8 Mayıs 2018 Salı

Ana Sayfa » , , , , , , , » Saçım Saçın Olsun - Kanser Savaşçıları Derneği Ben de Varım!

Saçım Saçın Olsun - Kanser Savaşçıları Derneği Ben de Varım!

8 Mayıs 2018 Salı
Saçım Saçın Olsun
Merhaba Sosyal Medya Kafe okurları,
Bugün çok farklı bir konu ile karşınızdayım.Kanser Savaşçıları Derneği'nin kemoterapi gören kanserli hastalar için başlattığı,Saçım Saçın Olsun Projesi'ne davet ediyorum herkesi.Özellikle Bloggerlar olarak çok güçlü olduğumuza inanıyor ve Blogger dünyasından da bu güzel projeye desteklerin çoğalacağını umut ederek bu yazımı yazıyorum.Saçım Saçın Olsun projesini sosyal medya üzerinden takip edenler vardır.Kanser Savaşçıları Derneği'nin başlatmış olduğu bu projeyi destekliyorum ve gerekli bilgilere blogumuzda da yer vermek istiyorum.

Yakın bir zaman önce sevdiğim bir ablamı bu hastalıktan dolayı kaybetmenin acısını yaşıyorum.Çok yakın bir dostumun annesi de bu hastalıkla savaşıyor.Facebook hesabımda birden çok arkadaşım kanser savaşçısı.Kanser çağımızın en yaygın hastalıklarından biri.Sağımızda solumuzda mutlaka duyuyor yada yaşadıkları zorluklara birebir şahit oluyoruz.Elimizden dua etmekten,maddi/manevi destek olmaktan başka bir şey gelmiyor diyenlerdenseniz okumaya devam edin lütfen...

Sosyal medya üzerinden "Saçım Saçın Olsun " projesini yakın bir zaman içinde gördüm.Görür görmez de çok etkilendim ve duygulandım.Kalbim yerinden fırlayacak gibi çarpmaya başladı.Duygusal ve sulu gözlü bir yengeç burcu olarak o anki duygularımı anlatacak kelimeleri şuan inanın bulamıyorum...

"Saçım saçın olsun! Ben de varım!" dedim.Canı gönülden saçlarımı bağışladım.💕Benim uzun saçlarım olmasa da olur.Sizlere bir tutam saçımla; yüzünüze gülümseme,yüreğinize umut olayım yeter bana.🤗🌸💞

Saçım Saçın Olsun Projesi'nin Duygusal Hikayesi

Esin Dönmez öğretmenin,öğrencisine kanser tanısı konulmasıyla başlıyor.Esin öğretmen,öğrencisine  destek olmak amacı ile saçlarını kestirip peruk yaptırıyor.Bu desteği gören,duyan öğrenci ve veliler de saçlarını bağışlamasıyla bugünlere kadar geliyor.

Kemoterapi gören kanser hastaları için saçların dökülmesi ani bir değişim oluyor.Saçlarımızı bağışlayarak onlara destek olduğumuzu göstermekten daha güzel ne olabilir ki? Kanser hastalarına destek olmak için bugüne kadar birçok şey yapıldı saçlarını kazıtanlar oldu.Saçlarımızı kestirip peruk olarak onlara hediye etme düşüncesi benim en çok beğendiğim fikir oldu.Esin öğretmenimizi bu düşüncesi ve güzel yüreği için tebrik ediyorum.Ben her zaman iyi niyetli insanların var olduğuna inanıyorum!

2 kuaför, 1 perukçu ve 1 saç bağışçısı ile başlanan ve 100 peruk hedefiyle yola çıkan projede şimdiye kadar tam 500 peruk hediye edilmiş.Saçım saçın olsun projesine erkek,kadın,çocuk herkes destek vermiş.Ama beni en çok duygulandıran çocuklarımız oldu.O minicik kalplerinin ne kadar kocaman sevgiyle attığını hissettim ve heyecanlandım.
Saçım Saçın Olsun (@sacimsacinolsun)'in paylaştığı bir gönderi ()
Neden gerçek saç ? sorusu aklınıza gelebilir.Suni saçtan yapılan perukların temizliği gerçek saçın temizliğinden daha zor.Kanser hastalığında vücut direnci düşüyor.Bu yüzden hastaların gerçek saçtan yapılmış perukları kullanmaları gerekiyor.

Bağışlanan saçlar peruk merkezinde birçok işlemden geçiyor. Özellikle hassas olan kanser hastaları için hijyen konusuna çok dikkat ediliyor.

Saçım Saçın Olsun Projesi İçin Gönüllü Kuaför Olabilirsiniz!


Zamanla gönüllü kuaför sayısı artmış ve farklı illerden neredeyse 198 kuaför bu projeye dahil olmuş.Projeye dahil olan kuaförler ücretsiz olarak saçları kesiyor.Ama isterseniz kendinizde kuaförünüzde kestirip gönderebiliyorsunuz.Bu yazımı okuyan kuaför arkadaşım sen de varsan kuaförler için hazırlanmış sözleşme sayfasını okuyup,doldurarak projede yer alabilirsin.

Peruk Üreticileri Saçım Saçın Olsun Projesi İçin Gönüllü Peruk Yapmaya Ne Dersiniz ?


Bizler saçlarımızı bağışlamaya hazırız,kuaför arkadaşlarımızda gönüllü kesimleri yapıyor ya sizler böyle güzel bir projeye marifetli ellerinizle destek olmak ister misiniz? Cevabınız evet ise, peruk üreticileri için hazırlanmış olan sözleşme sayfasını okuyup,doldurarak projede var olma zamanı!


Sosyal Medya Kafe Okurları Orada mısınız ?

Yazımı okuyan tüm Sosyal Medya Kafe okurları ; Erkek ,kadın,çocuk hiç fark etmez 30 cm'den uzun bağışlayacağınız saçlarınız varsa bugün tüm işlerinizi erteleyin ve kuaförden randevunuzu alın bu güzel projede sizde olun.Saçlarım kısa bağış yapamıyorum diye üzülüyor musun ? Bu yazımı sosyal medya üzerinden paylaşarak,saçları uzun olan bağışlamak isteyenlere ulaştırabileceğinin farkında mısın ?Haydi ben bu yazımı çok büyük umutlarla yazıyorum ve inanıyorum bu proje daha da büyüyecek !

Saçım Saçın Olsun (@sacimsacinolsun)'in paylaştığı bir gönderi ()


Blogger Arkadaşlarım Orada mısınız ?


Biz blog yazarları olarak öyle büyük güce sahibiz ki birlik olduğumuzda nice güzel mutluluklara imzalar atabiliyoruz.Tıpkı yıllar önce DigiTurk  tarafından kapattırılan bloglarımızda birlik olduğumuz gibi...

Bugün sizleri bu güzel proje ile birlik olmaya davet ediyorum.Zincirin halkalarından biri de siz olmak ister misiniz? Mim tadında bu zinciri oluşturabiliriz.Saçım saçın olsun! diyorsan fotoğrafınla birlikte duygu ,düşünce ve bilgilere blogunda yer ver.Saçınla umut olma zamanı!Ben şimdiden destek olacak Blogger arkadaşlarımı çok merak ediyor ve bu yazımın altında listelemek için heyecanla bekliyorum...

Blogger arkadaşımı mim yaparak karşımdaki kişiyi zorlamak istemiyorum.Gönüllü olan,saç bağışı yapmak isteyen Blogger arkadaşlarım bu yazıma yorum olarak yazdığınız takdirde mimlemiş olacağım.Bu yazımı okuduktan sonra saçım saçın olsun projesine destek verdiyseniz, yorum veya özelden ulaşırsanız memnuniyetle listeme eklerim.Kim bilir gönüllü Bloggerlar olarak bir gün, bir yerde ,birlikte kısa saçlarımızla ,poz vermenin mutluluğunu ve heyecanını da birlikte yaşarız.

Sosyal medya üzerinden yazımı okuyan arkadaşlarım,dostlarım,akrabalarım sizleri de bu güzel proje de yer almaya davet ediyorum.Saçın mı kısa ? yapman gereken çok basit, uzun saçlı,gönüllü kişilere ulaşmamızı sağlamak için bu yazımı paylaş!Saçın uzun mu? Saçlarını kestir ve hediye et.Paylaştıkça çoğalacağız ve umut olacağız.🤗🌸💞
Kanser Savaşçıları Derneği

Saçım Saçın Olsun Bağış İçin Gerekli Bilgiler

 

Saçlarımı en az kaç cm kestirmeliyim?

Saçlarınızın en az 30 cm uzunluğunda kesilmesi gerekiyor. Daha kısa saçın kullanılması maalesef mümkün olmuyor.

Saçlarımda boya var, yine de işe yarar mı?

Saçlarınız çok yıpranmış olmadığı sürece boyalı olmasında bir sakınca yok.

Saçlarımı bağışlamak istiyorum ama gür değil. Yine de bağışlayabilir miyim?

Evet bağışlayabiliyorsunuz. Bir peruğun yapımında 3-4 kişinin saçı kullanıldığı için saçlarınızın azlığı bağış yapmanıza engel değil.

Erkekler de saç bağışı yapabilir mi?

Elbette yapabilir. Peruk yapımında saçın kadın ya da erkeğe ait olması bir fark yaratmıyor.

Saçlarımı nerede kestirebilirim?

Saçlarınızı dilerseniz bulunduğunuz yerde var ise gönüllü kuaförlerde kestirebilirsiniz.

Nerelerde gönüllü kuaförünüz var?

Gönüllü kuaförlerin listesi sık sık güncellendiği için en güncel listeyi Kanser Savaşçıları sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor. Lütfen hesaplarını takip edin.!

Kendi istediğim bir kuaförde kestirmek istersem dikkat etmem gereken şeyler var mı?

Saçlarınızın temiz ve kuru şekilde ve kargoladığınızda dağılmasını önleyecek şekilde bağlanarak kesilmesi önemli.

Saçım saçın olsun projesine maddi destek mi vermek istiyorsun ? Maddi destekleriniz için oluşturulmuş bağış sayfasını tıklamanız ve formu doldurmanız yeterli!

Kanser Savaşçılarına nerden ulaşabilirim?

Web Site:Kanser Savaşçıları
Facebook: Kanser Savaşçıları
Twitter: Kanser Savaşçıları
İnstagram:Kanser Savaşçıları
Youtube:Kanser Savaşçıları

Saçım Saçın Olsun Projesine Saç Bağışı İçin;

Kesilen saçın en az 30 cm civarında, toplu (tercihen birkaç parça halinde örgülü) ve kuru olması gerekiyor. Saçta boya olması sorun yaratmıyor ancak açıcılı veya permalı saçı kabul etmiyorlar.Kesim için kendi kuaförünüzü ya da gönüllü kuaförleri tercih edebilirsiniz.Kesimi gönüllü kuaförlerden birisinde gerçekleştirdiyseniz saçınızı kuaför de Kanser Savaşçıları Derneği'ne gönderiyor.Kendi kuaförünüzde kestirdiyseniz Kanser Savaşçıları Derneğine kendiniz gönderiyorsunuz.

Kanser Savaşçıları Derneği Adres Bilgileri;

Aylin Baykan adına Fulya Mah. Büyükdere Cad. Quasar İstanbul No:76 Kat:13 D:1302 P.K: 34394 Şişli/İstanbul adresine gönderebilirsiniz.

Kullanılan Hashtaglar

#kansersavascilari #sacimsacinolsun

Esin öğretmenle başlayan ve saçım saçın olsun projesine bugüne kadar destek olan herkesin güzel yüreğine sağlık.Bugün bir kişinin mutlu gülümsemesini hayal ediyor ve bu gülümsemesinden dolayı inanılmaz  mutlu oluyorum.😊Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin.🙏Yüreğim sizlerle💕

Saçlarınız kısa umut olmak istiyor musunuz ? öyleyse saçlarınızı hızlı uzatmak için aşağıdaki yöntemleri deneyin.
🙆Hızlı Saç Uzatma Doğal Yöntemleri
🙆Hızlı Saç Uzatan Şampuan
Hadi bugün saçlarınızı uzatmaya başlayın ve bu projede yerinizi alın!

Uzun saçlılar yaz geliyor, uzun saç sizleri çok bunaltır haydi kısa saçların keyfini çıkarın.💕🙆😘 Sen de var mısın sevgili okur ?💞

Saçım Saçın Olsun Projesine Destek Veren Bloggerlar Listesi

Yazan ve "Saçım Saçın Olsun " projesine destek veren;
Sibel Ordueri

Saçım Saçın Olsun Projesinin Daha Fazla Kişiye Ulaşması İçin Aşağıdaki Sosyal Ağ Butonları Sayesinde Paylaşabilirsiniz.
💕⃕


"Saçım Saçın Olsun - Kanser Savaşçıları Derneği Ben de Varım!" için 38 yorum:

  1. Harika bir duyuru yapmışsınız. Bizim de yakınlarda haberimiz oldu bu kampanyadan. Bir arkadaşımın saçlarını bağışladık biz de.
    Daha çok yayılsa, daha çok kişiye sevinç olsa keşke ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba😊
      Arkadaşınızın da yüreğine sağlık💞Saçım saçın olsun projesine destek veren,gönül veren herkes iyi ki var.🙏Blogger dünyasını da harekete geçirmek için bir başlangıç yaptım.İnşallah blog yazarları olarak Kanser Savaşçıları'na desteğimiz büyüyerek artar.💕

      Sil
  2. Sibelcim çok mutlu oldum böylesi anlamlı bir yardımlaşma projesine destek olduğun, bilgilendirdiğin ve bizlerin de destek olabilmesinin yolunu açtığın için. Ama bir yandan da çok üzüldüm . Çünkü 1 ay kadar önce saçımı kestirdim ve kıyamamıştım yerde görünce. 'Saçım saçın olsun' destekleşmesi için gönderilecek saçların boyasız olması gerek sanıyordum. Ama harika bir başlangıç bu yine de. Benim gibi yanlış bilenler bu yazın sayesinde bilgi sahibi olacaklar.Ve saçım yine uzayacak nasılsa. Bir kaç ay sonra da olsa katilabilecegimi biliyorum hiç değilse. Çok teşekkürler bu anlamlı yazın için .Saçım saçın olsun💞💞💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Aytülcüm💕
      Evet,Aytülcüm saçların tekrar uzayacak 1.2.3 ...saç bağışlarını da yapabileceksin.Saçlar boyalı olabiliyor.Permalı ve acıcılı yıpranmış saçları kabul etmiyorlar.Ben de öyle mutluyum ki tarif etmem imkansız.Paylaşımlarınla destek olduğun için yüreğine sağlık canım 💕
      Saçım saçın olsun.💇‍♀️

      Sil
  3. Sosyal medya da takip ettiğim bir proje bu gerçekten senide bu cesaretin den ötürü tebrik ediyorum canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülşahcım💕
      Böyle bir projeye destek olmaktan,birinin mutlu gülümsemesine sebep olmaktan inanılmaz mutluyum.🙆😊

      Sil
  4. Çok duygulanarak okudum. Bu projeyi başlatan, destek ve emek veren, duyurulmasını sağlayan herkese sonsuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba😊
      Paylaşımları görüp duygulanmamak elde değil.Öyle güzel mesajlar öyle güzel yürekler var ki... Ben de saçlarımı bağışladım.Blogger dünyasını harekete geçirmek için bir başlangıç olsun diyerek bu yazımı hazırladım.Blog dünyasından da saçım saçın olsun projesi'ne desteklerin çoğalacağına inanıyorum.💇‍♀️

      Sil
  5. hımmmmmm duyurayım ben de bunuuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep heyyy oley hoşgeldin.💕 Desteğin için yüreğine sağlık.💞

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Saçım saçın olsun projesine sosyal medya paylaşımlarınızla destek olduğunuz için teşekkürler.Yüreğinize sağlık.💞

      Sil
  7. çok güzel düşünülmüş bir proje. Seni de duyarlılığından ötürü kutluyorum canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lerzan Hanımcım hoşgeldiniz.😊 Ben bu projeyi desteklediğim için ve bir kişinin mutlu gülümsemesine sebep olacağım için çok mutluyum.💕🙆Duyarlı kişilerin katlanarak artması dileğiyle...

      Sil
  8. Canım ya ne güzel bir proje bu ,saçlarım açıcı işlem görmüş, rofleli olmasaydı kesinlikle katılırdım. Bu yazıyı paylaşayım o zaman hemen ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım💕
      Saçlarını tekrar açıcı kullanmadan şartlara uygun uzatabilirsin.Saçım saçın olsun projesinin çok uzun yıllar süreceğini düşünüyorum.Bir gün sende saç bağışçıları arasında olabilirsin.Sosyal medya paylaşımların için teşekkürler canım.💞

      Sil
  9. Zaman zaman konu ile ilgili bir şeyler duymuş olmakla beraber, bu kadar bilgi sahibi değildim. Bu yazı gönüllü saç bağışçı olmak isteyen ama belki de ne yapması gerektiğini bilmeyen pek çok kişiye rehber olacak nitelikte. Bloggerların da desteği ile daha çok kişiye ulaşacağına eminim.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nahidecim💕
      Blog dünyasından da desteklerin çoğalacağına,saçım saçın olsun projesinin daha fazla kişiye ulaşacağına inanıyorum.
      Blog yazın ve sosyal medya paylaşımların için yüreğine sağlık diyorum canım.💕
      Saç bağışı yapmak isteyenlere yol gösterici olması dileğiyle...

      Sil
  10. Çok iyi düşünülmüş ve duyarlılığından dolayı seni de tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Semi🙆😊
      Saçım saçın olsun diyen, duyarlı insanların çoğalması dileğiyle...🙏😇

      Sil
  11. Sevgili Sibel çok kıymetli bir konuyu ele almışsın.
    facebook da ilk gördüğüm de 2013 yılında ki LÖSEV için çocuklar adına böyle bir şeye kalkışılmış ve hüsranla sonuçlanmıştı pek çok kişi saçını kestirmiş ve öylece kalmıştı:( o olayın devamı sandım ama yazını okudum senden de detaylıca bilgi alınca , ilgili sayfayı instagramdan takibe aldım şükürler olsun bu sefer çok ciddi ele alınmış çok sevindim Mutlu yüzlere sahip olmak için her adım beni heyecanlandırıyor. Saçlarım kısa ben üstüme düşen görevi paylaşarak yapmak istiyorum tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Hatice ablacım😊💕
      Telefonda konuşmuştuk buradan da yazayım ablacım.O yıllarda yaşananları ben de hatırlıyorum.Bir kaç düzenbaz kuaför müşterilerine lösev adına saç bağışı alıyoruz demişlerdi.Kestikleri saçları da peruk yaptırıp satmak için kullanmışlardı.O dönem sosyal medyaya da paylaşımlar düştü.Herkes ona inanarak saçlarını kestirmişti.Lösev saç bağışı kabul etmiyor.Kanser savaşçıları derneği Lösev'le aynı amaç için kurulmuş bir dernek.Çok ciddi bir şekilde,gönüllü olarak herşeyi organize etmişler.Her birinin yüreklerine sağlık.
      Blog ve sosyal medya paylaşımların için yüreğine sağlık ablacım.😊💕

      Sil
  12. İnsanlık için bir adım atabilmek, farkındalık yaratabilmek adına güzel bir paylaşım olmuş.
    Böyle bir paylaşımdan dolayı tebrik ederim sizi.
    Daha çok okura ulaşmak adına bizim de katkımız duyurmak olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mukaddes Hanımcım😊💕
      Sosyal medya paylaşımlarınızla bu duyarlılığa ortak olduğunuz için yüreğinize sağlık.🙆💞
      Duyarlı insanların çoğalmasıyla birlikte saç bağışçılarının ve maddi/manevi destek olanların çoğalmasını diliyorum. 🙏 Blog dünyası olarak bunu başaracak güce sahibiz.Yazılarımızla,paylaşımlarımızla başaracağımıza inanıyorum.💕

      Sil
  13. Uzun zamandır ilgi ile izlediğim bir projeydi. Senin bu konuda öncü olmana da çok sevindim. O halde Saçım Saçın Olsun Projesi'ni biz de duyuralım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nihal ablacım💕
      Duyarlılığınla,sosyal medya paylaşımların ve blog yazın için yüreğine sağlık.Saçım saçın olsun projesine,blog dünyasından da desteklerin çoğalmasına sebep olabiliyorsam ne mutlu bana.💕💇‍♀️Katlanarak artsın inşallah. 🙏😇

      Sil
  14. Tebrik ederim hem seni hem de diğer katılımcıları....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz Saadet Hanımcım💕
      Saçım saçın olsun projesine gönül verenlerin,saç bağışlayanların ,maddi/manevi destek olanların çoğalması dileğiyle...

      Sil
  15. Saçım sağ olsun Projesini sizden duydum ve hemen paylaştım. Destek olmak için çalışmalara da başlıyorum hemen. Allah sizden razı olsun böyle güzel projeleri bizlere de duyurduğunuz için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nalan Hanımcım,
      Duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim.Allah sizden de razı olsun.
      Size özelden ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım.Blogunuzda email ve iletişim adresi olmadığı için.Size özelden nasıl ulaşabilirim ?

      Sil
  16. baak son yazıma koydum bu güzel yazınıııı :)

    YanıtlaSil
  17. Bu güzel projeden yazın sayesinde haberim oldu. Anladığım kadarıyla hep devam eden bir proje. Şimdilik paylaşarak destek vereceğim. Saçlarımın 30 santim olmasını beklemem lazım. Geçen haftalarda bunalıp kısaltmıştım çünkü.
    Bu sinsi hastalık her yerde karşımıza çıkıyor. Hastaların morallerini yüksek tutmak için savaşmak lazım.
    Sevgiler . Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zülalcim.
      Evet canım. Kanser Savaşçıları Derneği,saçım saçın olsun projesini sürekli devam ettiriyor.Hep birlikte bu savaşın içinde yer almak,onlara kendi duygu,düşüncelerimizle ve saç bağışı ile destek olmak ayrı bir mutluluk.Saçların uzayınca bağışlarsın sen de canım.💕
      Sevgiler.💕

      Sil
  18. Saçım hiç o kadar uzamiyor malesef. Ama mimlendim kabul edip en kısa Zamanda yazacağım.. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tubacım,
      Saçım saçın olsun projesine yazınla destek olacağın ve farklı kişilere ulaşmasını sağlayacağın için çok mutlu oldum.
      Sevgiler.

      Sil
  19. O gün yorum yazdığımdan beri fırsat bulamıyorum bilgisayar başında uzun vakit geçirmeye. Ben de konuyla ilgili elimden geleni yapacağım en kısa zamanda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Saçım Saçın Olsun Projesine vereceğiniz destek için şimdiden teşekkürler.

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...