7 Şubat 2019 Perşembe

Ana Sayfa » , , , , , , , , » Google Plus Kapanıyor - Yapılması Gerekenler

Google Plus Kapanıyor - Yapılması Gerekenler

7 Şubat 2019 Perşembe
Google Plus Kapanıyor - Yapılması Gerekenler
Merhaba Sosyal Medya Kafe Okurları🙋
Son günlerin gündem konusu Google Plus'un kapanıyor olması. Herkesin Google Plus hesaplarında gördüğü bir uyarı var. "Google+ hesabınız 2 Nisan 2019'da kullanıma kapatılacaktır." Evet, Google Plus Kapanıyor! Peki ne yapmalıyız? Google Plus kapanmadan yapılması gerekenler nelerdir? sorularınızın cevaplarını adım adım anlatacağım.

Google Plus 'un kapanması en çok blog yazarlarını etkiliyor. Blogger kullanıcıların Google+ eklentileri, Google+ takipçileri, Google Plus rozetleri, +1 butonları 4 Şubat  tarihinde kaldırıldı. 7 Mart tarihinde ise Google Plus profilimizde bulunan bildirim özelliği kaldırılıyor.

Google Plus'un neden kapandığını bilmeyenler;
Daha önce yazmış olduğum Google Plus Kapanıyor yazımı okuyabilir.

Google Plus Kapanmadan Yapılması Gerekenler


  • Google+ yorum formunu kullanan blogların tüm yorumları siliniyor. O yüzden bir an önce Blogger yorum formuna geçmeleri gerekiyor. Ayrıca Google+ profili ile yazılmış yorumlar Adsız olarak görünecek, profillerine tıklandığında 404 hata sayfası görünecek. Google Plus profil fotoğrafları da görünmeyecek. Blogger profiline geçip, profil fotoğrafı yükleyen, blog adresi ekleyen, kullanıcı adını düzenleyen kullanıcıların tüm Google Plus hesabıyla yazdığı yorumları tekrar Blogger profiline yönleniyor. Blogger yorum formu kullanan blogların yorumları silinmiyor.

Blogger panelinizde Ayarlar⏩ Kullanıcı Ayarları⏩Kullanıcı Profili⏩Blogger(tik)⏩Ayarları Kaydet adımlarını takip ediyoruz.
Google Plus Profilinden Blogger Profiline Geçme

Kullanıcı Profili: Blogger seçimi yaptıktan sonra Blogger yazısının hemen altında bulunan "düzenle" yazan yerden veya direkt Blogger Profil Düzenleme linkinden profilinizi düzenleyebilirsiniz.

Blogger profilinizi nasıl düzenlemeniz gerektiğini daha önce görselli olarak anlatmıştım. Blogger Profil Düzenleme Ayarları bu linkten ayrıntılı olarak bakabilirsiniz.

  • Blogunuzun temasında bulunan <head> etiketinden sonra eklemiş oluğunuz Google Plus meta tag etiketlerine de gerek kalmıyor. Bunlarında silinmesi gerekiyor. Blogger, Wordpress alt yapısı kullanan tüm bloglar silebilir.

Google Plus Meta Tag

  •  Blog temalarınızda özel olarak sosyal paylaşım düğmeleri ekli ise yine temanızda bulunan Google Plus paylaşım düğmesini silebilirsiniz. Wordpress, Blogger kullanan herkes için geçerlidir. Blogger'ın orijinal paylaşım düğmelerini kullanıyorsanız bir şey yapmanıza gerek yok. Blogger bu özelliği kendisi silecek.

  • Blogger İzleyiciler gadgeti silinmiyor. Fakat bloglarımızı Google plus profili ile takip eden kullanıcılar siliniyor veya takipçi sayımızdan düşüyor. Blogger profiline geçenlerden ricam Sosyal Medya Kafe'yi takipte olup olmadığınızı kontrol etmeniz. Blog takip linkimizden veya İzleyiciler gadgetinden kontrol edebiliriniz. Google Plus hesabımızla takip ettiğimiz ve düştüğümüz bloglar var ise bildirmeniz durumunda veya gördüğümde tekrar takibe alıyorum.

  • Google Plus hesaplarınızda, kullanmış olduğunuz diğer sosyal ağ linklerini paylaşarak, Google+ takipçilerinizi yönlendirmenizde fayda var. 2 Nisan tarihine kadar sosyal ağ linklerimizi paylaşalım.

Google Plus Verilerinizi Arşivleyin


Google Plus hesaplarınıza yüklediğiniz fotoğraflar, videolar, yorumlar, gruplar hepsi siliniyor. Bunun için Google bizlere verilerimizi indirme imkanı sunuyor. Google Plus Verilerini İndirme linkine tıklıyoruz.

1.Adım
Karşınıza aşağıdaki ekran görüntüsünde oluğu gibi bir ekran geliyor.
İndirmek istediğiniz Google Plus ile ilgili olanlar;
Google+ Toplulukları
Google+ Çevreler
Hangouts
Profil
G +1'ler
Google+ Akış: Tüm akışı indirebilirsiniz. İsterseniz de belirli verileri seçerek fotoğraflar, yayınlar, koleksiyonlar, etkinlikler, gibi seçenekleri belirleyebilirsiniz.
Seçimleri işaretlediğinizde en altta bulunan "sonraki" butonuna tıklıyoruz.
Google Plus Verilerini İndirme
2.Adım
Arşiv dosyanızın biçimini seçebiliriniz. "Arşiv Oluştur" tıklıyoruz.
Google Plus Verilerini İndirin
Arşiviniz hazır olduğunda kullanmış olduğunuz E-Posta adresinize arşivi indirmek için bir bağlantı gönderilecek. 1 hafta içerisinde arşivinizi indirmeniz gerekiyor.

En son olarak :

Blogger Tema Yedekleme 

Blog Kayıtlarını Yedekleme

Konularını da okumanızı, uygulamanızı tavsiye ederim. Bu tip önemli gelişmelerde ne olacağı belli olmaz. Daha önce Google tarafından, yanlışlıkla blogum kapanmıştı. Bu tecrübe de bana ders oldu sürekli blog kayıtlarımın yedeğini alıyorum.

Google Plus'un resmi duyurusunu okumayanlar var ise aşağıdaki linkten okuyabilir.

Google+ tüketici hesapları (kişisel hesaplar) 2 Nisan 2019’da kullanımdan kaldırılıyor.


Google+ dışında bizleri takip edeceğiniz sosyal ağ hesaplarımız:

💬E-Posta Aboneliği: https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=SosyalMedyaKafe&apos

💬Twitter:https://twitter.com/SosyalMedyaKafe

💬Facebook:https://www.facebook.com/sosyalmedyakafe

💬Pinterest:https://tr.pinterest.com/sosyalmedyakafe/

💬Linkendin:https://www.linkedin.com/in/sosyalmedyakafe/

💬İnstagram:https://www.instagram.com/sosyalmedyakafe/

Blog yazarları ve blog okumayı sevenler  Facebook grubumuza  davetlidir. Herkesin blog paylaşımlarını yaptığı aktif gurubumuzdur.

Google Plus'un kapanması ile ilgili sorularınız var ise yorum formunda sorabilirsiniz.

Blog yazarı arkadaşlarımızın bilgilenmesi için yazımı aşağıdaki sosyal ağ butonları sayesinde paylaşabilirsiniz. 
💞⃕


"Google Plus Kapanıyor - Yapılması Gerekenler" için 78 yorum:

  1. google+ plus yorumları görüncekmiymiş,ben hiç görünmicek sanıydoum..google+ meta etiketlerini sona bi ara kaldırıyım,bu bilgiler iyi oldu..elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Blogger yorum formuna, Google Plus heabımızla yaptığımız yorumlar Adsız olarak görünmeye devam edecek Ertuğrul. Ama Google Plus yorum formunu kullanan tüm yorumlar siliniyor.

      Sil
  2. Çoğumuzun kafası ne yapılacağı konusunda karışık, ben çok beğendim bu yazıyı fazlasıyla bilgilendirici olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Google Plus'un kapanması bir çok soruyu da beraberinde getirdi. Kafalardaki sorulara cevap vermek hem de Google Plus kapanmadan yapılması gerekenleri yazarak, blog yazarlarını bilgilendirmek istedim. Beğenmenize sevindim Hertelden Şef. Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Paylaşım butonlarını değiştirmeyi unutmuştum Google Plus ile ilgili şimdi sayenizde hatırladım, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog dünyasına tekrar dönmene sevindim Feri Peri. Hoş geldin. Özel Google Plus paylaşım düğmesini silmeye daha zaman var. 2 Nisan tarihinde silebiliriz. Şimdilik kullanmaya devam ediyorum.
      Sevgiler.

      Sil
  4. Şu süreçte çok faydalı paylaşım olmuş. Google plus olayına fazla karışmadığıma memnun oldum şimdi. Ama şu yedekleme şeysilerine bi bakiim. Teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Plus yorum formunun kullanılmamasını zaman zaman yazıyordum. Çünkü en büyük eksikliği yedeklenmiyor olmasıydı. Maalsef ki Google Plus'un kapanmasıyla tüm yorumları siliniyor. Google Plus kapanmadan mutlaka yedeklerimi ve Google Plus verilerimizi yedeklemeliyiz.
      Rica ederim hemşerim. :)

      Sil
  5. Teşekkürler, biz kafası karışıklara ilaç gibi gelen bir yazı olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Plus kapanmadan önce mutlaka yapılması gerekenler yazımın faydalı olmasına sevindim Esseve Rin.

      Sil
  6. Bu sayfada baya uzun mesai yapacağım anlaşılan. Çok teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Plus'un kapanması, bizlere sosyal ağların gelip geçici olduğunu da hatırlattı. Kolaylıklar diliyorum Yıldız Hanımcım.

      Sil
  7. Çok teşekkür ederim sizin talimatlarınıza göre şuan arşivim hazırlanıyor.. Google+ plus üzerinde büyük bir topluluğum vardı(Peygamberimin İzinden 217721 üye)ve modöratörler yetişemiyorduk şimdi tüm emeklerimiz yok oluyor ve çok üzülüyorum harcadığımız zamana mı emeklerimize mi yanayım =((

    Blogger de bitti bence çünkü günlük 300 den fazla girişler şimdilerde 30 bulmuyor ve herkes görsel medyaya kayıyor you tube da bir kanal açıyor.. bitiriyor.. Okuma özürlü bir toplumun temelleri atılmış hayırlısı bakalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine Abla yorumunu görünce yazmak istedim, gerçekten çok haklısın o kadar emeğiniz bir anda böyle gidiyor. Alternatifler olur inşaallah .... Sosyal medya Cafe bu yazı içinde çok teşekkür ederim, bilgilendirmeler işimize yarayacak... Selam ve Dua ile...

      Sil
    2. @Emine Kaya
      Maalesef ki Google Plus'un kapanması her birimizi üzdü. Sizin de yazdığınız gibi verdiğimiz onca emek boşa gitti. Sağlık olsun diyelim.

      Evet, blog yazarlığı son demlerini yaşıyor. Bu konuda Youtube, İnstagram gibi sosyal ağlarda geçirilen zaman artık kullanıcıların da arama motorlarını kullanmasını da azalttı. Okuma oranı zaten düşük bir toplumduk artık blog okunma oranları da gittikçe düşüyor maalesef.
      Hakkımızda hayırlısı olsun. Katkı sağlayan yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
    3. @Furkan YETEK
      Google Plus blog yazarlarını bir araya getiren bir platformdu. Kapanması üzüyor. Ama elimizden de bir şey gelmiyor maalesef. Verdiğim bilgilerin işe yaramasına sevindim.

      Sil
  8. çok karışık gerçi ama + profili kullanmıyordum ben..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Plus profili ve Google Plus yorum formunu kullanmayanlar için çok büyük zararlar yok. Ama blog kayıtlarını, blog tema yedeğini ve Google Plus verilerini indirmek de fayda var İrem Hanımcım.
      Sevgiler.

      Sil
  9. Google Plus'ın kapanıyor olması konusunda kafalar hayli karışık. Google plus kapanıyor, yapılması gerekenler konusunda bilgiye gerçekten çok ihtiyacımız var. Ben blog yedeği almakla işe başlayacağım. Yedekleme konusunu ihmal etmemeliyim. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında blog yedeklerimizi indirmeyi her zaman alışkanlık haline getirmeliyiz. Yaşanacak en ufak bir aksilikte elimizde olması, çözüm noktasını kolaylaştıracaktır. Rica ederim canım.

      Sil
  10. Google Plus'ın kapanıyor olması yeterince can sıkıcı. Kapandıktan sonra yaşayacağımız şeyler ve riskler de üzücü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ablam. Google Plus kapanacağına İntagram kapansaydı bizler için daha hayırlı olacaktı. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  11. Evet açıklama geldi ama tatmin edici değil hala bir sürü soru var akıllarda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yeşim'cim aklına takılanları sorabilirsin.

      Sil
  12. Google Plus çok işimize yariyordu kapanması beni çok üzüyor. Blogger ilgili profil düzenlemelerini yönlendirmeniz doğrultusunda yapacağım. Beni düşündüren bir konuydu. Yazınızdan sonra artık kafam rahat. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zülalcim. Ben de çok üzülüyorum. Google Plus bizleri birleştiren bir platformdu. Google Plus profilini kullananların bir an önce Blogger profiline geçip, gerekli düzenlemeleri yapmaları iyi olur. Rica ederim.

      Sil
    2. Google plusla ilgili yedeklerimi istemiştim. Sağolsunlar 4 gün sonra göndermişler. 16 tane arşiv dosyası bulunan bir mail gelmiş. 17 sine kadar süre vermişler. Bana gelen mail şöyle:
      **Sizin hesabınız, sizin verileriniz.
      07 Şubat 2019 Perşembe itibariyle başlatmış olduğunuz Google veri arşivi hazır. Android Cihaz Yapılandırması Hizmeti, Arama Katkıları, Blogger, Canlı Hangouts, Chrome, Drive, Etkinliğim, Favoriler, Google Foto, Gruplar, Google Yardım Toplulukları, Google'daki Yayınlar, Google+ Akış, Google+ Çevreler, Google+ Toplulukları, Görevler, Google Haberler, Hangouts, Haritalar (yerleriniz), Kaydedildi, Kişiler, Konum Geçmişi, Mail, Profil, Takvim, Web sitelerindeki Google+ +1'leri ve YouTube verilerinizi içerir. 17 Şubat 2019 Pazar tarihine kadar indirebilirsiniz.
      Maalesef istediğiniz verilerin tümünü getiremedik. Sorun olan hizmetlerle ilgili daha fazla bilgi edinmek için lütfen "Arşivleri yönet" düğmesini tıklayın.**
      Gelen arşivleri indirmeye başladım ilk ikisi bir türlü inmedi bozuk çıktı. Sonraki 14 dosyayı indire indire bitiremedim. Dosyaların pc ye inmesi çok uzun sürüyor.
      Dosya indirecek olan arkadaşlara tavsiyem zip olarak gelen dosyaları çok bekletmesinler. 2 GB lik dosyaların pc ye inmesi bir hayli zaman alıyor. Gerçi ben de çok gereksiz kısımları istemişim. Takvim kullanmadım bile, talep ettiğim için kendime kızdım :))

      Sil
  13. Poff nasıl oalcak nasıl bitecek anlamadım genede ama sence benim yapmam gereken bir şey varmı canım cunku googdan yazan yok bana .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Madame Kokoş
      Gördüğüm kadarıyla Blogger profilindesin. Sadece Blog kayıtlarını ve temanı yedeklemen iyi olur. Mutlaka Google Plus profiliyle bloguna yorum yazan vardır. Google Plus kapandıktan sonra bu yorumlar Adsız olarak görünecek onun dışında bir sıkıntı yok.

      Sil
    2. Temamıda kendim yapmıştım gerçi ama kaybolmaz umarım :/ yedeklemesem fotolarım gitmez ama demi canım yani sıkıntı olur mu diyorsun sen?

      Sil
    3. Blog kayıtlarının ve temanın yedeğini almak sadece Google Plus'un kapanması ile ilgili değil. Blog yazarı olarak bir çok aksilik yaşayabiliriz.
      Örnek;
      Blogunuz spam olarak algılanıp silinebilir, bir yazınızı yanlışlıkla silebilirsiniz, tema kodlarında yaptığınızda bir hata sonucu temanız bozulabilir vs. bu tip durumlara karşı blog yazarı olarak her zaman hazırlıklı olmalıyız canım.

      Sil
    4. Yedekleyınce nereye yedeklıyor peki yazıyla fotolarla beraber yedeklicek demi birde pc mi kasmasın bu yedeklemek işi :S

      Sil
    5. Blog kayıtlarının yedeğini PC'ye indirdiğimizde kasma olmuyor. Blog kayıtları yeeklenirken blog yorumları, kullandığımız fotoğraflar, yazılar her şey yedekleniyor. Hepsi XML dosyası olarak iniyor.
      Sevgiler.

      Sil
  14. Bende böyle bir yazı arıyordum. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Plus kapandıktan sonra yapılması gerekenler yazımın faydalı olmasına sevindim. Rica ederim Bartutublog.

      Sil
  15. Konuyla çok alakasız olacak ama sitemde tek soruluk bir anket paylaştım ana sayfada sağ tarafta hemen. Fikirlerinize önem veriyorum lütfen cevaplar mısınız? Siteme profil resmime tıklayıp ulaşabilirsiniz şimdiden teşekkür ederim ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu ile alakasız yorumları yayına almıyoruz bilginiz olsun. Bu yorumu da yanlışınız konusunda uyarmak için yayına aldık. Daha önce de otomatik yorum bıraktığınızı yazmıştınız. Gördüm ki tüm bloglara aynı yorumunuzu kopyala yapıştır yapmışsınız. Bu spam yorum demek. Bu tür yorumlar blog yazarına saygısızlık değil mi? Karşınızdaki o yazıya emek vermiş biraz üzerinde düşünün. Yaptığınız yorum ne kadar etik? Bu şekilde bloglara yorum bırakırsanız fazla geri dönüş alacağınızı sanmıyorum. Blog yazarlığında başarılar dilerim.

      Sil
  16. İnsanlarda büyük bir korku oluşmuştu bir çok kişiye Facebook gruplarından sorun olmaycağını bloglarımız devam edeceğini söylesem de pek inanmamışlardı. Artık direk sizin yazınızın linkini yolluyorum uzun uzun anlatmak zorunda kalmıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ali Bey,
      Google Plus'un kapanıyor olmasıyla birlikte Blogger'ın da kapanacağına dair asılsız söylentiler bile çıktı. Blog yazarı arkadaşlarımın bilgilenmesi açısından yazımı paylaşmanıza sevindim. Teşekkürler.

      Sil
  17. Bir süre önce aklıma takılıp blogger profiline geçmiştim zaten :) Bu yazıyı yazman çok iyi oldu canım ,google plus kapanıyor diye önlemlerimi alayım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger profiline geçmen çok iyi olmuş canım. Google Plus kapanmadan önlemlerimizi alalım da kafamız rahat olsun.
      Sevgiler.

      Sil
  18. Google Plus'un kapanacak olmasıyla en onemli yapılacak iş bloğda herhangi bir sıkıntıya düşmemek için yedekleme yapmak ardındanda şu an Google Plus olan profillerimizi bloger profili yapmak olacak. Bu konuda bilgilendirici yazı için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Bundan sonraki süreç gerçekten çok sancılı olacak gibi. Çok yazık oldu. Teşekkürler bilgilendirme için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Google Plus'un yokluğuna alışmak zor olacak Beyda'cım. Rica ederim.

      Sil
  20. Merhaba. Bu faydalı paylaşım için teşekkür ederim. Blogumuza yüklediğimiz fotograflar google hesabimizda yukleniyor diye biliyorum. Google+ hesabimiz silindikten sonra resimlerde silinecekmi acaba ? Ve yorumlar adsız olarak kaldıgında hit kaybı olması muhtemel mi sizce ? Çünki google seo acisindan yorumlari çok önemsiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Meczup Yazar,
      Blogger fotoğrafları https://drive.google.com/ ve https://get.google.com/albumarchive/ üzerinde bulunuyor. Blogger blog yazılarımızda kullandığımız fotoğraflar kalacak fakat direkt Google Plus hesabımıza veya gruplara yüklediğimiz fotoğraf ve videolar siliniyor.

      Evet, Google Plus heabımızla yazdığımız yorumlar Adsız olarak göründüğü için bizim yazdığımız bile belli olmayacağı ve her hangi profil bağlantısı olmaz ise blog yorumlarından gelen hitler düşecektir. Google Plus hesabından Blogger hesabına geçilince Google bu Adsız görünen yorumlarımızı Blogger profilimize yönlendireceği konusunda bir bilgi yazmamış. Yaşayıp göreceğiz maalesef. Onun dışında Adsız yorumlarda her hangi bir link olmadığı ve genellikle arama motorlarından gelen gerçek okurlar olduğu için SEO için daha faydalı oluğunu söyleyebilirim.

      Sil
    2. Meczup şimdi yorum profiline tıkladım Google Plus profilindesin bilgin olsun. Bir an önce Blogger profiline geçmeni tavsiye ederim.

      Sil
    3. Bugün itibariyle blogger profiline geçtim. Desteğiniz için müteşekkirim. Bloggera yüklediğimiz resimlerin silinmemesine sevindim. Haklısınız. Artık bekleyip göreceğiz ne olacağını. Sonuç ne olursa olsun yazmayı seviyorum. Yazmaya devam edeceğimde. Blogdaşlarımıda ailem gibi görüyorum. Kısaca burada olmaktan mutluyum. Tekrar her şey için teşekkürler. Sevgilerimle...

      Sil
    4. Rica ederim Meczup. Şimdi Blogger profiline geçmenle birlikte görerek tecrübe ettim. Önceki yorum profilin Google Plus hesabına yönleniyordu. Blogger profiline geçmenle birlikte tüm yorum profillerin Blogger profili olmuş. Demek ki Google Plus profili ile yazılan yorumlar, kullanıcı Blogger profiline geçinceye kadar Adsız görünecek, Blogger profiline geçip, profil resmi, blog adresi ve adını düzenlediğinde tekrar tüm yorumları Blogger profiline yönlenecek. Bu güzel oldu. Yani yorum linklerinden gelen bir hit kaybı olmayacak.

      Sil
    5. Evet bende şimdi farkettim. Yorumlar doğrudan blogger profiline yönlendiriyor. Bu çok güzel oldu. Çok sevindim açıkçası. Tekrar her şey için teşekkürler...

      Sil
  21. Çok iyi oldu bunları bilmek, kafalar karışıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olmasına sevindim Semi. Google Plus'un kapanmasıyla ilgili aklına takılanlar olursa buralardayım.
      Sevgiler.

      Sil
  22. Yazı çok iyi olmuş hemen Blogger'a geçirdim profilimi ama blog temasındaki "head" kısmına nereden girip yapıp da görseldeki Google uzantılarını siliyoruz o kısmı anlamadım ve yapamadım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Dilek Hanımcım.
      Az önce kullanığın Blogger temanın kaynak kodlarını inceledim. HEAD etiketinden sonra eklenen Google Plus kodları siz de ekli değilmiş. O yüzden bir şey yapmanıza gerek yok. Blogger profiline geçmekle iyi yapmışınız.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim zaman ayırıp bakmışsınız çok naziksiniz :)

      Sil
  23. Bence google twitter ile dönebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google, Twitter'ı satın aldı. Bakalım neler olacak Yusuf Bey:)

      Sil
  24. Blogda izleyiciler kısmi kalması çok iyi olmuş. Detaylı yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Blogger İzleyiciler gadgetinin kalması iyi oldu İnci. Rica ederim.

      Sil
  25. Çok faydalı bir paylaşım olmuş, çok istifade ettim, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  26. Google plusun kapanması konusunda cidden üzüntülüyüm konu hakkındaki detaylı görseller ile desteklenmiş yazınızı dikkatlice okudum teşekkür ederim
    www.tolum.site

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Plus'un kapanması en çok bizleri üzdü. Yapılması gerekenleri uygulayıp, önlemlerimizi almalıyız. Rica ederim.

      Sil
  27. Google Plus'ın kapanması blogları bir süre olumsuz etkileyecektir. Diğer platformlara ağırlık vereceğiz artık. Google Plus kapanmadan önce yapılması gerekenler hakkında verdiğiniz detaylı bilgiler blogger kullanıcılarının işini kolaylaştıracaktır mutlaka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bizleri olumsuz etkileyecek mutlaka. Google Plus kapanmadan önce Google+ hesaplarımızda kullandığımız diğer sosyal ağ linklerini paylaşıp, Google Plus takipçilerimizi de yönlendirmek gerekiyor. Bunu da maddelerime ekleyim. Şimdi aklıma geldi.:) Katkı sağlayan yorumunuz için teşekkür ederim Deniz Hanımcım.

      Sil
  28. Ellerine sağlık canım G+ da profilim vardı ama blogda blogger tik liydi ilk zamanlarda yorumlama kısmına alışamadığım için hep blogger olarak kaldı sadece butonlara bakayım.
    Son yazımda belirttiğim şekilde sadece hayır amaçlı yapılan etkinlik olursa duyurusunu yapacağım o yüzden arada fırsat buldukça senin güncellemelerini okuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Hatice ablacım.
      Yazımı okuduğun ve yorumladığın için çok teşekkür ederim. Hayır amaçlı etkinlikleri paylaşmaya devam ettiğin için yüreğine sağlık ablacım.
      Sevgiler.

      Sil
  29. Canim inan içimden Sibel bir yazı hazırlasa da neler yapmam gerektiğini daha iyi anlasam diyordum. Tam zamanında harika yazı👍 Teşekkürler 🙂😍🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalp kalbe karşıymış demek ki Aytül'cüm:) Google Plus kapanmadan yukarıdaki anlattıklarımı uygulayıp, önlem almak bizler için çok faydalı olacaktır.
      Sevgiler.

      Sil
  30. sibel çok tesekkür ederim, çok işe yarayacak br yazı hazırlamışsın. tüm işlemler tamam, arşivimi bekliyorum:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Nagehan Ablacım.
      Google Plus kapanması iyi olmadı. Verdiğimiz onca emek boşa gitti. En azından zararın neresinden dönersek kardır. Yazımın faydalı olmasına sevindim.
      Sevgiler.

      Sil
  31. söylediğiniz şekilde Blogger profili seçince altta Blogger taslagı kullan yazıyor. O kısım evet mi hayır mı kalacak? TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fatih Hocam,
      Blogger taslağı kullan "Evet" seçimi yapıyoruz. Bu seçim Blogger'da HTTPS (SSL Sertifikası) kullanımı ile ilgili. Bloglarımız güvenli bağlantı HTTPS'de olmalı.

      Sil
  32. Yine mükemmel yazılarınla hayat kurtarıyorsun ablacım.Kalemine ve bilgine sağlık çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Esracım. Google Plus kapanmadan yapılması gerekenler konusunda aklıma gelenleri yazdım. Faydalı olmasına sevindim.

      Sil
  33. Bu kadar buyuk bir servisin kapanmasını aklım almıyor. Facebook a rakip olarak kurulmuş olan servis ilgisizlikten saçma görsellikten dolayı dikkat çekmiyor ve kos koca google bunu düzeltmek yerine kapatıyor. EE adamların tuzu kuru

    YanıtlaSil
  34. bilgiler için teşekkürler çok faydalı oldu umarım yapabilmişimdir :D

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...