8 Ekim 2018 Pazartesi

Google Plus Sosyal Ağı Kapanıyor!

8 Ekim 2018 Pazartesi

Google Plus Kapanıyor!

Google Plus Kapanıyor

Güncelleme 06.02.2019: Google Plus 2 Nisan 2019'da kapanıyor
Google, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yarım milyon kullanıcıya ait verilerin tespit edildiği bir güvenlik açığı nedeniyle Google Plus'u kapatacağını duyurdu.Google+ da 3 yıldır devam eden veri sızıntısı nedeniyle geçici olarak kapanıyor.Google+ sosyal ağını sona erdirme süreci önümüzdeki haftalarda başlayacak ve kullanıcılar için kesin olarak 2019 Ağustos ayında kapatılacağını açıkladı.

Yaklaşık 500 bin kullanıcının verilerini açığa çıkaran bir güvenlik ihlalinin ortaya çıkmasından sonra Dünya Devi resmi blogundan gerekli açıklamaları yapmak zorunda kaldı.

Google açıklamasına göre, geçen yıl Mart ayının başlarında tespit edildi ve çözüldü, ancak o sırada kullanıcı bilgilerinin kötüye kullanıldığına dair hiçbir belirti yoktu. Şu an bile, Google "bilgilerin zararlı bir şekilde kullanıldığına dair hiçbir kanıt bulunmuyor" diyor.

Başarısızlık sonucunda, kullanıcı bir uygulamaya bağlanmak için Google'ı kullanırken genel profilindeki verileri kabul ettiğinde, yalnızca herkese açık verileri değil, tüm kişilere de bilgi aktardı. Şirket, tam adları, e-posta adresleri, doğum tarihleri, cinsiyet, profil resimleri, insanların yaşadığı yerler, mesleği ve medeni durumu da dahil olmak üzere, 496.951 kişinin bilgilerini görüntülediğini tahmin ediyor. Ancak Google, söz konusu verilere yanlış erişildiğine dair hiçbir kanıt bulamadığını söylüyor.

Google, önümüzdeki 10 ay içinde aşamalı olarak gerçekleşmesi gereken Google+'yı kapatmanın yanı sıra, diğer uygulamalardaki giriş için bir dizi yeni özellik vaat etti. Bununla, kullanıcılar uygulamalara kendi hesaplarından bilgi erişimi sağlayacak, izinler üzerinde daha fazla kontrole sahip olacaklar.Dünya devi, gizlilik politikasını değiştireceğini ve üçüncü taraflarca Gmail verilerine erişimi sınırlayacağını duyurdu. Aynı şekilde sınırlı olan, Android cihazlarda SMS yoluyla izinler alabilen uygulamalar olacağını belirtti.
Google Plus Kapanıyor

Google'ın, Google Plus ile ilgili yeni uygulama başlıkları şöyle;

  • Tüketiciler için Google + 'yı kapatıyoruz.
  • Tek tek iletişim kutularında gösterilecek daha ayrıntılı Google Hesabı izinlerini kullanıma sunuyoruz.
  • İzin verilen kullanım türlerini sınırlandırıyoruz.
  • Uygulamaların Android cihazlarda Arama Günlüğü ve SMS izinlerini alma becerisini sınırlıyoruz ve artık Android Kişiler API'sı aracılığıyla iletişim etkileşimi verilerini kullanıma sunmuyoruz.

Blog Yazarlarına Etkisi:

Google Plus,blog yazarları ve web site sahipleri tarafından daha çok kullanılıyordu.Google Plus'un kapatılmasıyla birlikte profil paylaşımları, grup paylaşımları ve Google+ takipçilerimiz olmayacak.Dolayısıyla blog hitlerinde düşme olacaktır.Google+ yorum panelini kullanan arkadaşlarımızın yorum forumları ve yorumları da gidebilir.Blogger yorum paneline dönmeleri daha sağlıklı olur.Google son yıllarda Blogger izleyici takiplerini de Google+ hesaplarına çevirmişti.Bu durumda  Blogger izleyici sayısında büyük düşüş olması kaçınılmaz son.Google tekrar Blogger profillerine döndürür mü ? döndürmez mi ? bilemiyorum.Bu olaydan sonra bizleri düşüneceğini hiç sanmıyorum.😧

Google+ dışında bizleri takip edeceğiniz sosyal ağ hesaplarımız:

💬E-Posta Aboneliği: https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=SosyalMedyaKafe&apos

💬Twitter:https://twitter.com/SosyalMedyaKafe

💬Facebook:https://www.facebook.com/sosyalmedyakafe

💬Pinterest:https://tr.pinterest.com/sosyalmedyakafe/

💬Linkendin:https://www.linkedin.com/in/sosyalmedyakafe/

💬İnstagram:https://www.instagram.com/sosyalmedyakafe/

Blog yazarları ve blog okumayı sevenler  Facebook grubumuza  davetlidir.Google Plus kapandığında yine bir arada olacağımız bir grup.

Tüm detayları Google'ın resmi blogundan okuyabilirsiniz. Tüketiciler için Google+'yı kapatıyoruz.

Google Plus'un kapanacağını arkadaşlarınızın da bilmesini isterseniz, aşağıdaki sosyal ağ butonları ile paylaşabilirsiniz. 
💕⃕

Yazar:Sibel Ordueri


"Google Plus Sosyal Ağı Kapanıyor!" için 58 yorum:

  1. Üzücü bir yazı olmuş bizler için ama benim okuduğum google kaynaklı makalelere göre yeni atılım ile yeni bir sosyal medyayı alıp anlaştığı bünyesine alacağı fikrindeyim.Google plas maalesef face,pintereset twtr ile yarışamadı.Farklı bir alt yapı ve anlayış ile mutlaka ortaya çıkacaktır.Dünya devi sürekli bir gelişim ve değişim içinde;otomatik reklamlar,gmail de yapılan değişikler keza Ab tarafından rekabeti spaküle ettiği gerekçesi ile verilen büyük ceza google yeni atılımlara yönlendirdi.Mutlaka yeni değişim ile ortaya çıkacaktır.Googlun bir paydaşı olarak ona güvenim sonsuz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba adaşım:)
      Blog yazarı arkadaşlarımın yazılarını Google Plus'dan takip ediyordum.Çünkü orada paylaşım yapanlarla farklı blogları ve yazıları okumak daha kolay oluyordu.Ben de aynı fikirdeyim adaşım.Yeni bir alt yapı ile tekrar gelecektir.Uzun zaman alabilir.Google son güncellemelerde Youtube kanalları,Blogger yorumları,blog takipleri vb. aktiviteleri Google+'ya yönlendirmişti.Google Plus'un kapanmasıyla bunlarda aksamalar olabilir.Hakkımızda hayırlısı olsun diyelim.

      Sil
  2. bu düzensizlikleri hep bizleri olumsuz etkiledi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Google'ın güncellemeleri bizleri her zaman olumsuz yönde etkiledi.Google Plus'un kapanması da bizleri etkileyecek gibi görünüyor Lerzan Hanımcım.

      Sil
  3. umarım planlanan yeni bir sosyal ağ vardır Google plus yerine kullanabileceğimiz. Facebook grubunuza istek gönderdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Esra Hanımcım :)
      Şimdilik Google tarafından açıklanan yeni bir sosyal ağ projesi yok.Zamanla tekrar sosyal ağ kurar mı bilinmez.Dünya devi için büyük bir başarısızlık.Faebook grubumuza da hoş geldiniz.:)

      Sil
  4. Merhaba :) Evt G+ kapanınca oradaki takipçilerimizi yitirmiş olacağız fakat genel olarak blogumuzun ziyaretiyle ilgili bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ziyaretlerin çoğu google aramalarından geliyor, eskisi gibi takipçi üzerinden blog takibi pek kalmadı. Bize tek dezavantajı g+ gruplarına attığımız paylaşımları iyi bir backlink olarak görüyordu onu yitirmiş olacağız. Facebook gruplarıyla devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gökçe Hanıcım:)
      Blogların büyük çoğunluğu SEO uygulamadığı için maalesef Google aramasından ziyaret alamıyorlar.O yüzden sosyal ağlardan ve gruplardan trafik alıyorlar.Bu bloglar için Google Plus trafiği önemli bir bölümünü oluşturuyor.Mutlaka hitlerinde azalma olacaktır.Google+ 'da her zevke göre bir çok grup vardı.Mesala yemek tarifleri gruplarında paylaşım yaptığımız günlerde blog hitleri 4000-5000'leri buluyordu.Google Plus gruplarını kullananlar için önemli bir kayıp olacak gibi.Google Plus kullanmayanlar için bir değişiklik olmayacaktır.Facebook grubumuza da hoş geldiniz.:)

      Sil
  5. Merhaba :)
    Ben de bir çok blog paylaşımını ve yeni blogları oradan devamlı takip ediyordum.Blogger okuma listesinde sadece takip ettiğimiz blog yazıları oluyor.Google+ 'da grup paylaşımlarıyla daha çok blog yazısı okumam mümkün oluyordu,Google Plus'un kapanması beni de üzdü.

    YanıtlaSil
  6. Hiç hoşuma gitmedi bu haberler:((
    İnşallah daha etkili olacak yeni platformlar oluşur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, Google Plus'un kapanması bizler için kötü oldu.Blog yazarları olarak link paylaşımlarını rahatça yaptığımız bir sosyal ağdı.Ben tekrar farklı bir projeyle geri geleceğini düşünüyorum.Sadece çok uzun zaman alabilir.
      Blog yazarları olarak Facebook gruplarını daha aktif kullanacağız.
      Sevgiler.

      Sil
  7. oy oyy oyy yine zorlu bir süreç bizi bekliyor umarım o zor günleri çabuk atlatırız :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ümrancım:)
      Şimdilik maalesef önümüzdeki süreçte ne olacağı kesin olarak belli değil.Mesala bu alana bile Google Plus hesabımızla yorum yapıyoruz.:( En hasarsız şekilde atlatmak dileğiyle.

      Sil
  8. Of yine bizi baltalayan bir haber ,umarım bu değişiklik bizi üzecek sonuçlar doğurmaz. Demek facebook gruplarımıza sahip çıkalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef canım.Google Plus'a elveda diyoruz.Facebook gruplarımıza dönüş yapmak şart oldu.Hareketlendirelim facebook gruplarımızı ;)

      Sil
  9. Koskoca Google'ın, bir güvenlik açığı sebebiyle Google Plus'ı kapatmak istemesi açıkçası şaşırttı beni. Hatta sorunun güvenlik açığı değil, Facebook, Twitter ve İnstagram gibi sosyal paylaşım platformlarının gerisinde kalması, aynı performansı yakalayamamış olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Zira teknoloji devi Google, milyonlarca! kullanıcısı olan Google Plus'ı kapatmak yerine daha iyi, daha güçlü önlemler alabilecek donanıma sahip (yoksa değil mi?) Bu karar özellikle Blogger kullanıcılarının bir süre bocalamasına sebep olacaktır, ancak sizin de belirttiğiniz gibi bloggerlar için farklı alternatifler de var (neyse ki). Öte yandan, evet Google Plus kapanıyor ama eminim, Google çok daha etkili bir projeyle karşımıza çıkacaktır. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Deniz :)
      Maalesef Google Plus kapanıyor. :( Aslında sizin de yazdığınız gibi sorunun kaynağı güvenlik açığı ile birlikte diğer sosyal ağlardan daha az kullanıcısı olması da var.Ben yazı içerisinde çok detaya girmek istemedim.Bence de Google bu işi çözer.Bana göre bir şeylerden kaçış gibi kapatma kararı.Yeni bir projeyle tekrar karşımıza geleceğini ben de düşünüyorum.Blogger kullanıcıları ve Youtube kullanıcıları da zarar görecek gibi.
      Sevgiler.

      Sil
  10. Bence iyi oldu. Alınmakta geç kalınmış bir karar bile diyebilirim. Google Plus bana göre sadece Google'nin sırtında bir yüktü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google,blog yazarları ve Youtube kullanıcıları adına,her şey daha iyi olur inşallah.

      Sil
  11. Şimdi googla plus hesaplarından çıkmak gerekiyor o zaman. google+'yı bırakınca mevcut yorumlar siliniyor. Nasıl bir yol izlemek lazım bilemedim. Benim gibi bloğunu seven ama teknoloji özürlüleri için ne karışık durumlar bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Saadet Hanımcım :)
      Google Plus kapanıyor o yüzden Google+ yorumlarını Blogger yorumlarına ne kadar erken çevirirseniz sizin için o kadar faydalı olur.Google+ yorumları yedeklenmediği için bu yorumlara geçmiş olsun diyeceğiz.

      Sil
  12. Selamlar canim 🙂
    Yeni bir şeyler mutlaka gelecektir. Yenilikleri merakla bekliyor olacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Zülalcim :)
      Google plus kapanıyor ama bence de yerine birşeyler gelir diye düşünüyorum.
      Sevgiler.

      Sil
  13. Yerine bir yenilik mutlaka gelir diye düşünüyorum. Ancak yine de üzücü, severek kullanıyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Semi :)
      Google Plus'u ben de severek kullanıyordum. Google Plus'un kapanması bizler için kötü oldu.

      Sil
  14. Yerine Google+ gibi bir aracın gelmesi dileğiyle diyelim o zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Plus özelliklerinde yeni bir sosyal ağ gelir inşallah.

      Sil
  15. Bundan hiç haberim yoktu. Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Google Plus'un kapanıyor olması üzücü oldu.

      Sil
  16. çok kötü bir haber bu ama 😮 Çok üzgünüm hepimiz çok emek verdik ve vermeye devam ediyoruz umarım mağdur olmayacağımız başka bir yol bulunur 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Meltem Hanımcım :)

      Google Plus'un kapanmasına ben de çok üzülüyorum. Çok severek kullanıyordum. Blog yazarlarının beğendiğim yazılarını rahatlıkla paylaşıyor ve yeni blogları da keşfediyordum oradan.
      Bizde Facebook guruplarımızla telafi edeceğiz artık.
      Sevgiler.

      Sil
  17. Üzücü bir gelişme :( Umarım buradan takipte kalabiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalsef Google Plus'un kapanması üzücü oldu. Blog takiplerine ve E-Mail takiplerine daha önem vererek devam edeceğiz. Bloglarımız olduğu sürece bunlar kalıcı olan eklentiler.

      Sil
  18. Google 'nin ilk kapadığı sosyal platform olmuş olmayacak daha önce de Buzz'ı kapattı ve kullanıcılara verilerini yedekleme imkanı tanıdı tabi yedeklediğiniz veriler ne işe yarar bir şey diyemeyeceğim benim pek bir işime yaradığı söylenemez. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, haklısınız Buzz'u da kapatmıştı. Şimdi de Google Plus hesaplarımızda yedekleme imkanı var. Ama kapandıktan sonra ne işe yarar ki :)

      Sil
  19. Google plus kapanıyor haberi yüreğimi bi hoplattı. Çünkü bloguma oradan okuyucu çok geliyor. Üzüldüm doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Plus'un kapanması en çok da blog yazarlarını etkileyecek olması beni de üzüyor. Google Plus en sevdiğim sosyal ağlardan biriydi.

      Sil
  20. Google Plus sosyal ağı özellikle bloggerların paylaşım yaptığı birbirine kolaylıkla ulaştığı bir ağ. Kapanması iyi olmayacak belki de ama veri sızıntısı olması da bir yandan alınan kararın doğru olduğunu düşündürüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Plus'un kapanacak olması bizler için hiç iyi olmadı. Bundan sonra e-posta abonelğine önem vermek gerekiyor. Bloglarımız olduğu sürece E-Posta aboneliği sabit olacak ama diğer sosyal ağların bir garantisi yok. Veri sızıntısı daha çok bir bahane gibi geliyor. Bence Google istediği başarıyı yakalayamadığı için kapatıyor.

      Sil
  21. Bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Plus keşke kapanmasaydı Fatih Bey. Blog yazarları için üzücü oldu.

      Sil
  22. Merhabalar.
    Google Plus'un kapanacağına ben çok sevindim. Neden mi? Ben Blogger profilimi kullanarak Blogger'de blog yazmak istiyorum, Facebook'a rakip olmak için icat edilen ve onu taklit etmeye çalışan Google tarafından çıkarılan Google Plus'u kullanmak istemiyorum. Plus yüzünden Blogger arkadaşlarımın sayfalarına bile erişmekte güçlük çekiyordum. Sayfamı ziyaret etmiş ve yorum yazmış bir arkadaşımın yorumdaki isim linkine tıkladığım da kendimi arkadaşımın Blogger'de ki değil de Google Plus'taki sayfasında buluyorum. İşte en çok da bu karışıklığın düzeleceği için seviniyorum. Bu haberi yine bir yerlerden de duymuştum. Siz de bu haberi belirgin bir şekilde paylaştığınıza göre, Google Plus'un kapanacağına artık emin olabilirim.
    Paylaşım için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Google Plus'u aktif olarak Blogger'a yönlendirdikten sonra blog profillerimiz maalsef ulaşılmaz oldu. O konuda haklısınız. İnşallah Google Plus'un kapanmasıyla daha büyük sorunlarla karşılaşmayız. Ben kendi adıma Google Plus'u kullanmayı seviyordum. Google Plus paylaşımları ile farklı yazıları ve blog yazarlarını keşfediyordum. Beğendiğim yazıları da Google+ da rahatlıkla paylaşıyordum. Google Plus grupları sayesinde daha fazla okura ulaşma şansımızda oluyordu. Bu sebeplerden dolayı beni üzdü.
      Herkesin kullandığı sosyal ağ bir başkasını memnun etmeyebiliyor. İnstagram beni memnun etmeyen bir sosyal ağ mesala :)

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  23. Yıllardır Google Plus profilim var ama bloğu açtığımdan bu yana bir hayrını görmeye başladım. Tam da bu zamanda kapanıyor ne şanslıyım ama :) Bana göre de o güvenlik açığından değildir. Koskoca Google bunu halledemeyecek değil. Bence dediğiniz gibi başka bir proje düşünüyor olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülhan Hanımcım:)
      Google Plus'un ben de çok faydasını görüyorum. Kapanmadan bol bol kullanalım da son demlerini yaşayalım bari.:) Son duyumlarım Google, Twitter'ı satın aldığı. Ne kadar doğru bilemiyorum. Araştırma içerisindeyim. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun.

      Sil
  24. Google gibi devasa bir şirketin nedense sosyal medya üzerine girişimleri hep hüsranla sonuçlanıyor. Herhalde Google+ sonrası bir müddet başka bir girişim görmeyeceğiz ancak Google'dan bir hamle daha bekliyorum doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen her alana girmek de başarısızlığı getiriyor. Tecrübe ve deneyim hangi konu üzerindeyse ona yönlenilmeli. Bu tüm sektörde aynı. Google, son zamanlarda çok fazla çalışıyor. Her alanda bir güncelleme, yenilik vs. Google Plus'da onlar için geride kaldı sanırım. Google'da son yıllarda arama hacmi olarak da diğer arama motorlarına göre düşüşe geçmiş. Hakkımızda hayırlısı olsun.
      Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  25. Bu durum benim de hoşuma gitmiyor :( Blogların evi gibi orası...
    Her şeyi geçtim, takip eden veya yorum yazanların profillerine ve bloglarına en iyi plustan ulaşabiliyordum en çok ona üzüleceğim sanırım! 😕
    Çok canım sıkılıyor çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Dağınık Anne,
      Ben de çok üzülüyorum. Google Plus, bloglar için en iyi sosyal ağlardan biriydi. Çok aktif olarak Google Plus'u kullandığımız için eksikliğini hissedeceğiz.:(

      Sil
  26. Bu konuda iyi bilinçlenmem gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Plus'un kapanması bizler için iyi olmadı. Artık diğer sosyal ağlara ağırlık vermemiz şart oldu.

      Sil
  27. Hiç hoş bir haber değil malesef😔 hiç hoşuma gitmedi bu 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Elif :( Google Plus'un kapanması iyi olmadı.

      Sil
  28. Benim anlamadığım ve çok merak ettiğim konu şu ki ben google+ yorum panelini kullanmiyordum. Blogger yorum panelini kullandim hep. Merak ettiğim google+ profili uzerinden yapilan bu yorumlarda silinecek mi ? Bilginiz var ise anlatirsaniz sevinirim. Mesela şuan buraya yazdıgım bu yorum silinecek mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Meczup Yazar,
      Google Plus kapanıktan sonra, Google+ ile Blogger yorum formuna yorum yazıldıysa Anonim olarak yorumlar kalacak fakat Google Plus yorum formunu kullananların tüm yorumları silinecek. Bu yorumunuz yani Anonim olarak görünmeye devam edecek.

      Sil
    2. Paylaştığınız bu değerli bilgi için çok teşekkür ederim. Şuan düşündüğum tek şey bu değisiklik tamamlanana dek paylaşım yapsam mı yapmasam mı. Yorumların silineceğini ve ya anonim olarak kalacağını bile bile paylaşım yapsam mı bilemiyorum gerçekten de.

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...