3 Ocak 2018 Çarşamba

Blogger’ın İyi Ve Kötü Özellikleri

3 Ocak 2018 Çarşamba
Blogger'ın İyi ve Kötü Özellikleri
Elimizdeki verilere göre Blogger, 23 Ağustos 1999 yılında neredeyse bundan 18-19 yıl önce Pyra Labs tarafından kurulmuş ve geliştirilmiştir. Şu an 2 milyona aşkın kullanıcı sayısı bulunan sistemi daha sonra Google satın almıştır. Blogger adı verilen bu sistem kullanıcılarına kolay ve hızlı, ücretsiz blog oluşturmalarına olanak sağlamıştır. Google’ın alt yapısında bulunduğundan güvenilir ve yaygın olarak kullanılmaktadır.
Blogger’ın geçmişi 1999 yılına dayandığından ilk blog hizmeti sunan sağlayıcıdır. En çok ziyaret edilen ilk 10 ağ siteleri arasında yer almaktadır. Bir çok dil desteği bulundurmakla beraber Türkçe diline de yer verilmiştir. Kendine özel kullanıcılarına ücretsiz alan adı yani domain sağlamaktadır. Ücretsiz olmakla birlikte birçok iyi ve kötü özelliklerini sizin için bu yazımızda hazırladık.

Blogger’ın En İyi Özellikleri 

 

1-Ücretsiz Olması

Tüm özellikleriyle ücretsiz olması mükemmel bir deneyim olabilir. Özellikle sunucu ve alan adı alacak olanlar için önden ücretsiz bir deneme blogu açabilirler.

 

2-Birden Fazla Blog Açabilmeniz

Sadece bir blog’a tıkanıp kalmıyorsunuz. Birden fazla hatta onlarca blog sayfası oluşturabilirsiniz, ve bütün blogların bir hesap altında bulunması işinizi kolaylaştırıyor.

 

3-Açtığınız Blogdan Para Kazanıyor Olmanız

Açtığınız bloğu sadece blog açmak için açmıyorsunuz, bir de buradan para kazanıyorsunuz. Tek yapmanız gereken adsense reklamını blogger'a yani blogunuza yerleştirmek. Artık sizde para kazanabilirsiniz.

 

4-Kolay Arayüz

Beyin yormayan sade görünümlü karmaşık olmayan bir arayüze sahip . Bir blog oluşturmak o kadar kolay ki ortaokullu veya ilkokuldaki çocuk bile rahatlıkla yapabilir. Yazılarınızı kolayca yayına alıp yorumlarınızı rahatça cevaplayabilirsiniz. Birden fazla temayı rahatlıkla etkinleştirebilir ve kullanabilirsiniz.

 

5-Tema Ve Yerleşim

Yerleştirme olarak gayet kolay sürükle bırak sistemi ile kafa yormadan html kodlarınızı ve daha bir çok eklentiyi gadgetlerinize ekleyebilirsiniz. Bir diğer güzel özellik yüzlerce tema bulunmakta, istediğinizi seçip kullanabilirsiniz.

Blogger’ın En Kötü Özellikleri

 

1-Adsense Onayının Çok Zor Alınması

Ücretli bir alan adına göre blogspot.com alan adı maalesef adsense onayından çok zor geçiyor. Fakat bu değil ki adsenseden hiç onay alamayacaksınız. Bende Sosyal Medya Kafe okuyucularına özel adsenseden hızlı ve kolay onay nasıl alınır ? yazımı paylaştım ,adsenseden hızlı onay almak isterseniz okuyabilirsiniz.

 

2-Blogunuzu Açtıktan 6 Ay Sonra Adsense Başvurusu Yapabilmeniz.

Siz bir blog açtınız ve para kazanmak istiyorsunuz ama blogunuzu 6 ay sonra adsenseye ekleyebiliyorsunuz. Tabi daha adsense onay verirse…

 

3-Kısıtlı Tema Özelleştirme

Tasarımı kendinize yönelik özelleştiremiyorsunuz. Eğer kodlama dili bilmiyorsanız işiniz epey zor diyebilirim.

 

4-Arama Motorlarında Değerininiz Olmaması

Google veya diğer arama motorlarında üst sıralarda yer alamıyorsunuz. Bu da cidden üzücü…

 

5-Çok Yavaş İndex Almanız

Diğer ücretli alan adlarına göre blogunuzun yavaş index alması bunun sebebi ise arama motorlarının sizin blogunuzu değersiz görüp arka plana atması.

Okumuş olduğunuz makale UluTekno.net yazarı tarafından, sosyalmedyakafe.com için hazırlanmıştır.


"Blogger’ın İyi Ve Kötü Özellikleri" için 31 yorum:

  1. Arkasında Google olan bir hizmet neden üst sıralara çıkmasın?..bu biraz daha doyurucu bilgi içerebilirdi..
    Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın arkadaşım, bana da ilginç geldi misafir yazarımızın tespiti.Şuan bu yazı 1 dakika içerisinde indexlendi ve Google 1.sayfa 1.sırada yer alıyor.Ben index konusunda sorun yaşamadım bu zamana kadar.Kötü bir tecrübe yaşanmışa benziyor🙅Misafir yazısından sonra belki tespitleri değişir😊

      Sil
    2. İsim vermiycem ama bir forumda bir kullanıcı, çok geç index aldığını hatta rakipleri onun yazısını alıp daha hızlı indexlendiği blogger altyapısını kullandığını belirtti. Bende bu sonuca vararak bu maddeyi yazıma ekledim. Yorumun için teşekkürler...

      Sil
    3. Keşke bir kişinin yorumu ile bu bilgileri yazmasaydınız. Yine de emeğinize sağlık.

      Sil
  2. SEO kısımları tamamen bilgi ve beceriye dayalı. O yüzden bu yönden Blogger'a kötü demek acımasız olur. Bir de blogcu çok fazla takılmamalı işin maddiyat tarafına bence. Yazı maddiyat odaklı olmuş sanki.

    YanıtlaSil
  3. Bloggera seviyorum ben ya. Genelde olumsuz yanları bana olumsuzmus gibi gelmiyor :) kolay kullanabilme özelligi cok hosuma gidior.

    YanıtlaSil
  4. Güzel, eğlenceli fakat biraz eksik bir yazı olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Blogger deyince hemen arkasından bir worppress karşılaştırması da geliyor akıllara. Özgün, samimi, titiz içerik biraz da seo bilgisi ile her yerde tutunur diyorum ama bu google vs de danışıklı döğüş, algoritme dedikleri kavramın mantığı kendilerinde gizli.

    YanıtlaSil
  6. Ben de biraz daha fazla ve değişik tema olmasını çok isterdim. Adsense kayıtlıyım ama kazancım nedir diye bakmıyorum bile. O iş sıkıcı ve de çok yavaş işleyen bir sistem.

    YanıtlaSil
  7. İtirazım var!

    1. Adsense onayı çok zor değil. Daha doğrusu diğer CMS veya site türleri ile adsense onay süreci hiç farklı değil.

    2. Google'da üst sıralarda yer alamamak gibi bir şey söz konusu değil.

    3. Yavaş index almak diye bir şey de söz konusu değil.

    Bu yazıyı yazan arkadaşın kendi sitesi adsense onayı, SERP performansı veya index hızında problem yaşıyor diye diğer tüm blogger blogları da bu şekildeymiş gibi göstermek doğru değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz zaten bunlar benim yaşadığım sıkıntılar değil. Forumlardan araştırma yaparak bu yazıyı hazırladım

      Sil
    2. serdar kara blogger hocam doğru söyler malasef bu yazı çoğu yanlış dir bilginize

      Sil
  8. 10 yıldan fazla oldu blogger kullanıyorum ve hiçbirinde de bu tür sorunlar yaşamadım. Özellikle index konusu saatlik neredeyse..Blogger servisine kötü diyeceksek sadece blogspot uzantısı nedeniyle akılda kalması zor oluyor diyebiliriz. Ücretsiz bir ortamdan para kazanıyoruz ötesi var mı?

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle misafir yazınız için teşekkür ediyorum.😊

    Ben de kendimce Blogger özellikleri hakkındaki düşüncelerimi yazmak istiyorum.
    Blogger'ın en kötü yönü özel alan adı için HTTPS desteği sağlamıyor olmasıydı.Artık o da geldi:)

    Blogger temalarını istediğimiz şekilde özelleştirebiliyoruz.Şuan Sosyal Medya Kafe'nin şablonu Blogger'ın simple temasını özel olarak kendimce tasarladım.Responsive özellikleri,yayın özellikleri v.s istediğimiz şekilde kodlayabiliyoruz.

    Adsense onayı 8 yıl önce geldi lakin Adsense kazançlarımı bozdur bozdur harca durumu var😄

    Arama motorları,index,Google üst sıralarda çıkamamak gibi bir durumu yaşamadığımı yukarıdaki yorumumda belirtmiştim.

    Bana göre Blogger'ın en kötü özelliği yorum formunun kullanışsız olması ve herhangi bir özelleştirme yapılamaması.Başka kötü özellikte bulamadım.Okurlarımızın yaşadığı kötü deneyimleri ben de merakla bekliyorum.

    Emeklerinize sağlık😊



    YanıtlaSil
  10. bloggerdaki temel sıkıntı bence temalarla ilgili olabilir..çok seçenek olmasına rağmen temaların birbirlerine benzemesi ve çok fazla kullanışlı olmaması gibi nedenler sıkıntı yaratabiliyor çoğu zaman..ama adı üstünde "blog" işte,pek fazla bir şey beklenmemeli..

    YanıtlaSil
  11. Güzel bir yazı olmuş. 6 Aydan kısa süre içerisinde eğer bloğu verimli kullanıp hızlı yol alırsan adsense başvurusunu kısa sürede onaylatabilirsiniz. ;)

    YanıtlaSil
  12. Bloggerin en büyük sorunu kategori oluşturmaya izin vermemesi. Etiketleri kullanarak yapılan kategoriler çok sağlıklı ve kullanışlı gelmiyor bana. Belki de ben takıldım bu konuya ama çok rahatsız edici gerçekten

    YanıtlaSil
  13. Genel olarak fikir veren ama biraz haksız bir yazı olmuş blogspot hakkında. İndexlenme konusunda zaten webmaster araçlarını kullanarak kendinizi indexletmeyi sağlayabiliyorsunuz. Benim tek yaşadığım sıkıntı Wordpress'teki gibi hazır pluginlerin olmaması ve bazı özellikleri sizin araştırıp blog temasına eklemeye çalışmanız. Ayrıca Seo açısından ve PageSpeed Insight açısından blogspot un bazen yetersiz kaldığını biliyorum. Pagespeed Insight'ta blogger tabanlı bir site ile yüksek puan almak oldukça zor araştırdığım yabancı kaynaklara göre; ben denemeye kalkmadım temamı bozmamak için.
    Ama bunların dışında, zaten ücretsiz bir servis olduğu için bence harika bir blog servisi Blogger :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden doğru söylüyorsunuz ama ben bu yazıda genel sorunları inceledim. Forumlardan araştırma yaparak hazırladım bu yazıyı yorumunuz için teşekkürler...

      Sil
  14. blogger olarak aynı sekilde düşünüyorum

    YanıtlaSil
  15. Ben de Adsense onayını çabuk almıştım,ama kazanç işi yavaş hem de çok yavas😊
    Blogger'ın bence önemli sorunu tema çeşidinin az olması olabilir.Yine de seviyorum ben..
    Bilgilendirmeler için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  16. Adsence cok gaddar ya suan blogumda 59 yayin var ama hala alamiyorum yetersiz icerik yuzunden red yiyorum 🤔😟

    YanıtlaSil
  17. düşüncelerinize katılmıyorum.

    Ben 300 de aldım ama trafik en önemli şey. Tekil ziyaretçi alabiliyorsanız ve eksik sayfanız yoksa Kesinlikle onay alınıyor. Millet 30 yazı ile adsense aldıklarına şahidim.

    İkincisi index kısmına bir ara her gün yazı giriyordum ve bir yazıyı paylaşır paylaşmaz beş dakka ile 30 dk arasında bazen ise anında index alıyordum. O seni blogunun gücüne bağlı.

    6 ay sınırı sadece en fazla olayı sen 50 yazıyı geç toplamda 2 ayda her gün yazı yaz başvuru şansın açılıyor illa 6 değil.

    Arama motorlarında değerin olması için Googlein istediği seviyed ve güzellikte yazı yazarsan Yandex ten tutunda bing'e kadar hepsi sizi indexliyor. Sadece google gözüne girin yeter ki. Bakt etrafına google Blog Hocm yaz Blog Eklentileri yaz ve Ne bileyim Sosyal medya kafe yaz zirvedekiler hep blogspot.com uzanntılıdır yada Blogger panelini kullanıyordur. Unutma. Başaramadıklarını eksiklik diye saymışsın. Gerçekten onun yerine başaramıyorum yazsaydın daha güzel olurdu. Ama neyse bakalım İnşallah güzel zamanlar geçirirsin iyi yazılar ile zirveyi görürsün. yinede emeğine sağlık


    Sayanı künyeni gizl,lik politikanı ve iletişim sayfanı yazmazsan adsense kabul etmiyor. Ufak detay vermiş olayım. istersen Bin yazı yaz ama çok zor veriri sana onay en düşük 200 tekil hit istiyor. %75-80 i google kaynaklı olan tekil hitler tabi


    YanıtlaSil
  18. Neyiseki zor aşamaların tamaını geçmişim. 250 yazım var 480 indexim var Google'de. Yazılarımın %20den fazlası ilk sayfada çıkıyor. Adsense onayı da aldım :) Artık zor olan kısımları atlatmışım demek ki.

    YanıtlaSil
  19. Blogu ilk açtığımda index konusunda sıkıntılar yaşadığımı hatırlıyorum. Bu belki de yol iz bilmemekten kaynaklıydı bilemiyorum.
    İnternette yayın yapabilmenin kolaylığını yaşatan bir sistem olması nedeniyle seviyorum Blogger'ı. Onlarca blog açabiliyor olmakta güzel. Burada üretken olmak önemli tabi!
    Adsense bana 5 aylıkken onay vermişti. Ama reklam yayınına 6 ay dolunca başlayabilmiştim. Aslında çokta önemli bir şey olmadığını aradan zaman geçince anlıyorsunuz.
    Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. Kusura bakmayın ama çok fazla hata var yazıda. Sırasıyla bakacak olursak:
    1 → Adsense onayı tüm web siteleri için aynıdır. Blog olsun olmasın tüm web siteleri aynı şartlara göre değerlendirilir.
    2 → Arama motorlarında blogların tek bir farkı vardır, blog olarak indexlenirler. Bunun da hiçbir zararı yok hatta yararı bile var. Google'ın "Blog Ping" servisi var.
    3 → Bloggerda yavaş index alma diye bir şey yoktur. Yine değer sitelerle aynı şartlarda değerlendirilirler.

    YanıtlaSil
  21. Yazının yazılmasının üzerinden fazlaca zaman geçmiş lakin bende yorumu okuyanlara bilgi vermek isterim

    Adsense çok zor diyorlar. Herkes bundan şikayetçi filan. Ya abi blogu acar acmaz adam sana neden reklam versin. Sitene giren takipçi artır sen hele sonra düşün reklamı.

    Çok yazarlı kurduğum tarih kovanı 3. Ayında adaense almıştım. Ama tabi bana sor nasıl aldım.

    Yazılan yazılar özgün ve asla kopya icerik yoktu.

    Günlük goruntulenme 2000 civarı idi. (Makale yayinlanmassa 500)

    Bu basari saglamazsaniz tabi vermez.ama adsense alınca da is bitmiyor ki kuruş para veriyor. O yüzden onay sonrası Adsense kaldırmıştım. Blogu ise yeni projem sebebiyle sildim.

    Blogun zararı yoktur faydası vardir. Blogu sıçrama tahtası olarak görebilirsi. Çok tutulursan daha profosyonel olarak wordpress gecebilirsin. Ama bu hizmet çok süper

    YanıtlaSil
  22. Öncelikle herkesin görüşü farklıdır değindiğiniz yerlede bazılarına katılıyorum.
    Fakat blogger sade olmasıyla halen millet için vazgeçilmez halde ki benim içinde öyle
    Blogger kötü değildir
    Kendimden örnek vermek gerekirse kullanıcı bilgisi azdır birşey bilmeden patır kütür dalıyorum hemen makalelerim okunsun en üst sırada olayım para kazanayım gibi düşüncelere kapılıyoruz fakat ben blogger için kötü diyemem hatta bir örnek daha vereceğim bloghocam ve sosyal medya cafe olsun bana bi çok katkıları oldu sürekli takip ediyor yeni bilgileri bloğuma uyguluyorum yani daha hiç birşey yapmış sayılmam zaten ama bence bloggere kötü demek için önce en iyi olmak gerek daha sonra öyle denilmeli saygılar
    http;//tecnohanem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  23. Bence en büyük eksiği temalarında. Seo açısından bir standart yok. Kendisine ait şablonlarda dahi değiştirmemiz gereken çok şey oluyor. Index konusunda ise trafiğiniz yükseldikten sonra index hızı artar. Yeni açılan bir blog sayfasının index hızı doğal olarak yavaştır. Bunu unutmamak gerekir. @pdb

    YanıtlaSil
  24. Bence artık Wordpress varken Blogger kullanmamak gerekiyor. Birçok alanda blogger'dan üstün. Teşekkürler yazı için

    YanıtlaSil
  25. Blogger'ın en kötü yanı her an erişim engeli yiyebileceği gerçeği.Çook önce bile olsa yemişti çünkü.

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...