gidince önce İzmir'i gez benim için unutma lütfen 💫Hazır tema indirme,yükleme,Türkçeleştirme,linkleri ekleme hepsini sırasıyla adım adım uyguladığında başaracağına inanıyorum.
      Sevgiler💝

      Sil
  3. Hepsini tek tek okuyorum ve dönüp ilk paylaşımları tekrar okuyorum. Bir nevi ders çalışıyorum tekrar ederek 😊. Bitince yine okuyacağım ve satır satır ilerleyeceğim. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demiş Atalarımız 😊. Bizimle bunları paylaştığın ve öğrenmemize yardımcı olduğun için çok teşekkürler 😊. Sevgilerimle ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Zehra abla.Hazır temanızı seçtikten sonra adımları uygulayarak giderseniz daha kolay temayı kurabilirsiniz.
      Sevgiler💝

      Sil
  4. Bu konuların bu denli ayrıntılı olarak işlenmesi çok faydalı olacaktır eminim, emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Hazır tema kurulumu anlatımlarımın faydalı olması dileğiyle...

      Sil
  5. Sibel hanım, ücretsiz hazır tema konusunu bilgilendirici, sorgulayıcı, öğretici olarak paylaştığınız için bir kez daha tebrik edip teşekkür ediyorum. Onun için blogumda bu paylaşmış olduğunuz yazıları paylaşmaya çalışıyorum. Umarım bilgi sahibi olmak isteyen bütün bloggerlara faydalı olur. Elinize emeğinize sağlık.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuzda paylaşmanız ne kadar güzel.Keşke herkes sizin gibi duyarlı olup ,başka blogların da faydalanması için paylaşımlarını yapsa.Sizin öğrenme azminize ve empati yeteneğinize hayran kaldım.
      Paylaşımlar için asıl ben teşekkür ederim.

      Sil
  6. ben bloğuma dokunmaya korkuyorum ama bilgiler çok faydalı.. merak edenlerin kesinlikle çok işine yarayacak şeyler emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanmış olduğunuz blog temanızı bilgisayara indirip yedeklediğinizde bence korkulacak bir durum yok.💖

      Sil
  7. Şu an bloğundaki 11. fakat belki de anlayamayan tek kişiyim... Canımsın. Ama ne kadar güzel, görsel düzeni ve imlan düzgün, anlaşılır bir şekilde yazmışsın Sibel. Ellerin dert görmesin kızım. Bütün blog arkadaşlarımın ilgisine çok seviniyorum. Takıldığım bir şey olursa seni bulurum canım benim. Kolay gelsin Sibel kızım. Allah başarını daim etsin. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yanliz degilsin ece ablacim isyerinde dunyanin en zor hava yolu programlarini kullaniyorum ama bu islerden zerre kadar anlamiyorum

      Sil
    2. @Ece Evren
      Ece ablacım konu anlatımlarının hepsi bitti.Sırasıyla adım adım uygulayarak gidersen başaracağına eminim.Bunun için kendine öylesine farklı bir demo blog açman yeterli.O deneme blogunu yap-boz tahtası gibi kullanabilirsin.
      Sevgiler💖

      Sil
    3. @Esra Bayındır
      Esracım kendine haksızlık ediyorsun.Kendi temanı kendin indirdin ve yüklemeyi başardın.
      Sevgiler💖

      Sil
  8. Çok ama cok bilgilendirici bir yazi olmus okadar cok aradim ki bu anlatimlari blog actigim zaman hic birsey bulamadim. Cok ama cok tesekkur ederiz sibel abla biz yeni ozellikle Bayan bloggerlari bilgilendirdigin icin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle yeni Bloggerlar ve hali hazırda yazan Bloggerların elinin altında hazır bir kaynak.Hazır tema kullanımını bilmeyen Bloggerların iyi niyetleri çok fazla suistimal edildi.Bu yazmış olduğum tema konularından sonra herkes kendisi başarabilecek.Tabiki kullanım kurallarına uyarak.

      Sil
  9. Ayrıntılı açıklamaların için sağol. Ben denemeye korkuyorum hep biryerlerde takılıyorum nedense. Ama yazılar bittiğinde yeniden bakacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir deme blogu açıp yazdıklarımı adım adım uygulayabilirsiniz.Kendi kullanmış olduğunuz temanın yedeğini blogunuza indirdiğinizde korkulacak bir durum görmüyorum.Yalnız googe+ yorumları kullanıyorsanız bunlar yedeklenmediği için yorular silenebilir.Google+ yorumları yedeklenmediği için tavsiye etmiyorum kimseye.Blogger yorum formunu kullanmak Blogger yazarları için daha iyi.

      Sil
  10. Bu kisim karisik geldi acikcasi, önce mobil uyumlu bir tema bulayim, sonra detayli dersime calisayim, tesekkürler yazilariniz icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir deneme blogu açıp,anlattıklarımı adım adım uygulayabilirsiniz.Takıldığınız noktayı yorum yazarak sorabilirsiniz.Elimden gelen yardımı yapmaya çalışacağım.

      Sil
  11. http://denemeebzto.blogspot.com.tr/
    ya benimki neden böyle oldu? 2 temada da denedim her şey havada, böyle brbirine geçmiş
    çok faydalı bir yazı teşekürler ama ben beceremedm galiba :S bu aşamayı geç bir önceki adımda kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kusura bakmayın ben atlamışım navbar kısmını.Deneme blogunuzda yerleşim kısmına gelin ve "navbar" gadgetinde "düzenle" tıklayın.Navbarı "kapalı" yazan yere tik atın ve kaydedin.Daha sonra yerleşim bölümünde bulunan sağ üstte "Düzenlemeyi Kaydet" tıklayın.Hakkımda gadgetinide mause ile tutup sağ bölüme taşıyın.(üst bölümde gereksiz gördüklerinizi)"düzenlemeyi kaydet tıkladığınızda düzelmiş olur.Ayrıca resim ekleyerek,denme bir yazı girin.Sorun çözülmüş olacaktır.Yine takıldığınız yerde yorum yazarak sorabilirsiniz.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim halldeicem inşallah müthiş bir yazı ve ilgili bir yazar tekrardan teşekkürler :)

      Sil
    3. Rica ederim :) Takıldığınız yer neresi olursa olsun çekinmeden yorum olarak yazarak sorabilirsiniz.

      Sil
  12. Yazınızı okuyunca fark ettim ben alexa ve yandex ten doğrulama kodu hiç almamisim meğer :) Satır aralarını okuyunca eksiklerimizi de fark ediyoruz.
    Teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksiklerinizi fark etmeniz ne güzel Zülal hanım :)Rica ederim. :)

      Sil
  13. merhaba yine ben :D acaba gadgetların üstüne tıklayıp isimlerini değiştirsek nasıl olur? ben kod kısmını beceremedim de pek... :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :) Bu konuda bulunan 2.Adımda Blogger Gadget başlıklarını Türkçeleştirmeyi anlatmıştım ;) Deneme blogunuza baktım güzel gidiyor ;)

      Sil
    2. sayenizde çok teşekkürlerr ^^

      Sil
  14. bir şey daha soracaktım ben...

    şu facebook instagram twitter yerlerine kendi hesaplarımızı nasıl bağlıyoruz? bir de bende meta tag kodları yok alexa ücretliymiş kişisle ve blog facebook hesaplarım da yok, o adımı atlayabilir miyim? (aslında bu meta tag konusunu da açıklasanız çok mutlu olurum) vaktınızı aldıgım ıcın kusura bakmayın

    YanıtlaSil
  15. sonraki yazıda varmış sosyal ağ linki pardon adım adım gıttıgım ıcın kacırmısım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal ağ linklerini anlattığım konuyu bulmuşsunuz.Alexa eskisi kadar önemi kalmadı artık.Çok önemli değil yani ;) Meta tag konusunda Blog hocam'ın yazısına link vermiştim yazı içerisinde.Kendisi çok güzel anlatmış.4.Adımda anlattığım bölümde linki mevcut.Bu adımı atlamayın blogların Google indexi ve seo açısından çok faydalı ;)

      Sil
    2. ama bende facebook yok google yok alexa yok nein kodunu ekleyeceğim ki?

      Sil
    3. Doğrulama kodlarınız yok ise o satırları meta tag etiketinden silebilirsiniz. işaretine kadar. Ayrıca Google doğrulama kodunu oluşturmak isterseniz Google amcaya "Google site doğrulaması nasıl yapılır" yazın bir çok kaynak çıkacaktır.Ben de bu konuda yazı hazırlayabilirim yakın zaman içinde.

      Sil
  16. ben dediğiniz her adımı yaparak bloga yukledım temamı denemedeki gibi olmadı :S her şey ingilizce ve üzerine tıklayınca düzelmiyor :S nerede hata yaptım acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az önce blogunuza baktım pek çok adımı başarmışsınız.İngilizce kelimeleri üzerine tıklayınca düzelmiyor.İngilizce kelimeyi silip yerine Türkçe kelimelerinizi yazmanız gerekiyor.Ardından "Kaydet"

      Sil
  17. Çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Çok teşekkür ediyorum. Buraya kadar bu konuyla ilgili tüm yazıları sırayla okudum ve uyguladım. Demo blog da oluşturdum. Bir kaç yerde takılıyorum. Özellikle şu HTML-yi düzenle kısmında. İngilizce kelimelerin bazılarını türkçeye çevirdim ama bazıları bir türlü sarı fonda çıkmıyor. Bir de Meta Tag Etiketleri konusunu çok anlayamadım. Serdar beyin yazısını okudum. Benim facebook, alexa ve diğer hesaplarım yok. Dolayısı ile kod kısmına ne yaza bilirim böyle olunca? Bir de en son orjinal bloğumdakı kodları silip demo blogda düzenlediyim kodları kopyalayıp yapıştırmaya risk edemiyorum :) Bir kez daha dikkatli bir şekilde baştan sona okumam lazım galiba bu yazıları.

    Bu arada iletişim kısmından bir mesaj göndermiştim ama buradan tekrar yazmak istiyorum. Ben iki gündür telefonumdan kendi bloğumu ve takip etdiyim blogger şablonuna sahip diğer blogları okuyamıyorum. Sadece resimler görünüyor. Yazılar o kadar küçük ki, çok ince bir çizgi gibi görünüyor. En kötüsü kendi blogger sayfamdakı kayıtları düzenlemek istediğimde de aynı problemle karşılaşıyorum. Bilgisayarda ve bloğun telefondan web sürümünde bu problem yok. Ben bloğumu telefondan yönetiyorum. O yüzden bu benim için çok üzücü bir olay. Bloğumun temasını uzun süredir değiştirmek istiyordum ama bu olunca hemen değiştirmek istedim. Çünki böyle farklı temalara sahip blogların yazıları görünüyor. Benim demo bloğumda da yazılar problemsiz okunuyor. Bu nasıl bir iş anlayamadım. Bir çok yere yazıp yardım istedim. Kimseden cevap alamadım. Lütfen mümkünse yardımcı olun.

    YanıtlaSil
  18. Sıbel hanşm hepsını yaptım ama kodları orjinal şablona geçirip de temayı kaydet dediğimde sürekli bir hata oluştuğunu söylüyor. Simgeleri ayrıştırarken falan. Ama ben onlara hiç dokunmadım ki. Niye hata oluyor anlamadım. Biz bu işlerden anlayana kadar sizi çok yoracağız gibi görünüyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldini Umman hanım😊
      Blogger hazır tema konusunda yaşadığınız sorunu ekran görüntüsünde görmem lazım o yüzden size instagram hesabınız üzerinden mesaj yazdım.En kısa zamanda oradan yardımcı olmaya çalışacağım.
      Bu arada iletişim bölümünden mesajınız gelmedi 🙈

      Sil
  19. Bir şey sormak istiyorum. Ben hazır şablonu yükleyip renkleri ve yazı fontlarını değiştirmek istediğimde 'Bu temaya uygulanamaz' uyarısını alıyorum. Nedeni indirdiğim şablondan kaynaklı mı yoksa bir yeri mi atladım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın sağlık sorunlarım nedeniyle yorumunuza geç döndüm.İndirdiğiniz temadan kaynaklı her temayı tasarlayan tasarımcı farklı olarak kodlamıştır.

      Sil
  20. selamlar ben devamını oku yazısını degiştiremedim html de arattıgımda hiçbir sonuç çıkmıyor 2 tane tema denedim olmadı ikisndede ????

    YanıtlaSil
  21. selamlar ben html de contıune reading kısmını bulamıyorum yok çıkmıyor iki tane tema denedim yine de çıkmadı yardımcı olurmusunuz lütfen ???

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...