17 Mayıs 2015 Pazar

Ana Sayfa » , , , , , » Blogger İzleyiciler (Google Friend Connet) Gadgeti Ekleme Resimli Anlatım

Blogger İzleyiciler (Google Friend Connet) Gadgeti Ekleme Resimli Anlatım

17 Mayıs 2015 Pazar
blogger izleyiciler gfc( google friend connect) gadgeti ekleme resimli anlatım
Merhaba Arkadaşlar ;
Gün içinde pek çok blogu ziyaret edip ,eksikleri not alıp ,buna yönelik resimli anlatımları listeme ekliyorum.Zaman buldukça blogger eksiklerini tek tek Sosyal Medya Kafe'de anlatacağım.Blogger bloglarımızın vazgeçilmez gadgetlerinden "izleyiciler (Google Friend Connet) gadgeti " bloglarımıza nasıl eklenir ? resimli olarak anlatmak istiyorum.

Blogger İzleyiciler (Google Friend Connet) Gadgeti Ekleme Resimli Anlatım

Blogger kumanda panelimize giriş yapıyoruz.
1.Adım
"Yerleşim" sekmesine tıklıyoruz.Gadgetlerimizin ekli olduğu bölümden "Gadget Ekle" yazan yere tıklıyoruz.
blogger gadget ekleme resimli anlatım

2.Adım
Karşımıza çıkan pencerenin sol tarafında bulunan "Diğer Gadget'ler" sekmesine tıklıyoruz.En başta bulunun "İzleyiciler" yazan yere veya sağında bulunan "+" işaretine tıklıyoruz.Karşımıza farklı bir pencere açılıyor.Bu alanda "İzleyiciler" başlığını değiştirebilir,yazıların renk ayarlarını değiştirebilirsiniz.En son  "Kaydet" tıklıyoruz.
blogger izleyiciler gadgeti ekleme resimli anlatım

3.Adım

Eklediğimiz "İzleyiciler Gadgeti" gadgetlerin bulunduğu sidebar 'da en başına otomatik olarak kaydedildi.Bu gadgeti mause ile tutarak,istediğimiz yere taşıyoruz.Ekranımızın sağ üst köşesinde bulunan "Düzenlemeyi Kaydet" tıklıyoruz.
google friend connect gadgeti yerleşim resimli anlatım


Yukarıdaki adımları doğru şekilde yaptığınızda "İzleyiciler  (Google Friend Connet) Gadgeti "blogunuza eklemiştir.

Google Friend Connet hesabınızda takip edilmek ,daha farklı blogları keşfedip takibe almak isterseniz Blog Keşif Etkinliğimize  veya Google+ Topluluğumuza katılabilirsiniz...
Sosyal Medya Kafe'yi GFC hesabını takibe alarak blogger yardım konularını yakından takip edebilirsiniz.
Herkese sağlıklı,mutlu,bol takipcili günler dilerim :) :B
Sibel Ordueri


"Blogger İzleyiciler (Google Friend Connet) Gadgeti Ekleme Resimli Anlatım" için 25 yorum:

  1. Güzel bir paylaşım olmuş teşekklürler.

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi olmuş bu yayın çoğu kişinin gagetı son değişiklik sonrası görünmüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazının yeni blogger yazarlarına ulaşması dileğiyle...
      Sevgiler...

      Sil
  3. Pekçok blogda eksik olduğunu görmüştüm.. Bu yazıdan fayda göreceklerini düşünüyorum.. Teşekkürler..:)

    YanıtlaSil
  4. bu çok gerekli bazı takip etmek istediğim bloglarda yok mesela izlemeye alamıyorum umarım herkes faydalanır bundan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglarımız için gerekli bir gadget.Yazının, izleyiciler gadgeti olmayan bloglara ulaşması dileğiyle...

      Sil
  5. Gerçekten çok faydalı. Çünkü çoğu kişi de eksik. Sorduklarında referans gösterebileceğim bir yazı oldu :D www.acemiden.com

    YanıtlaSil
  6. İnanın siz bu yazıları yazmasanız ben bu işlemi ertelemeye devam ederdim. Html kod alanına kod yerleştirildiğini sanıyordum bu işlem için. Zor bir şey diye köşe bucak kaçıyordum:))
    Nihayet yaptım. Pozitif enerji için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zülal hanım Sizin de dediğiniz gibi çoğu kişi kod ekleyerek yapıldığını düşünüyor.İzleyiciler gadgetini ekleme oldukça basit bir işlem.Herkesin faydalanması dileğiyle...
      Sevgiler...

      Sil
  7. şuan blogda eklediğim izleyiciler kısmı neden gözükmüyor boş bir alan var yardımcı olabilir misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın bu konuma gelen son yorumlara cevap vermeyi atlamışım.Bununla ilgili blogda yine resimli anlatımlar mevcut.
      1.http://www.sosyalmedyakafe.com/2015/01/blogger-izleyiciler-gadgeti-gorunmeme-sorunu-cozumu-resimli.html
      2.http://www.sosyalmedyakafe.com/2015/01/blogger-izleyiciler-gadget-takip-sorunu-cozumu-resimli.html
      Sorun devam ediyorsa tekrar yardımcı olurum.

      Sil
  8. Ben de google plusta(G+) GFC çıkmıyor. Yardım istiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel hanım sorununuzu çözdüğümüzü düşünüyorum :)

      Sil
  9. Merhabalar. Son birkaç gündür GFC laptop ta bir görünüyor bir görünmüyor. Telefonda ise hiç görünmüyor. Başka bloglarda da şu anda sizde de göremiyor dolayısıyla bloglara üye olamıyorum. Kontrol panelimden de açılmıyor. Bad request uyarısı çıkıyor. Kardan dolayı son günlerde bağlantımız da kötü bu etkilemiş olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya abla kusura bakma son gelen yorumlara cevap vermeyi atlamışım.Zaman zaman blogger kaynaklı bu tip hatalar veriyor.Sayfayı yenileyip tekrar izlemeye aldığınızda geellikle sorun olmuyor.

      Sil
  10. Merhabalar.
    Bugün 20 Şubat 2017 günlerden Pazartesi. Yine sabah erkenden uyandım ve her zaman ki gibi ilk işim "Değirmenden Mektup Var" başlıklı blog sayfama girmek oldu. İzleyiciler eklentisinde bir değişiklik olduğunu fark ettim. İzleyici sayısı bir artmış ve bir profil resmi eklenmiş. Bir izleyicim daha olmuş diye sevindim ve hemen bu izleyicinin kim olduğunu merak edip, profil resmini tıkladım. Geçenlerde sayfasını ziyaret ettiğim Ece Evren'in sayfasında emek hırsızlığı konusunda paylaştığı yazısındaki mağdur Sosyal Medya Kafe olduğunu gördüm. Efendim, geçmiş olsun. Maalesef emek hırsızlığının önüne geçilemiyor. Benim de yazı ve fotoğraflarımın gelişigüzel alınarak bir başka sosyal medya platformlarında paylaşıldığını gördüm. Olmasa iyi ama, maalesef oluyor.

    İzleyiciler eklentisi ile ilgili de müsaade ederseniz, bir konuya değinmek istiyorum. Siz benim izleyiciler eklentisinin son üyesisiniz. Şimdi sizin bu inceliğinize karşılık ben de sizin sayfanızı ziyaret etmek ve sayfanızı takibe almak istediğim de daha önceki izleyiciler eklentisinde bu mümkün oluyordu. Profil resminize tıkladığım da sayfanızın url adresini görüyor ve bağlantı linkine tıklayarak sayfanıza ulaşabiliyordum. Şimdi bu Blogger'in yeni izleyici eklentisine göre bu mümkün mü? Mümkün değil. Eğer siz kendi sayfanızın üyesi olmamış olsaydınız size ulaşamazdım. Profilinizden takibe aldığınız tüm blog sayfa isimlerini listeden tarayarak sizin sayfanızın ismini buldum ve tıklayarak sayfanıza ulaştım. Bunu yapmayan Blogger'lere nasıl ulaşacağım? Maalesef ulaşamayacağım. Geriye tek bir alternatif kalıyor. Rumuz ismini Google'de taratarak bulabilirseniz ulaşabilirsiniz, yoksa mümkün değil.

    Blog sayfamı ziyaret ederek beni takibe aldığınız için çok teşekkür ederim. Sayfanızda paylaştığınız konulardan herkesin istifade edeceği gün gibi ortada. İnşAllah bundan böyle sayfanızı daha sık ziyaret ederim. Böyle güzel ve yararlı bir blog sayfanız olmasından dolayı sizi kutlar, yayın hayatınızda başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey hoşgeldiniz 😊
      Ece ablanın yayınına yaptığınız yorum sayesinde sizi takibe aldım.Genellikle girdiğim bloglarda yazıları da okurum gelen yorumları da.Yorum yazan kişinin yazdıkları bana samimi geliyorsa gider blogunu takibe alırım.Bazı yazılarını okudum ve yorumlara da geleceğim.Maalesef ki emek hırsızları ile 2 yıldır uğraşıyorum.Gerçekten artık onlarla uğraşmaktan yoruldum.Kim olursa olsun birinin emeği üzerinden kendine rant çıkaranlar,gerçek emek sahiplerini çok üzüyorlar.İnsanları yaptıkları işlerden soğutuyorlar.Bunlarla nasıl baş edeceğiz bilemiyorum ve oldukça bu konuda üzgünüm.
      Bahsetmiş olduğunuz izleyiciler gadgetinde blog sahiplerinin ne blog linkleri ne de google+ linkleri mevcut.Son Blogger panel güncellemesinden oluşan bir şey bu.Blogger'ın yaptığı veya unuttuğu bir sorun olarak düşünüyorum.Bu konu hakkında müsait olduğum bir zaman Google foruma hem ingilizce olan bölüme hem de Türkçe olan bölüme yazmayı düşünüyorum.Bu şekilde geri dönüşler çok zor oluyor.Bu konuda çok haklısınız.
      Blogumuzu ziyarete gelip yorum yazdığınız için asıl ben teşekkür ederim.Olumlu düşünceleriniz için mutlu oldum.Elimizden geldiğince blog yazarı arkadaşlarımla faydalı bilgiler sunmaya çalışıyoruz.İnşallah uzun yıllar güzel yazılarınızı okumaya devam ederim.
      😊

      Sil
  11. Merhaba sosyalmedyakafe,teknik konularda çok zayıfım .Sizin yönlendirmenizle izleyiciler gadgetini ekledim.Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Sık sık ziyaret edeceğim bir blog olacak.

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...