9 Ocak 2018 Salı

Misafir Yazarlık Nedir ? Konuk Yazarlığın Önemi

9 Ocak 2018 Salı
Misafir Yazarlık Nedir? Misafir Yazarlığın Önemi
Merhaba Sosyal Medya Kafe Okurları,
Misafir yazar olmak, blogunuz için Google, Yahoo, Bing gibi arama motorlarında otorite kazanmak için çok önemlidir. Benzer konularınızdaki bloglarda misafir yazarlık yapmak, denklemin temel bir parçasıdır ve bu  blog yolculuğunuzda size yardımcı olacaktır. Böylece kategorinizdeki ilk sıra  arama motoru sonuçları arasında sıralamanızı kolaylaştıracaktır.
Link ekleme hakkında bir şeyler duymuşsunuzdur ve büyük ihtimalle bunun yalnızca blog içinden verilen bağlantılar için geçerli olduğuna inanmaktasınız, ancak bu doğru değildir. İçeriğinizi harici bölümlere ve üçüncü parti bloglara link ile bağlamak, blogunuz için sağlam bir üne sahip olmanıza ve arama motorları için referans oluşturmasına yardımcı olur. Ve burada misafir yazarlık yapmanın önemi ortaya çıkıyor.
Konuk yazarlık ücretsizdir! Konuk yazarlık yapmak istediğiniz blog sahibi herhangi bir ücret talep ediyorsa hızlıca uzaklaşın!

Misafir Yazarlık Nedir?


Kendi blog'una sahip olan bir yazarın, başka bir blog veya web sitesinde benzersiz ve orijinal bir yazı gönderdiği  SEO tekniğidir. Farkındalık yaratmak için etkili bir yöntem olabilir ancak Google cezasını önlemek için dikkatli yapılmalıdır. Sadece backlink kazanmak için yapılmamalıdır.

Misafir Yazarlık SEO ve Google Cezalarına Dikkat:


Misafir Yazarlık yapmak blogunuz için değer katsa da doğru yapılmayan misafir yazarlık SEO ve Google cezası almanıza sebep olabilir. Tüm SEO teknikleri gibi, misafir yazarlık da istismar edilmiştir. Google Webspam'ın eski başkanı +Matt Cutts  özellikle Google ceza sebebiyle bu tekniği hedef almıştı ve neden etkili olmadığını yazmıştı. Bu yazısında etkili olmadığını yazmış olması hâla etkili değildir anlamını taşımıyordu. 20 Ocak 2014'te Matt Cutts, blogunda konuk bloglamanın çok spam aldığını ve yalnızca bir SEO (backlink) için yapılıyorsa uzak durulması gerektiğini belirtti. Google üst sıralarda çıkmak için kendi bloguyla alakasız blog ve web sitelerinde  sürekli misafir yazarlık yapan blog yazarlarına hitaben yazmıştı.(SPAM misafir yazarlık) Bu konu çok yazarlı bloglarla ilgili değildir. Çok yazarlı bloglar hala geçerlidir. Çok yazarlı blogların bugün çok iyi yerlere geldiğini görmekteyiz. Misafir yazarlık yapmak istiyorsanız sadece SEO (backlink) için yapmayın. Yeni bir çevre ve yeni dostluklar kurmak ilk hedefiniz olsun. Kendi blogunuzun içeriği ile alakalı olmayan blog ve web sitelerinde misafir yazarlık yapmanız doğru değildir.

Konuk yazarlık Google cezalarına sebep oluyor.! Konuk yazarlık yaparken çok dikkat edilmelidir.

Diğer Web Sitelerinde Veya Bloglarda Misafir Yazarlık Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler.



Misafir Yazarlık Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Doğru blogu/web sitesini bulun:


Kitlenizin kim olduğunu ve kendi okuyucularınızı analiz ederek düşünün. Örneğin, bir moda blogu, popüler bir erkek giyim blogunda misafir yazı yayımlayabilir. Bir güzellik blogu popüler kozmetik bloguna misafir yazı gönderebilir. Bir kozmetik blogunun teknoloji bloguna misafir yazı göndermesi yanlıştır.


Benzersiz bir şeyler yazın:


Konuk blog yazımının amacı, okuyuculara kim olduğunuz ve yazdığınız hakkında daha fazla bilgi edinmeye teşvik etmektir. Bunu yapmanın en iyi yolu, Google'da ve bloglarda sayısız kez gördükleri bir konuyu yazmak değil, okuyucular için farklı blog konularınız ile ilgili benzersiz konuları yazmaktır. Uzman olmadığınız bir konu hakkında misafir yazarlık yapmayın.

Unutmayın ki sizden daha tecrübeli ve tecrübesiz okuyucular vardır. Profesyonel bir soruya doğru cevabı verebilmelisiniz. Aksi takdirde yazdığınız misafir yazı basit kalacaktır.

Başka blogun paylaştığı bir yazı konusunu veya bilgisini  alıp, kendi dilinizle anlatıp misafir yazar olmayın. Orjinal içerik hazırlamış olan ilk blog yazarına saygısızlıktır! Dolayısıyla daha önce anlatılmış bir konu içeriği için Google gözünde bir saygınlığınız olmayacaktır.(spam misafir yazar yazısı ) O konudan esinlerek yazdıysanız mutlaka farklı bir bilgi içermelidir. Farklı bir bilgi katamadığınız bir yazı orjinal yazı değil aynı konuyu farklı dille anlatmış spam bir yazıdır.

Örnek;
Sosyal Medya Kafe'de yemek tarifleri paylaşıyoruz. Bugün baktığımızda tüm yemek blogların aynı yemek tariflerini paylaştığını görmekteyiz. Ispanak Tarifi yazımda ıspanağın buruk tat bırakmaması için ufacık bir ipucu eklemiş olmam sayesinde "ıspanağın burukluğu " aramasında Google 1.Sayfa 1.Sırada olmasını sağlamıştır.(Yazı konularınız aynı olsa da farklı bilgi katın)

Misafir yazarlığın önemi hakkındaki bu yazım, farklı bilgileri ilk veren blog olduğum için Google mutlaka ödüllendirecektir. Özgün olmak, orijinal içerik üretmek daha önce anlatılmış konuları birebir kendi yazınızla anlatmış olmak değildir! Beğendiğiniz ve paylaşmak istediğiniz yazıları kaynak bağlantı vererek paylaşmanızda da sakınca yoktur.

Kendi blogunuzda başka bir blog yazarının  konusunu anlattıysanız kaynağı bağlantı olarak  vermekten korkmayın. Kaliteli ve Google gözünde başarılı blogları kaynak göstemeniz sizi de yükseltir.(Google,o benim için değerli bir blog yazarı diyor, kaynak gösterdiğiniz için sizi de ödüllendiriyor) Yukarıda Google Webspam'ın eski başkanın bloguna link vermem gibi. Beni sıralamadan düşürmez aksine bilgiyi doğru kaynaktan aldığım için yükseltir.


Birden fazla bağlantı oluşturma:


Bir yazarın profili veya web sitenizdeki bir içeriğe bağlantı, web sitenize veya blogunuza geri bağlantı kurmanın basit yoludur. Ancak 2 bağlantı ve fazlasını verirken dikkatli olmalısınız. Gerçekten ihtiyatlı olmak için, web sitenize geri dönen bağlantıların biri nofollow özelliğini taşırken bir diğeri dofollow özelliğini taşımalıdır. Bu, ipucundan yararlandığınızda Google cezasını önlemek için bir linki SEO'ya feda ettiğiniz anlamına gelir. Misafir yazınızda "Yazar Hakkında" kutusuna profilinizin yanına yerleştirilecek siteniz / blogunuzun bağlantısı "DOFOLLOW" olmalı, yani bu bağlantı misafir yazarlık yaptığınız blogdan blogunuza yetki verecektir. Misafir yazınızda blogunuza giden tek bir link kullanıyorsanız bu bağlantı da "dofollow" özelliği olmalıdır. Sosyal ağ bağlantısı eklediyseniz bu nofollow linkle bağlanmalıdır.

Gelen yorumları cevaplayın:


Gelen her yorumu cevaplayın. Yorumları cevaplamak size yeni dostluklar ve okuyucular kazandırırken, Google gözünde misafir yazınızın SPAM olmadığını, sadece SEO için yapılmadığını Google göstermenizin en güzel yoludur. Blog konunuz ile ilgili misafir yazılarına ve bloglara da yorum yapın.
Yazılara ilk yorum yapmak bloglar için candır!💗
Yorum yapmayı karşılık beklemeden yapmalısınız.Yorumunuzun karşılığı size Google amcadan gelecektir.Blog yazarları arasında sıkça duyduğum bir söylem var. "Ben ona yorumlara gidiyorum, o bana gelmiyor"  bu düşünce biçimi  yanlıştır.

Örnek;
Son gelen misafir yazarın "Blogger'ın İyi Ve Kötü Özellikleri" yazısı Google 1.Sayfada çıkıyor. Bu yazıya kaliteli yorum yapmış olmanız Google'dan gelen okuyucuların ilgisini çekmek için blog  yazarlarına fırsattır. Bu yazıya gelen, blog yazarı yorumlarına benim gitmemiş olmam size 1 okuyucu veya yorumcu kaybettirirken, bu yazıya yorum yapmanız Google'dan her gün gelen okuyucuları blogunuza çekmenin bir yoludur.
Şimdi tekrar düşünün "ben ona yoruma gidiyorum ,o bana gelmiyor" 1 kişinin yorum yazmaması mı? yoksa yüzlerce kişinin yorumunuzdan etkilenerek blogunuzu ziyaret etmesi, yorum yazması, yeni okuyucular kazanmak mı daha önemli ? Google 1 .Sayfada olan tüm yazıları düşünün ve yazdığınız etkili yorumlardan, yüzlerce yazıdan yorumlarınız sayesinde blogunuza gelen trafiği.💘(Düz bakmayın, ufkunuzu genişletin)
Kendi kategorinizle ilgili blogları keşfedin. Google arama motorlarını gezin kimlerin hangi yazıları Google 1.Sayfada çıkıyorsa bu yazılara kaliteli yorumlar bırakarak, okuyucuların blogunuzu keşfetmesini sağlayın.Yine bu bloglar misafir yazar ağırlıyorsa onlara misafir yazarlık yapın!

Gördüğünüz ve okuduğunuz  bir blogun yazısına, yazı ile alakalı ilk yorumu yapan kişiyseniz, o yazının Google indexi hızlı ve arama motorlarında iyi yerlerdeyse  okuyucular yorumları da okuyacaktır.
Beğendiği yorum sahibini de ziyaret edecektir.Yorumlar yeni okuyucular kazanmanıza vesiledir. O yüzden yazdığınız yorumlara dikkat edin. Farklı yorumlar yazmaya çalışın. "Teşekkür Ederim" "Ellerinize Sağlık" " Emeklerinize Sağlık" gibi kısa cümlelerle yazılmış  bir yorum size yeni okuyucular kazandırmaz. O konu hakkında farklı düşüncelerinizi, tecrübelerinizi yazmanız size yeni okuyucular kazandırır. Başarılı bir blog yazarı aynı zamanda başarılı bir yorumcu olmalıdır. Kısaca yorumlarınızı yazarken ve cevaplarken ilgi çekici olmasına dikkat edin.

Olumlu/olumsuz düşüncelere açık olun:


Misafir yazınızda yazdıklarınız konusunda herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil. Farklı düşünceler ve yorumlar gelecektir bunlara saygı duyun. Saygı duymadığınız bir yorum sahibi size de saygı duymayacaktır. Saygı duyulan bir yazar olmanız için önce saygı göstermeyi öğrenin. Objektif bir düşünce yapısı için olumlu/olumsuz gelen her yorumu cevaplayın.(Hakaret ,saldırı ,bozuk üslup yorumları hariç) Düşünce yapısı ile doğru bilgiyi karıştırmayın. Doğru bilgi her zaman 1 tanedir.

Misafir yazı kelime sayısı:


Misafir yazınız en az 600 kelime içermelidir. 600 kelime yazmak için anlamsız cümleler ve gereksiz anahtar kelimelerle yazıyı doldurulup, anahtar kelimeleri kalınlaştırmayın. Misafir yazınızda kendinizi doğru ifade ettiğinizi düşündüğünüzde yazıyı sonlandırın. Etkili başlıkları kullanın.Standart SEO yazım kurallarını kullanın (h1, h2, h3, muhtemelen H1 başlıkta zaten bulunur, ardından diğerlerini kullanın)


Sonuç: Etkili bir misafir blog yazısı, tatmin edici Google arama sonuçları getiren ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olan bir  backlink stratejidir. Misafir yazarlık doğru uygulandığında Seo ve Google sonuçları için oldukça başarılı olmanızı sağlar. Yanlış uygulandığında Google cezalarına sebep olur. Sosyal Medya Kafe birden çok yazarlı ve çeşitli konularda yazı yayımladığımız için blogunuza uygun kategoride misafir yazı gönderebilirsiniz.

Bu yazıyı okuyan blog/web sitesi sahipleri misafir yazar ağırlıyorsa yorum olarak kabul ettiği kategori ve blog adresini bağlantı oluşturmadan bu yazımın altına yazabilir. Böylece güncel misafir yazarlık yapılacak blogları keşfetmiş ve kendi kategorimize uygun blogları da seçme şansımız olur. İleride oluşturacağım liste için de bana fikir vermiş olursunuz.

Sibel Ordueri 

10 saat sonra yazımın Google arama sonuçları (kaynak belirtmenin, SEO yazım kurallarının, farklı özgün içerik yazmanın önemini anlamanız için yazıyorum)
  • Misafir yazarlık nedir (Google 1.Sayfa)
  • Misafir yazarlığın önemi (Google 1.Sayfa)
  • Misafir yazarlıkta dikkat edilmesi gerekenler(Google 1.Sayfa)
  • Misafir yazarlık seo (Google 1.Sayfa)
  • Misafir yazarlık google (Google 1.Sayfa)
  • Google cezaları misafir yazarlık (Google 1.Sayfa)
  • Etkili misafir yazarlık (Google 1.Sayfa)
  • Misafir yazarlık (Google 1.Sayfa)
Misafir Yazarlık Nedir ? Misafir Yazarlığın Önemi Yazımı Beğendiyseniz,Aşağıdaki Sosyal Ağ Butonları Sayesinde Paylaşabilirsiniz.
💕⃕


"Misafir Yazarlık Nedir ? Konuk Yazarlığın Önemi" için 28 yorum:

  1. Önemli bilgiler edindim. Özellikle içeriklere vereceğim bağlantılarda "nofollow" özelliği hep atladığım bir konu oluyor.. Daha dikkat etsem etsem iyi olacak...
    Çok teşekkürler..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nahidecim 😊
      Konuk yazarlık bloglar için çok önemli bir konu.Bu yazımda olabildiğince konuk yazarlık hakkında gözlemlediğim,tecrübe ettiğim,araştırdığım önemli bilgileri vermeye çalıştım."Nofollow" ve "Dofollow " özellikleri ile ilgili ayrıca hazırladığım bir konum taslakta kayıtlı.Son düzenlemelerini yaptıktan sonra yayına almayı düşünüyorum.Blog üzerinden verdiğimiz linklere ve aldığımız linklere dikkat etmek zorundayız.Aksi takdirde Google gözümüzün yaşına bakmıyor.Özellikle son gelen Fred algoritmasında birçok yenilik uygulamaya koyulmuşa benziyor.Google amcaya ayak uydurmamız şart.Bilgi verebildiysem ne mutlu bana 😊
      Sevgiler💕

      Sil
  2. Çok faydalı bilgiler vermişsin Sibel abla. Bu konuda bilinç yavaş yavaş oturuyor. Eskiden insanlar bana blogunda yayımladıkları yazıları veya Blog Hocam'ın ana konusu olan blog yazralığı ile hiç alakası olmayan yazılar gönderiyordu. Son zamanlarda biraz daha bilinçli mailler geliyor. Bu sevindirici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Serdar😊
      Misafir yazarlığın sadece backlink almak için yapıldığını gözlemledim blog yazarlarında.Yazıyı gönderdim,yayınlandı, çekileyim kenara durumu var gibi.Blogların kendi kategorisine uygun bloglara misafir yazı göndermesi alexa değerlerinin,arama motoru sıralamalarının,ziyaretçi trafiğinin artması gibi bir çok faydalı etkisi var.Yeterki doğru şekilde konuk yazarlık yapılsın.Blog Hocam'a daha bilinçli mailler geliyor olması gerçekten sevindirici bir gelişme.
      Zaman ayırıp okuduğun,yorumladığın için teşekkür ederim.😊

      Sil
  3. Ben de mi yapsam acaba diye düşünüyorum ama kişisel blog için misafir yazar kabul etmek ne kadar doğru açıkçası bilmiyorum. Çünkü adı üstünde kişisel olan bir blog, kişisel içerikler barındırmıyorsa ona kişisel demenin anlamı ne?
    Bu yüzden sadece belirli bir kategoride kabul edebilirim belki. Sinema yazıları gibi...



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar önemli bir konunun az bilinmesi ve yanlış değerlendirilmesi kötü. Blog yazarlığında geçen yıllar içinde her konuda gelişmeler yaşanıyor. Misafir yazarlık yapmak blog sayfanız için yapabileceğiniz en iyi işlemlerden biridir. Her blog sayfası hangi kategoride olduğunu belirler ve konularını sınırlandırırsa daha faydalı olacağını düşünüyorum. Misafir yazarlığa katkıda bulunan güzel yazınız için teşekkürler.

      Sil
    2. Merhaba @Çıplak Yazar
      Bence kişisel bir blog da konuk yazar ağırlayabilir.Eğer kişisel bloglar benim blogum sadece bana özel kişisel derse ,o zaman kişisel blogların konuk yazarlık yapmak istedikleri blog sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olur ki misafir yazarlığın faydalı yönlerinden mahrum kalmış olurlar.Konuk yazarlık yapmak istedikleri aynı kategori bloglar yine kişisel bloglar olmalı ki doğru blogları bulabilsinler.Son olarak kişisel bir blogun konuğu olamaz mı ? konuk misafir ağırlayamaz mı ? Bir kişisel blogun misafir perver olması da güzel olur bence.Aksi takdirde Kişisel Blog yalnızca yazar anlamı çıkıyor sanki ortaya🙇
      Sinema konusunda konuk yazarlık gelirse sana yönlendireyim.Bence farklı konuları ve farklı düşünceleri kişisel bloglarda görmek güzel olur.
      Yorumunla kişisel blogların, misafir konuk ağırlamasını düşündürdüğün için teşekkür ederim.

      Sil
    3. Merhaba @Doğuş Hakan Yılmaz😊
      Aynen yazdığınız gibi her blog kendi kategorisini belirlemeli.Yemek tarifleri ise sadece yemek tarifleri ve mutfak olmalı yazıları yada teknoloji blogu ise sadece teknoji üzerine yazıları olmalı o zaman Google gözünde daha iyi yerlere gelmeleri de daha kolay olacak.Konuk yazarlığın nasıl yapılması gerektiğini anlatarak faydalı olmaya ,yanlışları düzeltmeye çalışıyoruz.Ulaşabildiğimiz kadar yazara ulaşabiliyoruz.Tüm yazarlara ulaşmak mümkün değil gibi.
      Yanlış verilen bilgiler yüzünden her şey istismar ediliyor.
      Örnek bir blog yazarının ayda 1000 TL kazanıyorum demesiyle, ortaya dökülen para kazanma hırsıyla yüzlerce kopyala/yapıştır bloglar gibi.Misafir yazarlık içinde kimbilir kimler neler yazdı ki istismar durumuna geldi.
      Misafir yazarlık konuma, faydalı yorumunuzla renk kattığınız için teşekkürler.

      Sil
  4. Yazının yarısını okudum 😂 Çok faydalı şeyler yazmışsınız ama fark ettim ki yolun daha çooook başındayım bilmediğim çok şey varmış . 🙄 Yazı için çok teşekkürler. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zehracım😊
      Dürüst yorumundan dolayı teşekkür ederim😊 Yazımın tamamını boş kaldığın bir zamanda okumanı,bilgi olarak saklamanı tavsiye ediyorum.Hepimiz blog yazarlığına 0'dan başladık.Bilgileri hafızaya işleye işleye geliştik.Bilmediğimiz çok şey olsa da blog yazarlığına devam ettiğimiz sürece o bilmediklerimiz hep karşımıza çıkacak.Ama daha önce o bilgiyi hafızaya işlemişsek hıh diyeceğiz ben bunu öğrenmiştim,biliyorum 😊 Kendi kategorindeki bloglara konuk yazar olarak katılablirsin.Gezi yazılarını büyük bir ilgi ile takip ediyorum.Neden tanınmış bir Gezi blogunun konuk yazarı olmayasın? 🙇 Bence bu konuda oldukça başarılısın👌

      Sil
    2. Ne kadar güzel bir yorum yaaa çok çok mutlu oldum . Çok sevindim . İnşallah çok istiyorum . 😊🌸 Kocaman sevgiler . 💕💕 Bu yazıyı sakin bi zamanda tamamıyla okuyup notlarımı alacağım inşallah . 😇😇

      Sil
  5. Misafir yazarlıkla ilgili çok güzel bilgiler bunlar. Paylaşalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nihal ablam😊
      Misafir yazarlık ,bloglar için oldukça önemli bir konu.Yanlış verilen bilgiler yüzünden konuk yazarlık farklı algılanıyor.Sosyal Medya Kafe'de konuk yazar olmak için ücret soralanlar var 😥 Demek ki bazı blog yazarları belli ücret karşılığında misafir yazar ağırlıyor.İçler acısı bir durum.
      Yorumun ve sosyal ağlarda yazımı paylaştığın için teşekkür ederim.💕

      Sil
  6. ben hiç misafir yazar olmadım sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım😊
      Bu yazımdan sonra kozmetik veya güzellik bloglarında konuk yazar olmaman için bir sebep yok bence😉🙇😊 Blogun için,olumlu sonuçlarını göreceğine eminim 🙋

      Sil
  7. Blogu olmayan,blogları okuyan biri olarak yorumları da okumak bizlere farklı bilgiler veriyor.Bugün yorumlar önemli olmasaydı,ürünler hakkındaki yorumları aramazdık.Değişik insanların yazdığı farklı tecrübelere ihtiyacımız oluyor.Misafir yazar olmak için bir ücret ödendiğini düşünüyordum.Yazınızdan sonra ücretsiz olduğunu öğrenmem iyi oldu.Bir blog tutacak kadar zamanım olmuyor.Misafir yazarlık yapabilirim.Teknoloji konusunda kendime güveniyorum.
    Misafir yazarlık hakkında verdiğiniz değerli ve kıymetli bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoş geldiniz😊
      Blog yazılarındaki ve misafir blog yazılarındaki yorumlar için bilgi ve tecrübe katılmasından yanayım.
      Blog yazarlığının ücretli yapıldığını düşünen birkaç blog yazarı ile karşılaştım maalesef😲 Misafir blog olamasanızda misafir konuk olarak bloglara yazı gönderebilirsiniz elbette.Dijital dünyaya miras bırakmak güzel olur.Zamanla blog açmak bile isteyebilirsiniz.👌
      Zaman ayırıp,okuduğunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  8. Hello dear, your blog is very nice and I signed up. ( #765 ) Do you want to return the gfc subscription? The gfc bar on my blog is on the right scrolling the Blog page thanks a lot! http://casaninnamamma.blogspot.it

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hi dear,thanks for your subscription.Glad to hear that you are liking my blog.I have re-sub your blog.👌😊

      Sil
  9. Misafir yazarlık niyeyse bana hiç mantıklı gelmedi. Hep bir yerlerde yazacağıma kendi blogumda yazarım diye düşündüm. Ama blogumda yazmak isteyenlere de hiç hayır demedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misafir yazarlık doğru yapıldığında her yönden faydalı olduğuna inanıyorum.

      Sil
    2. Denemekte fayda var o zaman :) Yazınız ve yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  10. Bilmediyim ne kadar çok şey var😳 Öğrene bilecekmiyim onu da bilmiyorum :) Ama iyi ki sizin gibi bilgilendiren siteler var. Çok teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Umman 😊
      Elimden geldiğince bildiğim ve tecrübe sahibi olduğum konularda yardımcı olmaya çalışıyorum.Konuk yazarlık da blog yazarları için çok önemli bir konu.Rica ederim.
      Sevgiler.💕

      Sil
  11. misafir yazarlığa ben de pek sıcak bakmıyorum ama bu fikrimi değiştirmeyeceğim anlamına da gelmiyor..🙂 herhalde zamana ihtiyacım var..🤔 okuduklarıma göre misafir yazarlık konusunda bilmediğim çok şey varmış demek ki,emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ertuğrul
      Google'nin gözüne girmiş,indexi hızlı bloglarda misafir yazarlık yapmamız sayesinde Google'nin gözdesi olmak kim istemez ki ? yeterki doğru blogları ve doğru şekilde konuk yazarlık yapalım.Her yönden faydası var bloglara.Bir işe girerken bile referans soruyorlar öyle değil mi? Google amca da kaliteli bloglardan gelen referans linkleri önemsiyor ve değişim başlıyor. 🙌

      Sil
  12. Merhaba, konuk yazarliktan daha çok , roportaj yapiliyor ve bu roportaj'dan da link veriyorlar. En azindan benim alanim olan gezi blogu isinde bu sekilde. Bazi bloglar çok aleni bir sekilde link verebilecegini soyluyor tabi bunun icin aldiklari ucret nedir bilemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mutlu,
      Ücretli link satın almak bloglar için zararlı diyebilirim. Kaliteli backlink alınmak isteniyorsa konuk yazarlık ve röportajlar en iyi çözüm.

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...