12 Mart 2018 Pazartesi

İnstagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır ?

12 Mart 2018 Pazartesi
İnstagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır ?
Merhaba
İnstagram son görülme özelliği, kullanıcıların kullanıcı adının hemen altındaki son etkinliğini görmenizi sağlar.İnstagram son görülme özelliği yalnızca kullanıcılar arasında doğrudan mesaja eriştiğimizde görülür. Bununla birlikte, tüm İnstagram kullanıcıları son durum olarak göremezler. Kullanıcılar, arkadaş oldukları veya önceden DM gönderdikleri kişilerin son görülme bilgilerini görebilir.İnstagram son görülme özelliğinden rahatsız olan kullanıcılar için İnstagram son görülme özelliği nasıl kapatılır? detaylı şekilde anlatmaya devam edeyim.

Öncelikle İnstagram'ın algoritmasında yaptığı değişikliklere sinir olmaya başladığımız bir gerçek. Sürekli bir yenilik geliyor ve sürekli sistem değişiyor. Paylaşımlarımız bizleri takip eden kişilerin akışına yazık ki düşmüyor. Paylaşımlarımızın görülmesi azalıyor dolayısı ile motivasyonumuz düşüyor.

Neyse biz konuya dönelim, İnstagram son görülme dakika ve saatini gösterme durumu. İlk çıktığında bir kıyamet koptu 'burada da mı' şeklinde isyanlar gördük okuduk duyduk.İnstagram son görülme özelliğini direkt  olarak gönderdiğimiz mesajlar bölümünde görebiliyoruz.
İnstagram Son Görülme


İnstagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?


Öncelikle İnstagram hesabımızın ayarlar kısmına giriyoruz. Orada seçenekler içinde gördüğünüz 'Hareket Durumunu Göster' seçeneğini alttaki ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi pasif duruma getiriyoruz. Ve artık İnstagram'da online oluş saatimiz gizlenmiş oluyor.
İnstagram Son Görülme Özelliği


İnstagram'ın sürekli icat çıkarması sebebi ile evet, biraz karıştık. Özellikle bizim işimizi bu platformda yapanlar ağlamaklı haldeler, hatta İnstagram hesabını dondurup sadece blog ile yoluna devam edenleri görüyoruz. Bizde mi öyle yapsak bilemedim.

Uzun bir aradan sonra tekrar buluştuk. Umarım herkes iyidir, sağlıklıdır ve hayatından memnundur.
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler.

köşe yazarı nihal yeşiltaç orhan
Yazar Hakkında:Nihal Yeşiltaç Oran. İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyorum. Bir müzik yapım firmasının basın ve halkla ilişkilerini yürütüyorum. Mesam üyesiyim. Uzun yıllardır köşe yazarlığı yapıyorum. Hüzün Sarısı isminde bir yaşam blogum var. Evliyim iki evlada sahibim. Az uyuyup çok çalışanlardanım.


"İnstagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır ?" için 19 yorum:

  1. Hiç dikkat etmemiştim. İnstagram konusunda çok bilgi sahibi değilim. İnceleyeceğim.
    Çok teşekkürler bilgilendirici yazınız için.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Sanırım telefonumu güncellemediğim için o özellik ben de yok, üşenmedim açtım baktım göremedim. Güncellemeyi bir süre daha erteliyeceğim :) ben de tam şu yazımda http://www.dilekeren.com/2018/02/sosyal-medyada-olmak-ya-da-olmamak.html bu konuya değinmiştim. Zaman zaman düşünüyorum, "sosyal hesaplar olmasa ne olur?" diye, sonra diyorum abartmadığın sürece bir sakıncası yok, faydası bile oluyor aslında. Abartmamak önemli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medya yazık ki günümüzde aşırı ihtiyaç, gerçeği unutmuş sanalda hayat geçirir durumdayız. Yazınızı okuyacağım.
      Sevgiler

      Sil
  3. Bunu bilmiyordum harikasın canım @ke

    YanıtlaSil
  4. İnstagramda serbest salınmak yok, görünüyoruz yani Nihal kızım 😮 Saklanmak yok, bir şekilde açık uygulamalar var, son görünme gibi, bunu duymuştum. Ve en önemlisi de, kullanıcıların açık bir tavırda olması doğru olandır. Dürüstçe paylaşım yapıp, bir takım göndermeler hem insanı ve hem de etrafındakileri yıpratıyor. Bu nedenle, sevdiğim halde bugün instagramı yeniden durmaya zorladım. Zaten bloğum, başka blog ziyaretlerim okuma ve yorumlar, bir de okumam gereken kitaplarım; ona vakit harcamamaya karar verdim ikinci bir karara kadar.
    Açıklayıcı bilgilerin için teşekkürler kızım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ece Hanım her yerde durum aynı. Özellikle takipçisi fazla olanlar bu özelliği kullanmak istemeyecek kapatmak isteyecektir. Bir günde 50 mesaj alan var ve cevap verecek durumda değilse "hem online görünüyorsun hem de cevap vermiyorsun" gibi sitemlerle karşılaşıyorlar.
      İlginiee ben teşekkür ederim

      Sil
  5. Hep kapatmaya çalışıyodum iyi oldu bu @çb

    YanıtlaSil
  6. İnstagram son görülme özelliğinin kapatılmasını yazınla birlikte öğrenmiş oldum.Anlattığın şekilde uygulayarak son görülmeyi kapattım.Çok fazla İnstagram kullanan biri değilim.Genellikle masa üsütünde açıyorum orada da mesajlar görünmüyor haliyle.
    Teşekkür ederim.
    Sevgiler 💖

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten bilmiyordum bilgilendirici yazı için teşekkürler @is

    YanıtlaSil
  8. Benimkinde o şık hiç yok tif lamı güncellemeyle mi alakalı bilemedim , faydalanmak isteyenler için paylaştım teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım güncelleme ile ilgili. Benim de blog hesabımda yok şahsi hesabımda var.
      Ben teşekkür ederim ilginize

      Sil
  9. Ayrıntılı bilgi paylaşımınız için teşekkür ederiz. :)) @mge

    YanıtlaSil
  10. Ne saçma ya bir bu eksikti kapattım ben çoktan . :) Elinize emeğinize sağlık . :) @zcb

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...