19 Aralık 2018 Çarşamba

Hürriyet Yazar Kafe Kapandı!

19 Aralık 2018 Çarşamba
Yazar Kafe Kapandı mı
Merhaba Sosyal Medya Kafe Okurları🙋
Yazar Kafe Kapandı mı?
Hürriyet Gazetesi'nin Platin blog yazarları için açmış olduğu Yazar Kafe kapandı. 11 Aralık gecesi Sosyal Medya Kafe'de bulunan Yazar Kafe bannerını tıkladığımda Hürriyet sayfasına yönlendiğini görünce geçici bir sorun olduğunu düşünmüştüm. Daha sonra gündüz de Blog Yazarları ve Blog Okurları  grubumuzda sevgili Deniz Hanım da yazınca kapandığını anlamış oldum.

Hürriyet Yazar Kafe tarafından hiç bir açıklama yapılmadı. Bumerang reklam ağı ile birlikte çalışan Yazar Kafe neden kapandı ? bilinmiyor. Açıkçası Yazar Kafe' nin kapanmasına çok sevindim. Yaşadığım kötü tecrübelerden sonra yarardan çok bizlere zararı olan bir platformdu. Son bir yıldır da önem verdiğim, özellikle Google 1.sayfa da bulunan içeriklerimizi göndermiyordum. Sebebi ise ne zaman Yazar Kafe'ye içerik göndersem, Sosyal Medya Kafe kopyacı durumuna düşüyor. Google 1.Sayfada bulunan içeriklerimiz arka sayfalara geriliyordu. Yerine Yazar Kafe'ye gönderdiğim içerik Google 1.Sayfaya geliyordu. Kendi emeklerimizin karşılığında kopyacı durumuna düşerek, emeklerimizin ziyan olması üzücüydü. Yazar Kafe'den doğru düzgün bir trafik gelmezken Google'dan gelen ziyaretçilerimizden de olduk.😬

Yazar Kafe'ye gönderdiğimiz Google sıralamasında var olan içeriklerimiz de kendi bloglarımız yerine Hürriyet sayfasına yönleniyor. Hürriyet Yazar Kafe'nin en azından blog yazarlarına kapanma sebebini E-Mail olarak göndererek bildirmesini beklerdim...

Hesabınızda bakiye varsa çekmek için :  http://bumerang.hurriyet.com.tr/  linkinden ulaşabilirsiniz.


Bloglarınızda bulunan Yazar Kafe bannerlarını kaldırmanızı tavsiye ederim. Çünkü bloglarınızın açılış hızını düşürmesi ile birlikte bloglarınıza gereksiz bir yük veriyor. Ayrıca gereksiz bir link çıkışı...

İnstagram profillerinizden de "Hürriyet Yazar Kafe Yazarı"  yazılarınızı silebilirsiniz.

Google Plus Kapanıyor  yazımı da okuyabilirsiniz.👍

XHayat yazarı Deniz Hanım'dan 12.12.2018 tarihinde gelen ilk kaynak: Hürriyet Yazar Kafe Kapandı

Dip Not: Yazar Kafe haberini vermek için özellikle 8 gün bekledim. Bakalım bazı uyanıklar yazacak mı? diye.😊 Gündem yazılarımı paylaştıktan 3-4 saat sonra ya da 1 gün sonra bazı sözde blog yazarları,  aynı veya benzer başlıkla kaynak göstermeden kendi bloguna konu yapıyor.  Bunları deşifre etmeme az kaldı! Emeğe saygınız olsun! Okuduğunuz kaynağı verin olur mu?  Ya da paylaşın. Çok mu zor etik olmak! Gazeteci veya haberci değiliz, blog yazarıyız...

Sibel Ordueri

"Yazar Kafe Kapandı"  yazımı aşağıdaki sosyal butonlar sayesinde paylaşabilirsiniz.
💕⃕


"Hürriyet Yazar Kafe Kapandı!" için 81 yorum:

  1. Hiç haberim olmamıştı yazar kafenin kapandığından 😕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sana yazmadığımın farkında değilim ablam. Yeni açmış olduğum Facebook grupta yazışmıştık. Yazar Kafe'nin kapanması bizler için iyi oldu. İçeriklerimizde artık sadece kendi blogumuzda, komple herşey silinmiş durumda.
      İyi geceler ablam.

      Sil
  2. Hahah bende de var ben çoktan uyandım aslında ama varsın dursun orada didim bir havası var ,bu yazıdan sonra kendime yediremem en iyisi silmek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar Kafe yazarı olmanın bir havası kalmadı artık.:) Blog açılış hızını düşürdüğü için silmek en güzeli.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Duyduğum ve okuduğum en güzel haber...Alma mazlumlarin ahını çıkar a heste a heste

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar Kafe'nin kapanmasına ben de çok sevindim adaşım:) Aslında onların bir suçu değil. Google botlarının orjinal içeriğimizle, Yazar Kafe içeriğimizi ayırt edememesinden dolayı bu tip sorunlar yaşadık. Haber vermemeleri de saygısızlık. 8 gündür çıt yok. Bloglar sayesinde Hürriyet'e trafik çekmiş oldular.
      Sevgiler.

      Sil
  4. Hürriyet YazarKafe Kapatıldı mı? diye aradığımda çok fazla sonuca ulaşamamıştım, paylaştığın iyi oldu.
    En çok da İnstagram profillerinden silebilirsiniz ifadene güldüm. Çünkü bazıları onu oraya yazınca kendini Hürriyet Gazetesi muhabiri sanıyordu :D
    Bu arada yazının sonundaki detay okurken benim de aklıma geldi. Merak etme bugün yarın kendi keşfi gibi yazanlar olur.
    Bilgilendirme için teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada ödeme alamıyorum 500 - Internal Server Error
      Sunucu beklenmedik bir hata ile karşılaştı. diyor :D

      Sil
    2. Evet, İnstagram profillerinin baş tacı idi.:) Hürriyet Gazetesi muhabiri çok iyiydi ablam.:)) Saygısızları göreceğiz yine.:)
      500-Internal Serer Error veriyorsa demek ki ödemelerin de üstüne yatmışlar.:(

      Sil
  5. Epeydir ben de yazı göndermiyordum. Hiç haberim yoktu kapandığından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar Kafe'ye içerik göndermemekle iyi yapmışsınız Saadet Hanımcım. Yazar Kafe'nin kapanması iyi oldu.

      Sil
  6. Haber vermemeleri çok saçma olmuş. Bir şeylere başlarken nasıl överek anlatılıyorsa kapatılırken de insanlara açıklama yapmak zorunda değiller mi yani. Ben kullanıyordum ama bahsettiğin olumsuz yönlendirmelerden çok da haberdar değildim. (o anlamda iyi bir analizci değilim:)) Her şeyi kapatıyorlar, ne olacak bizim halimiz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Yazar Kafe'nin haber vermemesi çok saygısızca Semi. Sanırım bloglar sayesinde Hürriyet sayfasına trafik çekmelerinin kaygısıyla bir açıklama yapmadılar. Bizlere yarardan çok zarar veren bir platformun kapanması iyi oldu. Kendi başımıza dimdik ayakta duracağız.:)
      Sevgiler.

      Sil
  7. hiç üye olmamıştım ben zaten çok anlamlı değildi bana göre ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar Kafe'ye üye olmamakla en güzelini yapmışsınız İrem Hanımcım:)
      Sevgiler.

      Sil
  8. Zaten bir başka sitenin linkini koyup yazı gönderiyorsan bunun karşılığında da çok komik ücretler alıyorsan bu durumu düşünmek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Beydacım işin bir de o kısmı vardı. Çok komik ücretlerle aynı reklam tüm bloglarda yayınlanıyordu. En son teklif 34 TL gelmiş. 62 TL hesapta var ama şuan ödemediği için Yazar Kafe sayfasını 0 kazançla kapatmış olduk.:) Toplam:4 reklamını yayımlamışım.:) Son 1 yıldır da gönderdikleri reklamları yayımlamıyordum.
      Sevgiler.

      Sil
  9. Merhaba Sibel Hanım,
    Yazar Kafe kapandı, iyiki kapandı... Sizinle Facebook grubundaki yazışmadan sonra Yazarkafe bannerlarını blogdan kaldırdım hatta sosyal medyadan sayfalarını takibi de bıraktım :) sanırım kullanıcılarını bilgilendirmeye bile tenezzül etmemeleri çok kızdırdı beni ;)

    Aslında dikkatimi çeken başka bir şeyden bahsetmek istiyorum. Yazar Kafe bannerlarını kaldırdıktan 1-2 gün sonra adsense gelirlerimde gözle görülür bir artış oldu (sıradışı bir artıştı bu). Tabii bir tesadüf de olabilir bu, emin değilim ama yazılarımı Google'dan arattığımda sıralamalarda olumlu değişiklikler fark ettim. Bir çok yazım 5. 6. sıradan ilk sıralara taşınmıştı. Sizce bu, Yazar Kafe'nin kapanması ve bannerların blogdan kalkmasıyla bağlantılı olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Deniz Hanımcım:)
      Bence de Yazar Kafe iyi ki kapandı.:) Evet, blog yazarlarını bilgilendirici bir paylaşım yapmamaları beni de kızdırdı.

      Yazar Kafe banner kodları bloglarımıza fazla ağırlık yapıyordu. Hatta Google hız testinde uyarı veriyordu. Ben kendimce kodlarla mobilde gizlemiştim. Sadece masa üstünde görünüyordu. Şöyle bir bağlantısı olmuş olabilir. Yazar Kafe bannerını kaldırınca blogunuz daha hızlı açıldığı için okurlar daha rahat blogunuzu gezmiş, dolayısıyla da dikkatini çeken Adsense reklamlarını tıklamış olabilir.
      Son 1 yıldır Adsense reklamlarını da kaldırdığım için aradaki farkı gözlemleyemedim.
      Google sıralama değişimleri, misafir yazarlığınız ve Yazar Kafe bannerını kaldırdıktan sonra blogunuzun daha hızlı açılması sıralamalarınızı yükseltmiştir.
      Google, hızlı yüklenen sayfaları ön sıralara taşıyacağını direkt söylüyor. 200 sıralama faktöründen en önemli hız oldu.

      Sil
    2. Açıkçası konuk yazarlığın bloğuma bu kadar fayda sağlayacağını düşünmemiştim, gerçekten inanılmaz etkisi oluyormuş. Bu anlamda size tekrar teşekkür etmek isterim.
      Ancak benim bahsettiğim sıralamalarda iyileşmelerin olması konuk yazarlık öncesi. Sanırım bahsettiğiniz hız artışıyla alakalı bu. Zira yazarkafe ve bumerang bannerlarını kullandığımda site açılış hızı 6 saniye civarıydı ki bu tam bir rezalet :) Bannerları kaldırdıktan sonra ise site açılış hızı 3 saniyenin altına düştü. Yani sizin de vurguladığınız gibi yazar kafe fayda sağlamadığı gibi bir de her anlamda zarar veriyormuş. Hala kaldırmayanlar varsa, bir an önce bu bannerları kaldırmalarını şiddetle tavsiye ederim.

      Sil
    3. Bloglar için en faydalı blaklink alma yöntemi konuk yazarlık Deniz Hanımcım. Tabi misafir yazarlığı doğru şekilde yapmak da önemli. Sosyal Medya Kafe'ye gönderdiğiniz misafir yazınız gerçekten emek vererek ve özenle hazırladığınız belli oluyor. Ayrıca okurlarınızla birebir ilgilenmenizde önemli ayrıntı. Emekleriniz için tekrar teşekkür ederim. Faydalı olmasına sevindim.

      Yazar Kafe bannerlarını kaldırmak blog açılış hızını kesinlikle etkiliyor. Yararından çok zararını gördüğümüz Yazar Kafe'ye bay bay diyoruz.:)

      Sil
  10. Merhaba yazarkafe'nin kapanmasına sevinen bloglardan biriside benim biz emek verip yazıyoruz bloglar kendi kafalarına göre bir rank atarak sıralıyorlardı. blog yazarı ünlü olmadıkça takipçisi azsa platin yapmıyorlar zaten aynı survivor yarışmaları gibi bir gönüllüler takımındayız bizim yeni yazarkafemiz sizsiniz ve bir sürü blog yazarının yazdığı yazıları çöpe attılar. gerçekten çok yazık hürriyet baclink sağlamak için yapılmış bir sistem olarak düşünmeye başladım artık bir açıklama yapmadıkları sürece çıkar amaçlı yaptıklarını düşünüyorum makale çok aydınlatıcı bir açıklama olmuş başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sezer:)
      Ben de bloglarda bulunan tüm Yazar Kafe bannerlarını Hürriyet sayfasına yönlendirip, bizlere bilgi vermemeleri blacklink sağlamak için yaptıklarını düşünüyorum. Platin üye olmak için ne kadar çok uğraşmıştım. Platin üye olduktan ve yazılarımı paylaştıktan sonra gördüğüm sonuç kötü tecrübe olarak bana geri döndü maalesef.
      Yorumunuz için teşekkür ederim. Size de başarılar dilerim.

      Sil
  11. öyle bir sıkıntım yoktu şükür :)

    YanıtlaSil
  12. Ben bir yil filan olmuştu ayrilali bannerini da kızıp kaldırmıştim.
    Ne zaman soru yoneltsem matbu cevap geliyordu sorum ne olursa olsun geleb cevap hep ayni olunca kuzip hesabimi tek tarafli kapatamiyorum hemen kapanmasini istiyorum deyince .iyice dusundunuz mu size soyle boyle faydalari var gibi cevap geldi ben de bu ilgiyi daha once gostermus olsaydiniz düşünürdüm kesinlikle kapatilmasini istiyorum dedim ve kapattılar����
    Hic de pisman olmamistim bloga faydasi mi oldu zarari mi hic bilmiyordum neyse sorun toptan hallolmus����bilgilendirme icin cok teşekkürler canim sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hatice Ablacım.
      Evet, iletişimden gönderiğimiz sorulara da tatmin eii cevaplar alamıyorduk. Yazar Kafe üyeliğini kapattırmakla iyi yapmışsın. Bloglara faydadan çok zararı oldu. Rica ederim.
      Sevgiler.

      Sil
  13. Bana sinir harbinden baska birsey yaşatmamıştı zaten Sevgili Yazar Kafe.Asla yazı gönderemiyordum.Siteme ait değilmiş gönderdiğim yazı,uyarı geliyordu🤦🏻‍♀️En son monitöre kafa felan atmayı düşündüm “Benim içeriğim ya benim benimmmm!” diye.🙄
    Hayırlısı olsun ne diyelim.💁🏻‍♀️
    Bu arada ben niye google hesabımdan yorum yapamıyorum sizin blogunuza?Sanırım bende sorun var birkaç gündür böyle🤦🏻‍♀️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerde Yazar Kafe'ye yazılarının gitmemesi senin adına iyi olmuş Büşracım. Kendim de mobilde Google hesabımla yorum yazamıyorum. Sürekli çıkış yapıyor hesap.

      Sil
  14. Hiç üye olmayı düşünmemiştim.Sebebi ise blog yazarlarının yazılarını emeğini sömürdüklerini düşündüğüm içindi.İyi olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar Kafe'ye üye olmamakla iyi yapmışsınız. Ben de platin üye olduktan sonra yazılarımı gönderdikten sonra bu sömürüyü fark etmiştim. Hayatta bazı şeyleri yaşayarak tecrübe ediyoruz.:)

      Sil
  15. Aaaaaa sayenizde haberim oldu. 2.paragrafta belirttiğiniz herşeye tamamen katılıyorum ben de çok eski yazılarımı gönderiyordum uzun zamandır. Yalnız sayfamda yeni yazı gönder butonu hala aktif benim. Şuan çok müsait değilim ama en kısa zamanda yeni yazı göndermeyi deneyeceğim ve size dönüş yapacağım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yeşim:)
      Orjinal içeriklerimizin Yazar Kafe'ye gönderdikten sonra Google'da gerilemesi bizler için üzücü oldu. Yazar Kafe'ye gönderdiğimiz içerikler de görülüyor panelde fakat "yayında gör" tıkladığımızda Hürriyet sayfasına yönleniyor. Yazı gönder butonu da muhtemelen sadece görüntüde vardır. Ödeme alma butonu da çalışmıyor. İlgin için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Yazınızdan sonra dün yazı göndermeyi denedim,eskilerden yine.Sorun yok,gönderebiliyorum,hatta gönderdim de.Aslında gönderip göndermemek de önemli değil benim için.Artısının olduğunu da düşünmüyorum bizim adımıza.Neyse ki birikmiş birkaç reklam ödemesini geçen ay almıştım :))))

      Sil
    3. Merhaba Yeşim,
      Google'dan "Yazar Kafe" yazınca, arama açıklamasında "Bu sayfada bilgi yok" yazıyor. Tıkladığımızda da Yazar Kafe yerine Hürriyet sayfasına yönleniyor. Yazı gönderebilmiş olman ilginç. Nereye gidiyor bu yazılar acaba? "yayında gör" tıkladığında da yazını görebiliyor musun? canım.
      Ödemeni almış olman güzel. Sağlıkla, iyi günlerde harca canım.

      Sil
    4. Sizin yazıyı okuduktan sonra tekrar bir bakayım dedim. Daha önce gönderdim dediğim yazı reddedilmiş. Yayında gör dediğimde belirttiğiniz üzere Hürriyet sayfasına yönlendirdi. O ödeme de öyle ahım şahım birşey değil,ödeme eşiğini geçebilmişim şükür ki :)))))

      Sil
  16. Bumerank sistemi ve sitesi çalışıyor acaba geçici bir sorun muydu? Zaten şeffaf olmadığını düşündüğüm bir yerdi. Yazıları kimsenin okumadığı Google Plus yamyamlığı ve hep bana hep bana düşüncesi orada da vardı. Kapandıysa iyi olmuş :) KOpyacı durumuna düştüğümüzü bilmiyorum, hiç denemedim. Çok az yazı göndermiştim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mustafa,
      Bumerang sitesine verdiğim linkten giriş yapılıyor, yazılarımız görünüyor ama "yayında gör" tıkladığımızda Hürriyet sayfasına yönleniyor. Görüntü var, ses yok yani:) Evet, kendi orjinal içeriklerimiz Google'da alt sayfalara geriliyordu. Bende yaşarayarak tecrübe edince zararını anladım.
      Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Bumerang ile birlikte blog yazarları bir yükten daha kurtuldu. İnsanlar blog okumuyor bir de Yazarkafe'ye girip bir şeyler mi okuyacaklar? Üyelik bilgilerimi hatırlamadığım için sisteme giriş yapamadım :)

      Sil
    3. Kurtulduk çok şükür. Aynen yazdığın gibi bazı kişiler bloglarda bulunan yazıları okumuyor. Yazar Kafe zaten son yıllarda popülerliğini kaybetmişti. Artık giriş yapmana da gerek kalmadı.:)

      Sil
  17. Bir türlü platin üyelik alamamıştım. Altında takılı kaldım. Neyse isabetli olmuş. Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar Kafe'de Platin olmamanız iyi olmuş gerçekten. Rica ederim.

      Sil
  18. Bu faydalı bilgi için teşekkürler


    Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar Kafe'nin kapanması bizler için faydalı oldu. Rica ederim.

      Sil
  19. Gazeteci olup, köşe yazıları yazmak hayalim olduğu için Hürriyete içerik göndermek benim içim müthiş birşey olacaktı. Blogspotta iken başvuru yaptığımda altın olarak değerlendirilmiştim. Hedefim platin olmaktı. Geçen hafta başvuru yaptım. Platin olarak kabul edildim. Yazı gönderdim reddedildi. İyi ki bizleri aydınlattınız. Çok çok teşekkür ediyorum. Ne kadar zararları dokunmuş, hiç aklıma gelmezdi. Düşünüyorumda ne kadar iyi niyetliyiz. Onca verilen emeğe saygısızlık bu. Ben de hemen bannerlarını kaldırıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Saadet Hanımcım:)
      Yazar Kafe'de işler biraz daha farklı işliyordu. Gazetecilik veya köşe yazarlığı ile ilgisi yoktu. Bloglarımızda ne paylaştıysak orada da aynısını paylaşarak bir nevi tanıtımımızı yapmaktı. Maalesef işin içine girince fayda sağlamasından çok zararını gördüm. Rica ederim. Yazar Kafe bannerlarını kaldırmanız, blogunuz için çok iyi olur.
      Sevgiler.

      Sil
  20. Kapandığını Ali yazmıştı bizim Facebook grubuna; oradan haberim oldu. Bumerang'da da 34,00₺ var ama minimum 50,00₺ olması gerekiyormuş. Transfer ediliyorsa birilerine edelim bari. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, minumum 50,00₺ olması şartı var. Keşke transfer özelliği olsaymış Recep Bey.:)

      Sil
  21. Üyeliğim yoktu. Ancak değindiğiniz ve hassasiyet gösterdiğiniz yazı kopyalanması, emek hırsızlığı insanı çok üzüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba üyeliğinizin olmaması güzel. Maalesef hem yazı kopyalanması hem de konu çalma var. Emek hırsızlığı her alanı kapsamış durumda. İnsanlarda emeğe saygı kalmamış.:(

      Sil
  22. Yazar kafe ile çok uzun zamandır ilgilenmiyordum. İçime doğmuş gibi alacağımı bir süre önce çekmiştim. Yazar kafe kapanmış sayende öğrendim. Umarım arkadaşlar da ödemelerini alırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar Kafe'den ödemeni alman güzel canım. Ben de gündüz ödeme almak için denediğimde "Error" veriyordu. Az önce tekrar denedim. Bumerang panelimde ödeme talebiniz alınmıştır yazdı. Ödeme paneli düzelmiş. Ödemeler gelir inşallah.

      Sil
  23. Merhaba Sibel,
    Benim üyeligim vardı.Acikcasi kapandığını düşünmemiştim.Problem falan var diye sanmistim.Google Google plusu kapatıyor diye mi acaba kapandı.Hani bloggerlari önemsiz mi gördüler. Keşke haber verip kapandaydı.Insanlara biraz saygı niye göstermiyorlar ki...Iyiki haberim oldu bende bloğundan linkini kaldırırım.
    Bilgilendirici paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İnci,
      Hürriyet Yazar Kafe'nin kapanmasıyla Google Plus'un kapanması arasında bir bağlantı yok canım. Bloggerları önemsememiş olacaklar ki haber vermeye bile tenezül etmediler.
      Okuyup, yorum yazdığın için ben teşekkür ederim.
      Sevgiler.

      Sil
  24. bir süredir yaı göndermiyordum, alacagımı gönderildi dediler ama göndermediler cevap da vermediler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Esra Hanımcım:)
      Yazar Kafe'den ödemeniz gelir inşallah. Yazı göndermemekle iyi yapmışsınız.
      Sevgiler.

      Sil
  25. Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  26. Yazıalrımız Yazar Kafe tarafından indexslenip ön sırada çıkıyordu. Bizim yayınlarımız ise arka sıralarda kopyacı yayın olarak geliyordu. Yazar Kafenin kapanması bloggerlar için daha iyi oldu belki de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım. Yazar Kafe bizlere göre Google gözünde daha otorite olduğu için bizim yazılarımız kopyacı durumuna düşüyordu. Bence Yazar Kafe'nin kapanması iyi oldu.

      Sil
  27. çok teşekkürler
    yazınız çok aydınlatıcı oldu
    gerçekten de
    çok iyi noktalara değinmişsiniz
    ayrıca bakiye talep edilebileceğini bilmiyordum
    sayenizde öğrendim
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mavi Anne,
      Yazar Kafe bakiyelerini talep ettik fakat hesaplara gelen bir şey yok.:) Kapanmadan önce blog yazarı arkadaşlarımızın ödemeleri gelmiş. Kapandıktan sonra beklemedeyiz. Gelirse artık 3-5 arkadaş çay içeriz :)
      Sevgiler.

      Sil
  28. benımde haberim vardı uzun zamamdır calısmıyor haber yazınız da iyi oldu teşekkürler lezzettramvayi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hürriyet Yazar Kafe'de ömrünü tamamladı. Rica ederim Arzu Hanımcım.:)

      Sil
  29. Yazar kafenin kapanması hakkında bir şeyler duymuştum. Ama detayını bilmiyordum. Biz zaten üye değildik. Üye olmaya çalıştık ama yeni blogları sanırım kabul etmiyormuş. Ya da ona benzer bir şeyler öne sürdü. Hatırlamıyorum şu anda. Durum söylediğiniz gibi demek. O zaman iyi ki üye olmamışız ve ve iyi ki kapanmış. Teşekkürler konu hakkında paylaşım yapıp bilgilendirdiğiniz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülhan Hanımcım,
      Yazar kafe'ye üye olmadığınız ya da yazı paylaşmadığınız için kaybettiğiniz bir şey yok. Ama kazandıklarınız daha fazla diyebilirim. Rica ederim.
      Yazımın Yazar Kafe kullanan blog yazarlarına ulaşması dileğiyle...

      Sil
  30. Instagram hesabımdan yazar kafe yazarı ibaresini sildim, uyarın için teşekkürler. Hürriyet yazar kafenin kapandığını bilmiyordum ama içime doğmuş gibi bir süre önce paramın hepsini çekmiştim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar Kafe'den paranı çekmiş olman ne güzel canım. İstanbul'a geldiğimde bir çayını içerim artık.:))
      İnstagram'da Yazar Kafe yazısı yerine, blogunla ilgili profil bilgilerine yer açılmış oldu.
      Sevgiler.

      Sil
  31. Bende geçici bir sorun olduğunu düşünmüştüm ancak şimdi emin oldum. Ne diyelim blogger olmak bugünlerde biraz zor. Blogger'ım dediğinizde insanlar sizi İnstagram da sürekli bir şeyler paylaşan biri ya da Youtuber zannediyor. Kapanmasına açıkçası bende sevindim. Sosyal medyadan daha çok geri dönüş alıyorum. Yazar kafenin bana bir yararını görmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba SoloBro,
      Yazar Kafe'nin bizlere çok zararı oldu. Google'dan daha çok ziyaretçi alırken, onlara yazılarımızı gönderdikten sonra gönderiğimiz tüm yazıların Google trafiğini kaybettik. Şimdi bu açığı kapatmak için arka planda x2 katı efor harcıyorum. Sizin de yazdığınız gibi sosyal medyadan daha çok trafik geliyor. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  32. Yazarkafeye platin üye olmak için çok uğraşmıştım. Ve neyicesinde oldumda. E... peki sonra ne oldu? Hiç bir şey. Reklam derseniz. Hiç almadim.
    Bunları bir kenara birakalim Yazarkafe kapanırken önceden bir duyuru yapması gerekmezmi? Google plus bir yıl önceden kapanacak diye kullanıcıları uyarıyor.
    Ne diyelim vatana millete hayırlı uğurlu olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Şenay Hanımcım:)
      Ben de Yazar Kafe'de Platin üye olmak için çok uğraşmıştım. Verim alamadım. Yazımda da bahsettiğim gibi oraya gönderdiğim içeriklerin Google okurları da yok oldu. Duyuru yapmaması bizlere çok büyük saygısızlık oldu. En azından bir e-posta ile bizlere bildirebilirdi.
      Hakkımızda hayırlısı olsun.

      Sil
  33. Merhaba, hic bir aciklama yapmadan kapanmalari cok kötü ama daha kötüsü yolladigimiz yazilari aradan günler gectikten sonra yayinliyorlardi. Mesala persembe aksami yazi oluyordum ve sali yayinlaniyordu. Hic trafik almadim ama yolladigim yazilarin seviyesi kesinlikle yükseliyordu bu acidan kotu oldu kapanmasi. Dediginiz gibi ilk is yazarkafe bannerini kaldirmak oldu 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mutlu,
      Yazar Kafe son dönemlerde eski performansı yoktu. Kapanması iyi oldu. Yayınladığımız reklam yazılarını ve bannerları kaldırmak en iyisi.

      Sil
  34. İçerideki bakiyeler 50 tl nin altındaysa ne olacak? Talep hakkımız yanıyor mu? Amaan tepe tepe kullansınlar :) Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef 50 TL altındaki rakamlar talep edilemiyor. Ama kapandığı için iletişimden bir şansınızı deneyin derim. Yazar Kafe'den ödeme geleceği zaman 12,00 TL stopaj ve 2,00 TL de gönderim ücreti kesiyorlar. Bir hesaplayın elinize bir şey kalır mı? bilemiyorum.

      Sil
  35. Çok faydalı bir paylaşım oldu. Ben de yazarkafeye üye olmak için çalışmaya başlamayı düşünmekteydim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fatih Hocam,
      Yazar Kafe son yıllarda zaten kan kaybediyordu. Artık hiç uğraşmanıza gerek kalmadı.

      Sil
  36. Ben de merak ediyorum bu Yazar Kafeye ne oldu diye..Gecici bir durum sanmıştım. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.Blogumda ve instagram hesabımda yeniden düzenleme yapacağım konuyla ilgili..Haber vermelerini beklerdim,bakalım birikmiş rakamlarimizi verecekler mi?

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...