4 Ekim 2017 Çarşamba

Kırık Linklere Dikkat

4 Ekim 2017 Çarşamba
Kırık Linkleri Düzeltme
Blog  yazarları olarak link vermediğimiz yazı yok neredeyse.Verdiğiniz linklerin hepsi güncel mi?  Bloglarımızda veya web sitelerimizde kaç tane kırık link var hiç düşündünüz mü? Kırık linkler düzeltilir mi ? 

Kırık linkler web sitelerin ve blogların bulunmayan 404 hata sayfalarıdır.

Örneğin,başka bir site veya blog sayfasının yazısını çok beğendiniz, blogunuza link vererek eklediniz.Belli zaman sonra site veya blog sahibi yazıyı sildi, başka bir url'ye taşıdı veya tamamen blogunu kapattı.Bu durumda verdiğiniz link boş bir sayfaya yönleniyor.Doğru kaynağa yönlenmiyorsa  blogunuzda veya sitenizde kırık link  mevcut demektir.

Kırık Linkler Neden Önemli ?

Okurlarınız için kötü bir deneyim yaratır, linke tıkladığında doğru kaynağa ulaşmak ister.Boş bir linke tıklamak çoğu zaman sinir bozucu olabilir.

Google kırık linklerin okurlar için kötü bir deneyim olduğunun farkındadır.Bu sebeple çok fazla kırık link içeren blog ve web sitelerini sevmez.(Google sıralamasında düşürebilir)


Kırık Linkleri Nasıl Bulabilirim ?

Kırık linkleri bulmak için tek tek tüm yazılarınızda bulunan linkleri kontrol etmenize gerek yoktur.İnternette kırık linkleri bulmak için bir çok site mevcut.Benim sürekli kullandığım servis brokenlinkcheck.Bu servis sayesinde blogunuzda bulunan tüm linklerinizi otomatik olarak tarayıp,hangi sayfalarınızda kırık linkler olduğunu görebileceksiniz.

Siteye yönlendiğinizde sağ tarafta site veya blogunuzun adını yazacağınız bir kutucuk göreceksiniz.
Kırık Link Bulma

Bu kutucuğa sitenizin adını yazıp "Find broken links" butonuna tıklayın.Sitenin yoğunluğuna ve blogunuzda bulunan yazılarınızın çoğunluğuna bağlı olarak tarama biraz uzun sürebilir.

Karşınıza kırık linklerin bulunduğu liste geliyor.
Kırık Linkler Nasıl Bulunur

Blog adreslerinin sağında bulunan Url yazan yere tıkladığınızda kırık linkin bulunduğu yazınıza yönleniyorsunuz.Blogunuzun veya web sitenizin yönetici panelinden ,bulunan yazıya girerek linki sildiğinizde kırık linkten kurtulmuş olacaksınız.
Sildiğiniz link  yazınızda mevcut olmayacağı için okurlarınız için ufak bir mesaj eklemeniz iyi bir fikir olarabilir. (Site veya blog güncel olmadığı için link kaldırılmıştır)

Web sitenizi veya blogunuzu kırık linklerden temizlemeyi yılda bir kez tekrarlayın.Google sizi mutlaka ödüllendirecektir ;)

Sizler daha önce kırık link temizliği yaptınız  mı? Kullandığınız farklı  servisler var  mı?

Sibel Ordueri


"Kırık Linklere Dikkat" için 24 yorum:

  1. Ben de kontrol edeceğim.
    Bilgilendirmeniz için teşekkürler... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Kırık link temizliğinde kolaylıklar diliyorum.
      Sevgiler.

      Sil
  2. Yaa bilmiyordum teşekkürler canım bende hemen kontrol edeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Kırık linkleri senede bir kere kontrol etmeyi unutma canım.

      Sil
  3. Bir yazımda kırık link konusuna değinmiştim. Aslında pek dikkat edilmez ama çok önemli bir konu..Hatırlattığınız ve bilgi verdiğiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Kırık linkleri temizlemeye çoğunlukla kendimde üşeniyorum.Senede bir kere yapsak bile bloglarımıza çok faydalı.

      Sil
  4. Hic bilmedigim bir konuydu :) harikasin canm benm. Bide ben hep link koymayi unutuyorum yaa ona çözüm bulamadim 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırık linkler bloglarımız için gereksiz eşya yükü gibi canım.Faydalı olmak dileğiyle...

      Sil
  5. Sibel hanım, sayenizde kırık linkler hakkında yeni bir bilgi öğrenmiş oldum. Ben de hemen blog sayfamı kontrol etmeye başlayayım. Bilgi için teşekkür ederim.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Kırık link düzeltme verdiğim site sayesinde çok daha kolay hale geliyor.Kırık link temizliğinde kolaylıklar diliyorum.

      Sil
  6. Hemen şimdi bakıyorum ben de. Sitemi kırık linklerden arındırmak isterim tabi. Çok teşekkürler..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglar kırık linklerden arındırıldığında kuş gibi rahatlayacaklar :) Kolay gelsin.
      Sevgiler 💖

      Sil
  7. Kısa bir süre önce bahsettiğiniz siteden kırık link tespiti yaptım ve düzelttim. Oldukça kolay bir işlem. Dediginiz gibi tespit icin biraz beklemek gerekiyor. Buyuk kolaylik.
    Sevgiler diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu site sayesinde kırık linkler çok kolay tespit edilebiliyor Zülalcim.Blog üzerinde bulunan yazıların ve linklerinin çokluğuna göre bekleme süresi uzayabiliyor.
      Sevgiler.

      Sil
  8. çok iyi bu ama ben de niyeyse olmadı sanırım tıklayınca bir yazı çıkıyor ama çevirisi yok ne yazdığını okuyamıyorum kopyalama da yapmıyor translate ile çevireyim dedim olmadı:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice ablacım site üzerinde yoğunluktan kaynaklı bazen hatalar verebiliyor.Bana özelden ekran görüntüsü gönderebilirsen yardımcı olmaya çalışırım.
      Sevgiler.

      Sil
  9. gerçekten çok ilginç bir konuymuş..bilgi için teşekkür ederim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglarımız için kırık link temizliği önemli bir konu.Rica ederim Ertuğrul :)

      Sil
  10. Vay canına burayı ilk defa keşfettim. Ama burada bazı linkleri kaldıramıyorum. Yani linklere ulaşamıyorum.

    YanıtlaSil
  11. Hıh tamam hallettim :) Yazı için teşekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırık link temizliğini başarıyla tamamlamanıza sevindim.
      Sevgiler.

      Sil
  12. Merhaba, kırık linklerin yanında benim yayından aldığım blog yazıları var, onlar da 302 found diye bir hata veriyor analizlerde. Onlara nasıl bir çare bulmak lazım acaba. Çünkü tekrar yayınlamak istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Özge Hanımcım,
      302 Found başka bir URL'ye taşıdıysanız onu düzeltebilirsiniz.Tekrar yayımlamanıza gerek yok.
      Sevgiler.

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...