13 Aralık 2017 Çarşamba

Yağmurdan Kalanlar

13 Aralık 2017 Çarşamba
Yağmurdan Kalanlar
Her insanın kendisini mutlu ettiği şeyler vardır kimi insanı bir koku, bir resim, bir söz ,bir eşya, mutlu eder. Veee bazılarımızı yağmurdan kalanlar etkiler. Yağmur öyle bir huzur ki izlemeye doyamıyor insan. Sesinde bile bir huzur var. Yağmur yağdığında hemen yağmur maduna geçiyorum acaba benim gibilerde var mı ? merak ediyorum.😊

Sıcacık kahvemi alıyorum hemen , yanıma birde en sevdiğim kitabımı.Yumuşacık battaniyenin içinde köşe koltuğumun üstüne oturuyorum perdemi sonuna kadar açıyorum. Biraz klişe birazda romansı oldu ama gerçekten yağmur dedin mi ilk aklıma bunlar geliyor. Hani kitabı nerde okumayı seversin? Diye bir soru sorsalar bana hemen yağmurun sesiyle okumayı çok severim derdim. Yağmur hafiften yavaşlayınca pıt pıt sesler gelmeye başlayınca pencere açılır evin içine ruhunu ferahlatan bir koku yayılır.

Bu koku ne ola? Tabiki de toprak kokusu dışarı çıkıp toprağı yiyesi geliyor insanın kendini tutman çok zor. İlk yağmurdan kalan şey toprak kokusudur. İkinci geriye kalan ise havanın saf ve berrak oluşu. Havanın kırık soğukluğu insanı hep pozitif etkiliyor. Güneşli havayı çoğu insan daha çok sever ama tam tersi ben kapalı havayı öğleden başlayıp yavaş yavaş kararan havayı daha çok seviyorum. Bazı tanıdığım insanlar anlatırdı çok daraldıklarını nefesleri kesilirmiş o denli sevmezlermiş kapalı havayı nasıl olur bilmiyorum benim içimi ferahlatıyor ruhum temizleniyor. Yağmur yağdıktan sonra yapmak istediklerim arasında orman yürüyüşü var.

Toprak Kokusu

Yağmurdan geriye kalanlar arasında orman yürüyüşü de mevcut. Kendini miss gibi kokan ağaçların yaprakların arasına atıp organik huzuru bulacaksın. Ne güzel olurdu. Bir de apartmanların arasından sıyrılıp müstakil evlerde yaşayan insanlar daha bir şanslı geliyor bana yağmur yağdığında bahçenin kamelyasında ailece semaver çayını içmek oh be bugün yağmura dair içimde ne varsa döktüm sizlere. İnsan sevdikleri şeyleri anlatmaya doyamıyormuş bende öyle oldum galiba yazdıkca yazasım geldi bir anda.Burada noktayı koyayım yoksa bir satır aşağı daha derken devam edecek.
Hoşcakalın.🙋
Okumuş olduğunuz kişisel blog yazısı, sosyalmedyakafe.com için Girift Blogun yazarı tarafından hazırlanmıştır.


"Yağmurdan Kalanlar" için 19 yorum:

  1. Şahane bayıldım aynı duyguları yaşattı sanki o yolda yürüdüm gibi hissettim. Kalemine,yüreğine sağlık arkadaşımızın güzellikleri sonsuz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim
      (Amin)

      Sil
  2. Yağmuru ben de çok severim. İlkbahar yağmurunu belki biraz daha fazla:) Bertuğ Cemil' in Yağmur şarkısının sözlerini bir kısmı şöyle:
    Yağmur Yağmur Yağmur Yağmur
    Geri verecek buharlaşan sevgimizi
    Yağmur Yağmur Yağmur Yağmur
    Sessizce silecek kibirimizi

    YanıtlaSil
  3. Ah! yağmur deyince pencere ve minderler döşeli ranza geldi aklıma. pencerenin önünde ranza ve demlik de yanı başında, dışarıda cisil cisil yağan yağmur, arada pencereye sepintisi gelir. pencere ahşap ve tek camlı. "Yağmur yağıyor, çiftçi kızı camdan bakıyor... :)"

    YanıtlaSil
  4. Ben kış insanıyım. Yağmuru, kış aylarının ruhuma verdiği huzuru seviyorum.

    YanıtlaSil
  5. Yağmurdan sonra kalanlarda beni benden alan toprak kokusu.O kokuyu içime çektikçe huzur buluyorum sanki.

    YanıtlaSil
  6. Klişe olsada yazınızda belirttiğiniz battaniye,kahve ve kitap üçlüsü çok seviyorum.Yağmurun sesi beni dinlendiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet klişe üçlü olmasına rağmen hep mutluluk verecek içimize
      Yorumunuz için teşekkürler🤗

      Sil
  7. Yağmur yağıyor demezdi de rahmet yağıyor derdi ninem. Rahmet ne ki!.. Ölünün arkasından okunan bir şey sanırdık, dua gibi. Bir şimşek çakması, gök gürlemesi yağmurun yağmasıyla genelde bir hüzün çökerdi içimize. Rahmetin ne demek olduğunu idrak ettik daha sonrası. Yağmur demek rahmet demekti. Bereket demekti. Hayat demekti. Bir sevgi boşanır gibi rahmet boşanırdı içimize. Çatımız aksa da üzülmezdik bir kere. Rüzgar vurdukça titreşirdi penceremizdeki kırık camlar, göz kırpardı rüzgardan kirpiklerini oynatırdı gaz lambamızın fitilinden çıkan aydınlık. Bir odacıkta üç çocuk; olur da sönerse lambamız, karanlıkta birbirimize sarılırdık. Dört duvar bir oda, küçücük bir sehpa odanın ortasında, üstündecamı kırık bir lamba. kitapları önünde ders çalışırlardı lambanın etrafında. Başlar lambadan vuran ışıkla oynaşırlar duvarlarda. Sanki doğal bir sinema. Yağmur, rahmet, sevgi, pencere, lamba ve sehpa derken bizim çocukluğumuzun masalsı hikayesi bu!..
    .....
    Bir de uzakdoğuda yaşadığınızı düşünün;
    .....
    Yağmur birden bastırıyor; evlerinden fırlayan bütün köylüler yalınayak başı kabak kendilerini çılgınca yağan yağmura eşlik ediyorlar. Çılgınnca yağan yağmurun altında çılgınca susa susamış toprak üstünde çılgınca tepiniyorlar. Köylüler için hayat demek yağmurun gelmesiydi. Yağmur gelecek ki; her tarafı sular seller bassa da bu bir yaşama umudu ve yaşama sevinciydi. Toprağı tepinmeleri ise şimdi sıra sende, şiimdi sıra sende suyunu al, susuzluğunu gider, sonra tohumlar yeşersin, fışkırsın bereket demek isterler gibiydi. Evet muson yağmurları böyle bir şey. Oysa biz yağmurdan kaçarız bir saçak altına, ya da kırık bir şemsiyenin korunaklığına. Ne kadar ironik. Oysa yağan yağmur değil; yağan rahmet. Yüreği yanan, bağrı yanık anadolunun beklediği kaderidir rahmet. Nedense kaderle kederi karıştırırız biz. Oysa kader geçici bir kederdir. Sonu gülen yüzlerdir. Ölüm gibi; ölmek üzülmek demek değilki; ölüm muvakket ömrü tamamlayıp sonsuzluk şerbetini içmektir.
    .....
    İnsan da, hayvan da, kurt kuş, karıncalarda rızıklanır ve karnını doyurur. Rahmet budur, bereket budur, hayat budur. Rahmetle birlikte hüzün insana huzurdur.

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar güzel çok doğru yağmur rahmettir içinde gizli bir bereket var
    Yorumunuz için teşekkür ederim.🤗

    YanıtlaSil
  9. yağmur yağdığında "yağmur modu"na geçmeniz gülümsetti beni..🙂 günümüzde müstakil evlerde oturanlar çok şanslı ,apartmanın kahrı çekilmiyor gerçekten.. ben hep bahar yağmurları şakır şakır yağarken,ormanda bir evde şömine karşısında kahveyi yudumlar ve kitap okurum..tabii hayalimde..🙂 emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  10. eveeet yağmurun hakkını vermek gerek boşuna yağdığını düşünüp de üzülmesin ama di miiii :)

    YanıtlaSil
  11. Saçlarım ıslanmadığı sürece yağmuru sevenlerdenim bende :)

    Toprak kokusuna da hastayız dedeee :) ilk görsel harika bence. Elinize saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyalmedyakafe saolsun

      Yorumunuz için çok teşekkürler:)

      Sil
  12. Ben de ayni seyleri düsünürüm yagmus yaginca. Hafif yagmurda yürümeyi de yagmur sonrasi doganin temiz ve mis gibi halini de çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gib düşündüğünüz için tşekkürler

      Sil
  13. Sen anlattın ,ben hayallere daldım. Çok güzel ifade etmişsin. Yağmur sonrası o misss koku :)

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...