10 Haziran 2015 Çarşamba

Pedofili Hastalığı Nedir ?

10 Haziran 2015 Çarşamba
Pedofili Hastalığı Nedir?
Sayın okur
Ne yazık ki bugün okuyacakların pek de hoşuna gitmeyecek türden bilgiler olacak ve ne yazık ki bu bilgilerin de gerçekliği son dönemde olabildiğince artan bir seyir göstermekte. Evet,pedofili hastalığı ve bunun insanlara yansıması.

NOT : Bundan birkaç zaman önce takip ettiğim blogların birinde bu konuya değinilmişti; ama ne yazık ki şu an o yazıyı bulamıyorum :( Sevgili blog yazarından özür dileyerek bu konu hakkında kaynak gösteremeden oradan aklımda kalanları da bu yazımda paylaşacağım.

pedofili hastalığı nedir


Pedofili Hastalığı Nedir ?

Pedofili hastalığı, en az 6 ay boyunca, ergenlik çağına girmemiş çocuk veya çocuklarla cinsel bir aktivitede bulunmayla alakalı olarak cinsel yönden fantezi, dürtü veya davranışların yineleyici olarak ortaya çıkması olarak tanımlanır kitaplarda. Yani temelde anlamamız gerekenin insan kılığındakilerin çocuk sayılan kişilere cinsel haz beslemesi ve bunu durduramaması. Ki bu da tedavi gerektiren en büyük ruhsal bunalımların başında gelir belki de.

Peki, pedofili hastası bireyler deyince aklınıza pejmürde, ilk olarak bakıldığında güvensiz, serseri biri mi canlandı ? İşte ne yazık ki zihninizde canlananın tam aksine ortama uyum sağlamış bir kişilik gösterirler. Güzel bir iş, eş ve ailesi olan hatta okumuş ve çevresindekilerce de alicenap olarak tanınabilirler.

NOT : Sakın yanlış anlaşılmasın, böyle bireylerin pedofili kişilikli olduklarını söylemiyorum. Sadece bulundukları ortama adaptasyonlarını sağlayan canlılar olduklarını göstermek istedim.

Kurbanlarını nasıl seçtiklerine gelince de işte ailelerin en büyük zaafları burada devreye giriyor ne yazık ki. Nasıl mı ? Haydi gelin de bir pedofili senaryosu oluşturalım : [Senaryo olsa keşke :( ]

6 yaşında tertemiz, dünyanın en güzel kızının okula başlama zamanı gelmiştir. Annesi [ki kocasından ayrılmış olsun] ilk defa bu sevinci yaşamanın kalıcı olması için kızının, o elbiseler içerisinde parıldayan meleğinin, fotoğraflarını çeker. Bir de bunları sosyal medyada arkadaşlarıyla paylaşarak sevincine herkesi ortak etmek ister. Ama o da ne, Facebook’tan tanımadığı bir adamdan arkadaşlık teklifi gelmiş. Kim ki bu, hem tipi de hiç fena değil. Neyse ben kabul edeyim. Sonra kim olduğunu bulurum deyip o adamı ekler. Bir de kızının fotoğraflarını paylaşır ‘Meleğim bugün okula başlayacak’ durumuyla.

Hangi okula gittiğini de ya yazar ya da check-in ederek sosyal medyaya bu güzel anını paylaşır. Kızını okula bırakır; ama bir türlü ayrılamaz oradan. Çünkü ilk defa ayrı kalmıştır kendisinden. Ama işlerini de yapabilmek için gerisin geri üzülerek de olsa döner.

Artık okulun son zilinin çalmasını bekler; ama meleğini bir türlü göremez. Etrafına bakınır, sınıfları inceler, okuldaki öğretmenine sorar; ama ne yazık ki meleği ortalıkta yoktur. Son çareyi polis karakolunda bulur. Uzun araştırmalar sonucu kızının ülke dışında olduğu anlaşılır. Çünkü o tanımadığı insan aslında bir çocuk kaçakçısıdır ve kaçırdıkları çocukları para karşılığında dünyanın farklı yerlerine, hasta ruhlara para karşılığında satan insan gibi gözüken; ama insanlıktan nasibi alamamış bir varlıktır. O tertemiz melek de Güney Afrika’nın bilmem hangi ülkesindeki zenginlerden birine 38 bin Euro karşılığında 43 yaşındaki ahlaksız birine peşkeş çekilmiştir.

Ah, ah sayın okur

Bakmayın siz senaryo dediğime, son zamanlarda yaygınlaşan bu olayların haddi hesabı yok. O yüzden siz ailelerin pedofili hastalığına karşı olabildiğince uyanık olması gerek.

Pedofilik Bireylerden Nasıl Korunulur ?

Bu işin uzmanı değilim elbette; ama birkaç tavsiye verebilirim sizlere. Bunlar;

Sosyal medyada var olmak elbette sizin de hakkınız; ama gizliliğinizi de korumaktan vazgeçmeyin.

Çocuklarınızla mutlu anlarınızı elbette paylaşmak istersiniz. Ama bunu herkese değil de sadece tanıdıklarınıza göstermeniz yetmez mi ? İllâ ki tüm dünya alemin duyması mı gerekli ?

Özellikle kız çocuklarınızı giydirirken mümkün olduğunca açık giydirmeyin. Evet, belki havaların sıcak olması bahanesini hatırlayabilirsiniz, evet belki gericilik olarak addedebilirsiniz; ama sosyal alemde bu tür çocukların binlerce fotoğrafı olduğu ve çevredeki birtakım insanların o haldeki bir melekten bile cinsel haz duyabilecekleri düşünülünce söylediğimin pek de yabana atılmaması gerektiğini anlarsınız.

Çocuklarınızla, yabancı insanlar ile konuşma noktasında uyarıcı davranmayı sakın ihmal etmeyin. Sadece aile bireyleriniz arasında bilinecek şifrelerle onları korumaya çalışın.

Bugünlük de ben de bu kadar. Pedofili hastalığıyla ilgili bir farkındalık oluşturabilmek adına yazdığım bu yazı umarım az da olsa etkili olmuştur.

Mutlu gelecekler için farkındalık oluştur…

Bay Kefren  Yazar Hakkında:Merhabalar, adım Bay KEFREN.9 Eylül 2013 tarihinde doğdum. Daha 2,5 yaşındayım anlayacağınız. İnsanı insan yapan asıl bir değeri -AŞK- tattıktan sonra yeniden doğdum.Kelimeler eşsiz bir hazine. Duygu ve düşüncelerin dillenmesi, bir araya gelip ahenkle süzülmesi ve insanların o ahengi hissetmesi.. Amacım budur sadece.Kişisel tarzda yazılarımla ve tıp fakültesi anı, gözlemlerimle yayın hayatındayım. İşte yepyeni blogum Heybemdeki Yolcu... (Blog kapandığı için link kaldırılmıştır.)Heybesine kelimeleri biriktirip biriktirip yolcu eden tıbbiyeli bir seyyah...


"Pedofili Hastalığı Nedir ? " için 47 yorum:

  1. Bu konuda yerden göğe kadar hakkınız var. Bir arkadaşımızın çocuğu bakıcısinin eşi tarafından bogularak öldürüldü. Hem de iki seneyi geçkin o aile bakıyordu.
    Bence kendimiz haricinde çocuğumuzu emanet edeceğimiz kişileri dikkatle izlemeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki bu tür haberler yayıldıkça yayılıyor, güvensizlik sorunu başlıyor artık bizlerde de :(

      Sil
  2. Keşke bunlar seneryo olarak kalsaydı malesef günümüzde çok yaşıyoruz bu tarz olayları :(
    Pedofili hastalığını sayenizde öğrenmiş oldum.Kız çocuklarının kılık kıyafetine tabiki dikkat edilmeli lakin bu olaylar sadece kız çocuklarının başına gelmiyor malesef.Erkek çocukları da çok fazla yaşıyor.Öyleyse bunu kıyafetle bağdaştırmak ne kadar doğru olur ? Bu anlamda eşlerine,oğullarına her birey çok dikkat etmeli varsa böyle bir sorun üzeri kapatılmamalı,tedavi konusunda gereken ne ise hemen yapılmalı.
    Bu tür olayların yaşanmadığı bir dünya diliyorum...Rabbim çocuklarımızı kötü niyetli kişilerden korusun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senaryo olsaydı keşke dediğiniz gibi :(

      Kıyafet ile benzeştirmek elbette uygun olmaz ama alınacak önlemler arasında onu da vurgulamak da fayda var.

      Her insan mutlaka dikkat etmeli bu tür insanlara karşı :(

      Amin..

      Sil
  3. Adını ilk defa duydum. Okudukça düşündüren bir yazı olmuş ve gerçekten size katılıyorum söylediğiniz hususlara dikkat etmeliyiz. :Y

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla sapkın insan vat ne yazık ki :(

      Sil
  4. Ruhum daraldı okurken ama malesefde günümüzün gercekleri bu. dikkat etmek gerekiyor kız erkek diye bile ayırmıyorlar. Bilgilendirici yazı icin tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki sapkın insanlar ahlaki değerlere önem vermiyor ki çocuk yetişkin ayırsınlar...

      Sil
  5. korkunç bir şey... :(

    YanıtlaSil
  6. Bu güzel yazı için teşekkür ederim bende bir anne olarak daha da bilinçlendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkındalık oluşturmak adına umarım güzel bir yazı olmuştur..

      Sil
  7. Sağlık muhabirliği yapıyordum ben eskiden. Bu konuda öyle haberler oluyordu ki. Hele uzmanlarla konuştuğumuzde verdikleri örnekler. Malesef zarar genelde en yakındakinden geliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bayağı bir daha iyi anlarsınız bu tür meseleleri... Ne yazık ki dediğiniz gibi en yakınlardan geliyor ne geliyorsa..

      Sil
  8. Çok korkutucu birşey ama bu senaryoya gerek yok o minik mekekleri genelde en yakınları dayıları amcaları abileri hatta babaları taciz ediyor daha ötesi var mı yabancıdan koruyoruz çocuğumuzu ya en yakınımzdan nasıl koruyacağız :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aile içi ilişkiler yani ensest durumlar da ne yazık ki çok; ama pedofili ile beraber olması ise daha da korkunç :(

      Sil
  9. Kız veya erkek farketmiyor. Çocuklarımızın fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşmayı ben de doğru bulmuyorum. Böyle sapıklara yol açılıyor. Çok güzel bir yazı olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korumak adına yapılabilecek bazı tedbirlerden biri hiç olmazsa bu :(

      Sil
  10. Pedofili gerçekten mantığımızın almayacağı, vicdanımızın kabul etmeyeceği bir şey. Hasta tiplerin kendilerini kontrol edemeyip cinsel yönden çocuklara zarar vermesi.
    Çocukların güzel fotoğrafları bu kişiler için cazibe merkezi oluşturabilir. Çocuklara bedenlerini koruma konusunda çok kafasını karıştırmadan anneler açıklama yapabilir.Bedenine dokunulduğunda anneyi haberdar etmesi söylenebilir. Aile içi cinsel taciz ensest. Ne yazık bu tür cinsel sapkınlıklar ülkemizde de çok görülüyor.
    Bir ara televizyon ekranlarında çocuk bezi reklamları bile dikkat çektiği uyarısıyla değiştirildi.
    Çocukların dünyasını karartmamak lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da ayrı bir sorun ne yazık ki.. Çocukların tüm dünyası karartılıyor bu tür durumlarla :(

      Sil
  11. Allah korusun.. Kolay değil..Çok aydınlatıcı bir yazı olmuş,teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil
  12. allah evlatlarımızı korusun kimseye güven yok artık

    YanıtlaSil
  13. Merhaba. Önemli bir konuya değinmişsiniz. Yalnız pedofili hastalık değil sapkınlıktır. Pedofil sapkınlara "hasta" gözüyle bakarsak, yaptıkları yapmak istedikleri her türlü sapkınlığı bir tür legal zemine oturtmak olur bu. Yazınızda hastalık ve hasta olarak bahsettiğiniz için düzeltme gereği duydum. Pedofili sapkınlık pedofiller de sapkındır, not düşmüş olayım buraya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastalık kisvesine güvenip de kurtulacağını sanan bir çok insan vardır, haklısınız... Yalnız sapkınlık da ruhsal bir hastalıktır bir nevi, tedavi edilebilen bazı türleri vardır. Belki de pedofili de bunlardan biridir..

      Sil
  14. Ben de bunu bir hastalık olarak göremiyorum maalesef. Hastalık olsaydı eğer tedavi edilebilir bir durum olurdu. Bunun tedavi edildiği olmuş mudur? Ama maalesef bu insanlar içimizde yaşıyor ve benim hastayım gidip tedavi olayım diyemiyor. Of korkunç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tedavi edilebilmesi için insanın kendi içinde bunu kabullenmesi gerekir ki bu da oldukça zor bir mesele :(

      Sil
  15. Bu hassas konuyu işleyerek bilinç oluşmasına katkı sağladığınız için teşekkür ederim. Yaklaşık olarak 1 yıl kadar önce küçük bir kız çocuğu babasının amca oğlu tarafından piknikteki akrabalarının yanına götüreceği gerekçesiyle gayet rahat bir şekilde kapısının önünden kaçırıldı. Tenha bir yerde malum tacize uğradıktan sonra ağzı koli bandıyla kapatılıp üzeri yakıldı.

    Bayramda komşusundan şeker almaya giden çocuklar dönmedi ve zanlı aylar sonra ortaya çıktı. yaptığı malum tacizi itiraf ettikten sonra çocukları (2 çocuktu yanlış hatırlamıyorsam) öldürüp gömdüğü yeri gösterdi.

    Bir başka çocuğun yanmış bedeni, güvenilerek emanet edilen komşusunun sobasından çıkarıldı. Kim bilir o da o sobaya girmeden önce neler yaşamıştı.

    Üst üste gelen haberlerden sonra oluşan tepkiler üzerine pedofililerin ilaçla hadım edilmesi, bir anlamda tedavi edilmesi gündeme geldi. Ama "hak ihlali"!!!!!! olacağı gerekçesiyle gerçekleştirilemeyeceğine hüküm verildi.
    Tüm çocukları Allah korusun. Ne bu tacizi hak ediyorlar, ne de sonrasındaki yakılıp yıkılıp öldürülmeyi..
    Bu noktada kimin hakkı, kimin "hak ihlali"!!!! diye sormadan edemiyorum.
    Umarım bu toplumsal yara kapanır..Ailelerin tedbiri elden bırakmaması gerek...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar da kötü haberler ve durumlar :(

      Allah hepsini korusun..

      Sil
  16. Çok dikkatli olmalı anne ve babalar. Güzel ve yerinde bir hatırlatma olmuş. Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Hastalıktan çok sapkınlık dikkat edilmeli:( toplum da çok daha rahat hareket eder oldular maalesef mutlaka cezası da olmalı bu insanlar eğer normale dönebilme şansları varsa toplumdan tecrit edilmeli:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem, bu bir ceza mı olur yoksa geçici bir ceza mı

      Sil
    2. aslında kelimelerim eksik olmuş şimdi farkettim:(
      normale dönme şansları yok ise tecrit edilmeliler diyecektim.Elbette iyileşme şansları varsa yardım almak zorundalar:(

      Sil
  18. Kabus gibi, söyleyecek başka söz bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  19. Gerçekten hastalık mı desek sapıklık mı bilemedim, sadece çok sinir bozucu, okuması bile çok üzücü böyle şeyleri. Tşkler paylaşımınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sapkınlık veya hastalık hepsi de çok korkunç durumları oluşturuyor neticede..

      Sil
  20. Okurken, televizyonlarda bu tür haberleri izlerken bile fena oluyorum ama maalesef son yıllarda daha mı çok arttı yada daha çok mu haberimiz olmaya başladı bilmiyorum.Çocuklar ve toplum adına çok üzücü :( Özellikle küçük çocuğu olanların çok dikkat etmesi gereken bir paylaşım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah o küçükleri bu tür insanlardan korusun..

      Sil
  21. Harika bir yazı paylaştığınız için çok sağolun...
    Doğru temkinli olmakta yarar var, Dünya kalabalık ve bu kalabalık çok da nitelikli değil maalesef...
    Sosyal medya Kafe, Bloggerlar Dünyası isimli yayınımda linkin var :) Ordan geleceğim artık...

    YanıtlaSil
  22. Çok bilinçlendirici bir yazı olmuş sağolun bende bloğa beklerim

    YanıtlaSil
  23. Allah herkesin çocuklarını böylelerinden korusun :(

    YanıtlaSil
  24. İki kız annesi olarak tüylerim ürpererek okudum.Evet,belki farkında değiliz ama dünya artık eskisi gibi temiz değil....

    YanıtlaSil
  25. Allah kimseyi böyle insanlarla karşılaştırmasın .

    YanıtlaSil
  26. Aci ama gercek. Ben de bazi ozel anlarinin paylasilmasina cpk karsiyim. Mesela cocugun altini degistirirken. Niye paylssilir ki anlamis degilim! Bunlar hasta ve tedavi olmalari gerek ama her sey gibi bu da normsllestiriliyor toplumuzda. Cok kotu Allah kimseye yasatmasin. Sonra birileri bir kereden bir sey olmaz der suratini da dagitamazsin. Sinir olur durursun!

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...