17 Şubat 2017 Cuma

Blogger Hazır Tema Yükleme Resimli Anlatım

17 Şubat 2017 Cuma
Blogger Tema Yükleme Resimli Anlatım
Merhaba Sosyal Medya Kafe okurları
Blogger hazır tema kullanımı hakkında yazılarıma devam ediyorum.Blogger  tema (şablon) yükleme konusuyla geldim.Bu yazımı ilk okuyanlar için daha önce yazdığım konu başlıkları ;
1.Blogger Hazır Tema İndirme ve Kullanım Koşulları
2.Blogger Hazır Tema Yüklemeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yazılarımı okumanızı  tavsiye ederim.Bu yazım yukarıda linkleri ile vermiş olduğum yazılarımın devamıdır.
Blogger'a hazır tema yüklemeden önce dikkat edilmesi gerekenler yazımda demo bir blog açmıştık.Bugün bu demo bloga ilk yazımda indirmiş olduğumuz hazır temayı yükleceyeğiz.

Blogger Hazır Tema XML Dosyasının ,Zip Dosyasından Çıkarılması Resimli Anlatım
1.Adım
Hazır Blogger temanın zip dosyası olarak nasıl indirildiğini, ilk yazımda  tema indirme  konusunda resimli olarak anlatmıştım.
Zip dosyasından hazır temanın XML dosyasını masa üstüne  çıkarıyoruz. Masa üstüne indirmiş olduğumuz Zip dosyasına 2 kez tıklıyoruz.
Tema (şablon) Zip Dosyasından Çıkarma
2.Adım
Hazır temanın isminin olduğu dosyayı seçiyoruz.
Tema Dosya Klasöründen Temayı Çıkarma
3.Adım
XML belgesi bazı temalarda birden fazla versiyonu ile sizlerin kullanımına sunulmuş tasarımcısı tarafından.Benim indirdiğim temada örnek olarak 3 farklı versiyonu mevcut.(Bunların her birini demo blogda deneyebilirsiniz)Tema XML belgesinden birinin üzerine geliyoruz ve sağ tıklıyoruz.Karşımıza aşağıdaki gibi ekran geliyor.
Tema XMLDosyasını Masa Üstüne Çıkarma
Açılan küçük pencerede "Belirtilen Klasöre Çıkart" tıklıyoruz.
Dip Not:İnternet simgesi olan yere tıkladığınızda indirdiğiniz site üzerinde tema kurulumu ve düzenlenmesi gereken yerlerle ilgili resimli anlatımları da görmeniz mümkün. (Tasarımcı her şeyi düşünmüş)

4.Adım
Karşımıza küçük bir pencere açılıyor.Burada "Masa Üstü" yazan yere bir kere tıklıyoruz.Ardından "Tamam" tıklıyoruz.
Hazır Tema XML Dosyasını Masa Üstüne Çıkarma
Tasarımcının hazırlamış olduğu XML dosyası yani tema (şablon) masa üstünde artık.
Hazır Tema (Şablon)Masa Üstü Görüntüsü

Bu işlemlerden sonra hazır Blogger tema (şablon) demo bloga yüklenmeye hazır.

Blogger'a Hazır Tema Yükleme Resimli Anlatım
1.Adım
Açmış olduğumuz demo bloga gelerek "Şablon"  kısmına tıklıyoruz.Ardından "Yedekle,Geri Yükle" tıklıyoruz.
Blogger Tema Yükleme
 2.Adım
Açılan pencerede "Yükle" tıklıyoruz.Tekrar bir pencere açılıyor daha önce XML dosyası olarak çıkardığımız tema (şablon) dosyasını seçerek 2 kez tıklıyoruz.
Blogger Şablon Yükleme

3.Adım
Aşağıdaki görselde olduğu gibi "Göz at" bölümünün yanında bulunan XML dosya adını kontrol ediyoruz.En son "Yükle" tıklıyoruz.
Blogger Hazır Tema (Şablon) Yükleme
Şimdi gelin hep birlikte demo bloga bakalım.Yazı alanlarını görebilmeniz için örnek olarak 2 yazı yayınladım.Hiç bir düzenleme yapmadığım halde her şeyin nasıl tasarımcı tarafından kodlandığını görelim.Blogger Demo Blog yandaki linke tıkladığınızda temayı indirip,yüklediğimi göreceksiniz. Hazır temaya baktığınızda ilk yazımda da belirtiğim gibi gadget alanları,yukarıda menüsü,arama çubuğu,yukarı çık butonu,benzer yazılar bölümü,yazı içerisinde resim üzerinde pinterest butonu,sosyal ağ paylaşımları,devamını oku bölümü  her şeyiyle bir bütün halinde tasarımcı tarafından hazırlanmış.

Hazır temayı demo bloga yüklediğinizde benim gibi öylesine resim ve yazı ekleyerek 2 yazı paylaşın.Çeşitli tarayıcılardan bu demo blogu gezin.Özellikle yorum bölümüne yorum yazın tekrar bakın her hangi bir pop up pencere veya gözünüze uygunsuz gelen bir içerik geliyorsa o temayı kullanmaktan vazgeçin ve aynı yöntemlerle kendinize yeni bir tema seçin.Alt kısımda tasarımcının linkini tıklayın sitesine bağlantı verdiyse sorun yok ama başka bir uygulamaya yönleniyorsa sorun vardır.

İlk yazımda da belirttiğim gibi bu tasarımı ben yapmış değilim,siz indirip yüklediğinizde de siz bu  tasarımı yapmış olmazsınız veya bir başkası bu hazır temayı blogunuza yüklediğinde yine bu hazır tasarımı yükleyen kişi blog tasarımcı olmaz.Bu şekilde yazdığınızda  bu tasarımı yapana en büyük saygısızlıktır.Hazır tema kullanım koşullarına uyalım.Tasarımcının emeğini kullanarak yapılan bu tür paylaşımlara dikkat edelim.İnsanların iyi niyetini suistimal ederek, insanların nasıl kandırıldığını umarım fark edebilmişsinizdir.

Hazır tema kullanımı ile ilgili yazılarımı 3 konuda bitireceğimi düşünüyordum ki maalesef resimli anlatımlar fazla yer kapladığı için. 4.konu da Hazır Türkçe Yapma- Düzenleme olacak. Tema düzenleme yazımda Gadget başlıklarında bulunan ingilizce yazıları,devamını oku bölümündeki ingilizce yazıyı,benzer yazılar bölümünde bulunan ingilizce yazıyı,sosyal paylaşım butonlarındaki ingilizce yazıyı,önceki-sonraki yazılar bölümündeki ingilizce yazıyı nasıl Türkçe'ye çevireceğinizi  resimli olarak anlatacağım.



Blogger yardım konularımız ve diğer yazılarımız için Sosyal Medya Kafe'yi  takibe almayı unutmayalım.Yazıları paylaşarak diğer Blogger arkadaşlarında faydalanmasına yardımcı olalım.Blogger  hazır tema kullanımı konusundaki yazılarıma  aklınıza takılan ,sormak istediğiniz tüm soruları yorum olarak yazabilirsiniz.
Güncelleme 28.02.2017
Yukarıda bulunan 2 konuyu yayına aldım.
Herkesin emeğine saygılı bir toplum olmak umuduyla...
Sibel Ordueri


"Blogger Hazır Tema Yükleme Resimli Anlatım" için 27 yorum:

  1. Bu bilgileri bizimle paylastigin için tesekkür ederim. Buraya kadar demo blogda dersimi çalistim. Kodlari kendin yapmadiktan sonra basitmis. Tabii ki emek veren kisinin adini yazmak da en dogal olan. 4. Yazida verecegin bilgileri de çalistiktan sonra uygulayacagim. Bir de o hazir sablonlarda verilen basligin renk ve yazi seklini degistirebiliyor muyuz yoksa izin verilmiyor mu buna bu sorumu da yanitlarsan çok sevinirim. 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Derya abla.Benim bu yazıları resimli olarak anlatmam kadar zor olamaz.4 konuda anlatacağım yazılara verdiğim zamandan çok daha kısa sürede bitiyor.Hazır temayı indirmek,demo blog açmak,temayı yüklemek en fazla 15 dakika sürer.Hazır şablonlar da aynı blogger panelden değiştirdiğimiz gibi.Panel de tasarımcı tarafından hazır kodlanmış o da çok kolay renk değiştirme,yazı boyutu,yazı fontu,rengi v.s
      4.Anlatacağım konuda hepsini tüm detayları ile resimli olarak anlatacağım.😇 Bu hazırladığım yazılar ve blogların yaşadıkları beni çok yordu. Biraz zaman abla anlatacağım hepsini🙇

      Sil
  2. Çok faydalı olduğuna emin olun. Çok teşekkürler o yüzden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olduğumu yorumunuzda okumak beni motive etti😊Tek başıma çırpınıyor gibi oluyorum bazen 😇Rica ederim😊

      Sil
  3. Ah kızım. Bloğundayım. Bak işte bunlar için; yani bu yaşta zaten anlamam mümkün olmadığı için başıma gelenleri bir bilsen. Neyse. Çok yetenekli, ondan öte bu işin ilmine sahipsin. Seni kutlarım. Dilerim o üzücü durumları bir daha yaşamazsın. Sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel yavrum. Şimdi bu konuda, yani çalışmalarının çalınması konusunda bloğumdan yayın paylaştım. Bilgine kızım. Sevgilerimle.

      Sil
    2. Desteğin için teşekkür ederim ece abla.Özellikle bayan Blogger'ların yaşadıkları sorunların haberleri bana sürekli geliyordu.Çok uzun zaman düşündüm bu konuları yazmayı.Hatta bir yazım emek hırsızlığı ve yaşananlar 27.01.2017 tarihinden beri taslakta duruyor.Orada da göreceksiniz ki her alanda yapılıyor emek hırsızlığı maalesef.Bunların önüne nasıl geçeceğiz bilemiyorum ama tüm kırgınlıkları unutup birlik olmalıyız.Başka türlü gruplaşmalar olunca herkesin iyi niyetinin suistimale açık olduğu bir internet dünyası var kaşımızda maalesef😥

      Sil
  4. Canım teşekkürler ,İzmire evime döndüğüm de sıkı bir ders çalışacagım buradan yapmaya çabalayacağım inş. becerebilirim. demo bir sayfam var denerim önce orada. Bir sürü zahmet verdin çok kıymetli bu yayınlar emeğine sağlık.hesaplarımdan paylaşıyorum doğru bilgi illa ki birilerinin işine yarayacaktır. Sevgiler kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hatice abla.Doğru bildiklerimi elimden geldiği kadar herkese anlatmaya çalışıyorum.İzmir'e dönünce memleketimi benim için bir gez abla 😊 Yapamadığın takıldığın her ne olursa yardımcı olmaya çalışacağım.

      Sil
  5. Verdiğiniz bilgiler o kadar kıymetli ki size ne kadar teşekkür etsek az sevgili Sibel 😊. Yorulmanız çok normal hakkınızı helal edin lütfen 4. Yazınızıda yayınladıktan sonra bütün bilgileri tekrar tekrar bir bütün halinde okuyacağım. Benim için çok faydalı sadece benim için değil bu işin tekniğini bilmeyen bütün blogger arkadaşlarım için çok faydalı bir yazı dizisi şahsım adına ne kadar teşekkür etsem az. Sizin de dediğiniz gibi bu güzel bilgilerin herkese ulaşması için bende elimden geldiğince paylaşıyorum. Başarılarınızın devamıyla birlikte size kolaylıklar diliyorum. Sevgilerimle 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehra abla sizin gibi emeğin kıymetini bilen herkese hakkım helal benden yana.Ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek tüm emekler yerine ulaşır diye düşünüyorum.
      Sevgiler😊

      Sil
  6. Sibel hanım, tema konusunda paylaşmış olduğunuz konuları her yürek yapamaz aynı zamanda kaldıramaz. Yürekli ve cesur olmanızdan dolayı tebrik ediyorum. İnanın tema konusunda ben de çok yoruldum ve yıprandım. Art arta tema konusu paylaşmak önce zihinsel sonra bedensel olarak yoruyor. Benim teknik konusunda bir bilgim yok.

    Hala tema sorunları ile uğraşıyorum. Öncelikle ilk blog sayfası açan arkadaşlarımızın yorulmaması ve yıpranmaması için güzel bir kaynak ve bir referans olduğunu düşünüyorum. Yazmış olduğunuz postların linklini blogumda tek tek sırası ile paylaşacağım. Aynı zamanda tamamlayamadığım tema konusundaki post yazılarımı da mümkün olduğunca erken yazmaya çalışacağım. Günlerce aylarca, yıllarca bu şekilde bilgi sunan her hangi bir blogger görmedim. Okuma şansı elde etmedim.

    Aslında daha önceki paylaşımlarınızı yorum bölümüne daha çok şeyler yazacaktım. Sıhhatim ve zamanım el vermedi. Müsait olduğum zaman ilk işim bu konu hakkında yazmak olacak.

    On beş dakikalık bir işi ne güzel bir şekilde anlatılıp paylaşılmaz hala anlamış değilim. Herkes içine geldiği gibi davranıyor söylüyor. Herkesin amacı aynı açıklamalara ve icraata gelince bir balondan daha hızlı sönüyorlar. Daha önceki yorumlarımda yazdığım gibi tema konusunda takipte olacağım. Mümkün olduğu kadar erken okuyup yorum yapmaya çalışacağım. En sonunda tema konusundaki paylaşımlarınızı blogumda link olarak paylaşacağım.

    Size sonuna kadar destekliyorum. Yapabileceğim bu konuda veya başka bir konuda yardımım olursa severek yapamaya hazırım. Yeter ki blog dünyasında bizim yaşamış olduğumuz şeyleri bir başkaları yaşamasın direk ne konu hakkında yazmak istiyorlarsa özgürse azıp dile getirsinler. Umarım bu yaptığınız bilgilendirici paylaşımlar birilerine ders olur. Bulunmuş oldukları yoldan bir an önce çıkıp. Doğru istikamete doğru yol alırlar. Sibel hanım, yazmış olduğunuz her harf için şükranlarımı sunarım. Teşekkür ederim.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.Ayrıca attığınız maili okuyunca çok duygulandım.Benim yazdıklarımı yaşayan birisi olarak ne demek istediğimi ve nasıl insanlara yardımcı olmak için yazdığımı çok iyi anlamışsınız.İlk yazımı yayına vermemle yıpratmaya çalışanlar oldu,hakaret edenler oldu.Bazıların kalbine dokundum, bazılarının damarına bunun farkındayım.Bu yazı serisini yazmaya başlamadan önce herşeyi göze aldım.Yeterki insanların iyi niyetleri, başkalarının zirve yarışının oyuncağı olmasın.
      Saygılar benden yana da...

      Sil
  7. Məncə də çox faydalı bir yazıdır bu. Bloqumun şablonunu yeniıəmək istəsəm də heç cür cəsarət edə bilmirəm. Silərəm, bir şeyləri yalnış edərəm deyə. Tam cəsarət hiss etdiyimdə bu yazıdan yardım alaraq dəyişdirəcəm şablonumu:)) Təşəkkürlər.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk konudan başlayarak sırayla görsel açıklamaları takip ettiğiniz de ben inanıyorum ki başaracaksınız.😊

      Sil
  8. Görselleriyle desteklenmiş, yol gösterici bir yazı tebrikler..

    YanıtlaSil
  9. Ece ablamdan görüp geldim, çok geçmiş olsun, emeğe saygı diyorum başka bir şey demiyorum...şablon filan maalesef hiç anlamam, ancak işte yazı yazıp, resim yükleyebiliyorum ona da şükür:))teknoloji özürlüyüm yani bunu sizler gibi gençlere, işin uzmanlarına bırakıyorum ve tebrik ediyorum. Ne güzel bu teknik işlerden anlamak, şablon hazırlamak kolay işler değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Aynen ben de emeğe saygı diyorum her kim olursa olsun,her ne iş yapıyorsa yapsın illaki emeğe saygı.2 yıldır çok uğraştım insanı derinden üzüyorlar.

      Sil
  10. Bir çok Blogger'ın işine yarayacaktır bu. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. benim tam da aradığım bir bilgiydi süper oldu teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi denk gelmiş öyleyse şanslısınız 😇Rica ederim.

      Sil
  12. Tema yüklemeyle ilgili yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. Demo bloga girip inceledim. Hatta yorum yazıp sonra silmiş olabilirim :)
    İşlemlere başlamak istiyorum ama bunun için fotoğrafla ilgili güzel bir tema bulmam lazım öncelikle...
    Bir kaç yıl önce dosyayı zipten çıkarıp masaüstüne almış sonrasını becerememiştim. Anlatımınız çok güzel, detaylı ve anlaşılır. Buraya kadar sorunsuz gelebilirim sanıyorum.
    Emekleriniz için teşekkür ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Zülal hanım.Fotoğraf blogunuza güzel bir hazır tema seçeceğinize eminim.Sizi tanıdığım kadarıyla bu işi başaracaksınız.Takıldığınız hangi konu olursa olsun yorum yazarak sorabilirsiniz.Yardımcı olmaya çalışacağım.
      Sevgiler.

      Sil
  13. Görseller kendi adima cok faydali olacak, tesekkürler :)

    YanıtlaSil
  14. Çok faydalı oldu teşekkürler

    aksaraynerede.blogspot.com

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...