7 Mayıs 2015 Perşembe

Kalp Dile Geldi - 2

7 Mayıs 2015 Perşembe
Allah’ın selamı üzerinize olsun ey ademoğlu !!!

Önceki yazımda ben, yani kalp, dile gelip Rabbimin izin verdiği ölçüde kendimi biraz tanıtmaya çalışmıştım. Uzun süreden beridir sesimin çıkmamasına aldırış etmeden beklediğiniz için kaldığım yerden yine dile gelip kalple ilgili bazı bilgileri vermeye devam edeceğim. Ama henüz okumamış olanlar veya yeniden hatırlamak isteyenler için ŞURAYA bakmanızı öneririm.

kalbin-fizyolojik-ozellikleri

Boyutlarımın küçük olmasına bakmayın. Tüm vücudun beslenmesi, soluması, artık ürünlerinin atılabilmesi için olmazsa olmaz gereksinim benden güç alarak, tabi ben de Rabbimden güç alıyorum, pompalanan kan. Ve bu kan aort denen ana atardamar aracılığıyla tüm vücuda dağılır.

Ben her ne kadar vücudu beslesem de benim de beslenebilmek için yaptığım bazı davranışlarım var. Mesela ;

Vücuda gönderdiğim kanın bir kısmı benim üzerimde seyreden ufak ve karmaşık birtakım kan damarları aracılığıyla [koroner arterler] beslenmem sağlanır. Ve bunlar -ki temel olarak üç tanedir- benim tüm kas tabakalarımın içerisinde dağılarak her kısmımın beslenmesi görevini üstlenir.

Sizlerin kalp krizi olarak bildiğiniz hadise de aslında beslenmemin önündeki engellerden kaynaklanır. Eğer beni besleyen bu damarlarda belirli bir düzeyi aşan tıkanmalar olduğunda işlev görmem son derece zahmetli bir hâl alır ve ben artık çalışamaz duruma gelirim. Hastaneye gittiğinizde size basit gelen; ama olmazsa olmaz şey bulunduğum vücuda çiğnetilerek verilen aspirin. Bu aspirin sayesinde tekrardan çalışabilmem mümkün olabilir.

Ey Ademoğlu

Sizlerin kullandığınız meşhur bir söz vardır :

İnsan, para kazanmak için sağlığını daha sonra da sağlığını kazanmak için de parasını kaybeder.

Birçoğunuz, bu dünyaya gönderildikten sonra para sevdasıyla o kadar çok meşgul oluyorsunuz ki gözünüz başka hiçbir şeyi göremez duruma geliyor. Sonrasında da kazandığınız paraları bozulmaya başlayan sağlığınızı tamamen bozmaya harcıyorsunuz. Yağlı yiyecekleriniz, tatlıya düşkünlüğünüz, kırmızı et sevdanız gibi birçok olumsuzluklar tüm vücudu etkilediği gibi beni de etkilemekte. Yükselen kolesterol seviyesi, aynı zamanda damarları tıkamakta ve bu da dolaylı olarak beslenmemi azaltmakta. Kısacası elinizden kayıp gitmeden sağlığınızın kıymetini bilin. Yoksa daha sonraları çok ama çok dövünürsünüz.

Rabbimden aldığım müsaade bu kadar. Belki başka bir gün başka bir organın dillenmesine izin verilir ve sizler de ne kadar muhteşem bir şekilde yaratıldığımızı anlarsınız.

Sağlıcakla kalın ey Ademoğulları :)

Bay Kefren  Yazar Hakkında:Merhabalar, adım Bay KEFREN.9 Eylül 2013 tarihinde doğdum. Daha 2,5 yaşındayım anlayacağınız. İnsanı insan yapan asıl bir değeri -AŞK- tattıktan sonra yeniden doğdum.Kelimeler eşsiz bir hazine. Duygu ve düşüncelerin dillenmesi, bir araya gelip ahenkle süzülmesi ve insanların o ahengi hissetmesi.. Amacım budur sadece.Kişisel tarzda yazılarımla ve tıp fakültesi anı, gözlemlerimle yayın hayatındayım. İşte yepyeni blogum Heybemdeki Yolcu...(Blog kapandığı için link kaldırılmıştır.) Heybesine kelimeleri biriktirip biriktirip yolcu eden tıbbiyeli bir seyyah...


"Kalp Dile Geldi - 2" için 25 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Okuduğunuz ve yorum yaptığınız için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Kalbin bize vermeye çalıştığı öğütleri dikkatlice uygulamaya çalışacağız... Diğer organların da dile gelişini okumayı umut ediyoruz....Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bir gün onlara da izin çıkar ve gelip burada dillenir :)

      Sil
  3. Çok beğendim yazıyı ama yine geldi bir ucu bize dayandı diyebilirim. Kolesterol dediği anda bizim tariflerimiz geldi aklıma. Yapılacak bir şey yok sanırım.Hem tarif yapacağız, hem de spor, ancak sağlığımızı öyle koruyabiliriz. Sevgilerimle...))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama kolesterol olmazsa olmaz vücut için :) Sadece fazlası epey bir zarar :) O yüzden dengede tutmak gerek...

      Sil
  4. teşekkürler anlattıklarınızı okuyunca kendimize ne kadar haksızlık ettiğimizi hatırlıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalp sağolsun bazı gerçekleri hatırlattı hepimize...

      Sil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. yazılarınızla derinlerde yüzüyoruz, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İltifatınız için teşekkür ederim; ama kalbin dilindendir bu, daha doğrusu kalbi konuşmaya izni verendendir..

      Sil
  7. Çok güzel ve anlamlı bir yazı olmuş teşekkürler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eee kalp Rabbinin izniyle konuşursa sonuç elbette güzel olur :)

      Sil
  8. Çok manidar bir alıntı olmuş,günümüze ne kadar da uygun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günümüz diliyle konuşan kalp olunca manidarlık artış göstermiş sanırım :)

      Sil
  9. Çok güzel bir yazı.. teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil
  10. O öyle mi ? Bunu duyduğuma çok sevindim gerçekten :)

    YanıtlaSil
  11. Doktor olduğunu bilmiyordum ve böyle bir doktoru kazanacağımız için gurur duydum. O kadar güzel anlatmışsın ki , gerçekten nefsimizin kurbanı sadece ruhumuz değil aynı zamanda bedenimiz. Bazen saçma sapan yiyorum iş güç derdinden :( utandım şimdi amaaa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle tesekkür ederim iltifatlarınız için :)

      İş güç derdi genellikle bizlerin sığındığımız bahaneler değil midir sizce de

      Sil
  12. Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Kalp çok güzel kendini ifade ediyor da, ben biraz geç anladım galiba değerini :(
    Kaleminize sağlık,yine harika bir empati :)
    Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç olsun; ama güç olmasın :)

      Teşekkür ve rica ederim :)

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...