7 Ağustos 2015 Cuma

Ana Sayfa » , , , » Cennet Çöküğü Cehennem Çukuru Cennet Cehennem Mağaraları 1

Cennet Çöküğü Cehennem Çukuru Cennet Cehennem Mağaraları 1

7 Ağustos 2015 Cuma
Cennet Çöküğü Cehennem Çukuru

Cennet Çöküğü Cehennem Çukuru

Bilemeyenler için bu başlık merak uyandırıcı, ilgi çekici, hatta ürkütücü bile gelebilir. Cennet Çöküğü-Cehennem Çukuru, ismiyle bile merak uyandırmaya yetiyor. Öteden beri merak edip görmek istemişimdir ben de. Güney illere yolu düşenlerin görmesini tavsiye ederim.

Yer altından geçen bir derenin, kimyasal erozyonla tavanın çökmesine sebep olması sonucunda Cennet Çöküğü-Cehennem Çukuru meydana gelmiştir. Cennet Cehennem Obrukları da denir. İsminin oluşumunda ise yöre halkının etkisi büyük. Mağaraların birbirine zıt görünümleri yüzünden sanırım böyle adlandırılmışlar. Cennet mağarasına giden yol Cenneti andırırken, cehennem çukuru ürperti veren bir yapıya sahip. İşte ismin ortaya çıkış sebebi bu.

Tarihi ve turistik önemi büyüktür. Her yıl pek çok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Gerçekten de görülmeye değer bir yer. Ortama ayak basar basmaz atmosferin etkisine girmemek, uçsuz bucaksız bu manzara karşısında etkilenmemek mümkün değil.

Müze kategorisindeki bu ortamı gezmek için bilet almak gerekiyor. Biletler makul fiyatta. 18 yaş altı için ise Cennet Cehennem Mağaraları gezisi ücretsiz.

Uçsuz bucaksız bu manzara bir an önce gezme isteği uyandırsa da insanda, biraz durmakta fayda var. Çünkü yol uzun. Deve turları oldukça ilgi çekici. Soluklanmak için deve turu yapabilirsiniz. Ben mi? Yok o kadar cesur değilim. Ama bu cesareti sergileyenleri imrenerek izledim. Bu hoş gezintiye gülümseyerek başlamak için develerin yanında bir süre durabilirsiniz.

Soluklandıktan sonra Cehennem Çukurunu görmeye gidin. Lakin Cennete yol uzun. Bir mola da hediyelik eşyaların satıldığı yerde verebilirsiniz. Bu gezinin bir hatırasını yanınızda götürmek veya sevdiklerinize armağan etmek isteyebilirsiniz.
Cennet Cehennem Mağaraları Nerede

Cennet Cehennem Mağarası Nerede?

Cennet Çöküğü-Cehennem Çukuru Mersin'nin Silifke ilçesinin, Narlıkuyu mevkisinde bulunan, görülmeye değer bir yer. Yol boyunca sizi karşılayan kafelerde köy kahvaltısı yapabilir, sıcak sıkma-gözleme yiyerek bu yolculuğu küçük bir ziyafete dönüştürebilirsiniz. Bu ziyafet sırasında kuş bakışı deniz manzerasını da unutmamak gerek.

Cennet Cehennem Mağaraları ile ilgili anlatacağım o kadar çok şey var ki; bir yazıya sığdırmam mümkün değil. Bu yazıda anlattıklarım ilginizi çektiyse eğer, konuyla ilgili 2. ve 3. yazımı da mutlaka takip edin derim. Karşılaşacağınız güzelliklerin ruhunuzun derinliklerinde hoş izler bırakacağına eminim.
Şimdilik hoşça kalın.
Nahide Zereyak
Yazar Hakkında: Merhabalar. Adım Nahide Zereyak. En Nefis Tariflerim Blogun sahibesi ve yazarıyım. İşletme fakültesi mezunuyum. Adana'da yaşıyorum. 3 çocuğumun annesi ve mufağımızın aşçısıyım. Mutfağımda pişenleri okuyucularımla da paylaşmak benim hobim. Yanı sıra hayata dair pek çok konuda sizlerle birlikte olmak için Sosyal Medya Kafe'deyim...


"Cennet Çöküğü Cehennem Çukuru Cennet Cehennem Mağaraları 1" için 20 yorum:

  1. Çok merak ettiğim bir yer Nahide, devamını merakla bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamı burada gördüklerinizden daha güzel.... Eee cennet sonuçta..:) Sevgiler...

      Sil
  2. Ben de gittim. Turistler cennetten çıkarken "no cennet" diyorlardı. :) Görülmeye değer yerler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turistlerin yaklaşımı güzelmiş..:) Bizim aramızda da bir espri döndü tabi çekilen onca zahmete karşı: "Cennete gitmek kolay değil. Çabalamadan cennete gidilmez." şeklinde..:) Zahmetli ama güzel bir geziydi.. Sevgiler...

      Sil
  3. Merak ettiğim yerler olduğu için ilgiyle okudum. Çok teşekkürler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin devamında daha güzel yerler göreceksiniz. Onları da beğeneceğinizi düşünüyorum. sevgiler...:)

      Sil
  4. Ya ben burayı görüp gormedigimi de hatirlayamiyorum. Sizde de oluyor mu bu. Çoook eskiden yakınlarına gittim ama burayı resimden mi yoksa gerçekten mi gördüğümü hatırlayamiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Beyin bazen gördüklerini birleştirerek ortaya yeni bir resim koyuyor ve biz de onu daha önce gördüğümüzü zannediyoruz' şeklinde bir bilgi okumuştum yıllar önce.. Ne kadar bilimsel bir bilgidir bilemem ama yazı serisinin devamındaki fotoğraflar daha net bir bilgi verecektir görüp görmediğinize dair. Sevgiler..:)

      Sil
  5. Gezilip görülecek o kadar çok doğa harikası var ki... İnşallah kısa ömrümüzde gitme fırsatı bulabiliriz. Özellikle Cehennem Obruğu'nu merak ediyorum. Yarasa var mıdır oralarda, çok ziyaretçi alıyor mu özellikle bu sıcaklarda bunlarda diğer merak ettiklerim... Seriyi takip edecegim. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezip görmek gibisi yok.. Mümkün olsa dünyanın her köşesini görmek isterim.
      Aslında Cennet Çöküğünde görülecek yerler daha fazla... Sıcağa falan aldırmadan yolu düşen herkes mutlaka bu zorlu geziye iştirak etmeden dönmüyor ordan. Diğer yazılardaki detayları gördüğünüzde daha çok ilginizi çekeceğini düşünüyorum. Sevgiler...:)

      Sil
  6. Ben lise son sınıfta iken gitmiştim ,offff ne çok yıl geçmiş:))
    Cehennem çukuruna aşağı bıraktığımız taşın düştüğünü asla göremedik ve merak etmiştik oranın da içine giden bir yer var mı bir yerler de diye şimdi gözümün önün de canlandı.
    mevsim dolayısıyle yağışlar sonrasıydı gezimiz Cennet Çöküğüne giden basamaklarını tamamlayıp içeriye kadar gidemedik yorgunluktan gidebilenlerden dinlemiştik çok güzelmiş.
    O zamanlar gezi ücretli filan değildi ve o çevrenin dünya tatlısı insanları çıkışta bizleri ellerin de ayranlarla karşılayıp için soluklanın gençler diye karşılamıştı canım yurdumun insanı.
    detaylı yazılarınızı okumayı merakla bekliyor olacağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cennet mağarasının en dibine inmeye cesaret edemedim. Merdivenler kaygan. Bİzde de küçük çocuk olunca geriden bir bakıp döndük. İçine girmeyi çok isterdim. Belki başka bir geziye... Ama gerçekten doyurucu bir geziydi.... Diğer yazılarda zaten detaylar mevcut..
      Sevgiler..:)

      Sil
    2. aynen öyleydi o zaman da hala o merdivenler için bir çözüm bulunmamış olmasına üzüldüm.

      Sil
    3. Sanırım doğal dokusuna pek müdahale etmek istemiyorlar...

      Sil
  7. Küçükken gitmiştim.Yeniden gidip görmekte fayda var..Hatırladığım kadarıyla çok merdiven vardı...bi o aklımda kalmış..Teşekkürler bilgiler için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merdivenler konusunda haklısınız.. Çok fala merdiven var.. O güzel ortamı, o havayı hissetmek için insan tekrar tekrar gitmek istiyor ama yorucu bir gezinti tabi....

      Sil
  8. Sizin paylaşımlarınız sayesinde biz de oralara gitmiş kadar olacağız ;) Ayrıca cennet cehennem mağaralarını gidip görmek isteyenler için yazılarınız çok iyi rehberlik edecek ;)
    Teşekkürler :L

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke insan güzel yurdumuzun her karışını gezme fırsatı bulsa.. Ne güzel yerler var... Ama bu gibi paylaşımlarla görme fırsatı bulmayanlar da görmüş gibi olacaktır..:) Sevgiler...

      Sil
  9. Sanırım yirmi beş sene önce gitmiştim. O zamanla şimdi anlattığınız arasında çok fark var. Deve turları, turizme açılması ve girişlerin ücretli olması. Dediğiniz gibi o atmosferin içinde girdiniz mi farklı bir duygu yaşıyorsunuz. Daha doğrusu bir çok duyguyu aynı anda yaşıyorsunuz.
    Yolları düşen olursa mutlaka geçerken uğramalarını ben de tavsiye ederim. Geçmişteki o anılarımı canlandı. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 defa gitmeme rağmen o havayı nüfuz etmeye doymadığımı söyleyebilirim. Gerçekten de görülesi bir yet..
      Ben teşekkür ederim ilginiz ve yorumunuz için..
      Sevgiler..

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...