30 Eylül 2014 Salı

Fırında Tavuklu Patates Yemeği

30 Eylül 2014 Salı
 Fırında Tavuklu Patates Yemeği
Bugün sizlere evimde sıkça yaptığım ,oldukça pratik olan fırında tavuklu patates yemeğimin yapılışını paylaşacağım.Özellikle çalışan bayanların,öğrencilerin,çocuklu bayanların favori yemeklerinden biri olacağını düşünüyorum.
Tavuk ve patatesin muhteşem uyumu, çocuklarımız içinde çok faydalı bir yemek.Malzemelerin kendi suyu ile pişmesi de vitamin değerini öldürmüyor.
Gelelim yemeğimizin tarifine😊

Fırında Tavuklu Patates Malzemeleri

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 5-6 adet tavuk ızgara(kemiksiz)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük boy havuç
  • Karabiber,kırmızı pul biber,kekik
  • 2-3 diş sarımsak

 

Fırında Tavuklu Patates Nasıl Yapılır?

Fırında Tavuklu Patates Tarifi:

Öncelikle tavuklarımızı yıkayıp temizleyip fırın tepsimize koyuyoruz.Ardından patateslerimizi de soyup yıkadıktan sonra ,ince halkalar halinde dilimliyoruz.Patateslerimizi de fırın tepsimize koyuyoruz.Havucumuzu da soyup halka halka doğrayıp tepsimize koyuyoruz.1 yemek kaşığı sıvı yağımızı malzemelerin üzerine döküyoruz.2-3 diş sarımsaklarımızı da küçük küçük doğruyoruz.Karabiber,pul biber,kekik ilave edip hepsini ellerimizle harmanlıyoruz.Daha sonra patatesleri tepsinin altına düzgünce sıralıyoruz,üzerine tavukları,tavukların üzerine havuçlarımızı güzelce koyuyoruz.Fırında 170-180 derecede 40-45 dakika pişiriyoruz.

Tarifim oldukça pratik ,lezzetli bir yemek. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim💗
Patatesli tavuk yemeğimin yanına pirinç pilavını çok yakıştırıyorum.
Herkese afiyet olsun😊
Sibel Ordueri
Fırında Tavuklu Patates Tarifi'ni Beğendiyseniz,Aşağıdaki Sosyal Ağ Butonları Sayesinde Paylaşabilirsiniz.
💕⃕


"Fırında Tavuklu Patates Yemeği" için 3 yorum:

  1. Bu yemeği çok seviyorum. Tarifine göre yapmak (yani ölçülerine uygun olarak) daha da güzel olacaktır. Ellerinize sağlık. :) @bw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırında patatesli tavuk oldukça hafif ve pratik oluyor.Biz de ailecek çok seviyoruz.
      Sevgiler.

      Sil
  2. Fırında tavuklu patates tarifi için teşekkürler. Tavukları haşlama olayı da olmayınca tarif iyice pratik olmuş. Çok sevdim bu tarifi deneyeceğim.
    Yemek leziz görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...