21 Ocak 2019 Pazartesi

Ana Sayfa » , , , , , , » Google Disavow Nasıl Kullanılır? Backlink Reddetme Rehberi

Google Disavow Nasıl Kullanılır? Backlink Reddetme Rehberi

21 Ocak 2019 Pazartesi
Google Disavow Nasıl Kullanılır- Negatif Geri Bağlantıları Reddetme
Merhaba Sosyal Medya Kafe Okurları🙋
Bu makalemde Google Disavow Nasıl Kullanılır? Negatif Geri Bağlantıları Reddetme Nasıl Yapılır? Google Bağlantı Reddetme Dosyası, Disavow Links Nedir?  Ne Tür Geri Bağlantılar Kaldırılmalıdır? Anti (negatif) SEO Uygulanan Linkler Nasıl Bulunur? vb. sorularınıza cevap bulacağınız rehber ile sorunsuz bir şekilde spam linkleri reddetme işlemlerini yapabileceksiniz.

Blog/Site yönetiminde negatif geri bağlantıları reddetme için Disavow links çok önemli araçtır. Google, 2012 yılında Disavow Links Tool kullanıma sundu. Bununla birlikte web site ve blog sahipleri tarafından disavow aracı kullanılmaya başlandı. Güvensiz sitelerden link almak, size faydalı olmak yerine sitenizin güvenliğini tehlikeye atabilir. Blogunuzun Google'dan ceza almasına ve silinmesine kadar gider. Güvensiz ve kalitesiz sitelerden gelen linklere negatif backlink diyoruz.

Blogunuzun güvenliği ve SEO açısından, Google disavow aracının kullanılması son derece önemlidir!

SEO stratejinizi, blogunuzu veya web sitenizi olumsuz yönde etkileyen negatif  linkleri önlemek ve Google tarafından cezalandırılma ihtimalini ortadan kaldırmak gerekir. Bu sebeple, negatif geri bağlantıları nasıl reddedebileceğinizi anlamak çok önemlidir.

Google Disavow Links Tool Nedir?


Disavow Tool, Google'ın web site ve blog sahipleri için şüpheli gördükleri spam geri bağlantıları(linkleri) Google bildirmelerini sağlayan bir araçtır. Disavow aracı dikkatli kullanılmalıdır. Çünkü yanlış bir şekilde kullanılması bir web site veya blogun performansını olumsuz yönde etkileyebilir.

Ne Tür Geri Bağlantıları Kaldırmalıyım?


Disavow, dizinler, düşük kaliteli bloglar veya şüpheli içerikler, sahte profiller ve hatta diğer sitelerin alt bilgisindeki şüpheli bağlantıları engelleme imkanı sunar. Tüm bu bağlantılar, SEO Black Hat yöntemi denilen blog ve siteye zarar verme girişimleridir.
Disavow linklerini kullanmanıza yol açacak ikinci sebep de hataların onarımıdır. Bu fırsat, bir sayfanın SEO'sunda rahatsızlık veren ani saldırılardan muzdarip olanlar ve arama motorlarında sıralamasını kaybedenler için idealdir.
  • Google sıralamasını değiştirmek amacıyla satın alınan backlinkler.
  • Makale dizinlerine gönderilen backlinkler.
  • Düşük kaliteli site dizinlerine gönderilen linkler.
  • Aşırı link değişimlerinden gelen bağlantılar.
  • Ziyaretçi sayaçları, Infographics ve benzerlerinden bağlantılar.
  • Aşırı site/blog alt bilgilerinden(footer) blogunuza gelen linkler.
  • Forum profillerinden ve şüpheli nitelikte görünen forum yorumlarından aşırı bağlantılar.
  • "Link paketleri" benzer bir isimdeki herhangi bir şey satın alınarak satın alınmış linkler.
  • +18 (porno, kumar) sitelerinden gelen linkler.
  • Web site veya blogunuzla alakasız bir kelimeye bağlanmış linkler.
  • Google cezası almış sitelerden gelen linkler.
  • Kopyala/yapıştır sitelerden gelen linkler.
  • Site/blog üzerinde aşırı derecede link bulunan sitelerden gelen linkler.
  • Sizin dışınızda yorumlara eklenen linkler.(Yorumlarında ReCAPTCHA ve denetleme özelliği kullanmayan bloglara botlar veya insanlar tarafından atılan spam linkler.)
ReCAPTCHA Nedir?
ReCAPTCHA, sitenizi spam ve kötüye kullanımdan koruyan ücretsiz bir hizmettir. İnsanları ve botları birbirinden ayırmak için geliştirilmiş, kullanımı kolay bir güvenliktir. Blog/Site yorumlarınızı botlardan ve kötüye kullanımdan koruyun.
I'm not a robot (ReCAPTCHA) video
Wordpress blogum 8 yıllık  niche blog olduğu için robotlar tarafından çok fazla spam yorum atılıyor. Sırf bu yorumların insan mı? robot mu? olduğunu incelemek ve yayına almak günler sürebiliyor. Bir saat içerisinde robotlarla 1000'den fazla yorum geldiği oluyor. Wordpress blog yazarlarına "Akismet" eklentisini kullanmalarını tavsiye ederim. Ben uzun zamandır girmediğim ve akismet eklentisini güncellemediğim için sonuç: 29.609 yorum onay için beklemede :) (Robot ve insan yorumları karışık rakam)
Spam Robot Yorumları Engelleme
Yukarıda ekran görüntüsünde bir yorumda botların ne kadar fazla link attığını görüyorsunuz. Bu spam yorumlarla uğraşmak adeta bir işkence oluyor. ReCAPTCHA'da spam robot yorumları engellemek için çok faydalı bir eklentidir.
Blogger bloglarımıza ReCAPTCHA eklentisi ve yorum denetleme özelliğini çok kolay bir şekilde ekleyebiliyoruz.

Ayarlar⏩Yayınlar, Yorumlar Ve Paylaşım⏩Yorum Denetleme⏩Her Zaman👍Kelime Doğrulaması Göster⏩Evet👍
Adımlarını takip etmeniz yeterli.

Bloglarınıza botlar veya insanlar tarafından spam yorum geliyorsa, bloglarınızın sağlığı, Google tarafından ceza almasını önlemek ve güvenliği  için kesinlikle kullanılması gereken bir eklentidir. Çevrenizde deneyimsiz kişilerden silin, kaldırın gibi uyarılar gelebilir;
Önemli olan blogunuzun sağlığı ve güvenliğidir. 3-5 kişi bu eklentiden rahatsız oldu, yorum yazmıyor diye blogunuzu riske atmayın. Google tarafından ceza almış bir bloga 1000 adet yorum gelmesinin hiç bir anlamı yoktur. Çöp blog olmuştur...

Zararlı Spam Backlinkleri Nasıl Tespit Edebilirim?


Blogunuza veya web sitenize geri gelen zararlı, spam linkleri, internette ücretli ve ücretsiz test edeceğiniz bir çok profesyonel site var. Backlink Checker ve Backlink Analiz sitelerinden geri bağlantılarınızı kontrol edebilirsiniz.

Google Search Console hesabınızdan da gelen backlinkleri görebilirsiniz.
Google Search Console Backlink Kontrolü


Ayrıca bir blogun veya web sitenin Google otorite puanına da Domain Authority Checker  sitesinden bakabilirsiniz. Yetki puanları 1-100'e kadardır. Ne kadar büyük rakamsa Google gözünde o kadar değerlidir. (DA: Domain Puanı, PA: Sayfa Puanı) Otorite kazanmış blog ve web sitelerinden gelen backlinkler değerlidir. Bloglarınızda otoriter sitelere link verdiğinizde sizin de DA ve PA puanınız yükselir.

Önemli Not: rel="nofollow" özelliği olan linkler hakkında endişelenmeyin, çünkü bunlar Google tarafından dikkate alınmaz ve web site ve bloglar için herhangi bir risk oluşturmaz.(Ayrı bir konuda dofollow ve nofollow özelliklerini de detaylı bir şekilde anlatırım.)


Anti SEO (Negatif SE0)'dan Blog/Web Site Nasıl Korunur?


Anti SEO yöntemleri uygulayan şahıslardan korunmamız zordur. Fakat çeşitli önlemlerle daha hızlı bir şekilde bunları fark edebiliriz.
  • Search Console Tercihleri ayarları.
Google Search Console ayarlarınızı e-postayla bildirim alacak şekilde yapılandırın;
  • Web sitenize kötü amaçlı yazılım saldırısı var.
  • Sayfalarınız endekslenmiyor.
  • Sunucuyla bağlantısı koptu.
  • Google’dan manuel bir ceza aldınız.

vb. bildirimleri e-posta adresinize alabiliyoruz.
Web Yöneticisi Araçları'na giriş yapıyoruz. Ardından kullanmış olduğunuz mülkü seçiyoruz.(HTTP/HTTPS) Yukarıda sağ tarafta bulunan dişli görseline tıklıyoruz. "Search Console Tercihleri" seçiyoruz. "E-posta bildirimleri" tik atıyoruz.

Önemli Not: Daha önce Google Search Console mülk ekleme işlemi yapmadıysanız, bununla ilgili görsel anlatım içeren  HTTPS'ye Geçtikten Sonra Yapılması Gerekenler makalemde anlatmıştım.


Search Console Tercihleri
  • Blogunuza gelen backlinkleri ayda bir kontrol edin.(Mümkünse liste yapın. Hangi tarihte nerden aldığınızı yazın.)
  • Blogunuza herkesi yönetici yapmayın.
  • Güvenli şifreler oluşturun. Bir büyük harf, bir küçük harf, rakamlar ve simgeler kullanarak şifrenizi güçlendirin.
  • Blog/Web Sitelerinizde mutlaka sağ tık engeli olsun.
  • Blog içerik takibi ayarlarınızı "kısa" veya "atlama aralığına kadar" seçin.
  • Hata veren 404 sayfalarınızı ciddiye alın. Gerekli düzeltmeleri yapın.
  • Negatif SEO işleri camcı hikayesi gibidir. SEO tecrübesine güvendiğiniz kişilerle çalışın.(Bir taraftan size SEO uygulayan biri aynı zamanda size veya bir başkası için anti SEO uygulayabilir. Çift yönlü para kazanma diyebiliriz.)
  • İnternette okuduğunuz her teknik bilgiyi blogunuza uygulamayın. Teknik konularda takip ettiğiniz güvenilir yazarlar olsun. Çünkü sırf para kazanma hırsıyla veya okunma kaygısıyla yalan/yanlış bir çok çöp bilgi verilmektedir. Teknik konularda tecrübesi olan da yazıyor olmayan da...

Google Disavow Nasıl Kullanılır?


Disavow aracını kullanmadan önce kötü backlink gelen  web site veya  blog sahibi ile iletişime geçmelisiniz. Kibarca size gelen linkin bir spam olduğunu veya anti SEO için yapılmışsa bunu bildirmeniz ve kaldırılmasını rica etmelisiniz. Google, önce karşı tarafa bildirmenizi ister. Çünkü karşı taraf bu kötü linkin farkında olmayabilir.

Sosyal Medya Kafe'nin başına gelen Anti SEO Yöntemi Uygulayan Şahıslara Dikkat yazımda da bahsetmiştim. İletişime geçmem ile birlikte spam yorum site sahibi tarafından silindi.

Bu konuda blog veya web sitelerinize gelen talepleri de görmezden gelmeyin. Spam link kaldırmak isteyen varsa mutlaka kaldırın. Yorumsa yorumu sonsuza kadar kaldırın.

Google Bağlantı Reddetme Dosyası Nasıl Hazırlanır?

Google, bizlerden geri bağlantıları reddetmek istediğimiz bir dosya ister. Gerekli backlink kontrollerini ve iletişim aşamaları bitirdikten sonra bilgisayarımızda bu dosyayı hazırlamalıyız.

1.Adım:
Bilgisayarımızın masa üstünde sağ tıklayalım. Açılan pencerede "Yeni" yazan yerin üzerine mause ile geldiğimizde sağ tarafında ayrı bir pencere görünür. Bu pencerede "Metin Belgesi" yazan yere tıklayalım.
Google Geri Bağlantı Reddetme Dosyası Nasıl Hazırlanır


2.Adım:
Geri bağlantı reddetme dosyamızın ismini aşağıdaki şekilde "disavow" adını verelim.

Google Geri Bağlantı Reddetme Dosyası Nasıl Hazırlanır

3.Adım:
Disavow ismini verdiğimiz metin belgesinin üzerinde iki kez sol tıkladığımızda metin belgesi açılıyor. Burada dikkat etmeniz gereken Disavow dosyanızda reddetme için her URL için ayrı bir açıklama ekleyebiliriniz. Bunun için "#" işareti başına koyuyoruz.
Örnek:
#Site sahibi ile iletişime geçtim spam linki kaldırmadı. Aşağıdaki URL'den gelen bağlantıyı reddetmek istiyorum. (Uygulanan spam veya negatif (anti )SEO durumuna göre kendinize göre ingilizce olarak açıklayın.)
domain:www.alanadı.com
veya bir sayfadan geliyorsa;
https://www.alandı.com/sayfa-adı.html
Şeklinde Disavow dosyamıza yazıyoruz. Her bir Alan Adı uzantısını veya sayfa URL'sini tek tek alt alta yazıyoruz.
Google Disavow Dosyası

4.Adım:
Geri bağlantı reddetme dosyamızı dikkatli bir şekilde hazırlayıp bilgisayarımıza kaydediyoruz.
Disavow  Dosyası


Google Link Reddetme (Disavow Links) Aracı Nasıl Kullanılır?


1.Adım:
Öncelikle Google Disavow Links bağlantısına tıklayıp, geri bağlantıları reddetme aracını açalım. Karşımıza aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi bir ekran gelecektir.
Google Link Reddetme Aracı Nasıl Kullanılır
Yukarıda ok ile gösterdiğim yerden kullanmış olduğumuz URL'yi seçiyoruz.
Google Link Reddetme Aracı
 Bağlantıları reddetme tıklıyoruz.

2.Adım:
Karşımıza "Bu, gelişmiş bir özelliktir ve yalnızca dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Bu özellik hatalı kullanılırsa sitenizin Google arama sonuçlarındaki performansına zarar verebilir. Geri bağlantıları reddetme işlemini yalnızca, sitenize yönelik yüksek miktarda spam, yapay veya düşük kaliteli bağlantı olduğuna inanıyorsanız ve bu bağlantıların size sorun çıkardığından eminseniz yapmanızı öneririz." bu şekilde bir uyarı geliyor. "Bağlantıları Reddet" tıklıyoruz.
Google Bağlantı Reddetme Aracı

3.Adım:
 Disavow link reddetme aracında karşımıza aşağıdaki gibi ekran geliyor. "Dosya Seç" tıklıyoruz.
Google Disavow Link Redetme Aracı

(Benim daha önce göndermiş olduğum disavow dosyam olduğu için arada onu da gösteriyor. Daha önce göndermiş olduğumuz dosyaları "indirme" yazan yere tıklayıp, indirip, tekrar düzenleyip gönderebiliyoruz.)

4.Adım:
Masa üstünde hazırlamış olduğumuz "Disavow Dosyası" üzerinde çift tıklayıp seçiyoruz.
Google Disavow Nasıl Kullanılır

5.Adım:
Doğru dosyanın yüklenip, yüklenmediğini kontrol ettikten sonra disavow dosyamızı "Gönder" tıklayıp, gönderiyoruz.
Google Disavow Dosyası Nasıl Gönderilir

Negatif linklerin reddedilmesi için dosyayı gönderdikten sonra, işlemin sonuçlanması 3 haftadan 1 aya kadar sürebilir. Bu, Google’ın sitenizi ne sıklıkta taradığına bağlı olarak daha uzun veya daha kısa olabilir.
Cezalandırılmış bir web site veya blogunuz varsa, mutlaka profesyonel bir SEO uzmanından yardım alın. Google Disavow Aracı'nı sakin bir şekilde acele etmeden kullanın. Öncelikle negatif link gelen site sahibi ile iletişime geçmeyi unutmayın.

Son Sözler: Negatif (Anti) SEO, genellikle rakip olan biri tarafından kasıtlı olarak sitenizin arama motorlarındaki sıralamasını düşürme, zarar verme çalışmalarıdır. Negatif SEO birden fazla yöntemle yapılabilir, ancak en yaygın yöntem negatif backlink teknikleri kullanmaktır. Blog ve web site sahipleri, Anti SEO'nun işe yaramayan bir şey olduğunu düşündüğü için bu sorunun farkında değildir. Ama negatif SEO gerçek bir sorundur ve ne kadar erken öğrenirseniz, kendinizi korumak için o kadar çabuk adım atabilirsiniz. Bloglarımızda ve web sitelerinizde verdiğimiz ve aldığımız linklere çok dikkat etmeliyiz. Yorumlarda verilmiş linkleri de kontrollü şekilde yayına almalıyız.

"Google, web spam başkanı Matt Cutts'a göre web site sahipleri her ay 400.000'den fazla disavow aracı kullanılıyor. Google, her ay web yöneticilerinden 20.000 yeniden değerlendirme isteği geldiğini belirtiyor."
Bu rakamlar da Anti (negatif) SEO uygulayanların ve Google cezası alan blogların ne kadar fazla olduğunu gösteriyor.

Her ne kadar Google sıralamalarında rekabet olsa da karaktersiz olmamak gerekir. Google sıralamasında, emeğiyle iyi yerlere gelmiş bir blog yazarı takdir edilmeli, zarar verecek anti SEO yöntemleri uygulanmamalı! Uygulayanlara da yukarıdaki Disavow Rehberi ile gereken cevabı verebiliz!

Bu makalemde anlattıklarım, 11 yıl içerisinde yaşamış olduğum kötü deneyimler sonucu, kazanılmış tecrübelerin birikimidir. İzin alınmadan, kaynak gösterilmeden başka blog ve web sitesinde paylaşılması yasaktır.

Blog İpuçları makalelerimi okumak için E-Posta Aboneliğini kullanabilir,  blogu takip edebilirsiniz.

Sibel Ordueri

"Google Disavow Aracı Rehberi" makalemi beğendiyseniz, aşağıdaki sosyal ağ butonları sayesinde paylaşabilirsiniz.
💕⃕


"Google Disavow Nasıl Kullanılır? Backlink Reddetme Rehberi" için 62 yorum:

  1. yazı çok açıklayıcı olmuş.bazılarını yapabilirim dedim kendime.:)) ama bu konuda hem korkak hem cahilim .teşekkürler .harikasınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri bağlantıları reddetme aracı Disavow'u dikkatli kullandığınız zaman korkulacak bir durum yok Alanay Hanımcım. Asıl korkulması gereken blog istatistiklerinizin düşmeye başlaması, Google'dan ceza almak olmalı. Bunları engellemek için de Google Disavow mutlaka kullanılması gerekir. Geri dönüşü olmayan cezalar daha üzücü olabilir.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bunu bilmiyordum bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Disavow kullanımı hakkında bilgi sahibi olmanıza sevindim.
      Rica ederim.

      Sil
  3. Teknik konularda gerçekten çok geriyim ben.Biraz da teknoloji özürlü olunca.Sizden öğreniyorum çoğu şeyi ilk kez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Disavow gelişmiş bir özellik olduğu için herkesin bileceği bir konu değil. Yaşadığımız kötü deneyimler sayesinde geri bağlantıları reddetme işlemlerine ihtiyacımız oluyor. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak blogumuzu korumak gerekiyor. Faydalı olabildiysem ne mutlu Yeşim.
      Sevgiler.

      Sil
  4. Uzun bir yayın olmuş :) yer yer okumaya devam edeceğim. Senin başına gelen olaydan sonra (yorumdaki link) ben de bugün bloğun için biraz bakayım anlattigin tekniklere. Herkes çakal oldu huzur kalmadı ki internette

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mustafa :)
      Google Disavow aracı çok önemli olduğu için gereken tüm ayrıntılara yazımda yer vermek istedim. Haklısın, o yüzden çok uzun bir yayın oldu.:) Maalesef yıllardır bu çakallarla birlikte yaşıyoruz. Neyse ki 2012 yılından bu yana Google Disavow Link Tool sayesinde bloglarımızı koruyabiliyoruz. Bu araç olmadan önce haksız yere bir çok blog silindi, Google aramasında sıralamasını kaybetti. Yazımın faydalı olması dileğiyle...

      Sil
  5. Oldukça ayrıntılı olmuş yazı. Teşekkürler. Güncelleme yapılacak bilgisayarıma daha sonra bakayım buna da hiç bilmediğim bir konu çünkü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Saadet Hanımcım.
      Bilgisayarınız güncellendiğinde tekrar beklerim. Blog yazarları için Google Disavow çok önemlidir.

      Sil
  6. Word press sitemde en çok muzdarip olduğum konuların cevaplarını buldum..tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh o Wordpress ve botlarla atılan yorumlar, robot yorumları ve insan yorumlarını ayırmak resmen işkence. Rica ederim.

      Sil
  7. Google Disavow Nasıl Kullanılır? Negatif Geri Bağlantıları Reddetme Nasıl Yapılır? bu konulara öyle yabancıyım ki! Linki kaydediyorum. Bir defa okuyarak anlayabileceğim şeyler değil çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Negatif bağlantıları engellemek için mutlaka kullanmamız gereken bir rehber oldu. Takıldığın her neresi olursa buralardayım ablam.
      Sevgiler.

      Sil
  8. Okuyunca bu damı var dedim, bilmediğim çok şey var bu internet ortamında, bilgilendirme için teşekkür ediyorum...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Google geri bağlantıları reddetme mutlaka kullanılması gerekiyor Furkan Bey. Bloglarımızın güvenliği ve sağlığı çok önemli. Rica ederim. Dualarınızda yer almak ne güzel. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  9. Çok yararlı bir paylaşım olmuş Google'nin bağlantılar özelliğini detaylı olarak keşfettim sayenizzde daha'da inceleme fırsatım oldu kalemine eline koluna sağlık iyi günler dilerim Sibel hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Negatif bağlantıların farkında olup, geri bağlantıları reddetme için Google Disavow aracı çok kullanışlı. Hazırladığım rehberin faydalı olmasına sevindim. Teşekkür ederim. İyi günler.

      Sil
  10. Google bağlantı reddetme (disavow) aracını bir kaç gün önce kullanmam gerekti. Özellikle yabancı kaynaklardan gelen çok fazla bağlantı vardı, bunları tek tek incelediğimde çoğunun bloğumla alakasız bağlantılar olduğunu (bazıları +18) gördüm ve Google Disavow aracını kullanarak Goggle'a bildirdim. Yalnız öncesinde bu site sahipleriyle iletişime geçmeyi düşünmedim. Umarım Google için bu sorun olmaz.
    Detaylı ve faydalı paylaşımınız için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Deniz Hanımcım.
      Site sahibi ile iletişime geçmek gerekiyor çünkü haberi olmadan link eklenmiş olabilir. Sizin açınızdan bir sorun olmaz fakat karşı taraf bu linkten habersiz ise şikayetinizle birlikte Google gözünden düşebilir. Burada Google haksız yere şikayet edilenleri önlemek amacıyla önce site sahibi ile iletişime geçmemizi istiyor. + 18 sitelerse şikayeti hak etmiştir.:)
      Google Disavow rehberinin faydalı olmasına sevindim.
      Sevgiler.

      Sil
  11. Google disanowu inanır mısın ilk sizden duydum ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Disavow 2012 yılından bu yana blog ve web site sahipleri tarafından kullanılan ücretsiz bir araç. Negatif linkler ve anti SEO uygulayanları engellemek için mutlaka kullanmamız gerekiyor. Umarım makalem sizin için faydalı olur.

      Sil
  12. Yer imlerime ekledim ve sırasıyla uygulayacağım. Bu detaylı bilgiler için çok müteşekkiriz efendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Recep Bey. Geri bağlantıları reddetme rehberinin faydalı olması dileğiyle...

      Sil
  13. Teknik olarak oldukça başarılı bir yazı. Henüz yeni olduğum için işin bu kısımlarını hiç bilmiyorum. Gerektiğinde yayınınızdan ayrıntılı faydalanabilirim. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anti Seo ve negatif link uygulayanlarla karşılaşmamanız dileğiyle...
      Rica ederim.

      Sil
  14. Bilgi için teşekkürler hemen adımları uyguladım kontrol ettim. Umarım bir daha başına, başımıza gelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Zühalcim. Makalemin faydalı olması dileğiyle...

      Sil
  15. Blogumun Google üzerinde ki konumunu tekrar gözden geçirmem için iyi bir hatırlatma oldu, Son derece faydalı bu makaleyi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumuzun sağlığı ve güvenliği için ayda bir yukarıdaki SEO analizleri yapmakta fayda var. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  16. Ne kadar detaylı bir anlatım olmuş yarım saattir okuyorum:) Elinize sağlık. Akismet antispam var bende, şimdilik bir sorun olmadı ama buradaki kontrolleri bir yapayım yine de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google disavow kullanımı tüm negetif Seo uygulayanlara karşı kullanabiliyoruz. Spam yorumlar dışında bir çok yöntem kullanıyorlar maalesef. Ayda bir blogumuza gelen linkleri kontrol etmek blogumuzun sağlığı açısından çok önemli.
      Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

      Sil
  17. Yaa hiiç anlamadım ciddi sorunluyum bu blog ayarı bılmemne bak ben sana blogumu vereyim bir ara bütün bakımını falan yap nolursun birde temasını falan değiştirsek ohh cıllop gibi olur :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuyu özelden görüşürüz Madame Kokoş. Blogların sağlıklı olması, güvende olması için elimizden geleni yapmalıyız.

      Sil
  18. Bu yazı sayesinde google disavow negatif geri bağlantı reddetme konusunda çok şey öğrendim. Bilmediğim ne çok şey varmış. Oldukça önemli bir konu bu. Bloglarımıza büyük emek veriyoruz. SEO analizleri yapıp gereken tedbirleri alarak blogu bu kötü niyetli yaklaşımlardan korumak gerek.
    Teşekkürler bu kıymetli bilgiler için.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayda bir SEO analizlerini yapmak, anti SEO yöntemleri uygulayanlara karşı önlem almak şart canım. Ortalık kötü niyetli şahıslarla dolu maalesef.
      Sevgiler.

      Sil
  19. google diasawov bende daha yeni duydum, bloglara "yorum bırakanlar" ve blogda "link verenler" için mi kullanıyo,pek anlamıyom böle şeylerden.. "ben robot"muyum captasını kullanmak,yorumcuların kaçmasına neden oluyo ama.. bi de sağ tık olayı da çok can sıkıcı,hırsızlara önlem için kullanılıyo ama bazen sayfadaki kelimeleri google'da arayayım diyorum mesela bi bakıyom hooop sağ tık,uğraş o kelimeleri google yaz..🙂 neyse elinize sağlık,çok faydalı olmuş bence..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ertuğrul,
      Google disavow özelliğini kullanmak için sadece yorumlara bırakılan spam linkler için düşünmemek gerekir. Anti SEO uygulayanlar bir çok yöntem uyguluyor. Blogumuza diğer platformlardan gelen spam linkler ve bloglarımızda bulunan kalitesiz sitelere verdiğimiz linkler blogumuzun sağlığını ve güvenliğini olumsuz yönde etkileyebiliyor.
      Bir blog yazarı çok spam ve botlar tarafından yorum alıyorsa reCAPTCHA eklentiini mutlaka kullanmalı. Robotlar tarafından spam yorum almıyorsa kullanmasına gerek yok tabii. Burada 3-5 yorum gelmemesinin önemi yok. Önemli olan blogun sağlığı ve güvenliğidir. Google reCAPTCHA kullanımını çok daha basit hale getirdi. Eskiden kullanımı daha zordu. Bir de recaptcha robot musun? sorusu insan da olsa çok fazla yorum yazanlara çıkıyor. Mesala 30 dakika içerisinde 10-20 bloga yorum yazdıysa artık Google gözünde o kişi robot anlamına geliyor ve robot musun? diye soruyor. Google gözünde spam yorumcudan hiç kimseye fayda gelmez zaten.
      Sağ tık engeli de hem blogumuzun kopyalanması, hem de anti seo uygulayanlardan korunmak için şart. Kullanıcı Google'da arasın ama blogun güvenliği çok daha önemli. Blogların Google tarafından ceza almasını kimse istemez sanırım. Art niyetli negatif SEO'cular dışında...

      Sil
    2. hımm,çok karışık işlermiş..🤔 bilgiler için elinize sağlık..✔😊

      Sil
  20. çok teşekkür ederim.Sayenizde Google bağlantı reddetme dosyamı hazırladım.Google gönderdim.Negatif seo yüzünden sitemin tüm sıralamaları düştü.elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Maalesef internet dünyası giderek çok çirkin bir yere dönüşmeye başladı. Anti SEO ile çok fazla blog/web site karşılaşıyor. Google disavow rehberimle birlikte gerekli dosyayı hazırlayabilmenize sevindim. Tez zamanda bu durumdan kurtulmanız dileğiyle...

      Sil
  21. Hiç bilmediğim bir konuda çok detaylı bilgi vermişsiniz teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglar Anti SEO'culara karşı dikkatli olmalı Esra Hanımcım. Blogların Google'dan ceza almasına ve silinmesine kadar gidiyor. Google disavow rehberinin faydalı olması dileğiyle...

      Sil
  22. çok teşekkürler bu detaylı anlatım için.

    YanıtlaSil
  23. Ben onun ne olduğunu bile bilmiyordum. Çok faydalı oldu. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Disavow Links Tool, her blog yazarının ve web site sahibinin bilmesi gereken çok önemli araçlardan biri. Blogumuzun güvenliği için bu konulara önem vermemiz gerekiyor Beyda'cım. Faydalı olması dileğiyle...
      Rica ederim.

      Sil
  24. Oldukça detaylı bir anlatım Sibel hanım boş bir zamanımda uygulamaya çalışacağım bilmiyorum yapabilir miyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Disavow dosyası hazırlarken dikkatli olmak gerekiyor. Gerçekten size zararlı olan spam lnikleri bulup, önce site sahibi ile iletişime geçip, çözüme ulaştırmak gerekiyor. Takıldığınız yer olursa buralarda olacağım.

      Sil
  25. Bloglarımızı korumamız lazım. Mesela bazı blog ve sitelere adını soyadını site adını yazmadan yorum yapamıyoruz. Bazılarında reCAPTCHA çıkıyor. Onlar bizden çok önce uyanmışlar demek ki. İnsan yaşadıkça öğreniyor. Google disavowun nasıl kullanılacağını da iyice öğrenip uygulamalı, bu da yazınızı birkaç kez ziyaret edeceğim anlamına geliyor. Uzun yılların tecrübesiyle ortaya çıkan ve büyük emek verdiğiniz yazı için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, Zülalcim bloglarda yazmak kadar blogu yönetmek, yıllarca sağlam bir şekilde ayakta tutmamız gerekiyor. Wordpress tabanlı blogların yorum sistemi ad soyad ve site linki ekleyerek çalışıyor. Bu yazılım her Wordpress blogunda aynı.
      Recaptcha eklentisi kullananların çoğu spam, bot yorumlardan kurtulmak için kullanıyor. Çünkü bu spam yorumları ayıklamak gerçekten çok zaman alıyor. 1 saatte 1000'den fazla yorum geldiği oluyor. Ve yorumların neredeyse hepsi satırlarca link dolu. Google Disavow'u kullanmak için anlamak, öğrenmek gerekiyor. Yazı uzun olduğu için tekrar okumakta fayda var.
      Rica ederim.
      Sevgiler.

      Sil
  26. Bu bilgiler çok işime yarayacak. Emeğinize sağlık. Yine harika, aydınladıcı bilgiler Sibel hanımcım. En müsait anımda uygulayacağım 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazım spam linkleri reddetme konusunda umarım faydalı olur Meltem Hanımcım.
      Sevgiler.

      Sil
  27. Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki, ben artık ipin ucunu bıraktım gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, teknoloji çok hızlı gelişiyor. Ama blogumuz varsa, bir yanımız hep teknoloji ile iç içe oluyor.

      Sil
  28. Tek seferde dolu kafa ile okuyup anlayabileceğim bir konu değilmiş GOOGLE DİSAVOW. Negatif geri bağlantıları reddetme muhakkak önemli, böyle konularda boş zamanım oldukça sayfandanda faydalanıp, bloguma katkı sağlamayı seviyorum. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEO ve anti SEO konuları biraz kapsamlı ve önemli konular olduğu için anlamak çok önemli İlke'cim. Tekrar tekrar okumak hata yapmamızı engeller. Bloglarınıza katkı sağlayabiliyorsam ne mutlu...

      Sil
  29. Google Disawow hakkında yazınızı okuyana kadar bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Sayenizde yine güzel ve yararlı bilgiler edinmiş oldum. Ayrıca botların bu kadar çok sahte yorum attığını da bilmiyordum. Bu bilgilerle artık çok daha dikkatli olacağım. Çok teşekkürler bu bilgileri bizlerle paylaştığınız için. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef o bot yorumlarından Wordpress blogumda yazmaktan soğudum. Google disavow hakkında bilgilenmiş olmanıza sevindim. Rica ederim.

      Sil
  30. Disawow hakkinda bu güne kadar hiç bir bilgim yoktu. Okuduğumda Gerçekten bilinmesi gereken ve onemli bir konu olduğunu gördüm. Bu faydalı ve aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Disavow kullanımı hakkında faydalı olabildiysem ne mutlu Şenay Hanımcım.
      Sevgiler.

      Sil
  31. çok uzun sürede etki ediyor, yani bunu kullananlar öyle bir iki haftada sonuç beklememeli.

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...