20 Haziran 2019 Perşembe

Sosyal Medyaya Göndermemeniz Gereken 7 Fotoğraf

20 Haziran 2019 Perşembe
Yaklaşan seyahatinizi sosyal medyaya duyurmak zararsız görünebilir ancak biniş kartınızın resmini yüklemek kocaman bir yanlış. Kişisel bilgilerinizi çevrimiçi yaparak, kendinizi riske atmış olursunuz.
Sadece bu değil, sosyal medyaya belirli resimler göndermek işinizi, ilişkinizi ve kimliğinizi de tehlikeye atabilir. Küreselleşme ile birlikte artık bazı suçlar da sosyal medya üzerinden gerçekleşmektedir. Ne gönderdiğini bilmek önemlidir.
Sosyal medyaya asla göndermemeniz gereken 7 fotoğraf  listesi.

1- Başkasından Duyulmaması Gereken Şeyler


Eğer kız kardeşiniz sizi hamile olduğunu veya nişanlandığını söylemek için aradıysa, sosyal medyada aynı şeyi heyecandan paylaşmayın. Eğer bu olay sizi doğrudan içermiyorsa, bu haberi paylaşmayın. İlk olarak ailenin bunu yapmasını bekleyin.

2- Doğum Belgesi


Kimlik bilgilerinizi sosyal medyaya göndermek, kaybetmeye eşdeğerdir. Sizi kimlik hırsızlığı riskine sokar. Kimlik Hırsızlığı Kaynak Merkezine göre, bu hükümet belgesinin yabancıların eline geçmesine izin vermek kalıcı zarar verebilir. Kimliğinizin temelini oluşturur ve diğer önemli belgeleri almanıza yardımcı olur. Gitgide moda olan çocukların özelini sosyal medyada paylaşmak ile bu durum oldukça endişe verici olmaktadır.

3-Uçak Bileti


Takipçileriniz adınızı zaten biliyor olabilirler ancak biniş kartınızı gönderirseniz, varış noktanızı da tanıyabilirler. PNR'ınız sosyal bir gönderiyle tehlikeye girebilir. Rezervasyon numaranıza ve evinizde olmayacağınız tarihlere bağlı olarak, suçlular evinizi yokluğunda soyabilir.

4- Para ve Kredi Kartı


Çek fotoğraflarını, kredi kartını veya banka kartını veya nakit parayı çevrimiçi olarak göndermek sorun yaratmaya neden olur. Bunu yapmak, tecrit edilme şansınızı arttırır. Ayrıca, banka adı gibi finansal bilgilerinizin bilgilerini veren resimler yayınlamayın.

5- İş E-Postaları


Şirketiniz herhangi bir yeni ürün veya fikir hakkında heyecan verici bir e-posta gönderdi ise, yapmanız gereken en son şey çevrimiçi olarak yayınlamak ve rekabetinizi bildirmektir. İşinizi kaybetmek için en kolay yöntemdir.

6- Sarhoş Geceden Hatıralar


Potansiyel işvereninizin görmesini istemediğiniz sosyal medyada asla bir şey yayınlamamalısınız. Elinizde bir bardak bira bulunan resim artık bir sorun olmamakla birlikte, sarhoş olduğunuzu gösteren tekrarlanan fotoğraflarınız hiç kimse üzerinde iyi bir izlenim bırakmayacaktır.

7- Piyango Bileti


Piyango bileti kazanacak kadar şanslıysanız, çevrimiçi olarak göndererek aleyhinize çevirmeyin. Suçlular barkodu kopyalayabilir ve ödülünüzü çalabilir.

Merhaba;
Adım Sezgin KOYUN. Pazarlama bilim uzmanı ve İşletme doktora öğrencisiyim. Sosyal girişimcilik, tüketici davranışları, finans konularında çalışmalarım mevcuttur.
İnstagram: http://instagram.com/sezgink1963
Web: https://www.sezginkoyun.com


"Sosyal Medyaya Göndermemeniz Gereken 7 Fotoğraf" için 24 yorum:

  1. Yazıyı okuyunca, kötü kalpli ve kötü niyetli insanların olabileceğini bir defa daha düşündüm.
    Üzüntü verici.

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı bilgiler bunlar çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Valla doğru aşırı dikkat etmek lazım...

    YanıtlaSil
  4. Lovely post dear! Have a great weekend! xx

    YanıtlaSil
  5. Zaten bu sosyal medyada her şeyini paylaşanları hiç anlamıyorum. Bir de bikini foto paylaşanlar var ki Allah akıl fikir versin. İnsan kendisini neden teşhir eder ki?

    YanıtlaSil
  6. bunlar çok önemli dikkatli olmalıyız gerçekten de ..çok teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
  7. O kadar kıymetli bir yazı ki bu yazanın ve bize ulaşmasına vesile olanın canına sağlık,Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  8. Bilgilendirme için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  9. Çok doğru çok.
    Pek çok şey eklenebilir bile,maalesef hızla yayılan aileyi evi çocukları dakika dakika paylaşanlar var . sırf beğeni alacak diye kendini paralayan insanlar. Biraz da kullanılan yerlerin de etkisi var işte yayın yapmasan öne çıkmıyorsun beğeni almazsalar yayınları görünmüyor diye bir çeşit paylaşım yarışı başlatıldı:((((
    Elinize sağlık bu konu sık sık konuşulup gündem de tutulmalı çok önemli çünkü.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Sosyal medyaya göndermememiz gereken fotoğraflar konusunda zihnimi yokladım yazınızı okuyunca. Çocuklar konusunda hassasım mesela. Kişisel bilgilerimizinse emniyette olduğu konusunda şüpheliyim.

    YanıtlaSil
  11. Güzel noktalara temas edilmiş, hepimizin dikkat etmesi lazım.

    YanıtlaSil
  12. Çok doğru, iyice ortalık fena oldu çok çok dikkat etmemiz lazım artık.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, keyif veren bloğunuzu yeni keşfettim. Takibe aldım. Güncel yorumlarımı takip etmeniz için ziyarete beklerim.

    YanıtlaSil
  14. oysaki sık sık paylaşılan seyler bunlar. elinize sağlık güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  15. awesome article.
    thanks for sharing

    YanıtlaSil
  16. herşeyini paylaşanlardan gına geldi
    sizi izlemeye aldım

    YanıtlaSil
  17. Evet yapılmaması gerekenleri çok iyi anlatmışsınız hatta tatile çıkarken 15 gün yokum tatildeyim gibi resimler de atılmamalı hırsızlar evin boş olduğunu bilmesin :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  18. bunlara ek olarak insanlar herşeyi ama herşeyi paylaşıyorlar deli gibi çıldırmışcasına paylaşım oluyor. çok ilginç gerçekten ve mantık dışı :)

    http://seydiyesilyurt.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. Zaten her anını sosyal medyada paylaşan insanlar itici oluyor. Bırakın bazı özel anlatınız sizde kalsın. Herşeyi sosyal medyaya atmak hoş olmuyor...

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar.
    Bence soysal medyada, manzara görsellerinden, anonim resim ve belgelerin dışında özelinize ait hiçbir şeyi paylaşmamak gerekiyor.

    Bilgilendirici ve uyarıcı paylaşınız için çok teşekkür ederim. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar.
    Güzel ve bir o kadar da yararlı ve dikkat çekici bir yazıydı. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Sosyal medyada özel anılarımızı yansıtan fotoğraf karelerine bile yer vermek ya da paylaşmak hiç doğru değil. Örneğin benim bazı "günlük" ve aile bireylerime ait özel sayfalarımın olduğu blog sayfalarım vardır. Bunların ziyaretçileri belirli kişilerdir. Hele de Facebook, İnstagram ya da buna benzer sosyal medya platformlarında millet fütursuzca ailelerine ilişkin özel hayatlarını teşhir eden fotoğraf karelerini hiç çekinmeden paylaşıyorlar. Hatta birbirleri ile bu konuda yarış bile yapıyorlar. Ben doğru bulmuyorum. Benim de paylaştığım bazı aile fotoğraf kareleri var ama; bunlar artık nostalji olmuş, bundan tam 50 yıl öncesinin büyüklerimizin yer aldığı, bir çoğu ya da tamamı rahmet-i Rahman'a kavuşmuş aile büyüklerimize ait hatıra fotoğraf kareleridir.
    Selam ve dualarımla birlikte En Güzel'e emanet olun. Sağlıklı ve Koronasız hayırlı günler dilerim.

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar.
    Sosyal medya ortamlarında paylaşılmaması gereken haber ve fotoğraflarla ilgili hazırladığınız bloğunuzu okudum. Gerçekten çok güzel bir şekilde tespit yapmışsınız. Çok doğru. Kaleminize ve emeğinize sağlıklar diler, teşekkür ederim.

    Şimdi ben de size konusu aynı olan ancak ortamı değişik bir örnek vermek istiyorum. Yaz aylarını müstakil bahçeli evlerinde geçirenler, Kasım ayında artık kışlıklarına giderler. Bahçeli müstakil evlerinden ayrılırken, bahçe kapısına da bir asma kilit vururlar. Demir kapıya vurulan bu kilit, hırsızlara ve kötü niyetli kişilere şöyle bir mesaj verir: "Biz evde yokuz. Bahçeye girip, rahat bir şekilde kafanıza göre evde hem kalırsınız, hem de hırsızlık yapabilirsiniz."
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  23. Stalkerlerin ellerine geçen bilgilerle sizin adınıza şirket bile kurabilirler bu hususta gerçekten dikkatli olmak gerekiyor. tekrar teşekkürler. kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  24. Kötü niyetli insanlardan korunmak için her türlü tedbiri almamız gerekiyor maalesef. :(

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...