4 Aralık 2017 Pazartesi

Çocuklar İçin Kodlama Dilleri- Google Project Bloks

4 Aralık 2017 Pazartesi
Çocuklar İçin Kodlama Dilleri
Merhaba Sosyal Medya Kafe Okurları,
Google önemli günlerde oluşturduğu Doodle'lar ile dikkat çekmeye devam ediyor.Çocukların kod yazmasının 50.yılını kutluyor.Google,  Doodle ile "Çocuklar İçin Kodlama Dilleri" isimli projesi merak uyandırmayı başardı.Fakat uygulama da ufak bir hata söz konusu;

Oyunun 6.bölümünden sonra "Çocuklarlar İçin Kodlama Dilleri" olarak hatalı şekilde Google aramasına yönlendirmesi ve büyük haber sitelerinin yazı başlıklarını "Çocuklalar İçin Kodlama Dilleri" olarak vermiş olması oldukça ilginç.

Google, pasif kullanıcılar yerine milyonlarca çocuk programlamayı eğlenceli ve erişilebilir bir şekilde öğrenmeye teşvik etmektedir. Çocuklar, teknolojik dünyayla doğrudan bağlantılı bir meslek seçmek istemiyorlarsa da, programlama kavramlarının temel bilgisi, problem çözme becerilerini ve düşünme becerilerini güçlendirebilir. Microsoft Başkanı Bill Gates'e göre, programı öğrenmek zihninizi genişletiyor ve daha iyi düşünmenize yardımcı oluyor, her alanda yararlı olan şeyler hakkında düşünme becerilerinizi geliştiriyor.



Google, çocuklara kodlamayı öğretmek için donanım ve oyuncaklar içeren bir proje olan Project Bloks'u tanıtıyor.Google'ın projesi Project Bloks, çocukların programlama mantığını öğretmek için tasarlanmış kullanımı kolay bir araçtır. Çocukların öğrenme deneyimini geliştirmesi için açık olan dijital platformuna herkes erişebiliyor.

Project Bloks, üç temel bileşene ayrılmıştır:
Beyin Kartı , Taban Kartları ve Pank .

Beyin Kurulu, birincil işlemci birimi barındıran ve tüm sistem için Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı ve gücü sağlayan işlemin beynidir.
Temel Kartlar, beyne bağlanabilen, farklı programlama akışları yaratan modüler parçalardır. Her Temel Kart, Puck'lardan talimat alan bir sensöre sahiptir.

Tüm talimatlar ve programlama yönergeleri Pucks tarafından verilecektir. Bunlar, başkaları arasında açma ve kapama, yukarı veya aşağı gibi fonksiyonları gösterirler, buna ek olarak Pucklar bazı fonksiyonlar için programlanabilir. Proje düşük bir maliyetini korurken hemen hemen her tür materyalden yapılabilirler.

Project Bloks, Stanford Üniversitesi'yle olan bir Google iş birliğidir ve programlama öğretimini fiziksel olarak vaaz eden ve uygulamaya koyan somut programlama adlı bir teknolojiyi temel almaktadır.

Google'ın Project Bloks projesinin tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Yalnızca yüksek öğretimde çalışan profesyonellerin ve insanların kodlama öğreneceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, çünkü çocukların çevrim içi oyunları oynayarak kodlamayı öğrenebilecekleri pek çok yer var.Bu müthiş çevrim içi oyun siteleri, çocukların interaktif ve kolay kodlama öğrenmesi için ilginç ve ilgi çekici oyun oynayarak nasıl kodlayacaklarını öğretiyor.

Bunlar, her ne kadar basit olsalar da belirli işlevlere sahipler ve robotları kontrol etme, bir ortamdaki sensörleri kablosuz veya Bluetooth üzerinden programlama ve programlama hoparlörünü kullanma gibi daha karmaşık komutları gerçekleştirmek için birbirlerine bağlanabilen renkli bloklardır.

Buradaki düşünce, üreticilerin kendi oyuncaklarını yaratmak için temel olarak aracı kullanmaları ve sonra bunları pazarlamalarıdır çünkü Bloks, kendi başına bir oyuncak değil, donanım ve yazılımdan oluşan bir kavramdır. Proje iyi kabul görürse, birkaç yıl içinde piyasada çeşitli seçeneklerini bulmak mümkün olacaktır.

Project Bloks Google

Kodlar ve bloklar arasında

Programlama mantığı, işlevlerinin temelini oluşturduğu ve JavaScript, Ruby ve Python gibi dillerde uygulandığı için herhangi bir programcı için son derece önemlidir. Bu nedenle, sağlam ise, kullanıcının dil öğrenmesi daha kolaydır. Project Bloks'un en büyük avantajı çocuğun şaka yoluyla öğrenmesini sağlamak çünkü renkli ve fiziksel bir şey olarak sunulduğu için bloklar grup etkileşimine izin vermektedir. Geleneksel şekilde, herhangi bir programcı veya programlamayı öğrenmeye çalışan birisi bildiği için, kodları ve işlevlerini yalnızca teoride anlamalı ve daha sonra bunlara hakim olması gerekir.

Programlama eğitimi, özellikle çocuklara konuyla daha eğlenceli bir şekilde ilgilenmesini öğretmek için kullanımı kolay araçların oluşturulmasıyla birlikte, orta vadeli bir çözüm olarak ortaya çıkıyor. Buna ek olarak, en az 3 yaşında olan çocuklar için başka uygulamalar, web siteleri, oyuncaklar ve hatta kurslar var.

Google'ın çocukların  kodlama dillerini öğrenmelerini destekleyen Project Bloks için sizlerin düşünceleri nedir?
Aşağıda bulunan yorum alanına düşüncelerinizi yazmak için lütfen çekinmeyin.
Çocuklarımızın ilgi duyduğu ve severek uyguladığı bir proje olması dileğiyle..
 Sibel Ordueri
 Bu makaleyi beğendiniz mi?Aşağıdaki butonlar sayesinde sosyal ağlarda paylaşarak bizlere destek olabilirsiniz.🙌


"Çocuklar İçin Kodlama Dilleri- Google Project Bloks" için 10 yorum:

  1. Çok anladığım bir konu değil paylaştım fikir edinmek isteyenler için faydalı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Doodle'ye koyulmuş çocukların kodlama öğrenmesine yönelik bir oyun ablam.Çocukların yaratıcılığın gelişmesi açısından oldukça faydalı buluyorum.Bu oyunlar sayesinde kendi kodlama dillerini geliştiriyor ve yeni uygulamalar yapabiliyorlar.
      Paylaşımın ve yorumun için teşekkür ederim.😊

      Sil
  2. bi denemesini yapmıştım google,de,çocukların anlayabileceği şekilde çalışıyodu..🙂 çocuklara kodlamalarla teknolojiyi sevdirmek bu açıdan çok önemli ve çok iyi bir fikir aslında..bilgi için tşkr ederim..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çocuklara kodlama dilini sevdirmenin en eğlenceli hali.

      Sil
  3. Anlamakta bile zorlandığım bir konu olmasına rağmen, çocukların daha kolay kavrayıp öğreneceklerini umuyorum. Bizde sanıyorum geç kalınmış bir konu kodlama. İlk gördüğümde bir kaç hamle denemesi yapmıştım bir şey anlamadan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Bey,
      Çocuklar için harika bir eğitim yolu diyebilirim.Yabancı ülkelerde tabi bu durum çok daha önce yaygınlaştı.Bizde de daha çok uygulanması dileğiyle...

      Sil
  4. son zamanlarda çocuklara yönelik kodlama mantığını oyunlar üzerinden anlatan projeler artmaya başladı. Bir yazılım uzmanı olarak bunun çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü düşünebilen, sorgulayıp problemleri çözebilen nesillere ihtiyacımız var. @bw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Evet artmaya başladı.Bu sevindirici bir gelişme.Kesinlikle yorumunuza katılıyorum.Çocuklarımızın sorgulama,düşünebilme ve çözme becerilerini geliştirmek için eğlenceli bir uygulama.

      Sil
  5. Gayet güzel çalışmalar bunlar. Ben milli eğitimde öğretmenlik yapıyorum. Şu an lise ve orta okul öğrencilerim var. Türkiye'de garibanlık o kadar normal hale gelmiş ki hayal bile edemezsiniz. Lise öğrencilerimin bile bilgisayarları dahi yok ki bu kodlama programlama kursları ise küçük çocuklara hitap ediyor. Neresinden kurtarırsak kardır mı dememiz gerekiyor, ülkemizin içinde bulunduğu yoksulluğa mı üzülsek bilemiyorum hiç vallahi.
    Kodlama konusunda ülke olarak çok geç kalmış olsak da şunu söyleyebilirim bizim ülkenin gençleri için. Birçoğu aileleri ile birlikte hayatta kalma savaşı veriyor. Yaşamak mı? Sorsanız o nedir diyorlar. Belki de bu gençlik sadece anadoluda bu durumda. Bilemedim. @pdb

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Türkiye her konuda geç kalıyor.Anadoluda sanırım hayat mücadelesi daha çetin geçiyor.Umudumuz hep olsun.İnşallah her konuda Türkiye olarak gelişiriz.

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...