13 Haziran 2019 Perşembe

İstiridye Mantar Sote Tarifi - Nasıl Yapılır?

13 Haziran 2019 Perşembe
İstiridye Mantar Sote Tarifi
Merhaba
Yine ben geldim. Bu defa İstiridye Mantar Sote Tarifi ile geldim. Klasik mantar ile yapılan yemekleri ve tarifleri bir çoğumuz biliyoruz ancak istiridye mantarı ile yapılan tarifler çok yaygın değil.
Kısaca istiridye mantarı faydalarından bahsedeyim ardından sote tarifine geçeyim: Besin değeri oldukça yüksek, kabızlığı önleyen, tansiyonu dengeleyen, bağışıklı sistemini güçlendiren bir mantar çeşidi. Üstelik bir çok diyet çeşidine de uygun. Hatta depresyona bile iyi geldiği söyleniyor, o derece yani. Şimdi geçelim tarife

İstiridye Mantar Sote Malzemeleri


  • 500 gr istiridye mantarı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Birkaç dal taze nane (opsiyonel)
  • 1 tatlı kaşığı salça (opsiyonel)
  • Tuz-karabiber

İstiridye Mantar Sote Tarifi

İstiridye Mantar Sote Nasıl Yapılır

Mantarları yıkayıp, küp şeklinde doğrayıp bir kenara alalım. Uygun bir tencereye soğanları minik minik doğrayıp sıvı yağ ve tereyağ ile kavuralım. Tereyağ kullanmasanız da olur ancak güzel bir lezzet veriyor. Salça kullanacaksanız sırada salça var. Salçayı da ekleyip biraz daha kavuralım. Ardından mantarları atıp, karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını iyice kısalım. Kısık ateşte 20 dakika kadar kalması lazım. Mantar önce suyunu salacak ardından kendini toplamaya başlayacak. Bunun sonrasında da 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, ocağı orta ısıya getirelim. Bu aşamada tuz ekleyelim, karabiber ekleyelim. Kullanıyorsa taze nanesi de ekleyebiliriz artık. Suyunu çekip istediğimiz kıvama gelince söndürebiliriz. Servis aşamasında üzerine maydanoz, kaşar peynir rendesi eklenebilir.
Tüketim şekillerine gelince; et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edilebileceği gibi ana yemek olarak da tüketilebilir. Ben ana yemek olarak kullanıyorum et ile aram çok olmadığı için. Eşim ise yemek olarak bile görmez ama yemek yanında çeşit olarak sever.
Sıcak da yiyebiliriz soğuk da. Tamamen damak tadı ile ilgili.
Bu tarifi klasik mantar ile de yapabiliriz, yalnız o daha geç pişer ona göre bir ayar yapmamız lazım. Yine aynı tarife kuş başı et ekleyerek mantarlı sote tarifi haline getirip ana yemek olarak kullanabiliriz.
Bu tarifin bir güzel özelliği de birçok diyete uygun olması. Son zamanlarda yaptığımız şekersiz 21 gün diyeti için oldukça uygun mesela.
Yeni bir yazıda tekrar görüşmek üzere
Sevgiler



köşe yazarı nihal yeşiltaç orhan
Yazar Hakkında: 
Nihal Yeşiltaç Oran. İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyorum. Bir müzik yapım firmasının basın ve halkla ilişkilerini yürütüyorum. Mesam üyesiyim. Uzun yıllardır köşe yazarlığı yapıyorum. Hüzün Sarısı isminde bir yaşam blogum var. Evliyim iki evlada sahibim. Az uyuyup çok çalışanlardanım.


İstiridye Mantar Sote Tarifi' ni beğendiyseniz, aşağıdaki sosyal ağ butonları sayesinde paylaşabilirsiniz.
💕⃕


"İstiridye Mantar Sote Tarifi - Nasıl Yapılır?" için 13 yorum:

  1. Ben de biraz tereyağ ve sarımsakla soteleyip soya sosu ile pişiriyorum, tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tereyağ ben de kullanıyorum, tarifte de var zaten. Ancak sarımsak sadece ana yemek olarak kullanacaksam ekliyorum.
      Sevgiler

      Sil
  2. nefis görünüyor tarif harika teşekkürler sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Mantarı çok seviyorum. İstiridye mantarını çok görüyorum ama bir türlü cesaret edip, alamadım. İstiridye mantar sote tarifi benim işime çok yarayacak. Çünkü hep normal mantar tüketiyorum. Ellerine sağlık ablam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım.
      Ben de mantarın her çeşidini seviyorum

      Sil
  4. İstiridye mantarı hiç yemedim. Çok güzel görünüyor. Tadını merak ettim. İlk fırsatta istiridye mantar sote tarifini deneyeceğim. Benim için bir öğün yerine geçebilir diye düşünüyorum yanında yoğurtla birlikte. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Hiç denemedim ama çok merak ettim:)

    YanıtlaSil
  6. Mantarı da pek severim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. istiridye mantar sote tarifi çok güzel. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Sevdiğim bir lezzet. Tarif için teşekkürler. Genel olarak blog içerikleriniz çok başarılı bulduğumuda belirteyim.

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...