18 Mayıs 2019 Cumartesi

Ana Sayfa » , , , , , , » İftarda Nasıl Beslenmeli? Neler Yemeli?

İftarda Nasıl Beslenmeli? Neler Yemeli?

18 Mayıs 2019 Cumartesi
iftarda nasıl beslenmeli iftarda neler yemeli
İftar vakitlerini çağrıştıran ezan ve top sesleri nasıl da heyecanla beklenir. İftar vakti gelene kadar türlü türlü yiyecekler, içecekler hazırlanır. Sofralar kurulur. Konuklar davet edilir. İftar sofraları paylaştıkça şenlenir. Dualar, tutulan orucun kabul olması içindir.Oruç nimetlerin kıymetinin bilinmesini sağlar, sabırlı olmayı ve aç kalmanın ne demek olduğunu öğretir bizlere.

Ortak kurulan sofralara, karınca kararınca herkes bir şeyler ekler. Esas olan paylaşmaktır. Ramazan ayının maneviyatını birlikte tatmaktır.

İftar kavramı büyük ölçüde yemek üzerine kurulmuştur. Aç bünye elbette ki yemek ister ama iftarda neler yemeli? İftarda nasıl beslenmeli? Bunlar üzerinde durulması gereken önemli konulardır. Özellikle yaz mevsiminde oruç süresi 18 saate kadar çıkıyor. Çok uzun bir süre bu. Gün boyu açlık, susuzluk çeken vücudu yormadan, hasta etmeden iftarımızı açmalıyız.

İftarda Nasıl Beslenmeli? İftarda Neler Yemeli?

  • İftar yemeğine hafif başlamak gerekir. Yiyeceklerimizin tamamını birden yememiz midemizi de kalbimizi de yorar. Bu yüzden iftar yemeğini iki, üç öğüne ayırmamız gerekir. İlk öğün çorba veya peynir, zeytin, domates, salatalık şeklinde hafif yiyeceklerden oluşmalıdır.
  • İlk öğünden sonra mideyi dinlendirip biraz da su içtikten sonra ana yemeğe geçebilirsiniz. Ana yemekte tercihimiz sebze yemeği, esmer pirinç veya bulgurdan yapılmış pilavlar, kuru baklagiller, ızgara veya buğulama yapılmış et, tavuk, balık çeşitleri, salatalar olmalıdır.
  • Ana yemeğimizi yedikten sonra kısa bir yürüyüş iyi gelecektir. Yaklaşık 1,5 saat sonra tatlı ihtiyacınızı gidermek için sütlü tatlılar tercih edebilirsiniz. Sütlaç, güllaç, muhallebi, puding gibi hafif tatlıları tercih edebilirsiniz.
  • Ara öğünlerde meyve de tüketebilirsiniz. Taze meyve tüketebilceğiniz gibi, tercihinizi kuru meyveden yana da kullanabilirsiniz. Kuru yemişler de ara öğünler için doğru bir tercih olacaktır. Çok tuzlu ve yağlı olanları hariç.
  • İftar ve sahur arasında bol su içmeyi sakın ihmal etmeyin. Suyu bir seferde çokça içmek yerine azar azar için.
  • Yemeğin rehavetine kapılıp koltukta televizyon izlerken bulmayın kendinizi. Tamam gün boyu yaşadığınız açlık ve susuzluk yordu vücudunuzu. Yemek de yediniz. Oturup tv izlemek istiyorsunuz. Bu ağırlığın sizde yağlanmaya sebep olacağını unutmayın. İftar sonrası yediklerinizin tamamını yakmanız beklenemez elbette. Ama hafif bir yürüyüşle vücudunuza kendini yenilemesi için şans tanıyın. Yürüyüş yapma fırsatınız yoksa, evde yürüyüş yapın.






Küçük ayrıntılara dikkat ederek daha sağlıklı ve huzurlu bir Ramazan ayı geçirmenizi diliyorum.


"İftarda Nasıl Beslenmeli? İftarda Neler Yemeli " yazımı beğendiyseniz, aşağıdaki sosyal ağ butonları sayesinde paylaşabilirsiniz.
💕⃕


"İftarda Nasıl Beslenmeli? Neler Yemeli?" için 26 yorum:

  1. Faydali bilgiler icin tesekkurler. Ozellikle corba ogunlerde sofralardan eksik edilmemeli, bu vesileyle hayirli ramazanlar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Sağ olun size de hayırlı ramazanlar :)

      Sil
  2. Çok faydalı bir bilgilendirme olmuş. Gerçekten ramazan birçoğumuz için yıpratıcı oluyor,dikkat etmediğimizden dolayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Biraz dikkat ederek sağlıklı şekilde geçirmemiz mümkün ;)

      Sil
  3. İftarda çok acıkıldığı için herkes hapur hupur yemek yiyor, çok faydalı olmuş bu öneriler ;))

    YanıtlaSil
  4. Güzel paylaşımın için teşekkürler arkadaşım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir yazı olmuş teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler, faydalı bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. güzel bi paylaşım olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Çok faydalı ve bilgilendirici bir yazı olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) İftarda beslenme çok önemli ,faydalı olması dileğiyle...

      Sil
  9. Ne güzel bilgilendirici bir yazı olmuş. Aslında biliyoruz ama nedense unutuyoruz. Hatırlatma için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Sağlığımız için unutmamamız lazım ;)
      Sevgiler..

      Sil
  10. iftarlar bütün yemeği bir anda ye sonra da yat şeklide geçiyor ne yazık ki.. daha dikkatli olunması lazım güzel bir yazı olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemekten sonra yatmak yerine biraz yürüyüş yapmak çok faydalı oluyor.
      Sevgiler...

      Sil
  11. Bilgiler süper. tıkanıyor insan zaten (:

    YanıtlaSil
  12. Genelde yemekten sonra bir ağırlık çöküyor herkeste mi böyle sizde de oluyor mu?

    YanıtlaSil
  13. bahsettiğiniz bilgiler için teşekkürler ama bunları ben yapamam :D uykum geliyor hemen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İftarda sağlıklı beslenmeye dikkat etmemiz gerekiyor. Uyku gelmesi de birden yemek yeme ile şeker düşmesi sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...