28 Eylül 2018 Cuma

Bilgisayara WhatsApp Nasıl Kurulur?

28 Eylül 2018 Cuma
Bilgisayara WhatsApp Nasıl Kurulur
Merhaba
Yaz tatili bitti,okul telaşını da atlattık ve geldim köşeme kuruldum.Yaz tatilimde bilgisayarıma WhatsApp yüklemiştim.Masa üstünde WhatsApp kullanımı çok işime yaradı.Bilgisayar da WhatsApp kullanmak sizlerin de işine yarayabilir düşüncesiyle ekran görüntülerimi aldım.Bilgisayara WhatsApp nasıl kurulur ? merak ettiniz değil mi?

Gördüm ve inandım ki WhatsApp gerçekten hayatımızı kolaylaştırdı. Bunun yanında bilgisayarda WhatsApp kullanımı ise ciddi anlamda birçok işi bir arada yapmamızı sağladı. Ben bu durumu bilmeden önce bilgisayar başında işim varken bir yandan da telefon elimde bir yerlere laf yetiştirme çabasına girme sıkıntısını çok yaşadım mesela. Şimdi isterseniz fotoğraflarla bilgisayara WhatsApp nasıl kurulur anlatmaya başlayayım. Öncelikle iki türlü bunu yapmak mümkün. Önce benim uzun zamandır kullandığım ve memnun olduğum yöntemi madde madde anlatayım.

Bilgisayara WhatsApp Nasıl Kurulur?


1-WhatsApp indir 'i tıkladığınızda WhatsApp indirme sayfasına ulaşıyoruz. Buradan işletim sistemimizi seçip indirmeyi başlatıyoruz. Bu arada indirdiğimiz site WhatsApp'ın kendi sitesi. Biliyorsunuz sloganları da "Gizlilik ve Güvenlik DNA'mızda var!"
WhatsApp Bilgisayara Nasıl Kurulur

2-WhatsApp programını bilgisayarımıza kaydediyoruz.
WhatsApp Bilgisayar Kurulumu


3-Ardından aşağıdaki fotoğraftaki gibi uygulamayı çalıştırıyoruz. Gayet hızlı ve sorunsuz çalışıyor.

Bilgisayar Whatsapp Kurulumu

4-Şimdi de aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi bir ekran çıktı karşımıza değil mi?
WhatsApp Pc'ye Nasıl Kurulur

Bu aşamada telefomuzda WhatsApp'ı açıyoruz. Ayarların içinde "Whatsapp web" seçeneğini tıklıyoruz ve açılan kamerayı bu ekrana doğru tutup okutuyoruz.
Bilgisayara WhatsApp Kurulumu Resimli Anlatım

 Artık telefon ve bilgisayarınız tanıştı ve artık WhatsApp işini birlikte organize edecekler.

Bu sistem ile ilgili birkaç not yazayım şuraya. Aynı tefonumuzda olduğu gibi dosya, fotoğraf gönderip alabiliyoruz. Kişiye sessize alabiliyoruz, görüntülü sesli konuşabiliyoruz. Sadece konum yollamak, kişi kaydedip engelleme gibi özellikleri buradan yapamıyoruz. Bir defa kurulum yaptığınızda tekrar bu işlemleri yapmanıza gerek kalmıyor. Telefonunuz açık ve internete bağlı ise ve sizden çok uzak değil ise onu yanınıza almadan bilgisayarınızda WhatsApp kullanabiliyorsunuz. Yani bir dosyanızı veya tarayıcınızı açar gibi tek tıkla Whatsapp pencerenizi açıyorusunuz.


Şimdi gelelim ikinci seçeneğe. Aslında bakarsanız bu seçenek daha kolay ama her bilgisayar başına geçtiğinizde tekrarlamanız gereken bir durum olduğundan ben kendime uygun bulmadım. Baştan bir defa şu yukarıda saydıklarımı yaptım ve şimdi bu şekilde yeni bir işlem yapmaya gerek olmadan kullanıyorum. Ancak bu ikinci yöntem şurada faydalı olabilir. İşyerinizde bilgisayarınızı sadece siz kullanmıyorsanız, bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Veya emanet bir bilgisayarı kullanıyorsanız ya da internet kafeye gittiyseniz. İşte bu, anlık durumlarda ihtiyacınızı giderebilir. Onu da şöyle yapıyoruz. Web WhatsApp açıyoruz. Karşımıza yine Whatsapp'ın kendi sitesi çıkıyor. Telefonumuzda WhatsApp web seçeneğini açıp ekrana okutuyoruz ve pencere açılıyor. Dediğim gibi bilgisayar kapandıktan sonra bu işlem yok sayılıyor. Yeniden açınca, yine aynı siteye girip aynı işlemi yapıyorsunuz.

Bilgisayara WhatsApp nasıl kurulur yazımı burada sonlandırayım. Konu ile ilgili sormak istediğiniz benim atladığım bir yer olursa yorumlarda görüşelim.
Sevgiler.
köşe yazarı nihal yeşiltaç orhan Yazar Hakkında: 
Nihal Yeşiltaç Oran. İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyorum. Bir müzik yapım firmasının basın ve halkla ilişkilerini yürütüyorum. Mesam üyesiyim. Uzun yıllardır köşe yazarlığı yapıyorum. Hüzün Sarısı isminde bir yaşam blogum var. Evliyim iki evlada sahibim. Az uyuyup çok çalışanlardanım.


"Bilgisayara WhatsApp Nasıl Kurulur?" için 27 yorum:

  1. Hp merak etmıstımm tesekkur ederız

    YanıtlaSil
  2. kolaymış aslında kullanmak isteyenler olacaktır mutlaka..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet oldukça kolay ve gerçekten çok iyi oldu özellikle benim için

      Sil
  3. Whatsapp en çok kullanılan uygulamalardan birisi. Bu yöntem sayesinde bilgi alışverişi daha kolay ve etkili olacaktır. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ben web.whatsapp üzerinden kullanıyorum sürekli. Siz çıkış yapmadığınız sürece sekmeyi her açtığınızda kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Yani sizin bahsettiğiniz gibi her seferinde girip çıkma yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulamayı indirmeden kullanınca, bilgisayarı kapatıp açınca tekrar okutma yapmak zorunda kalıyorum ben.

      Sil
    2. Ben de ona gerek kalmıyor. Muhtemelen sizin tarayıcınızda her çıkış yapıldığında tüm bilgilerin silinmesi seçeneği aktiftir; o yüzden öyle oluyordur.

      Sil
  5. Oldukça yararlı bir yazı olmuş canım ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben seninle uzun zamandır o şekilde irtibat kuruyorum :D

      Sil
  6. Ben web whatsapp i severek kullaniyorun. Chrome sabitledim 1 tık kadar uzağımda ��

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık ,whatsapp ı sık kullananlar için çok iyi bit uygulama

    YanıtlaSil
  8. Yararlı bir paylaşım olmuş, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Açıklamalı güzel bir yazı olmuş....Arkadaşlar watsapta çok güvenlik açıkları varmış.Her gün bir güvenlik açığı haberi bu durumu doğrular nitelikte...Watsap a çekimserim bende yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylentiler çok ama bu anlamda yaşanmış sabit bir sorun duymadım ben

      Sil
  10. Bilgisayarda Whatsapp kullanmak işime yaradı.Yaz tatili dönüşü internet yeni bağlandığı için oldukça yavaş o yüzden bilgisayarıma indiremedim.Ama Web Whatsapp üzerinden kullanabiliyorum.Benim gibi işlerini sürekli PC üzerinden yapanlar için oldukça faydalı ve başarılı bir anlatım olmuş.Emeklerine sağlık Nihal ablam.👌💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Gerçekten oldukça işime yarıyor benim de bilgisayarda whatsapp kullanmak

      Sil
  11. Ben web watsap kullanıyorum indirme seçeneğini bilmiyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıcı olduğundan indirme seçeneğini tercih etmiştim

      Sil
  12. bilmiyordum aslında ne güzel bilgi olmuş :)

    YanıtlaSil
  13. Güzel acıklayıcı anlatım için teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  14. İşime yarayacak harika bir bilgi. Telefonu oğlana kaptırınca artık WhatsApp sohbetlerime devam edebileceğim :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Merhaba🙂 Gecennet gün bu yazını da okumuştum. WhatsApp ı masaüstüne aldım ve çok rahat ettim. Paylaşımın için çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...