27 Ocak 2021 Çarşamba

Ana Sayfa » , , , , » Blog Yazarlığı Süreci! Emek Hırsızlarına Sitem! Sosyal Medya Kafe Geri Dönüyor!

Blog Yazarlığı Süreci! Emek Hırsızlarına Sitem! Sosyal Medya Kafe Geri Dönüyor!

27 Ocak 2021 Çarşamba

Blog Yazarlığı Süreci - Emek Hırsızlığı


Herkese merhabalar,

Görüşmeyeli çok uzun bir süre oldu. Blogger yazı panelimiz değişmiş. Yazımı yazaken blogumda yazmayı özlediğimi fark ettim. Sosyal Medya Kafe'de 6 yaşında olmuş. Birlikte geçirdiğimiz zaman boyunca öyle samimi dostlar ve okurlar kazanmışız ki duygulanmamak elde değil. Öncelikle Mail'den ve Facebook mesaj kutusundan ulaşan, arayan, soran, merak eden herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız! Bugün bu yazıyı tekrar yazabiliyorsam sizler sayesindedir.

Burada kısa bir açıklama yapma sorumluluğunu hissettim. Blog yazmak hayatımın bir parçası ve ilk önceliğim iken neden? bu kadar ara verdim/verdik. Blog yazmama ve devam etmeme sebeplerim.

Maddeler halinde sıralayım.


  • Blog yazılarımızı kopyala/yapıştır yöntemi ile çalıp, farklı bloglarda kendi yazıları gibi yayınlayanların saygısızlığı. Emek Hırsızları! Blog yazmaktan soğutuyorlar!
  •  Yazdığımız konuların birebir aynısını 3-4 saat sonra veya 1-2 gün sonra kaynak göstermeden eksik bilgilerle aktaran blog yazarları! Adım kadar emin olduğum Türkiye'de bazı konuları ilk anlatan blog bizdik! Yokluğumuzda kendilerine yazacak nasıl yazı konusu buldular? Muhtemelen yabancı sitelerin içeriklerini Türkçe'ye çevirmiş veya farklı blogların konularını çalmaya devam ediyorlardır. Egolarını tatmin ettiler mi acaba?
  • Sosyal Medya Kafe'nin Google üst sıralarda olmasını çekemeyen fesat insanların Anti Seo uygulayarak yaptıkları iğrençlikler!
  •  Yazılarımızın sosyal medyada linkle paylaşmanın yasak olduğunu düşünen ama yazılarımızı kopyalayıp, yapıştırma yaparak paylaşmanın doğru olduğunu idda eden sayfa adminleri! Bir türlü dert anlatamayıp, sayfalardan gerçek yazının sahibi olarak atılmam!
  • Blog yazarlarının aralarında yaşadıkları polemiklerin yaydığı olumsuz enerji! Neyin kavgası veya yarışı  hâla çözemedim.
  • Bir konuda fazla bir bilginiz varsa vampir gibi kanınızı emen de çok oluyor. Hiç bir zorunluluğum olmadığı halde gece yarılarına kadar, hatta bazen sabahlara kadar, resmen özel ders gibi anlattığım konuların ve cevapladığım soruların sayısı belli değil. Karşılığında hiç bir ücret veya karşılık talep etmediğim halde yaşadığım nankörlükler. Bu kan emici vampirlere de Eyvallah! Onlar için verdiğim emeklere ve zamana acıyorum. Bu yaşananlardan sonra artık blog yorumları dışında özelden soru cevaplama veya konu hakkında bilgi vermeme kararı aldım. Lütfen sorularınız hangi konu ile ilgiliyse o konuda blog yorumu yazarak sorarsanız sevinirim. Böylece birebir sadece siz öğrenmiş olmaz, herkes öğrenir benim de zaman kaybım olmaz. Çok özel olmadığı sürece özel mesajlara cevap veremeyeceğimi buradan duyurmak istiyorum. Birebir başkalarına anlattığım zamanı kendime ve aileme ayırmak istiyorum. 
  • Bunların ardından yaşadığım rahatsızlıklar;  şeker ve haşimato tiroidi değerlerimin tavan yapması!
  • Laptop'un bozulması. 3-4 tamirci gezdirdiğim halde tam net olarak hâla düzelmiş değil! Ekranım çok geç açılsa da en azından yazı yazabiliyorum artık. Buna da şükür.
  • Laptop uzun süre bozuk kalınca nasıl olsa Pc yok biraz kendimi dinleyim hem de haşimato ve insülin direnci rahatsızlıklarımı düzene alayım derken İnstagram şekersiz beslenme günlüklerime kendimi fazlaca kaptırmış olmam. Bir gün bununla ilgili geniş bir yazı yayınlarım.
  • Ardından pandemi döneminin başlaması ile birlikte neye uğradığımızı şaşırdığımız bir dönemin gelmesi.
  •  Pandemi sürecinde çok yakın 4 akrabamı kaybetmem.
  •  Rafine şekersiz beslenme farkındalığı oluşturmak maksadıyla Youtube'da kanal açma sürecim, hazırlıkları vs. Kanalımı merak edip, soracaklar için;  Sibel'le Sağlıklı Yaşam

Blog yazmak beni rahatlatırken ve verdiğim bilgileri yazdıkça mutlu olurken, yaşanan olumsuzluklar beni artık mutlu etmiyor ve huzursuz ediyordu. Oysaki bu beni mutlu eden bir hobi olmalıydı. Bu sebeplerden dolayı biraz uzaklaşmanın iyi geleceğini düşündüm. Dürüst olmam gerkirse ilk başında komple blogu bile kapatmayı düşündüm. Gece gündüz demeden araştırıp, özenle yazdığımız yazıları emek hırsızlarına tepsiyle sunuyor olmak bana çok dokunmuştu! 

Onlara tasiyelerim; Araştır, çalış, emek ver, kendin üret! Fark yarat!

Sosyal Medya Kafe'de yazarlık yapan arkadaşlarım sağ olsunlar yazıları paylaşmaya devam etmek istediler fakat benim emek vermediğim bir yerde blog yazarı arkadaşlarım emek versin istemedim. Anca beraber kanca beraber diyerek bu geminin kaptanlığını birlikte yapıyoruz. Öyle de devam eder inşallah. Gelmiş, geçmiş tüm Sosyal Medya Kafe'de yazarlık yapan arkadaşlarıma sevgilerimi gönderiyorum.💕Emeklerinize sağlık. İyi ki varsınız.

Yukarıda da yazdığım gibi özelden gelen mesajların çokluğu ve bizleri bekliyor olmaları bizi tekrar aranıza döndürdü. Tabi yaşanan olumsuzluklardan sonra şöyle bir karar aldım. Artık çok sık yazı paylaşmak için kendimizi yıpratmayacağız. Emek hırsızları için gece gündüz çalışmayacağız! Daha sakin bir rutinle yazılarımızı paylaşacağız. Biz sadece kendimizle yarışıyoruz. Rakibiz de kendimiz!

Bu blog da yazılan yazılar emek hırsızlarına özel hayrat değildir! Özgün içeriklerimizin kopyalanması yasaktır! Önce kendinize saygınız olsun! 

Bu süreç içerisinde yorum yazan ama yorumlarına dönemediğimiz okurlarımızdan özür dileriz. Affınıza sığınarak hoş geldiniz! hoş geldik! 💖💞

Kimler blog yazmaya devam ediyor? Eskilerden kimler kaldı? Blog yazarlığına yeni başlayanlar var mı? Okurlarımız bu yazımı da okuyacak mı? gibi bir çok soru kafamda dönüyorken bu yazımla birlikte cevabını bulur inşallah. Bu yazımı okuyanları yorumlarda görmek dileğiyle.🙏

Son olarak 6 yıldır Sosyal Medya Kafe vardı! Var olmaya devam ediyor!

Herkese sağlıklı, mutlu günler olsun.💖 Herkese Sevgiler💕

Sibel Ordueri

 



" Blog Yazarlığı Süreci! Emek Hırsızlarına Sitem! Sosyal Medya Kafe Geri Dönüyor!" için 14 yorum:

  1. KOlay gelsin yeniden o zaman.Hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Mehtap Hanımcım.🙏 Siz de hoş geldiniz.💖

      Sil
  2. Merhabalar.
    Tekrar hoş geldiniz.
    Ne deseniz, ne söyleseniz haklısınız. Almanlar'a hırsız millet derlerdi. (4 yıl orada kaldım, ondan biliyorum.) Hırsızlıkta her halde Almanları sollamış durumdayız.

    Pandemi döneminde kaybettiğiniz yakınlarınıza Cenab-ı Allah rahmetiyle, cennetiyle muamele eylesin. Sizlere de sabr-ı cemil ihsan eylesin ve acılarınızı dindirsin inşAllah. Gerçekten çok zor bir dönem geçiriyoruz.

    Laptop bilgisayarlar çok hassas oluyorlar. Nedeni ise, 2-3 cm. yüksekliğinde daracık bir alana o kadar donanımı yerleştirilmesidir. Elektronik devreler çalıştıkça ısınırlar. Isınan devrelerinde ana kart yüzeyindeki lehim yerleri ısınıp atıyormuş. Aynı şekilde benim laptopun da ekran kartı bölümü arıza vermeye başladı. Sorun ISINMA. Elektronik devreler, çalışma esnasında ne kadar iyi soğutulursa, o kadar uzun ömürlü oluyorlar.
    Kolay gelsin. Başarılar dilerim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz Recep Bey.😊
      Emek hırsızlığı konusunda ne söylesek, ne yapsak boş oluyor. Onlara göre o kadar normal bir alışkanlık haline gelmiş ki bunu düzeltemiyoruz. O yüzden kendimizi yıpratmadan ve yormadan keyfi paylaşımlarla devam edeceğiz.

      Pandemi dönemi gerçekten çok zor bir süreç olarak hepimizde derin izler bırakıyor. Amin.

      Laptop'um benden çok çekti zavallım hiç kapatmadan 24 saat açık kalıyordu. Dolayısıyla ısınmayı geçmiş yanıyordu.😊 En sonunda cüüüüv! diye bir ses geldi ve Laptop gitti.😊 Çok uğraşlar sonucu şimdilik yazı yazabiliyorum. Buna da çok şükür.🙏 Yeni bir Laptop'a ayıracak bir bütçem de yok. Bundan sonra dikkatli bir şekilde kullanmaya devam edeeğim.🙏
      Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.🙏 İyi ki varsınız.🙏

      Sil
  3. Geri dönmeniz güzel ben de 1 yıl kadar bırakmıştım ama bizimkisi ara vermekmiş :) Hırsızlar hep olacak ama tek motivasyonları tık olan bu insanlar bu mecrada çok duramazlar bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz.😊
      Aynen, olumsuzluklardan uzaklaşmak, ara vermek, kendimizi dinlemek iyi geliyor.
      Emek hırsızlarına karşı her zaman hakkımı aramaya devam edeceğim. Kopyala yapıştır yazılarla ve yabancı sitelerin içeriklerini Türkçe'ye çevirip akılları sıra blog yazıp, para kazanmayı amaçlıyorlar fakat kendilerini kandırıyorlar.
      Her blog yazarının kendine has bir yazım üslubu ve samimiyeti olmalıdır. Onların yazılarında o kadar bariz ki kopyalandığı veya yazıların Türkçe'ye çevrildiği ne diyelim Allah akıl ve fikir versin.
      Yorumunuz için teşekkür ederim.🙏

      Sil
  4. Geçmiş olsun Sibel... Hasta olma da lap top yapılır yenisi alinir aman sen iyi ol

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.🙏 Aynen, her şeyden önce önemli olan sağlığımız.💖

      Sil
  5. Merhaba Sevgili Sibel Hanım,
    1 Aydır ortalıkta yoktum ve "blog okuma listemi" incelerken #sosyalmedyakafe geri döndü diyince hemen heyecanlandım ve konuyu okumak üzere buraya geldim blog yazarı olmak gerçekten çok zor özellikle yazmak gerçekten en zor kategorilerden birisi emek hırsızları her yerde geziyorlar ki bunun önüne geçmek gerçekten imkansız bir hal aldı prim için yapmadıkların bırakmadılar ah nerde o eski blog dünyası severek sizi takip etmeye devam ediceğiz sibel hanım başarılar ve sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sezer, hoş geldin.😊
      Her zaman her yerde bizden desteğini esirgemeyenler arasındasın Sezer kardeşim.
      Çok teşekkür ederiz. İyi ki varsın.🙏
      Ben de eski yıllardaki kaliteli blog yazarlığı dönemlerini çok arıyorum. Sosyal ağlar ve bloglar da emek hırsızlarının at koşturduğu alanlar oldu maalesef. Hakkımızı sonuna kadar aramaya devam ederek yolumuza devam edeceğiz.
      Sevgiler.

      Sil
  6. Hem blog yazıları hem de Instagram fotoğrafları çalınan biri olarak evet benim de moralim bozuluyor ama bu hırsızlığın ve arsızlığın önüne geçmek yazık ki mümkün değil. Her şeye rağmen yılların emeği hatırına yazmaya devam ediyorum. Yeniden hoş geldin, senin paylaşımlarına herkesin hepimizin ihtiyacı var.
    Youtube kanalın için ayrıca sevindim, ilgi ile izliyorum orada da seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de hoş geldin Nihal Ablam. Moral bozulmayacak gibi değil. Yılların emeğine emek vermeye devam.💖 Youtube'da farklı bir heyecan oldu.
      Sevgiler.💕

      Sil
  7. Pandemide kaybettiğiniz yakınlarınıza Allah rahmet eylesin Sibel Hnm.Sizin birçok bilginizden faydalanmış biri olarak on parmağınızda on marifet kadınsınız.Sizi çekemeyenler mutlaka olacaktır.Allah zarar vermek isteyenlere fırsat vermesin.Sizin gelişinizi iple çekenlerden biride bendim.Evde yürüyüş yazınızdan sonra size ne kadar teşekkür etsem yetmez.Hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de hoş geldiniz. Amin. Motive eden yorumunuz için teşekkür ederim. Bana zarar veren herkesi Allah'a havale ettim. Kendi çizgimizde devam ediyoruz.

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...