29 Kasım 2017 Çarşamba

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Maske Tarifi

29 Kasım 2017 Çarşamba
Pürüzsüz Bir Cilt İçin Maske Tarifi
Merhabalar,
Zaman zaman aynaya baktığımda yüzümdeki ufak tefek çizgiler üzülmeme neden oluyor. Biliyorum ki birçok kadın veya erkek bu sorunla karşı karşıya kalıyor. Bazılarının umurunda olmasa da bazıları bu sorun için tonlarca para harcıyor ya da benim gibi doğal tarifler deneyerek sorunlarını gidermeye çalışıyor. Aslında bu çizgiler oluşmadan veya iyice derinleşmeden önce önlem alınmalı. Uzmanlar erken yaşlanma genetik ya da kötü alışkanlıklardan olduğunu söylüyor. Genetik faktörü  gerçekten de erken yaşlanmayı etkiliyor. Ancak doğada olan her şeyin bir faydası ve yeri vardır.

Ben de size bu yazımda en ucuz şekilde cildinizde olan lekelerden, kırışıklıklardan nasıl kurtulursunuz onu anlatacağım. O halde sizi daha fazla bekletmeden hem pratik hem de ucuz olan pürüzsüz cilt için maske tarifi ile baş başa bırakıyorum 😊

Pürüzsüz Cilt İçin Maske Malzemeleri

  • 1 adet yerli domates
  • 1 adet aloe vera yaprağı
  • 1 kaşık pirinç unu
Pürüzsüz Cilt İçin Maske Malzemeleri

Pürüzsüz Cilt İçin Maske Tarifi

  • Domatesi püre haline getirin
  • Aloe vera yaprağından jelini çıkartın.
  • Bu iki malzemeyi cam bir kasenin içerisinde iyice karıştırın.
  • İçine pirinç ununu da ekleyerek iyice çırpın.
  • Krem kıvamına gelen bu karışımı cildinize yukarıdan aşağıya doğru uygulayın.
  • Cildinizde 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.
  • Haftada bir kez ve aynı saatlerde uygularsanız cilt lekesi, cilt kırışıklıkları gibi problemlerinizden kısa sürede kurtulursunuz.

Eskiden domates ve aloe vera yara izleri, yanık izleri, hemoroit, sivilce izleri, göz morarması ve arı sokmasının iyileşmesi için kullanılırdı. Günümüzde de birçok krem ya da losyonların içerisinde bu iki mucize var. Kozmetik ürünlerde ne yazık ki zararlı kimyasallarda mevcut bu sebeple evde yapacağınız maske ya da kremler daha kısa sürede ve daha kesin sonuçlar verecektir. Kötü alışkanlıklarınızdan kurtulmaya çalışın, düzenli beslenmeye (yeşil yapraklı sebze, kırmızı az yağlı et, balık, yumurta içerikli) çalışın, yatmadan önce cildinizi temizleyerek uyuyun, düzenli uyumayı alışkanlık haline getirin ve yukarıda vermiş olduğum maskeyi düzenli olarak uygulayın. Bu konuda sizlerin de tarifleri varsa yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Güzel ve mutlu kalın😉😊

Bu yazı sosyalmedyakafe.com için dogalyollar.com tarafından hazırlanmıştır.


"Pürüzsüz Bir Cilt İçin Maske Tarifi" için 8 yorum:

  1. Domatesi hiç duymamıştım, denemeli bunu....

    YanıtlaSil
  2. Bende domatesi ilk defa duydum 😊

    YanıtlaSil
  3. Pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olmayı herkes ister.😊 Pürüzsüz cilt için verdiğiniz maskeyi en kısa zamanda uygulamak istiyorum.Cilt maskesinde domatesi kullanmak oldukça ilginç geldi.Doğal maske tarifinizle Sosyal Medya Kafe'ye renk kattığınız için tekrar buradan da teşekkür ederim 😊

    YanıtlaSil
  4. Ben teşekkür ederim sosyalmedyakafe.com deneyeceklere şimdiden kolay gelsin diyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Aloe vera yaprağının içindeki jel bir mucize adeta.. Maskeyi denemekte fayda var. Yıllar kapımızı aşındırıyor yavaş yavaş.::)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir tarif olmuş ben de deniycem inş güzel bir sonuç elde ederim :)

    YanıtlaSil
  7. aloe verayı biliyordum ama bu tarifi öğrenmem çok iyi oldu denemek istiyorum kısa zamanda, o çizgiler gerçekten sinir bozabiliyor bazen :) elinize sağlık bilgiler için :)

    YanıtlaSil
  8. Doğa bizlere her türlü hizmetten geri kalmıyor:) ilk kez duydum domatesi. teşekkürler.

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...