23 Şubat 2018 Cuma

Ana Sayfa » , , , , , , , , , » Adsense Otomatik Reklamlar - Adsense Otomatik Reklam Kurulumu Tam Rehber

Adsense Otomatik Reklamlar - Adsense Otomatik Reklam Kurulumu Tam Rehber

23 Şubat 2018 Cuma
Adsense Otomatik Reklam Kurulumu
Google 21.02.2018 tarihinde yaptığı duyuruda Adsense Otomatik Reklamlar özelliğini, Adsense Google Blog üzerinden tanıttı.Adsense otomatik reklam özelliğini Eylül 2017'de sınırlı kullanıcılar için başlatılmıştı.Artık, herkesin kullanımına açık olan Adsense otomatik reklamları Blog veya Web sitelerine ekleyebilirsiniz.Bu makalemde sizlere Adsense otomatik reklamlar nedir ? Nasıl çalışır? Özellikleri nelerdir? Avantajları nelerdir? Blogger'a Adsense otomatik reklamlar nasıl eklenir ?Adsense otomatik reklamlar nasıl düzeltilir? Wordpress'e Adsense otomatik reklamlar nasıl eklenir? başlıklarıyla resimli olarak anlatmaya çalışacağım.
Google, "beta'ya katılan yayıncıların %10'luk ortalama bir gelir artışı gördüğünü, gelir artışlarının %5 ile %15 arasında değiştiğini" söylemektedir.Google,2018 yılında oldukça yoğun bir çalışma içerisinde en son HTTPS ,Search Console gibi özelliklerinde güncellemeler getirmişti.Şimdi ise Google,Adsense reklamlarında güncelleme yaparak otomatik reklam özelliğini getirdi.

Adsense Otomatik Reklamları Nedir ?


Adsense otomatik reklamlar bir çeşit yapay zeka ile çalışıyor.Blog veya Web Sitesi'nin reklam yerleşim yerlerini otomatik olarak kendisi belirliyor.Google,otomatik reklamları getirerek Adsense reklamları üzerinde tüm görevi üstlenmesi anlamına geliyor diyebiliriz.

Adsense Otomatik Reklamlar Nasıl Çalışır?


Adsense otomatik reklamlar, adından da anlaşılacağı gibi sadece bir alana reklam kodlarını eklemeniz yeterli oluyor.Otomatik olarak Adsense reklamları Blog veya Web Sitesi içeriğinizle eşleşiyor.
Otomatik Adsense reklamlarını kullanmak için diğer eklemiş olduğunuz Adsense yerleşimlerini kaldırmanız öneriliyor.Yukarıda da yazdığım gibi yapay zeka olduğu için daha önce eklenmiş olan sabit  reklamlar olunca sanırım aklı karışıyor.

Adsense Otomatik Reklamların Özellikleri


Adsense otomatik reklamlar 6 çeşit özelliğe sahip.Kendi içinde ikiye ayrılıyor.Sayfa içi reklamlar ve yer paylaşımlı reklamlar.
Adsense Otomatik Reklam Özellikleri

Sayfa İçi Reklamlar:

  • Metin ve görüntü reklamlar
  • Feed içi reklamlar
  • Yazı içi reklamlar
  • Eşleştirilen içerik 

Yer paylaşımlı reklamlar:

  • Sabit reklamlar
  • Vinyet reklamlar

 

Adsense Otomatik  Reklamları Kullanmanın Avantajları


  • Optimasyon:Otomatik olarak reklamlar Blog ve Web Sitenizde gösterildiği için daha iyi performans göstermesi muhtemel yerlerde çıkacaktır ve kullanıcı deneyimi için daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.
  • Gelir Fırsatı: Otomatik olarak tüm reklamlar gelirinizi arttıracak şekilde yerleşecektir.
  • Kolay Kurulum: Otomatik reklamlar,birden fazla özellikteki reklamları tek bir kodla yerleştirmenizi sağlıyor.

 

Otomatik Adsense Reklamları Blogger'a Nasıl Eklenir ?


Adsense otomatik reklamları bloga eklemek için öncelikle Adsense hesabınızda oturum açmanız gerekiyor.

1.Adım


Adsense hesabınızda oturum açtıktan sonra  Reklamlarım İçerik Otomatik Reklam adımlarını takip edelim.Karşınıza gelen ekranda " Başlayın" yazan yere tıklayalım.
Adsense Otomatik Reklam Kurulumu

2.Adım


Karşınıza 6 özelliğe sahip Adsense otomatik reklam çeşitlerinin olduğu sayfa geliyor.Burada yanında bulunan mavi  renkli butonu mause ile sağ ve sol yaparak aktif/pasif hale getirebiliyorsunuz.(Mavi aktif,gri pasif) İstediğiniz özellikteki Adsense birimlerini seçtikten sonra "Kaydet" tıklıyoruz.
adsense otomatik reklamlar

3.Adım


Karşımıza kodların verildiği bir ekran geliyor. Gri alanda bulunan kodları kopyalıyoruz.Ardından "Bitti" yazan yere tıklıyoruz.
Google,Adsense Otomatik Reklam Ekleme

4.Adım


Blogger panelimize geliyoruz.Burada Tema⏭HTML'yi düzenle tıklıyoruz.

Blogger Adsense Otomatik Reklam Ekleme

5.Adım


Tema kodlarımızın bulunduğu alanda en başlarda <head> etiketini buluyoruz.<head> etiketinin hemen altına kopyalamış olduğumuz otomatik adsense reklam kodunu yapıştırıyoruz.Ardından "Temayı Kaydet" tıklıyoruz.
Blogger'a Otomatik Adsense Reklam Kodu Ekleme

Bu işlemleri bitirdikten 10-20 dakika sonra Blog veya Web Sitenizde Adsense reklamlarınız otomatik olarak gösterilmeye başlayacaktır.Sosyal Medya Kafe'ye 22.02.2018 tarihinde eklemiştim.Şu an blogda  gördüğünüz reklamlar Adsense otomatik reklamları olarak eklenmiştir.

Adsense Otomatik Reklam Ayarlarını Değiştirme


Adsense otomatik reklamları ekledikten sonra her hangi bir seçiminizden memnun kalmadıysanız yapmanız gerekenler;

1.Adım

Reklamlarım ⏭ İçerik Otomatik Reklam adımlarını takip edelim.Karşımıza gelen ekran da sağ alt köşede bulunun kalem simgesine tıklayalım.
Adsense Otomatik Reklam Ayarlarını Değiştirme

2.Adım

 Bu alanda istemediğimiz otomatik reklam biriminin yanında bulunan butonu sağ ve sol yaparak aktif/pasif hale getirip,kaydet tıklayalım.

Adsense Otomatik Reklam Ayarları


Wordpress 'e Adsense Otomatik Reklam Kodu Nasıl Eklenir?


Wordpress üzerinde farklı bir blogum olduğu için  Adsense otomatik reklamları WP'de ekledim.Yukarıda Blogger bloglar için anlatmış olduğum tüm adımları takip ederek Adsense otomatik reklam kodunu kopyalayalım.

Wordpress admin panelimize giriş yapıyoruz.

1.Adım

Wordpress admin panelinde bulunan Görünüm⏭Düzenleyici adımlarını takip ediyoruz.

Wordpress Adsense Otomatik Reklam Kodu Ekleme

2.Adım

Karşımıza Wordpress ekranında Üst Kısım (header.php) dosyası tıklayalım ve <head> etiketinden hemen sonra veya </head> etiketinin hemen üzerine kopyalamış olduğumuz otomatik Adsense kodlarını yapıştıralım.En son "Dosyayı Güncelle" tıklayalım.
Wordpress Adsense Otomatik Reklamlar Nasıl Eklenir

Wordpress'e Adsense otomatik reklam ekleme konunda daha geniş bilgilere Google Yardım' dan bakabilirsiniz.

Adsense Otomatik Reklam Gözlemlerim

Otomatik Adsense reklamlarını ekleyeli iki gün oldu.Her iki bloguma ekledikten 10 dakika sonra reklamlar görülmeye başladı.Sabit reklam özelliğini pasif olarak seçtim.Fakat Sosyal Medya Kafe 'de  yazı alanımız masa üstünde geniş olduğu için sanırım sayfa içi reklamlar görülmüyor.Mobil'den baktığımda sayfa içi reklamlar görülüyor.Ayrıca yeni gelen otomatik reklam özelliği sanırım 3 reklam gösterimi kuralını kaldırmış gibi.Çünkü mobilden kontrol ettiğimde 5 reklam birden gördüğüm de oldu.Sayfayı her yenilediğimde farklı yerlerde Adsense reklamları görülüyor.😊

Değerli okurlarımız görmüş olduğunuz ve karşınıza çıkacak olan Adsense reklamları otomatik olarak gösteriliyor artık bilgilerinize...😊

Son sözler;
Uzun zamandır Google, Adsense reklamlarını kullanan biri olarak günlük 1 Lira tutarına bile ulaşmayan kazançlarla çok zengin olduk!😂Kazandığımız elle tutulur rakamlar değil ama Adsense reklamlarından da bir türlü vazgeçemiyoruz .😂(Nedendir bilinmez) Yeni gelen Adsense otomatik reklamlar Adsense yayıncılarına hayırlı, uğurlu olsun..
Daha önce  Adsense otomatik reklamları ekleyen kişiler deneyimlerini yorum olarak yazarsa çok sevinirim.Sizlerin gözlemledikleri nelerdir ? Fikir alış verişi sayesinde en doğru reklam birimlerini seçmemiz daha kolay olabilir.
Blog İpuçları ve diğer yazılarımızı Sosyal Medya Kafe blogunu takibe alarak okuyabilirsiniz.

Herkese keyifli bloglamalar ve bol kazançlar !😊
Sibel Ordueri

Adsense Otomatik Reklam Kurulum Rehberi'ni Beğendiyseniz,Aşağıdaki Sosyal Ağ Butonları Sayesinde Paylaşabilirsiniz. 
💕⃕


"Adsense Otomatik Reklamlar - Adsense Otomatik Reklam Kurulumu Tam Rehber" için 61 yorum:

  1. Detaylı güzel bilgiler vermişsiniz. Otomatik reklamı henüz kullanmadım ama mantığını sevdim tabi ki..İlerleyen dönemlerde geliştirmelerle daha kusursuz olacaktır. Google varsa nokta koyulmuş demektir zaten. Para kazanılmadığı halde peşine koştuğumuz tek şey sanırım google adsense..Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Doğuş Hakan,
      Genel olarak otomatik Adsense reklamları daha kolay kurulumu ile devrim niteliğinde olmuş sanki.Google yönetimi arkasında, bakalım neler olacak.Gerçekten yazıyı hazırlarken çok düşündüm para kazandırmadığı halde neden tutuyoruz ki ben yaklaşık 9-10 senedir tutuyorum.Bir başkası gelse reklam yayımla dese yayımlamayız ama Google Adsense olunca durum değişiyor.

      Bilmediğimiz,görmediğimiz ne reklamlar dönüyor blog ve web sitelerimizde.🙇
      Bir blog yazarı arkadaşım Adsense reklamlarını almayı çok istiyordu.Bir türlü alamıyordu.Ona demiştim bu kadar uğraşmana gerek yok,para kazandırmıyor ki öyle kaktüs gibi duruyor. O da bana dedi ki;
      -Prestij olsun diye istiyorum.

      Verdiği cevap beni çok etkilemişti.Gerçekten prestij olsun diye tutuyor olabilir miyiz?😊 Yani karşıdan bakınca prestijli mi görünüyor blog 😋 Sorma yazıyı hazırlarken ne çok sorular sordum kendi kendime 😂
      Yorumun için teşekkür ederim.😊

      Sil
    2. Bana yıllık olarak 200 lira küsür gibi getiri sağlıyor. En azından isim hakları vs. karşılaması beni mutlu ediyor örneğin :)

      Sil
    3. Evet, dediğiniz doğru.Blogların kendi masraflarını anca karşılıyor.😊

      Sil
  2. Ben bu işlemleri yaptım yarım saat bekledim.Reklam göstermedi.Bende kendim yerleştirdim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Veysel,
      Daha önce eklediğiniz sabit reklamlar varsa görülmesi uzun sürüyor.Blogger panelden dah önce eklemiş olduğunuz Adsense reklamlarını kaldırın, sadece oluşturmuş olduğunuz otomatik adsense reklam kodlarını ekleyip deneyebilirsiniz.

      Sil
  3. Hata yapabilirim diye ellemeye korkarım benn bunu:(((
    Çok güzel ve detaylı anlatmışsın canım ama tam vakıf oluncaya kadar bekleyeyim ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hatice ablacım,korkulacak hiç bir şey yok sadece Adesene otomatik reklamlarının kodlarını kopyalayıp, yazdığım gibi temanın HTML kodlarına ekleme yapıp kaydediyorsun.Anlamadığın yer konusunda tekrar yardımcı olmaya çalırım.
      Sevgiler💕

      Sil
    2. Canım onu eklerim sıkıntı değil de Veysel beye öncekini kaldır demişsin ona takıldım eskiden devamlı yayınları okudugum için daha vakıftım ama böyle 2 -3 ay arayla olunca kopukluk oldu bende. kafamı toplayınca bir bakınırım anlamadığım olursa sorarım kuzum sağ olasın öpüyorum:)

      Sil
    3. Önceki eklemiş olduğumuz Adsense reklamlarını kaldırdığımızda daha hızlı devreye giriyor otomatik reklamlar Hatice ablacım.O yüzden yazdım.Her zaman buralardayım😍

      Sil
  4. Çok güzel bir şekilde anlatmışsınız teşekkür ederim. Aynı kodu diğer sitelerimize de ekleyebiliyor muyuz? İki bloğum var ve ikisi için de aynı kodu kullanabilir miyim? Yardımcı olursanız teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mücahit,
      Evet, aynı Adsense otomatik reklam kodlarını diğer bloglarımıza da ekleyebiliyoruz.Wordpress üzerinde bulunan bloguma da ekledim.Resimli anlatımların sonunda var ekran görüntüleri.Blogger üzerinde olsa da 2.3. bloglara da aynı kodları kullanıyoruz.
      Rica ederim.

      Sil
    2. Peki o zaman çok teşekkürler, kolay gelsin :)

      Sil
  5. Adsense otomatik reklamları ilk duyduğumda çok sevinmiştim çünkü tek tek reklam yerleştirmek zaman işi. Hele ki eski yazılara ama Adsense Otomatik reklam kurulumunu burada detaylı görünce hemen uygulamaya geçtim. Ve başarmış olmanın gururunu yaşıyorum:))
    Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ablam😊
      Adsense otomatik reklamlar,gerçekten kullanım kolaylığı açısından çok iyi oldu.Adsense otomatik reklamları ekleyebilmiş olmana çok sevindim.😊
      Sevgiler💕

      Sil
  6. Otomatik olması iyi olmuş ben de deneyeceğim fakat adsense bana 1 ay ceza verdi.Oğlum benim adresimden reklamlarıma tıklamış 😊 Bakalım ne olacak 8 Marta kadar reklam yok.Bilgilendirme için teşekkürler.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Saadet Hanım,
      Çok geçmiş olsun Adsense cezası için.Zaman zaman yapıyor çocuklarımız ben de mümkün olduğunca PC'de ekranı açık bırakmamaya çalışıyorum.Adsense cezanınız kalktığında, otomatik reklamları ekleme konusunda bir sorun olursa her zaman buralardayım.
      Sevgiler💕

      Sil
  7. Bu sistem güzel oldu. Karışıktı aklım😑 Yazında nasıl açıklayıcı, nasıl net. Ellerine emeğine sağlık🙏 Sadece bir noktada takıldım. Şimdi daha önce yerleştirdiğimiz reklamlar kalsın, bu işlemlerimi yapalım. Yoksa diğer tüm adsense reklam, kod vs adsense adına herşeyi kaldırıp otomatik adsenseyimi ekleyeyim 😟Ne dersin 😟

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yonca'cım😊
      Adsense otomatik reklamları iki şekilde de ekleyebiliyoruz canım.Eski Adsense kodların varken de ekleyebilirsin ama reklam yerleri çok saçma oluyor ve çok geç devreye giriyor otomatik reklamlar.

      Ben kendim daha önce eklemiş olduğum tüm Adsense reklamlarını kaldırdım.Ve yeni Adsense otomatik reklamların kodlarını ekledim sadece.Daha hızlı gösterime girdi ve gösterim yerleri daha iyi.Eski ile yeni Adsense kodları ekli olunca sanki çakışıyor ,algılayamıyor gibi geldi bana.

      Sevgiler💕

      Sil
    2. Anladım, sorular cevap buldu şimdi işe koyulmada :) Teşekkür ediyorum, o zaman bana kolay gelsin umarım yapabilirim :) Sevgiler <3

      Sil
  8. Bende ilk gün denedim. faydasını gördüm. Özellikle de tavsiyem şudur: sidebara(sağ veya sol) ve üstte yerleştirdiğiniz 728x90 koduna filan dokunmayın bun ikisi sabit kalsın bunlar sabitken siz yine otomatik reklam kodunu da ekleyin geri kalanını zaten Adsense yapacaktır. Yazı içine ve mobile uygun görünümle tamamlayacaktır. bence iyi bir özellik olmuş. Zaten her şey en ince ayrıntısına kadar anlatılmış. Gerisi size kalmış. İyi bloglamalar. Emeğinize sağlık çok güzel yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nuri,
      Tecrübelerinle Adsense otomatik reklamları ekleme konusuna fikir verdiğin için teşekkür ederim.Senin de yazdığın gibi aslında çokta bir şey yapmamıza gerek kalmayacak. Adsense bu görevi üstlenmiş gibi.Sadece Adsense otomatik reklam kodlarını eklememiz yeterli olacak.

      Sil
  9. Kim yazacak acaba diye bekliyordum.Harika olmuş.Kaleminize yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Adaşım😊
      Adsense otomatik reklamları eklemenizde faydalı olması dileğiyle..
      Anlatımı beğenmenize sevindim😊

      Sil
  10. Bu harika bir paylaşım olmuş . :) Bunu uygulayacağım . Böyle detaylı anlattığınız için çok teşekkür ederim . Kocaman sevgiler . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zehracım😊
      Sorunsuz bir şekilde Adsense otomatik reklamları eklemeniz dileğiyle..
      Sevgiler 💕

      Sil
  11. Sizin bu yazınızda yazı içi reklam göremedim. Daha gelişecek demektir bu da sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Yazı içinde Adsense reklamları masa üstü bilgisiayar,laptop vb.görülmüyor.Mobilden girince görülüyor.Temamızın yazı alanın geniş olmasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum ama ona göre de bir çözüm bulacaktır.

      Sil
    2. Mobilden girip baktım dediğiniz gibiymiş. O zaman manuel reklamları kaldırma vakti geldi demektir. :)

      Sil
    3. Aynen manuel reklamlara elveda diyoruz Recep Bey :))

      Sil
  12. Google adsense kontrol paneline girmeyeli uzun zaman olmuş.Yeniliklerden de geri kalmışım.Otomatik reklamı ilk defa burada duydum sayenizde...Bir kurcalayalım bakalım,çok basit anlatım olmuş.Ben yapabiliyorsam eminim herkes yapar :)))))Başarırsam bu da bu yalın anlatım sayesinde olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yeşim😊
      Aynen benim de öyleydi uzun zamandır Adsense kontrol paneline girmemiştim.Yeni gelen Adsense otomatik reklamları sayesinde girdim.Ekran görüntülerini alarak sizlere de faydalı bir rehber hazırlamak istedim.Adsene reklamlarını eklemesi oldukça kolay.Eski Adsense reklamlarını eklemeyi başardıysanız bunu daha kolay ekleyebileceksiniz.😊

      Sil
  13. Ben hala https olayını yapamadım. Buna elim gider mi bilmiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Safiye Hanımcım.😊
      HTTPS kısmı biraz uzun sürebilir.O yüzden Adsense otomatik kodlarınızı ekleyebilirsiniz.

      Sil
  14. Sizin bu anlatımlaınız çok güzel oluyor. Şimdi baktım ama kafamı vererek iyice okuyayım ev boşken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Saadet Hanım 😊
      Adsense otomatik reklam kurlumu anlatımını beğenmenize sevindim.😊Sakin bir zamanınız da eklemeniz dileğiyle...

      Sil
  15. Elinize emeğinize sağlık çok yararlı bir paylaşım olmuş adense otomatik reklam konusu.💙

    YanıtlaSil
  16. Guzel ve aciklayici bir yazi olmus ben otomatik reklama gecmek istedigimde zaten kullandigim kodun aynisini verdi birde otomatik guncellenmistir dedi öyle soylemek istedim😊.emeginize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce Adsense otomatik reklamlar bir kez oluşturulduysa tekrar oluşturmanıza gerek kalmıyor.

      Sil
  17. Açıkçası ben denemeye korktum. Anlatım güzel olmuş. Deneyelim bakalım. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Beyda
      Korkmayın oldukça kolay Adsense otomatik reklamları eklemesi.Rica ederim.

      Sil
  18. Peki eski reklamları nasil kaldircaz ben korkuyorum yanlis bir sey yaparim diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım
      Blogger panelinizde "Yerleşim" alanında "Adsense" yazan gadgetleri kaldırmanız yeterli.

      Sil
  19. 2 gün önce denemiştim ama etkisi ne kadar oldu bilemedim :) Çok detaylı faydalı bir yazı olmuş teşekkürler :) @bw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun öylyse yeni Adsense reklamlarınız canım.😊

      Sil
  20. Adsense otomatik reklamlar yazını rehber olarak aldım ve az önce uyguladım. Çok basitmiş. Her iki siteye de verilen kodu kopyaladım. Merak içindeyim bakalım Adsense beni filmgundemi konusunda şaşırtacak mı?
    Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni Adsense otomatik reklamların hayırlı olsun Zülalcim.Bol kazançlar dilerim.

      Sil
  21. Bende yazı içi reklamları kullanıyorum. Bence en çok gelir elde edebilme oranı yazı içi reklamlar olabilir. Detaylı açıklama için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı içi reklamları kullanmayı herkes tavsiye ediyor.Kullandığımız temanın yazı alanı geniş olduğu için sanırım masaüstünde görünmüyor.Rica ederim.

      Sil
  22. Elinize emeğinize sağlık çok güzel ve detaylı anlatmışsınız. Ben harfiyen uyguladım dediklerinizi ama tam beceremedim herhalde iletişim bölümünden geliyorum. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.İletişim bölümünden cevap yazdım.😊

      Sil
  23. Merhabalar, çok güzel ve açıklayıcı bir şekilde anlatmışsınız çok teşekkürler ♥ Benim adsense başvurum da geçen hafta onaylandı, burada tarif ettiğiniz şekilde otomatik reklamları aktif ederek kodu bloguma ekledim. Bu kod dışında herhangi bir Adsense gadgeti eklemedim blogdaki yerleşim kısmından. Kaç gün geçti ama hala otomatik reklamlar gözükmüyor. Çok heveslenmiştim ama olmadı maalesef, sizce nasıl bir sorun olabilir acaba bir fikriniz var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fulya,
      Adsense hesabınızda blogunuzun linkini sahiplenmeniz gerekiyor.Ayrıca "Adsense Ads.Txt Dosyası" nı blogunuza eklemeniz durumunda gösterime giriyor.Bunları uygulayıp adsense otomatik reklamları görünmeyen bloglar da mevcut.Bu sorunun tam olarak neden kaynaklandığını bilmemekle birlikte düşük okunma oranlarında otomatik reklamların görünmediğini düşünüyorum.Adsense'den kaynaklı bir sorun da olabilir.Neden kaynaklandığı konusunda net bir fikrim yok maalesef.

      Sil
  24. Adsense otomatik reklamlar gerçekten işimizi inanılmaz kolaylaştırdı. Ancak, yazı içi otomatik reklam seçeneği işaretliyken masaüstü yerleşim harika iken, mobilde yazı içi reklamlar görünmüyordu. Ben de sadece otomatik yazı içi reklam seçeneğini etkisizleştirip, yerleşimi kendim yaptım. Bu şekilde hem masaüstünde hem de mobilde kusursuz çalışmaya başladı. Fakat her yazı için her defasında reklam kodlarını girmek zorunda kalıyorum. Bu anlattığımı yalnızca yazı içi reklamlar için uyguladım, diğer reklam alanlarını otomatik seçili bıraktım. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu aranızda? Olduysa nasıl bir çözüm buldunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Deniz,
      Adsense otomatik reklamlar bazen düzgün çalışmayabiliyor.Sosyal Medya Kafe'de de sayfa içi reklamlar mobilde görünürken ,masa üstünde görünmüyordu.Sizdeki sorunun tam tersini yaşadım.Sayfa genişliğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Yazı alanı geniş olunca kafası karışıyor.:))En doğru çözüm şimdilik sizin yaptığınız gibi.

      Sil
    2. Sanırım bunun çözümü adsense reklam kodlarında bazı değişiklikler yapmak. Yalnız kodlar üzerinde değişiklik yapmanın Adsense reklam politikalarına aykırı olduğunu okumuştum sanırım. Bu şekilde devam edelim bakalım, ileride her cihaza uygun olacak şekilde bazı güncellemeler yapılacaktır mutlaka. Cevap için ve faydalı paylaşımlarınız için teşekkürler.

      Sil
  25. Öncelikle anlatımınız için teşekkürler. Ben bu reklamları uzun zamanda etkinleştirmiştim. Daha sonra kullanmaya ara verdim. Şimdi tekrar kullanmak istiyorum ancak reklam kodunu nasıl alacağımı bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kaliteli Hayat:)
      Tabiki yardımcı olurum.Öncelikle Adsense hesabınızda oturum açın.Sol tarafta "Reklamlarım" sekmesine tıklayın.Karşınızda "Otomatik Reklamlarınız Hazır" görseli geliyor.Hemen altında "Otomatik Reklam Oluşturma İpuçları" mavi renkle yazılmış yazı var.Onun üzerine tıklayın.Daha önce oluşturmuş olduğunuz Adsense otomatik reklam kodunuz açılır pencerede görünüyor.
      Bol kazançlar dilerim.

      Sil
  26. Bu konuda zorlanmakta idim. çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...