31 Mayıs 2018 Perşembe

Yasak Savar Yorumlar

31 Mayıs 2018 Perşembe
yasak savar yorumlar
Dikkat ağır bir Blogger eleştirisi içerir!Bloglar hepimizin bir yanını temsil ediyor. Kimimiz için “çocuğu” kimimiz için “ruhumuzu”.
Bloggerlar, okunmadığından da şikâyet ediyor. Yorumladığınız da “konuyla ilgili cümleler mi kuruyoruz?” Yoksa, “yasak savar gibi mi yazıyoruz? Aman, yorumladım işte mi?” demekteyiz.
Bloglara neden yorum yapılmıyor?
Hemen ekleme yapalım. İnstagram ve “whatsapp” grupları çıkınca mertlik bozuldu. Eğri oturup doğru konuşalım. İnstagramda fotoğraf altına yazılan birkaç cümleyle, insanlar “blogger” bile oldu. Toplasan, yedi sekiz cümleye göz atmak varken, kimin zamanı vardı ki blog okumaya?
Yorumların yüzde 70i “emojileşti.” Ha keza, iyi günündeyse:
“Güle güle kullan.”
“Afiyet olsun.”
“Çok güzel.” Bir de: “Maşallah.”
Lütfediliyor...
Aynısı, bloglara uygulanınca ne oldu?
“BLOGLARIN İÇİ BOŞALDI!”
Blogger Yorumları

Bloggerlar, kusura bakmasın:
Yazı yazmanın sorumluluğundan uzaklaşıldı. Konusuna hakim kişileri tenzih ederim.
Ve; ”İNSANLAR BLOGLARA UĞRAMAMAYA BAŞLADI.”
Bloggerlar şunu fark etmeli ki okunmak için; aşağıdaki konulara en azından “kendini yetiştirmeye niyetli olmalı” önem vermeli:
Konuya hâkim olmanız.
Dil bilgisini kullanabilmeniz. Diğer blogları ziyaret etmeniz, konuya uygun yorumlar yazmanız.
Blogger, şunu unuttu!
“Konuya ilgi duyan kişiler, önce yorumlara göz atıyor…”
İnstagram yorumları gibi “yasak savar yorumlar” ile karşılaşan kişi başka sayfaya ışınlanıyor.
Siz olsanız hangi yorumlu blogu okumayı tercih edersiniz?

Geçenlerde blog arkadaşlarımızdan birisi şunu yazmış:
“Okundu.” diye bir buton olsa. Artık, nasıl bir bıkkınlık geldiyse üstüne…
blog okumak

Şimdi, “iyi yorumlar “ bize ne kazandırır? Ona bakalım:
Bloglar canlanır.
Size de ziyarete gelinir.
Kısaca “kazan-kazan” ilkesi işler.
Yoksa; yakın zamanda Google algoritmaları yeniden devreye girdiğinde; bu tarz yorumları olan blogger ve blogları:
Google; yasak savar yorumları olan bloglara “Robot ile Çöp Blog” sıfatları vererek kara listeye alacak!
Yakın zamanda ilk temizliğine başlıyor…
Ben artık diyorum ki:
Ey Blog Ahalisi Uyanın! Üstümüzden ölü toprağını silkeleyelim… Blog yazarı; içeriğinden “yazı, fotoğraf ve video” yaptığı yoruma kadar her şeyden sorumludur.
Bazılarının iç sesini duyuyor gibiyim...
Her şeyi yapsakta bir işe yaramıyor sanki… Merak etmeyin, Google zaman içerisinde sizi değeriniz olan noktaya getirir. Yeter ki siz gerçekten çabalayın.


Safiye Yaşar Erginer

Yazar Hakkında: Merhaba, 
Adım Safiye Yaşar Erdiger. Bahçe Perim blogunun yazarı ve yöneticisiyim. Çaylar , bitkiler , yemek, deneyim , gezi-antik dönem yeri, müze ve sergi - üzerine yazılar paylaşıyorum. İzmir'de yaşıyorum.



"Yasak Savar Yorumlar" için 17 yorum:

  1. Merhaba Safiye Hanımcım,
    Öncelikle Sosyal Medya Kafe ailesine hoş geldiniz.
    Blog yorumları konusunda güzel bir eleştiri yazısı olmuş.Yasak savar yorum yapılması dışarıdan çok net görünüyor.Genellikle gruplaşmalarla yapılan, yoruma yorum gibi etkinliklerde bu durumları çok yaşıyoruz.Çünkü gerçekçi olmamız gerekiyor bu gruplarda 20-30 blog yazısı okumaya her gün herkesin yeterli zamanı olmayabiliyor.Bu durumda ne yapılıyor ? aman karşı taraf kırılmasın diyerek yazı okunmadan kısa cümleli yorumlar yazılıyor.
    Blog yazarlarının birbirine destek olması tabiki çok güzel.Bu desteği samimi olarak,içimizden geldiği gibi,karşılık beklemeden yapmak en doğrusu.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu güzel aileye katıldığım için çok mutlu oldum. Gruplara karşı değilim. Bu tür organizasyonlar olabilir. Söylemek istediğim; gerçekten biraz vakit ayırarak okuyarak, fotoğrafa bakarak yorumlama yapılsın.
      Sizin de son cümlenizde dediğiniz gibi: Samimiyet... Sevgilerimle.:)

      Sil
  2. Ne güzel yazmışsınız ve keşke hedefe ulaşsa. Yıllarca bu konuların üzerinde o kadar durdum ki. Bu bana sadece düşman kazandırdı ben de bıraktım bu anlamda topluluğa hizmet etmeyi. Bir blogger olarak üzerime düşeni bireysel olarak yapıyorum sadece.
    Yazınızı özellikle instagramda paylaşacağım izninizle. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz yine de iyi niyetimizle söyleyelim de.... Önceki yazılarınızı okumuştum. Hatta google plusta da paylaşmıştım. İnsan bir yerden sonra; "her koyun kendi bacağından asılır." diye düşünüyor. Haklısınız. Elbette instagramda paylaşmanıza sevinirim. Sevgiler.

      Sil
  3. Hımmm, demek ki benzer düşüncede olanlar var. Ben de benzer şeyler düşünüp kendimce kendime bir yol çizmeye karar verdim zaten. Doğrusunu söylemem gerekirse, başka guruplarda paylaşmayacağım yazdıklarımı, yani kendim çalıp kendim oynayacağım. Çok da önemsediğim bir durum değil artık. Elbette hoşuma giden yazıları okuyorum, bazılarına yorum yapmak içimden geliyor bazılarına da yorum yapmak istemiyorum.
    Yarama dokundunuz. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Tam yerine denk geldi. PEncere kondurdum. " Olacak O Kadar! Dermişim. :))

      Sil
  4. 1-2 kişi yapsa diğerleri yapmıyor bir yerden sonra insan diyor ki madem o bana böyle yazıyor ben de öyle cevap vereyim bu herkese oluyor..karşılık beklemeden iyi güzel de senin de blogun var niye bana yapılmıyor diye düşünür herkes değil mi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimi zaman bu tür düşünceler yaşanıyor...

      Sil
  5. Merhaba Safiye Hanım. Sizi Sosyal Medya Kafe'de gördüğüme çok sevindim. Yazılarınızı buradan da keyifle takip edeceğim.
    Yorumlar konusunda samimiyetin önemi büyük. Blog yazmayı da, okumayı da yorumlamayı da seviyorum. Yazıyı okuyup içimden geldiği gibi yorumluyorum. Okuyucularımdan da aynı samimiyeti görüyorum.
    Biz bloggerlar arama motorlarına içerik üretiyoruz. Yazdıklarımıza arama motorlarından ulaşan okuyucuların da memnun kalacağı düzeyde yazılar üretip yorumlar yapmamız gerekir. Yıllarca arama motorlarında kalacak, okunacak olan yayınların, yayıncıların ve okuyucularının bunu hak ettiğini düşünüyorum.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nahide Hanımcığım, ben de sizin yazılarınızı keyifle okuyorum. Yorum yapıyorsak; gerçekten samimi ve okuduğumuzun anlaşıldığı cümleler kuralım. Blogger olarak bunu yapmak ne kadar zor olabilir? Değil mi?
      Aynen dediğiniz gibi; o yazı ve yorumlar "arama motorlarında" kalacak. Yani, bir tür imzamız... Sevgilerimle..

      Sil
  6. Yorum yaparken öncelikle yazıyı okurum.Sonra yazı için gerekli anahtar kelimeleri google den ararım.Eksik olan anahtar kelimelerden en az iki tane panele bot olmayacak şekilde yazarım.Bu şekilde yapılan yorumlar blog sahibine daha çok katkı veriyor arkadaşlar.Birbirimize destek olmak istiyorsak lütfen yazı içinde eksik olan anahtar kelimeleri kullanarak yorum yapalım.Anahtar kelimeleri tırnak işareti içinde "yasak savmak" veya "yasak savıcı" gösterelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel Hanımcığım; bu yöntemi sizden bir ara öğrenelim. Biz yazıda "yasak savar yorumlar" diye kullandığımız için anahtar kelimemiz de öyle oldu. Yukarıda verdiğiniz "yasak savıcı" ve "yasak savmak" cümlelerimde çok oturmadı. Onu denedim. Katkınıza teşekkür ederim. Sevgilerimle.

      Sil
    2. Canım oturmadı farkındayım ama .Bunları örnek olarak verdim.Anahtar kelimeleri 2-3 tane kullanalım.Bu yöntem forum sitelerinde en çok kullanılan yöntemdir.Bir makale yazarız,yorum yapan kişi makalede aklımıza gelmeyen yada tercih etmediğimiz anahtar kelimeyi girer ise google bunu değerli görür.Ve yazı ilk sırada çıkmaya başlar.Yemek sitemde yorum yapmak için sadece "eline sağlık" yazılması yazılarıma katkı sağlamıyor.En azından katkısı yüzde olarak düşük.Mesela kuru fasulye tarifi ise yazımız ...yoruma bende "tencerede kuru fasulye"yaptım veya "lezzetli kuru fasulye" tarifiniz tuttu gibi yazılması katkı sağlayacaktır.Söz sözü açıyor.Konuyu biraz dağıttım.Beni affedin bu konuda..Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

      Sil
    3. Bu konuda birbirimize ışık olmalıyız. Ben de bir daha ki sefere daha dikkatli yorum yazmaya çalışacağım. Katkıların için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Estupendas entradas tienes en tu blog!!!Buenas noches!!!❤💛💙

    YanıtlaSil
  8. Sosyalmedyakafe hoşgeldiniz.Yorumlasirken karşılıklı sohbet ediyormusuz gibi düşünüyorum bana daha samimi geliyor sağolsun vakit ayrip ugrayan blogcanlar da ayni sekilde.Sibel Özer hanimin yazdiklari ilgimi cekti bununla ilgili detayli bilgilendirmeyi ins paylasir bizimle. Yaptigimiz yorumu daha da kaluteli hale getirmek hos olur.Katkilarinizdan dolayi tesekkurler sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Kimisi de dikkat çekmek için, ziyaretçi kazanmak için yapar yorumu...

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...