27 Ocak 2015 Salı

Konuk Yazarlık Ve Sürekli Yazarlık Duyurusu

27 Ocak 2015 Salı
Konuk Yazarlık - Sürekli Yazarlık Duyurusu
Sosyal Medya Kafe blogumu ilk kurduğum günden beri aklımda olan konuk yazarlık ve sürekli yazarlık projemin ilk adımlarını bugün atmış bulunmaktayım. Sosyal Medya Kafe'nin adını sosyal medya hesaplarında, gözlemlediğim insanların A-sosyal tavırlarına tepki olarak seçtim.

Bana göre sosyal medya dediğimiz bir ortamda A-sosyal olmak çok ters bir durumdur. Sosyal medya siteleri insanların sosyal olmaları ve birbirleri ile fikir alışverişi yapabilecekleri platformlardır.
Özellikle bir Facebook kullanıyoruz ki içler acısı;
Saat başı neredeyse Facebook açılıyor ama parmak aşağı, parmak yukarı, parmak sağa, parmak sola yapılmaktan başka bir şey yok. Beğense bile beğenme tuşuna basmaktan aciz, yorum yazmaya çekinen, hiç bir paylaşım yapmayan, görmedim-duymadım-bilmiyorumu oynayan, kendi düşüncesini kendi duvarına  yazamayan, bir çok insan dolu etrafımızda.(çoğu da online durumda)

Açıkcası bu tip insanların neden sosyal medya hesapları var merak içerisindeyim.🙇  Bu tip davranışların hem özel yaşantıda hemde sosyal medya dünyasında, insanları  birbirinden uzaklaştırdığını düşünüyorum.

Bu sebeplerden dolayı Sosyal Medya Kafe'de sosyal olmayı seven insanların, Türkiye'nin her köşesinden seslerini duyurabilecekleri, yorumları ile sosyalleşebilecekleri, uzak mesafelerde bile olsak, insanların birbirleriyle iletişim kurabileceğini gösteren bir platform olması ilk hedeflerim arasındaydı. Dünyanın her köşesinden yolu Sosyal Medya Kafe'ye düşen bir kişi tecrübe sahibi olduğu bir konuda internet dünyasına miras bırakabileceği bir platform olmasını çok istiyorum. Sürekli yazarlık yapmasa bile edindiği bir tecrübeyi Sosyal Medya Kafe aracılığı ile dijital dünyaya yazıp insanları bilgilendirebilir. Farklı bir dünyaya yelken açarak yeni dostluklar, arkadaşlıklar kurabilir.

Sosyal Medya Kafe blogumu ilk açtığımda blogspot.com uzantılı bir blog olarak başlamıştım. 18.09.2014 tarihinde blogumu açtığımı ilk olarak kişisel Facebook duvarımda paylaşarak ilk duyurusunu yaptım. 25.11.2014 tarihinde sosyalmedyakafe.com olarak özel alana taşıyarak, ilk duyurum olan özel alan duyurusunda açılış partisi niteliğinde blogumda yapmak istediklerimi yazmıştım.

24.01.2015 tarihinde misafir yazarlık sayfamı yazıp, blogumun üst menüsüne ekleyerek, Google+ hesabımda ve kişisel Facebook hesaplarımda paylaştım. Bir çok kişi sürekli yazarlık konusunda mail yolu ile iletişime geçti. Kendilerine buradan da iletişime geçtikleri için çok teşekkür ederim. Sürekli yazarlık konusunda seçici olmak zorundayım. Aynı gemide yıllarca birlikte kaptanlık yapacağız.(Bu konuda affınıza sığınıyorum)

Konuk Yazarlık Bu başvurular içinden Renkli Pasta Sepeti blogunun sahibi ve yazarı Nahide hanımla  anlaşma sağladık. 27.01.2015 tarihinden itibaren kendisi yemek tarifleri ve genel konularda yazıları ile bizlerle birlikte olacak...
Her ikimize ve sevgili okuyucularımıza  hayırlı uğurlu olsun.😇

Sosyal Medya Kafe'nin  Sürekli  Yazarı Nasıl Olmalı ?

  • Sosyal olmalı
  • Yeni düşünce ve fikirlere açık olmalı
  • Olumlu/olumsuz yorumlara açık olmalı
  • Öğrenmeye hevesli olmalı
  • Asla sabit fikirli olmamalı
  • Blogunu düzgün kullanmalı
  • Düzgün Türkçe ile yazmalı
  • Hepimizin yazım yanlışları oluyor ama bunlar ne kadar az olursa bizler için o kadar iyi
  • Emeğe saygılı olmalı  

Sosyal Medya Kafe'de Yazarlık Yapmanın Size Faydası Nedir ?

  • Sosyal Medya Kafe blogum 4 aylık bir blog olmasına rağmen, kendi uyguladığım SEO teknikleri ile Google vb. Arama motorlarında üst sıralarda çıkan bir blogdur.(Bir kaç konu başlığımı aratabilirsiniz) Yazacağı konunun okunması, doğru kitleye ulaşması, daha fazla okunurluk kazanması açısından bu çok önemlidir. Yazdığı her konun altında kendi yazar profili ve kendi bloguna bir link olacağı için ziyaretçi ve takipci sayısı artacaktır.
  • Sosyal Medya Kafe'nin  sürekli yazarları benden birebir SEO desteği alarak hem kendini,  hem de kendi blogunu geliştirip daha hızlı ilerleyebilecektir.
Konuk yazarlık yapmadan önce "Konuk Yazarlık Nedir ? Konuk Yazarlık Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler" yazımı okuyabilirsiniz.

Sizler de Sosyal Medya Kafe ailesinde yer almak isterseniz,  konuk yazar veya sürekli  yazar olarak başvurularınızı yapabilirsiniz. Ekibimiz tamamlandığında daimi yazarlık başvurusu kapatılacaktır.
Konuk  yazarlık veya sürekli  yazarlık, diğer maddeleri okumak ve  benimle iletişime geçmek için Konuk Yazarlık sayfamızı okuyabilir.

Herkese kucak dolusu sevgiler.💕Sosyal Medya hesaplarında ve özel yaşantımızda sosyal bir dünya dileğiyle...
Sibel Ordueri

Konuk Yazarlık Ve Sürekli Yazarlık Projemi Beğendiyseniz,Aşağıdaki Sosyal Ağ Butonları Sayesinde Paylaşabilirsiniz. 
💕⃕


"Konuk Yazarlık Ve Sürekli Yazarlık Duyurusu" için 40 yorum:

  1. çok güzel bir proje bu projede yer almak isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldiniz :)
      Proje de yer almak için yukarıda yazmış olduğum misafir yazarlık-daimi yazarlık sayfamdan benimle iletişime geçmeniz gerekiyor.Yazarlık başvurunuzu bekliyorum.

      Sil
  2. Sosyallik konusunda o kadar hak verdim ki size. Blog hesabım için açtığım Facebook ta 400 arkadaşım var. Hepsi de gün içinde paylaşım yapıyorlar. Bu 400 kişinin en az 20 si arkadaşım ve gönderilerimi beğenen 5 kişi bile yok. Ki girdiğim zaman tüm blog yazarlarının günlük yazılarını ve hoşuma giden paylaşımlarını beğenirim. Ben de misafir yazarlıkla ilgili verdiğiniz linke bir göz atacağım simdi. Çalışmalarınızda başarılar. www.acemiden.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Bloguma hoşgeldiniz.Misafir yazarlık veya daimi yazarlık konusunda iletişim mailinizi bekliyorum.Sosyallik konusunda, biz bloggerlar olarak herkese örnek olacağız inşaallah.

      Sil
  3. Güzel bir düşünce olmuş emeğinize sağlık, bende sitemde yazılarınızı paylaşabileceğiniz bir katagori oluşturdum en azından facebooktan daha çok işe yarar google indexlemede
    http://www.1kadin1hayat.com/forum/?pt=Forum katılmak isteyen herkese açıktır.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Facebook'un işe yarayıp yaramaması kısmı önemli değil.Benim vurgulamak istediğim arkadaşlık,dostluk anlamında sosyal olamamak.Açtığınız forum güzel lakin konu başlığı ve tüm içeriğini aynı şekilde forumda paylaşmak bana mantıklı gelmedi.Hem kopyacı hırsızlar tarafından içeriğimizin çalınması hemde forumdan zaten tüm içeriğimizi okuyacak kişinin,tekrar blogumuzdan okuma gereği neden duysun ?

      Sil
    2. içerik hırsızlığı maalesefki her yerde mevcut benim anlatmak istediğim nasılsa blogunuzda paylaşıyorsunuz facebookta da paylaşıyoruz.Forumda da konu başlığınız 1 cümle açıklama ve linkinizi bırakabilmekti.

      Sil
    3. Konu başlığı,yazının giriş bölümü,link olarak paylaşılması daha mantıklı ;)
      "Blogunuzdaki konunuzu başlığını yazıp bloğunuzdan aynı şekilde kopyalayıp forumumuzda konu olarak açabilirsiniz,blogunuzdan kopyaladığınız içeriklerinizi CTRL V tuşlarıyla forumda konu açabilirsiniz."
      Forumda ilgili konudaki yazınızı tekrar düzenlerseniz katılım daha fazla olacaktır.
      Sevgiler..

      Sil
  4. Projeniz çok güzel , linke bir göz atayım. Sosyal medya kullanıcıları ile ilgili söylediklerinize katılıyorum. İnsan kendi fikrini beyan edemeyecekse zaten bu oluşumun hiç bir anlamı yok....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :) Teşekkür ederim.
      Bence de adı üstünde sosyal medya,sosyal hesap,sosyal dünya,sosyal siteler v.s Sosyal olunması gereken bir ortamda A-sosyal olmalarını anlayamıyorum.

      Sil
  5. Hayirli olsun.. Insallah istedigin gibi bir ekip olusturabilirsin.. Bizde ziyaret acisindan her zaman destegimizi veririz.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Filiz Hanım :)
      Ekip kurma konusunda acele davranmak istemiyorum.Her alandan yazabilecek insanlarla birlikte olmak bana çok büyük keyif verir.Herkesin kendi tecrübelerinden birşeyler öğrenmek,uygulamak çok güzel.
      Desteğiniz için çok teşekkür ederim .Sevgiler :L

      Sil
  6. Yine çok guzel yespitlerde bulunmuşsunuz ve projeniz gercekten çok güzel :) belki ben de bu projenin bir parçasi olabilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Pınar Hanım:)
      Yorumunuz için teşekkür ederim.Misafir yazarlık veya Daimi yazarlık projem için iletişiminizi bekliyorum.
      Sevgiler :L

      Sil
  7. Sibel Hanım, merhabalar yazdıklarınızdan en çok ben yararlanıyorum sanırım. Keşke bende yazarlık yapabilseydim. 40 fırın ekmek yedikten sonra kapınızı çalacağım inşallah. Anladım ki bir blogunuza varsa hiç ara vermeyeceksiniz hep ilgileneceksiniz. Bilgiler o kadar hızla akıyor ki yetişmek için faal olmak şart. Değerli bilgileriniz için ve en çok paylaştığınız için teşekkürler.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Birgül Hanım :)
      Google v.b arama motorlarında kayıtlı onbinlerce blog var öne geçebilmek için güncel olmamız şart.Misafir Yazar-Daimi Yazarlık konusunda iletişiminizi beklerim ;)
      Sevgiler :L

      Sil
  8. Hayırlı olsun. Ne güzel bir yardımlaşma. Yazmayı sevenler birlik beraberlik olsun bizlerde okuyalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Birlik beraberlik kadar güzel bir şey var mı bu dünyada :)

      Sil
  9. merhaba, ben daha o kadar yeniyim ki, ama dikkatimi hemen çeken bir blog burası, daha yakından inceleyeceğim ve takipte olacağım , sevgiler , kolaylıklar diliyorum ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim.İnşaallah insanlara faydalı paylaşımlarımız devam eder.Sizlerinde desteği ile motivasyonumuz artar .
      Sevgiler...

      Sil
  10. Haftasonu ayrıntılı olarak okuyayım merak ettim bu işi =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuk yazarlık veya sürekli yazarlık konusunda fikir edinmeniz dileğiyle...

      Sil
  11. Sibel Hanım proje fikriniz çok güzel. Ben sizinle aynı şehirde yaşayan bir kişi olarak, yüz yüze de tanışmaktan, bloglarımızın geliştirilmesi adına fikir paylaşımında bulunmaktan mutluluk duyarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Bende sizinle tanışmayı çok isterim. 8 Mart dünya kadınlar gününde Bursa'lı bloggerların etkinliği olacak.Bir aksilik olmaz ise katılacağım.
      Sevgiler...

      Sil
  12. Hayırlı olsun güzel bir proje olmuş.

    YanıtlaSil
  13. çok iyi bir proje umarım gönlünüzce olur destek bizden ...

    YanıtlaSil
  14. Yeni projeniz hayırlı olsun…
    Sosyal medyada iletişim içersindeki iletişimsizlik beni her zaman huzursuz etmiştir…
    Yorum yaptığım dahi göze batar ve sürekli yorum bırakıyorsunuz diye atıfta bulunurlar genelde…
    Ama tabi ki kendilerini yadırgamıyorum çünkü sosyal medyada sosyal olmak demek iletişim kurma güdüsü gelişmiş olmak sevinç ,hüzün, keder yada herhangi bir konu hakkında fikir ve görüşleri beyan etmek demek değil midir zaten …
    Yazdıklarınızda size katılıyorum ve yolunuz açık olsun diyorum güzel paylaşımlarınızı bekliyorum…
    Sevgilerimle…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldiniz Emel hanım:)
      Beni de çok huzursuz ediyor.Aslında yazım daimi yazarım içindi ama daha çok iç döküş oldu.Sosyal ortamda sosyal olunmayacaksa arkadaş olarak neden eklenir? neden birilerini takip etme isteği vardır ? Arkadaş dediğimiz kavramlar ne zaman değişti ? aklımda cevabını bulamadığım yüzlerce soru.Sanırım cevabını da hiç bir zaman bulamayacağım...Sosyal olmayı seven insanların tükenmediğini görmek beni çok mutlu ediyor.
      Sevgiler...

      Sil
  15. Genelde evde sıkılıp can sıkıntısını gidermek için facebook açan arkadaş ,akrabalarımız var bunlar sanal dünyada sadece oyundan ve oyun isteği göndermekten ibarettirler.Ergenlik çağına girmiş aklı bir karış havada olan kızlarımız bunlar dudak şişrmekle ,yaşından ve boyundan büyük laflar etmekle meşgüldürler.Face açmış ama ,ben etliye sütlüye karışmam olan bakanı izlerim deyip komik videolar izlemekle meşgüldür.Burnu kaf dağında dünyayı ben yarattım tavırlarıyla egosu tavan yapmış kişilikler ne yedim ,ne içtim bugün nerdeydimle meşgüldürler.Herkes bir şeylerle meşgül..Bazen tüm sosyal hesaplarımı kapatıp bir balıkçı kasabasına yerleşesim geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meğer sosyal ortamdaki davranışlardan rahatsız ne çok kişi varmış.Balıkçı kasabasına yerleşmeyi bende çok istiyorum :U

      Sil
  16. Selam.
    Çok güzel bir proje.Hayırlı ugurlu olsun.takipteyim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.😊 Herkese konuk yazarlarımızın ve sürekli yazarlarımızın yazdıkları faydalı olması dileğiyle...

      Sil
  17. başarılarınızın devamını dilerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah yeteri kadar sürekli yazara ve konuk yazara ulaşabiliriz.Teşekkür ederim.
      Sevgiler.

      Sil
  18. Bu etkinliği ben de beğeniyorum ve bloğumda yapmayı düşünüyorum. Ve sana da misafir olmak isterim canım kabul edersen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım😊
      Sürekli yazarımız olduğun için çok teşekkür ederim.😊

      Sil
  19. Güzel bir proje , neden olmasın. Ben de fırsat buldukça yazılarınızı okumaya çalışarak destek verebilirim.Kolay gelsin size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılarımızın okunması ve yorumlanması bizler için en büyük motivasyon kaynağı.Desteğiniz için teşekkür ederim.😊

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...