29 Ekim 2018 Pazartesi

Blogger Resim Gadgeti Nasıl Eklenir? Başlıksız Resim Ekleme Kodu

29 Ekim 2018 Pazartesi
Blogger Resim Gadgeti Nasıl Eklenir
Blogger son zamanlarda getirdiği yeni güncellemeler ile birlikte bazı gadgetler çalışmaz duruma,bazıları ise istemediğimiz şekilde blogumuzda görünmesine sebep oluyor.Bunlardan biri de resim gadgetine başlık ekleme zorunluluğu.
Resim gadgetini blogumuzun header,sağ ,sol ve alt kolonlarında kullanabiliyoruz.Fakat ortaya şöyle bir görüntü kirliliği çıkıyor.Header resmine zaten blogumuzun adını veya fotoğrafın üzerinde görünmesini istediğimiz yazıyı yazdıysak ; hem resimde yazılı olması hemde gadgetin başlığında yazıyor olması görüntü kirliliği yaşatıyor. Bu yazımda sizlere başlıksız resim nasıl eklenir? görselli olarak anlatarak, başlıksız resim ekleme kodu vereceğim.
Ayrıca Blogger 'da daha yeni olan arkadaşlarımız için resimli gadget nasıl eklenir? Resme nasıl link verilir?  adım adım anlatmaya çalışacağım.

Blogger Resim Gadgeti Nasıl Eklenir ? Resim Ve Fotoğraflara Nasıl Link Verilir?


1.Adım
Blogger kumanda panelimizde bulunan "Yerleşim" sekmesine tıkladığımızda gadgetlerimizin ekli olduğu blogumuzun yerleşim alanına yönleniyoruz.Burada yapacağımız "Gadget Ekle" yazan yere tıklamak.
Blogger Gadget Ekleme Resimli Anlatım

2.Adım
Karşımıza gadget çeşitlerini seçebileceğimiz bir liste sıralanıyor.Buradan "Resim" gadgetini bulup yanındaki "+" işaretine  tıklıyoruz.
blogger resim gadgeti nasıl eklenir

3.Adım
Karşımıza resmi yapılandıracağımız alan geliyor.Bu alanda yapmamız gerekenler;
  • Başlık:Resme başlık ismi vermek istiyorsak başlık ismini yazıyoruz.
  • Resim Yazısı:Bu alana resim ile ilgili bir yazı girdiğimizde resmin hemen altında çıkar.
  • Bağla:Bu alanda resme vermek istediğimiz linki kopyalayıp yapıştırıyoruz.
  • Göz at:Bu butona tıklayarak bilgisayarımızdan resim seçebiliyoruz.
  • Web'den:Bu alanda ise yeni herhangi bir yerden linkini kopyaladığımız bir resmi ekleyebiliyoruz.(Benim tercih etmediğim bir yöntem)
  • Sığacak şekilde küçült: Bu seçeneğe tik atarak resmi gadget alamıza göre ayarlanmasını sağlarız.
Tüm bu adımları yaptıktan sonra "Kaydet" tıklayarak resim gadgetimizi blogumuzun yerleşim alanına eklemiş oluruz.

4.Adım
Yukarıdaki işlemleri doğru şekilde yaptığımızda gadgetimiz gadget yerleşim alanımızın en başında görünüyor.Bu gadgeti mause ile tutup istediğimiz bir yere bırakıyoruz.Ardından "Düzenlemeyi Kaydet" tıklayarak resmi/fotoğrafı blogumuza eklemiş oluyoruz.
Blogger gadget yerleşim resimli anlatım


Blogger Başlıksız Resim Nasıl Eklenir?


Yukarıda 3.adımda görmüş olduğunuz başlık adında uyarı veriyor."Gerekli alan boş bırakılmamalı" ve başlıksız resim eklememize izin vermiyor.Bu alana " <!– –> " bu kodu yazarak kaydet tıkladığımızda resmi başlıksız olarak ekleyip bu sorunu ortadan kaldırmış oluyoruz.
Blogger resime link verme başlıksız resim

Blogger yardım konularında öğrenmek istediğiniz Blogger konulu sorularınızı yorum yazarak sorabilirsiniz.Sorularınızla bana da ileride anlatacağım konularda yol haritası çizmiş olursunuz.
Bir başka Blog İpuçları konusunda görüşmek üzere.🙋

Sibel Ordueri

Blogger Resim Gadgeti Ekleme Anlatımını Beğendiyseniz,Aşağıdaki Sosyal Ağ Butonları Sayesinde Paylaşabilirsiniz.
💕⃕


"Blogger Resim Gadgeti Nasıl Eklenir? Başlıksız Resim Ekleme Kodu" için 25 yorum:

  1. Merhabalar,
    Aydınlatıcı bir post olmuş …
    Ben başlık konusunda bi hayli muzdaribim ve malesef ki header eklemek isterken bir kaç yerde yaptığım değişiklik nedeniyle ayarlarımı bozdum ve header eklediğimde istediğim ölçüleri ayarlayamadığım gibi yazı karekterlerimde de bozulmalar mevcut ve artık kurcalamayı bıraktım…
    Mevcut bilgisayarım bozulduktan sonra aldığım Apple Mc book Air 'da farklı bir sistem olduğundan dolayı header yüksekliğinde gerekli düzeltmeleri yapamıyorum bu konu hakkında da bir bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim…
    Keza yeni başlayan blogcular için çok açıklayıcı bir yazı hazırlamışsınız emeğinize sağlık…
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sağolun verdiğiniz yanıt için ama yeni şablonu özelleştirmek için başlık düzenlemesini bilgisayardan yapabilmem lazım sorumda bahsettiğim gibi o yüzden en iyisi benim en kısa zamanda Mac Book Air'den vazgeçip Windows yüklü bir bilgisayar edinmeliyim ki kendi şablonumu tasarlayayım…
      Sevgilerimle ilgili cevabınız ve samimiyetiniz içinb teşekkürler …

      Sil
    2. Merhaba Emel Hanım :)
      Ben sizin blogunuza baktım en başta yani header kısmındaki kodlar dışarıdan temanızda görünüyor.Hangi kodu nereden sildiğiniz hakkında bir bilgim olmadığı için size en kısa yoldan önerim ;
      Kullanmış olduğunuz blogger şablonunu, bir başka blogger şablonu seçip bloga uygula tıklayın.Blogger şablonunuz değişmiş olacak böylece kod hatasız yeni şablonunuz olacak ve özelleştir bölümünden gerekli ayarları tekrar düzenleyin.
      Header resim düzenleme hakkında pek çok yöntem var biraz karışık bunları doğru cümlelerle ifade edip yazabilmem için biraz zamana ihtiyacım var.
      İlk fırsatta header resim düzenleme yazımı yazacağım.
      Sevgiler💕

      Sil
  2. Çok işime yaradı :)) Çok teşekkür ederim ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kendimle öğreniyorum 😊
      Blogger resim gadgeti ekleme anlatımı işinize yaramasına sevindim.Rica ederim 😊

      Sil
  3. Merhabalar,

    Blogger derslerinizi severek takip ediyorum. Cok tesekkurler yazdiginiz icin.

    Benim bir sorum olacak. Cok arastirip ama nasil yapacagimi bulamadigim bir sey bu.

    Blogumda kullandigim etiketlerden birini menuye eklemek istiyorum. Ama menuden tiklandiginda o etikete sahip tum yazilar fotograf galerisi seklinde gorunsun istiyorum. Suradaki gibi mesela: http://www.laurascraftylife.com/tutorials/diy

    Aslinda bu gosterdigim blogda bunu nasil yaptigini da yazmis ama o elle tek tek ekliyor ve kodlari ben uygulamaya calistigimda beceremedim. Ben her defasinda manuel olarak eklemeye ugrasmak istemiyorum. Benim istedigim sey tam olarak su: Ben oraya bir kod ile etiketi ekleyeyim ve ben gelecekte herhangi bir yazimi o etiketle etiketledigimde o yazidaki ilk fotograf linkiyle birlikte galeriye eklensin.

    Aciklayabildim mi bilmiyorum ama boyle birseyi nasil yapabilecegimizi bulup paylasabilirseniz gercekten inanilmaz mutlu olurum :)

    Kocaman sevgiler :)

    http://nailartinwonderland.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nail Art in Wondderland 😊
      Öncelikle yorumunuz ve sorularınız için ben teşekkür ederim💕
      Sizin ne demek istediğinizi çok iyi anladım.Verdiğiniz blog yazarı sayfalarına kategori etiketlerini verip ,her kategori sayfasında bir tablo içinde kendisi tek tek ekleyerek yapıyor.Bunu isterseniz blogumda anlatabilirim.
      Siz tek tek eklemeden kategori başlığı ,resim olarak görünmesini istiyorsunuz.Benim şuan elimde olan bir kod var bununla sadece kategoriye tıkladığınızda veya sayfanıza link olarak eklediğinizde kategori başlıklarına ait konuları konu başlığıyla listeliyor.
      Ben biraz üzerinde çalışmalar yapayım. 😊
      Sevgiler💕

      Sil
  4. Merhaba ben de bu tarz konularda çok soru alıyordum. Artık blog yapılandırması konusunda yönlendirebileceğim bir site keşfertmiş bulunuyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Birgün Belen 1acemiden 😊
      Blogger yardım konularına her zaman ihtiyaç oluyor.Sosyal Medya Kafe'yi kaynak göstemek istemenize sevindim.😊
      Sevgiler 💕

      Sil
  5. Her zamanki gibi yine cok faydali bir paylasim.. Emegine saglik.. www.filizza.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Filiz Hanımcım 💕
      Blogger resim ekleme gadgeti konusunda özelden çok soru geldi.Bu şekilde resimli olarak anlatarak herkese faydalı olmasını istedim.

      Sil
  6. Eskiden iki saat uğraşıp resim kodu yapıyodum şimdi çok daha kolay oldu sağolun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nedim Yıldırım
      Evet,rsim kodları daha uğraştırıcı oluyor.Blogger resimleri gadget ekle yolu ile daha kolay ekleyebiliyoruz.Siz de sağ olun.

      Sil
  7. Çok yararlı olmuş teşekkürler .
    http://hayatadokunmakmi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger resim gadgeti ekleme konusunun herkese faydalı olması dileğiyle...

      Sil
  8. merhaba bloguma bir png resim eklemek istiyorum ancak resmi yüklediğimde arkası şeffaf olmuyor. lütfen yardım edin :( (resmin png olduğuna eminim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Edaajane
      İletişim sayfamdan yüklediğiniz resmi ve nereye eklediğinizin ekran görüntüsünü gönderebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

      Sil
  9. Merhaba'lar.
    çok yararlı bilgiler paylaşmışsınız. Oncelikle bunu içın teşekkur ederim.
    benim bi sorum olucaktı: Blogumda SAĞ sutuna (gadget) fotoğraf ekleyip "Sığacak şekilde yerleştir" i işaretliyorum. bazı fotolar çok güzel yerleşiyor çerçeveye, bazılar küçük kalıyor. Fotoğraflar hepsi aynı makineden çekiliyor. ama bazılari küçük çıkıyor gadget'te.
    yerdımci olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Saljugh Rasta
      Sağ tarafa gadget resim eklerken hepsinin aynı boyda olması için tüm fotoğaflarınızın ya yatay yada dikey olması gerekiyor.Biri yatay diğerleri dikey ise birbiri arasında oran farkı oluyor.

      Sil
  10. Ayrıntılı olmuş.Kalemine yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Blogger'da farklı yenilikler mi var? Bu eklentiye ihtiyaç duymadığımdan hiç fark etmemişim de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey
      Bu yazımı 2015 yılında yayınlamıştım.HTTPS'ye geçtikten sonra fırsat buldukça yazılarımızı güncelliyorum.Direkt Blogger panelden başlıksız resim/fotoğraf yüklenmiyor.Verdiğim kod sayesinde yüklenebiliyor.Bloguna resim/görsel/fotoğrafları başlıksız yüklemek isteyenlere faydalı olması dileğiyle.

      Sil
  12. Merhabalar.
    Sayfanızı ziyaret etmeyeli bayağı uzun bir zaman olmuş. Bir ara ben de blog sayfamdaki faaliyetlerime bazı mazeretlerim nedeniyle ara vermiştim. Bu ara vermeler sonucu insan bazı blog arkadaşlarını bir şekilde kaybediyor. Aslında öyle uzun süreler şeklinde ara vermeler aleyhimize dönüyor.

    Konuya gelmek gerekirse, Blogger'in yaptıkları değişikliklerden ben de şikayetçiyim. En önemli ve belirgin bir eksiklik ise, İzleyiciler gadgetinde yaptığı değişikliktir. Belki bu konuda en az üç defa sayfamda blog yazdım. İzleyiciler eklentisindeki bu eksikliği burada tekrar etmek istemiyorum çünkü, bir çok Blogger bunun farkında ve konuyu biliyor.

    Blog yazmak için iyi bir kaleme, bir de yazdığınız şeyleri istediğiniz gibi sunmak ve paylaşmak için biraz da teknik bilgiye ihtiyacımız olduğu kaçınılmazdır. Bu konuda yaptığınız paylaşımlar son derece güzel ve yararlı bir paylaşımdır. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Ben de yaz dönemlerinde ara verdiğimde bazı blog arkadaşlarımı unutabiliyorum. O yüzden artık yeni yöntemim E-posta ile takip etmek.
      Blogger her güncelleme yaptığında mutlaka bir bölüm bozulmuş oluyor. İzleyiciler eklentisi üzerinde tıkladığımızda blog linklerimizin görünmemesi de üzücü oldu. Eskiden profiline tıklayınca blog adresinden direkt bulabiliyorduk yazar arkadaşımızı. Şimdi profilde yok ama eğer Blogger profil düzenlenirse ancak yorum yaptığı profilden blog adresini görebiliyoruz. Yorumda bulunan bizim profilimize tıklayınca blog adresimizi görebilirsiniz.
      Güzel yorumunuz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...