26 Mart 2016 Cumartesi

Gelecek, Geçmiş ve Karakterin Şifresi : El Çizgileri

26 Mart 2016 Cumartesi
Hoş geldin sayın okur ve okur adayı

Bir yeteneğin olsaydı ne olmasını isterdin ? Her türlü olağan üstü özellik dahil.. Rahatlıkla her şeyi söyleyebilirsin.

Görünmezlik..

Akıl okuma..

Geleceği bilebilme..

bir-yeteneginiz-olsa-hangisi-olurdu

Değil mi ? Baksana yüzüne geleceği bilebilme derken nasıl da gülümsedin. Absürd gibi gözükse de sana bir soru daha sorayım.

Sence insan geleceği bilebilir mi ? Ya da soruyu daha yumuşak tarzda sorayım :

Sence insan geleceği tahmin edebilir mi ?

Ama hemen hayır deme sayın okur, nasıl mümkün olur deyip peşin hükümlü olma. Düşünsene hava durumları da bir tahmin üzerine kurulmuyor mu ? Bir haftalık hava durumları tahminini sunan binlerce haber kanalı yok mu ? Yani düzgün bir şekilde incelenirse gelecek az çok tahmin edilebilir.

Ya insan, insanın hayatı da tahmin edilebilir mi ? Tahmin edilebilirse dayandığı dayanak nedir ?

Günümüzde tamamen dolandırıcılık yolu olarak adlandırılan; ama aslında işin uzmanı tarafından incelenirse gerçek tahminlerin yürütülebileceği bir alan :

El çizgileri..

Değerli okur, avuç içini açıp el çizgilerine bak ayrıntılı. Yanında, yörende başka kim varsa onların eline de bak. Çoğu zaman benzer diye gördüğümüz o çizgiler aslında farklı değil mi ? Kimisinde belirgin üç çizgi varken kiminde birden fazla kırık çizgi var. Kiminde derin, kiminde yüzeyel seyreder. Gerçekten de bunların bir anlamı olabilir mi ?

Mesela, neredeyse her insanın elinde belirgin olan üç çizgi vardır. Bunlardan biri işaret parmağı ile baş parmak arasında başlayıp bileğe doğru giden çizgi [HAYAT ÇİZGİSİ] --- 3, biri yine aynı yerden başlayıp avucun alt kenarına doğru seyreden çizgi [AKIL ÇİZGİSİ] --- 2, diğeri de serçe parmağının birkaç santim ilerisinden başlayıp yukarıya doğru uzanan kalın çizgi [KALP ÇİZGİSİ] --1, birçok kişi de bulunmayan bir çizgi [KADER ÇİZGİSİ] --- 4..

el-cizgileri-ne-anlama-gelir

Her çizginin üzerinde farklı parmaklara, avucun farklı yerlerine doğru seyreden çizgiler bulunur. İşte tüm bunlar insanın hayatının nasıl bir şekilde işleyeceğini gösterebilecek uyarıcılar olabilir mi ?

Mesela düşünmeden risk alan ve genellikle işin içinde iken ancak sonuçlarını düşündüğün bir yapın mı var, bak eline hayat çizginle akıl çizgin birbirinden ayrı bir şekilde seyrediyordur muhtemelen. [Tersi durumda da birleşik seyreder haliyle]

Mesela insanlara bağlanma noktasında sorun mu yaşıyorsun ? Bir insanı sevdin mi öyle bir derinden seviyorsun ki bir türlü normal sevmeyi başaramıyor musun ? Kalp çizgine bak, muhtemelen öyle bir derin ve dallı budaklı bir haldedir ki diğer insanların el çizgilerine göre sen dahi şaşırırsın..

Ya da aşkta aradığını bir türlü bulamamışsan kalp çizginin üzerinde belirli ufak çizgiler illa ki işlenmiştir.

Mesela sabırsız bir insan mısın ? Her şeyin hemen olmasını mı istiyorsun, akıl çizginin uzunluğuna bir bak istersen ? Muhtemelen git gide incelen ve kısalan bir akıl çizgin vardır.

Ya da şairsel, sanatsal bir yeteneğin mi var ? Arkadaşların sana tiyatral yetenekli mi diyor ? Yazar, şair veya ressam yakıştırmasında mı bulunuyor ? Akıl çizgin avucunun dış kenarına doğru uzanmıştır dikkatlice bakarsan.

Yani el çizgilerinin uzunluğu, kısalığı; derinliği, yüzeyelliği; yönlendiği yerler; üzerinde bulunan noktalar, çarpılar, kareler gibi şekiller, birbirinden farklı anlamlar içerir. Ama bizler sadece falcılardan duyduğumuz el çizgileri yorumlanması [el falı] yüzünden bu ilmi hiç dikkate almıyoruz. Halbuki insan bu çizgilerin mahiyetini öğrenirse eksikliklerini görüp tamamlar, önüne çıkacağı engelleri tanıyıp ona göre hareket eder.

Son bir soru sayın okur

Sen el çizgileri hakkında ne düşünüyorsun ?

Bay Kefren  Yazar Hakkında:Merhabalar, adım Bay KEFREN.9 Eylül 2013 tarihinde doğdum. Daha 2,5 yaşındayım anlayacağınız. İnsanı insan yapan asıl bir değeri -AŞK- tattıktan sonra yeniden doğdum.Kelimeler eşsiz bir hazine. Duygu ve düşüncelerin dillenmesi, bir araya gelip ahenkle süzülmesi ve insanların o ahengi hissetmesi.. Amacım budur sadece.Kişisel tarzda yazılarımla ve tıp fakültesi anı, gözlemlerimle yayın hayatındayım. İşte yepyeni blogum Heybemdeki Yolcu...(Blog kapalı olduğu için link kaldırılmıştır.) Heybesine kelimeleri biriktirip biriktirip yolcu eden tıbbiyeli bir seyyah...


"Gelecek, Geçmiş ve Karakterin Şifresi : El Çizgileri" için 30 yorum:

  1. Allah Allah hiç bilmiyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanoğlunun bilmediği onlarca şeyden biri de bu..

      Sil
  2. Orta okul yıllarımda bir abimiz vardı el çizgilerini yorumluyordu.Söyledikleri karşısında hepimizin ağzı açık kalıyordu.O günden sonra el çizgilerimizin çok şey anlattığını anladım.M harfi demişti hayatının içinde olacak.Evet bugün M harfi hayatım ;)
    Açıklayıcı ve bilgilendirici yazınız için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun bir geçmişi olan bir meslek aslında aslında el çizgilerini yorumlama..

      Demek ki doğruluk payı varmış :)

      Sil
  3. Hemen avuç içime baktım yazıyı okuyunca.:) Meğer çizgiler ne çok şey anlatıyormuş. Tabi ben pek yorumlayamadım kendi el çizgilerimi..:)
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçte herbir çizgi, şekil yeni bir dil gibi. Harf harf cümle cümle biraraya geliyor. Bu dili bilen biri yorumlarsa bayağı bir hayret edeceğiniz şeyler ortaya çıkacaktır :)

      Sil
  4. ben de el haritamızın birseyler anlattığına inanırım. Ama öndemli olan yorumlayabilmwk tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El haritasını yorumlayabilmek zaman istese de insanların hiç olmazsa böyle bir şeye inanmaları bile güzel.. Zira çoğu insana göre bunun doğruluğu dahi yok

      Sil
  5. Hem elime bakıp hem okudum. Ben de hep ilk kim yorumlamış bu anlamları diye merak ederim.Herhalde asırlar öncesinden geliyordur.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi insan hayret ediyor, sahi ilk kim yorumlamıştır acaba :)

      Sil
  6. Çok ilginç bir yazı,bende yazına bakarak kendi analizlerimi yapacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha birçok ozellik var; ama yazdıklarım sadece ufak bir giriş gibi :)

      Sil
  7. Ben de kader çizgisi yok. Bazı kısımlar uydu bana. Çok şaşırtıcı gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kader çizgisi zaten çoğu insanda olmuyor..

      Her çizgi farklı bir anlama geliyor mesela başparmağı kısa olan bir insanda birçok şey tersine dönebiliyor. Yani çizgiler, tepeler, parmaklar hemen hemen hepsi beraber değerlendirilerek gerçeğe varılabilir :)

      Sil
  8. Hayli ilginc bir konu el falı. İki elimi birden inceledim yazıyı okurken. Sanırım sol el baz alınıyor. Zira sağ ve sol avuç içleri çok farklı birbirinden. Kader çizgim çok ilginç, sonunda nokta var! Çok ama çok merak ettim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında sol değil de şu şekilde inceleniyor. Siz hangi elinizi kullanıyorsanız o eldeki çizgiler yaşamınızda sizin kullandığınız özellikleri, diğer el ise size verilmiş olanı içeriyor. Mesela sol elinizde yetenek çizgisi vardır; ama sağ elinizde bu yeteneğinizi kullanıp kullanmadığınıza göre çizgi değişir. Bunun gibi yorumlanır

      Sil
  9. el falı ilginç bir konu ben de zaman zaman baktırmıştım ama geleceği görmek çok da iyi bir şey değil diye düşünüyorum genel olarak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız bu el falı değil el çizgilerinin yorumlanması ;)

      Evet el çizgileri yorumlanırken ileriye dönük şeyler belki de insan hayatını sıkıntıya sokabilir o yüzden dikkatli olunmalı..

      Sil
  10. Hep ilgimi çeken bir konu ama detayli incelemedim kendi elimi. Bakacagim simdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir el incelemesi ayrıntılı olursa belki 45 dk yı dahi geçebilir, yukarıda saydıklarım sadece ufak bir girişti..

      Sil
  11. Merhabalar:)
    Renkli Pasta Sepeti haftanın blogu seçmiş sizi. Tebrikler ;)
    ben bu el çizgilerimi hiç yorumlayamıyorum. şimdi baktım kader çizgim pek bir silik. kadersiz miyim ben :Ü
    Kalp çizgim tek derin uzun bir çizgi. akıl çizgim ile hayat çizgim birleşip sonra ayrılmışlar. aklım kaymış :V ahaha ben daha fazla yorumlamayayım kendimi . ilginç ve güzel bir posttu . teşekkürler keyif aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kader çizgisinin ya tam olması ya da hiç olmaması en iyisi :)

      Kalp çizginiz uzunsa ve derinse duygularınızda derinliği yaşamış olduğunuzu, hassas bir ruhunuzun mevcudiyetini ve ayrıca kıskançlığa eğiliminizi gösterebilir, tabi görmeden bir şey diyemem :)
      Biraz farklı bir post olmasını arzu etmiştim ben de :)

      Sil
  12. Çok ilginç gerçekten. Çizgiler arasında derin düşüncelere dalıp gittim sabah sabah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de anlamını öğrendikten sonra çok daha keyif verici olabiliyor :)

      Sil
  13. Bayağı geç görmüşüm bu yazıyı.Merhabalar Bay Kefren oğlum.Evet iki buçuk yaşında olduğun için değil fakat, yaş konusunda, belki onlarla ifade edilecek sayıdakilerin dışında rekorumun kırılamayacağı için.Ben de''Bu yaşta da böyle sevilirmiymiş, hayret'' ...'dediğim gün itibariyle tam iki buçuk yaşındayım. Büyümeye eskisinden çok daha mutlu olarak devam ediyorum.Bu mecradaki kızlarımın ve beni kabul eden oğullarımın Ece ablasıyım ve mutluyum.Avuç içi çizgileri tıpkı parmak izlerimiz gibi milyarlarla ifade edilen dünya nüfusunda o eşsiz yaratıcı sayesinde birbirinden farklıdır.Ben de diğer kızlarım gibi, daha evvel bu uygulamayı yapmama rağmen karışık anlatmadığınız için, bu dakikalar itibariyle,avucuma bakıp, bilhassa hayat çizgimin ne kadar net ve derin olduğunu farkettim.Bu çizgilerin yaşam gidişatımızın ip uçları olabileceğine zaten inanıyorum.Takip etmek vaciptir sizi.Verimli bloglamalar ve sağlık, mutluluk dileklerimle. Ece ablanız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelimelerin eşsiz bir büyüsü vardır farkedebilenlere :)

      Çizgiler hakkında olabildiğince uzun yorumlamalar getirilebilir, zira insanın hayatının o çizgilere nakşedilebildiğine inanıyorum.

      Size de verimli, sağlıklı, esenlikli bol bloglamalar :)

      Sil
  14. Bi ara ben de ilgi duymuştum bu el çizgilerine . Şimdi inceledim de benim hayat cizgimin sonuna doğru ikiye ayrılıyor. Sanırım ikinci hayatımı yasiycam

    YanıtlaSil
  15. Çok meraklıyım bu tarz şeylere ama ben yine de bir şey anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
  16. sadece ortadaki çizgi ne kadar ömrümüz var onu gösterir diye bilirdim

    YanıtlaSil
  17. Yazıyı okurken ellerime bakmadan edemedim ...

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...