6 Mart 2018 Salı

Blog World Nedir ? Dikkat Blog Yazarları Buluşuyor

6 Mart 2018 Salı

Blog World
 

Blog World Nedir?

Blog yazarlığı Avrupa da son derece etkili bir tanıtım aracı olarak kullanılırken, ülkemizde popülerliği her geçen gün artış gösteriyor. Öyle ki, deneyimlerin, birbirinden değerli bilgilerin hatta duygu ve düşüncelerin proaktif olarak aktarıldığı bir ortam haline geliyor. Bu aracı etkili bir biçimde kullanan o kadar çok kullanıcı var ki kullanıcılar arasında irtibat kurabilmek zorlaşıyor.

Blog World tüm bu sıkıntıları ortadan kaldırabilmek üzere Blogger kullanıcıları için kurulmuş bir platformdur. Blog yazarlarının birbirini tanıyabilmelerine, içeriklerinin en iyi takipçisi olan diğer blog yazarlarına tanıtabilmesine imkan sağlıyor. Blog yazarlarının yaşadığı şehirde bulunan diğer Bloggerlara kolaylıkla ulaşabilmesini de sağlıyor. Yani kısacası; Bloggerların sosyal paylaşım ve buluşma noktası. Peki Blog World, nasıl bir platform ve kullanımı nasıldır gelin birlikte inceleyelim.

Blog World Sosyal Paylaşım Platformunun kullanımı ve ara yüzü son derece basit. Şu an kullanımda olan Facebook ve Twitter sosyal paylaşım platformlarının özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Kayıt olabilmek için, Blog World giriş sayfasında, kayıt modülüne tıklayıp, kullanıcı adınızı, e-posta adresinizi ve şifrenizi belirleyip giriş butonuna basmanız yeterli. Üyeliğiniz onaylandıktan sonra Blog World’ün ana sayfasına yönlendiriliyorsunuz. Ekranın sağ üst köşesinde kendi profil (avatar) resmi ve kapak resminiz, hemen altında da sırasıyla, tanıyor olabileceğiniz kişiler, son günlerde trend olan hashtag konuları, çevrim içi kişiler ve paneldeki son aktiviteler bulunuyor. Takip ettiğiniz blog yazarlarını da tıpkı Facebook'da olduğu gibi sağ alt köşeden görebilirsiniz.

Panelin header kısmında, arama bölümü, bildirim butonu, takip edilen kişileri görüntüleme, mesaj butonu ve profil ayarlarınızı yapabileceğiniz alan bulunmaktadır. Profil modülünde, sayfalarınız veya gruplarınız bulunmaktadır. Bu bölümlere kullanıcı sayısının durumuna göre, blog yazarlarının kurmak istedikleri gruplar oluşturulabilir. Örneğin İstanbul’da ki Bloggerlar gibi. Sayfalar kısmında ise, blog yazarları, bloglarının kategorilerine göre gruplandırılacaktır. Genel ayarlar kısmında; kullanıcı adınızı, yaşadığınız şehri belirtebilir ve diğer blog yazarlarının sizi kolaylıkla bulabilmesini sağlayabilirsiniz. Profil bölümünde, sitenizin linkini paylaşabilir, hakkınızda kısa bilgiler verebilirsiniz. Gizlilik ayarlarında dilediğiniz kişiyi engelleyebilir, çevrim içi durumunuzu değiştirebilir, sizi takip etme isteklerini kontrol edebilirsiniz.

Blog World, sosyal bağlantılar alanında Facebook, Twitter, Google+, Linkedin ve İnstagram hesaplarınıza bağlantı verebilirsiniz. Profil(avatar) ve kapak resimlerini belirleyip, blogunuz ile alakalı görsel tanıtım oluşturabilirsiniz. Kendinizi veya blogunuzu yansıtan bir resmi, dizayn et butonu vasıtasıyla profilinizin arka planına ekleyebilirsiniz. Üstelik tüm mobil cihazlar ve tabletler ile uyumlu olarak kullanabilirsiniz.

Profil ayarlarını tamamlayıp, sitenize bağlantılar verdikten sonra, ana ekranda ürettiğiniz içeriklerin tanıtımını yapmaya başlayabilir, duygu ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz. Ana ekrandaki paylaşımların altında beğenme, önemli bulma, yorum yapma ve paylaşma butonları da bulunmaktadır. Blog yazarlarının belli bir seviyede bulunması ve kültürel anlamda da toplumun birçok kesimine göre yeterlilik sağlaması sebebiyle, platform üzerinden rahatsız paylaşımlarda bulunulmayacağını temenni ediyoruz. Eğer ki herhangi blog yazarı, bir başka blog yazarına rahatsızlık vermeye başladığı tespit edilirse platformdan uzaklaştırılacaktır.

Blog World üzerinde konularına göre ayrılmış kategorilerde paylaşımların sürekliliği sağlandığı takdirde, ilgili kategorilerin dijital dergi haline geleceğini düşünüyoruz. Aynı kategorideki blog yazarlarının beğenilme ve okunma oranı zamanla tatlı bir rekabete dönüşecek ve bu rekabetin galip olanı yine Bloggerlar tarafından belirlenecektir. Blog yazarlarının tüm birikim ve tecrübeleriyle ayın en iyi blog yazarı etkinlikleri düzenlenecek ve bunun adaletli olmasını yine blog yazarları sağlayacaktır.

Blog World Sosyal Paylaşım Platformu üzerinde siyasi, etnik bölücü, dini duyguları aşağılayan paylaşımların bulunmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.

Blog yazarlarının en iyi takipçisinin yine blog yazarları olduğunu düşünerek bu platformu kurduk. Bu sosyal paylaşım platformu sayesinde her kullanıcının sitesine tekil giriş sayısının artacağını ve içeriklerinin tanıtımını kolaylıkla yapabileceğini düşünüyoruz. Blog yazarları, içeriklerinin okunma oranının artış göstermesi ve reklam gelirlerinin artması sayesinde motive olabilecek, yeni içeriklerini üretirken gelişmeleri göz önünde bulundurabilecektir. Paylaşımlarını beğendiği blog yazarını yakından takip edebilecek ve ilgili blog yazarıyla doğrudan irtibat kurabilecektir.

Blog yazarlarının birçok farklı platformda bulunması, tanıtım ve tanınabilirliğinin zorlaşması sebebiyle böyle bir platformun olması gerektiğini düşünerek Blog World Sosyal Paylaşım Platformunu kurduk. Umarız ki blog yazarlarına yararlı bir panel olur.

Blog World Tanıtımını Beğendiyseniz,Aşağıdaki Sosyal Ağ Butonları Sayesinde Paylaşabilirsiniz.
💕⃕


"Blog World Nedir ? Dikkat Blog Yazarları Buluşuyor" için 34 yorum:

  1. Bu güzel bişeye benziyor arkadaşım,hemen bakayım❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger için çok yararlı bir platform. Teşekkür ederiz

      Sil
  2. Daha önce üye olmuştum ama bilgilerimi falan tam doldurmamıştım. Gidip onları halledeyim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer bloggerların sizi bulması ve tanıtımlarınız için yararınıza olur.

      Sil
  3. güzel bir çalışma,umarım başarılı olur..emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Başarılı olması için her türlü düzenleme yapmaya çalışıyoruz.

      Sil
  4. ben de az önce incelemeye başladım :))

    YanıtlaSil
  5. Çok iyi düşünülmüş bir platform. Elbette üye oldum Blog World'e

    YanıtlaSil
  6. Ben ilk basta yararli olurmu bilemedim fakat uye olunca cok faydasini gordum herkesi bekleriz

    YanıtlaSil
  7. Tamamdır burada paylaşıldığına göre faydalı bir yerdir burası 😂 Bekliyordum güvenli mi değil mi nasıl bir yer diye çok güzel anlatmışsınız . Ben de katılayım o zaman .😊😊 Çok çok sevgiler .🌸🌸

    YanıtlaSil
  8. Yeni ve güzel bir oluşum.. Bloggerlerin daha çok haberdar olmasıyla birlikte daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de bloggerlar için çok iyi bir platform olduğuna inanıyoruz. Teşekkür ederiz

      Sil
  9. Ben üyeyim.İzleyici sayısı gerçek izleyicilerden daha fazla artıyor : )

    YanıtlaSil
  10. Bir arada olmak günlük giriş sayısını dahi etkileyecektir. Çünkü bir blogun en iyi okurları diğer blog yazarları dır.

    YanıtlaSil
  11. bence de güzel bir çalışma, kolaylıklar dilerim. :)

    YanıtlaSil
  12. Bu türden bir kaç girişim oldu ama profesyonel anlamda iyi ve sayı çoğaldığında etkili olacağını düşündüğüm güzel bir proje..Herkesin üye olmasını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  13. güzel bir uygulama ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Böyle bir tanıtım yazısı gerekiyordu. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Evet hala Blog World'ü duymayan bloggerlar var. Mümkün olduğunca duyurmaya çalışıyoruz.

      Sil
  16. Zamanla geniş bir kitleye ulaşabileceğini düşündüğüm bir proje.

    YanıtlaSil
  17. Bende çok yararlı olduğunu düşünüyorum @çb

    YanıtlaSil
  18. Zamanla farkedilip devasa bir kitleye sahip olacağını düşündüğüm bir proje. Tanıtım yazısı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Etkili kullanıldığında çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. Gayet güzel bir yazı olmuş.Ele aldığınız konu birçok blog arkadaşımızın zorlandığı bir nokta ve tabii benimde. Umarım hepimiz kendi alanımızda güzellikler elde edebiliriz :)

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...