21 Ağustos 2015 Cuma

Ana Sayfa » , , , » Cennet Çöküğü Cehennem Çukuru Cennet Cehennem Mağaraları 2

Cennet Çöküğü Cehennem Çukuru Cennet Cehennem Mağaraları 2

21 Ağustos 2015 Cuma
Cennet Çöküğü Cehennem Mağaraları

Cennet Çöküğü Cehennem Mağaraları

Cennet Çöküğü-Cehennem Çukuru başlıklı ilk yazımda sizlere bu güzel atmosferi anlatmaya çalıştım. Bu gün ise Cehennem Çukuru Mağarasına biraz daha yakından bakalım.

Yeraltı akarsuyunun etkisiyle oluşan bu obruk dik yapıda olduğu için içine inmek mümkün değil. Ancak deneyimli kişiler merdiven veya ip yardımıyla inebilir. Yaklaşık 110-120 metre derinliğindedir.

Geçiş yolu ağaçlarla kaplı, son derece güzel bir doğa harikası. Cehennem girişi tabelasının altından biletleri okutup cehenneme geçiş yapmak, hoş esprilere de konu oluyor tabi. Bu turistik geziye hoş bir hava katıyor. Herkes cehenneme gülerek geçiyor. Yol da o kadar güzel ki; zeytin ağaçları yolun iki yanını kaplamış. Bu güzel yoldan yürürken insan buraya verilen Cehennem ismini sorgulamadan edemiyor. Güzel, hafif yokuş bir yürüyüşten sonra Cehennem çukuruna varıyor yol.
Cehennem Çukuru Mağarası

Cehennem Çukuru Mağarası

Bu noktada bizleri demir parmaklıklı bir balkon karşılıyor. Bu balkona aşağıda ne göreceğimizin merakıyla vardığımızda cehennem çukuru mağarası tüm soğuk çehresiyle bizi karşılıyor. Gelirken sergilenen o esprili hava bir süre soğuyor bu ıssızlığın, soğukluğun karşısında. Sonra birkaç foto aldıktan sonra dönüş yoluna koyuluyoruz.

Bir de hikayesi var Cehennem çukuru mağarasının. Antik dönemden kalma bu hikaye gerçek mi, rivayet mi bilinmez.

Cehennem Çukuru Hikayesi:

Typhon (yüz başlı, alev püskürten dev bir ejdarha), Yunan mitolojisine göre tanrılar tanrısı olan Zeus ile zaman zaman savaşmaktadır. Bir savaş sırasında Zeus'u yenilgiye uğratır ve Cehennem mağarasına hapseder. Bir diğer tanrı Hermes ise Zeus'u buradan kurtarır. Zeus özgür kaldıktan sonra, ejderha Typhon'un peşine düşer. Onu gördüğünde, bu gün de aktif olan Etna Yanardağı'nı ejderhanın üzerine kapatır. Böylece yüz başlı, alev püskürten bu ejderha yerin derinliklerine hapsolur.

Kim bilir? Belki de Cehennem çukuru mağarasının adını almasında ve ürkütücülüğünde bu hikayenin de etkisi vardır. Cehennem çukurunu arkamızda bıraktığımızda bizi karşılayan manzara oldukça güzel. Yeşil ve mavinin birleştiği ufuk çizgisi oldukça güzel ve derin. Cennete doğru yol almadan bu manzaraya bakarak Cehennemin soğukluğunu üzerimizden atıyoruz. Bu manzara bana olduğu gibi size de "Cehennem böyle ise, kim bilir Cennet nasıldır" dedirtebilir. Kısaca özetleyeyim: Doyulmayacak kadar güzel. Öyle ise bir sonraki yazıda Cennet Çöküğünü tanıtmak üzere sizlerden ayrılırken, yeşil ve mavinin buluştuğu, orman, deniz ve gökyüzünün birleştiği bu ufuk çizgisiyle sizi baş başa bırakıyorum.
Görüşmek üzere.
Cehennem Çukuru Hikayesi

Nahide Zereyak
Yazar Hakkında: Merhabalar. Adım Nahide Zereyak. En Nefis Tariflerim Blogun sahibesi ve yazarıyım. İşletme fakültesi mezunuyum. Adana'da yaşıyorum. 3 çocuğumun annesi ve mufağımızın aşçısıyım. Mutfağımda pişenleri okuyucularımla da paylaşmak benim hobim. Yanı sıra hayata dair pek çok konuda sizlerle birlikte olmak için Sosyal Medya Kafe'deyim...


"Cennet Çöküğü Cehennem Çukuru Cennet Cehennem Mağaraları 2" için 26 yorum:

  1. Yazıyı okurken adım adım oraları gezmiş gibi oldum. Çok merak ettiğim Cehennem Çukuru oldukça derin bir yermiş. Mitolojisini okurken de aklıma Titanların yeraltında yaptıkları savaşla ilgili de bir film geldi... Cennet Çöküğü'nde görüşmek üzere, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok derin ve ıssız görüntüsü insanı biraz ürpertiyor.. Ama yazıda da dediğim gibi arkamıza döndüğümüzde tekrar yeşilin ve mavinin o eşsiz büyüsü bizi karşılıyor..:)

      Sil
  2. çok duydum ama hiç gidemedim daha çok da merak ediyorum aslında :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsatını bulunca görülmesi gerektiği kanaatindeyim.. Doğada ne harika yerler gizli...

      Sil
  3. Nerede olduğunu anlayamadım hatırlayamadımda :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mersin-Silifke-Narlıkuyu mevkiinde yol tabelaları yardımcı oluyor.. Otoyoldan yokuş yukarı giden bir yola sapmak gerekiyor... Bu yüzden biz her gidişimizde Türk insanının yardımseverliğinden istifade edip, yol tarifi istiyoruz.. :) Cennet Cehennem mağarasına giden sapağı geçmemek için bu yardımseverliğin çok faydası oluyor..:)

      Sil
  4. Bundan 6 yıl önce görme fırsatım olmuştu cennet ve cehennemi . Cennetin adına yakışır güzelliğine , cehennemin ürkütücülüğü beni bir o kadar korkutmuştu. Vaktimiz kısıtlı olduğu için aşağıdaki kiliseyi görmedim . Bir gün yenidn gelmek isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cennet'te aşağıya inmek ve sonrasında o merdivenleri çıkmak Cennet'i Cehennem'e çevirebiliyor..:) Ama görülmeye değer...Ben de fırsat bulsam o zahmetine rağmen gidip o havayı tekrar tekrar koklamak isterim...

      Sil
  5. Cehennem çukurunun adı ürkütücü gelse de mavi ve yeşilin buluştuğu her yer bana cennet geliyor ;)
    Cennet cehennem mağaraları yazılarınızdan sonra merak ettiğim yerler arasında ;)
    İnşallah oralara da gitmek nasip olur :)
    Teşekkürler :L

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavi ve yeşil... Büyüleyici gerçekten... Adı Cehennem çukuru olsa da her karışı cennet gibi... O derin çukurun ürkütücülüğünü bir kenara bırakırsak tabi::::)

      Sil
  6. Gitmek nasip olur insallah bize de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah...Gerçekten görülmeye değer yerler.. Güzel yurdumun saklı kalmış diğer tüm doğa harikaları gibi..:)

      Sil
  7. Cennet kısmına inmiştim ben. Çok beğenmiştim oraları. Bir daha itmek istediğim yerlerden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tekrar tekrar gitsem doymam herhalde..:)

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Umarım bir gün gitme fırsatı yakalarsınız..:) Sevgiler..

      Sil
  9. Farklı bir yer. Ben biraz hafıza ile sıkıntı yaşıyorum. Gidip gitmediğimi hatırlayamiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazı ve resimlerle belki az da olsa o havayı yaşatabilirim sizlere..:) Sevgiler...

      Sil
  10. ooo süpersiniz Nahide benim için bunları görmek harika oldu ben sadece yukarıdan görmüştüm ve aşağıyı merak ediyordum çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman Cennet obruğu ile ilgili yazım çok hoşunuza gidecek..:) Sevgiler...

      Sil
  11. Çok duyduğum bir yer ama bir türlü gidemedim inşallah gitmek nasip olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım görme fırsatınız olur.. Çok beğeneceğinize eminim.. Sevgiler..:)

      Sil
  12. Bende gitmiştim çocuklar küçükken. Bana o günleri hatırlattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir daha gitme isteği doğmuştur eminim..:) Sevgiler..

      Sil
  13. Gerçekten gitmiş gibi oldum.. Çok açıklayıcı bir gezi yazısı olmuş. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Çok teşekkür ederim..:)

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...