26 Aralık 2017 Salı

Blogger'da HTTPS'ye Geçtikten Sonra Yapılması Gerekenler

26 Aralık 2017 Salı
Blogger HTTPS'ye Geçtikten Sonra Yapılması Gerekenler
Bir önceki konuda  "Blogger Özel Domainlerde HTTPS Ayarları " linkinde HTTP'den HTTPS'ye  geçiş adımlarını anlatmıştım. Bu makalemde Blogger'da HTTPS geçtikten sonra yapılması gerekenler nelerdir? Blogger HTTPS sorunu ve çözümünü sırasıyla anlatmaya çalışacağım.

SSL sertifikası HTTPS, Google arama sonuçları ve SEO açısından oldukça önemli konular olduğu için dikkatli ve sakin bir şekilde adımları takip etmenizi öneriyorum. Bu adımları özel domain üzerinden yayın yapan Blogger bloglar ve blogspot uzantısı ile yayın yapan bloglar uyguyabilir.

Ayrıca Blogger Blogspot uzantısı ile yayın yapan bloglar Blogspot HTTPS Ayarları yazımı okuyabilir.

Blogger yazı içerisinde resim Url  HTTP olan yapıyı  HTTPS olarak güncelleme

Blogger Özel Domainlerde HTTPS Ayarlarını aktif hale getirdikten sonra Blogger blogunuzun URL kısmında anahtarın çizik olmaması ve yeşil olması güvenli bağlantı HTTPS geçmiş anlamına geliyor. Fakat sayfalarınızı tek tek kontrol ettiğinizde bazı sayfalarınızı açtığınızda HTTPS üzerinde olmasına rağmen güvensiz olduğunu görebilirsiniz. Blogger HTTPS sorunu sizleri korkutmasın çünkü eski Blogger bloglara yüklenen resimler HTTP üzerinden yükleniyordu. Son güncellemelerle artık tüm resimler HTTPS üzerinden direkt yükleniyor. Eski yayınlarınızda HTTP ile yüklenmiş resimleri, yazınızın içerisinde HTML bölümünde HTTP ile başlayan resim URL'sinin yanına "S" harfini eklemeniz yeterli oluyor.
Blogger HTTPS Yazı İçi Resim URL Güncelleme

Örnek;
HTTP ile başlayan resim URL'si;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1KD5CFrRkcO9rFnSB3bH-7yYpu3w-J6JWRFiJEEaSFyuUWs_P-TOf1oqeib4K1ITTwFl42hBMtSSws2e5KNBWF_rR6QQCyknQVDgCZX99BOp7kVnC2h4Ug0twqU0ee7sz9ghTe_sCVyU/s1600/blogger-ozel-alan-adlarinda-https-nasil-etkinlestirilir.png

Yukarıdaki URL'ye sadece "S" harfi eklenmiş hali;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1KD5CFrRkcO9rFnSB3bH-7yYpu3w-J6JWRFiJEEaSFyuUWs_P-TOf1oqeib4K1ITTwFl42hBMtSSws2e5KNBWF_rR6QQCyknQVDgCZX99BOp7kVnC2h4Ug0twqU0ee7sz9ghTe_sCVyU/s1600/blogger-ozel-alan-adlarinda-https-nasil-etkinlestirilir.png

Güvenli görünmeyen tüm sayfalarınızda bulunan URL'yi bu şekilde değiştirmeniz gerekiyor.

Ayrıca gadget bölümlerinizde yine HTTP  olan resim URL yapılarını HTTPS olarak değiştirip güncellemeniz gerekiyor.

Blogger tema HTML 'de HTTP ile başlayan URL yapısını HTTPS ile güncelleme

Bu bölüme başlamadan önce daha önce anlatmış olduğum Blogger Tema Yedekleme konusundan faydalanarak temanızın yedeğini PC'ye indirmenizi tavsiye ediyorum.

Blogger kontrol panelinizde Tema ⏩HTML'yi düzenle adımlarını takip ederek temanızın bulunduğu kodlara geliyoruz.
Kodların bulunduğu boş bir yerine mause getirip, CTRL+F tıklayıp açılan kutucuğa HTTP yazdığımızda tüm HTTP bağlantılarını sarı olarak işaretliyor. Bunların yanına "S" harfi ekleyerek her birini güncelliyoruz.
 (Kutucuk içerisinde Enter tıkladıkça bir sonraki HTTP'ye geçer)
Blogger HTTPS Tema Güncelleme

Blogger HTTPS'ye geçtikten sonra Google yeni Url gönderme

Google URL gönderme tıklayın ve açılan sayfada yeni URL yapınızı " https://www.siteadınız.com/ " şeklinde URL yazan yere yazın. Yorum bölümüne de blog açıklamalarınızı kopyalayın, yapıştırın.

Blogger Google URL Gönderme Nasıl Yapılır
Yukarıdaki güncellemeyi yaptıktan sonra tekrar bir sayfa geliyor yine yeni URL yapısını boş kutucuğa yapıştırın ve "Ben Robot Değilim" yazan kutucuğa tik atarak "İstek Gönder" tıklayın.

Blogger HTTPS'ye geçtikten sonra Google Search Consol'a  blog (site) mülkü ekleme

Webmaster Tools'da oturum açın."Özellik Ekle " tıklayın. Açılan ekranda adımları aşağıdaki gibi güncelleyin.

1.Adım
Google Search Console URL Mülk Gönderme
2.Adım
Karşınıza gelen ekranda "Alternatif Yöntemler" bölümünü tıklayın. Verilen doğrulama kodunu kopyalayın. Bu ekran PC'de açık kalsın.(Temaya ekledikten sonra bu ekrana geri döneceğiz)

Google Webmaster URL Gönderme
3.Adım
Blogger panelinizde Tema HTML'yi düzenle adımlarını takip ederek,tema kodlarınızın boş yerine mause getirip CTRL+F tıklayın. Açılan kutucuğa <head> yazın Enter tıklayın. Doğrulama kodunu <head> etiketinin hemen altına yapıştırın ve "Temayı Kaydet" tıklayın.

Google Webmaster Tools Site Doğrulama
Bu adımı yaptıktan sonra 2.Adımda bulunan ekrana dönün ve "Doğrula" tıklayın.
Size ait olan HTTPS mülkünü eklemiş ve doğrulamış olacaksınız.

Google Web Yöneticilerinden  +John Mueller'in açıklamalarına göre;
HTTPS  (SSL Sertifikası) 'na geçtikten sonra, özel domainlerde Google bizden 4 ayrı mülk eklememizi istiyormuş.
  • http://www.alanadınız.com
  • https://www.alanadınız.com
  • http://alanadınız.com
  • https://alanadınız.com
Yukarıda verdiğim 4 ayrı URL yapısını, anlatmış olduğum resimli anlatımdaki gibi eklememiz gerekiyor. Sonuç aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi;

Google Web Yönetici Merkesi Alan Adı Doğrulama

Blogger panelden HTTPS'li link " https://www.sosyalmedyakafe.com/" şeklide açıldığı için  Google gibi getir özelliğini bu mülk  için uygulayacağım.

Google mülk ekleme konusunda kararsız kaldığım için çeşitli kaynakları araştırdığımda en doğru yolun 4  tane mülk eklemekten geçtiğini öğrendim;

Blogspot.com üzerinde olan bloglar için 2 mülk eklemeniz gerekiyor.

  • htttp:blogadınız.blogspot.com
  • https:blogadınız.blogspot.com 

HTTPS mülk ekledikten sonra Google Web Yönetici Merkezine site (blog) haritalarını ekleme 


Blogger özel domainlerde 4 ayrı alan adı uzantınıza da  site haritalarını eklemeniz gerekiyor. Blogspot üzerinden yayın yapıyorsanız 2 ayrı uzantınıza site haritalarını eklemelisiniz. Bunun içinde Blog Hocam'ın "Blogger Site Haritaları" konusundan faydalanarak blog haritalarınızı ekleyebilirsiniz.

HTTPS'ye Geçtikten Sonra Açılmayan URL Uzantıları Nasıl Düzeltilir



HTTPS'ye geçtikten sonra alan adlarının belli uzantılarda açılmamasının sebebi öncelikle;
Ayarlar ⏩Tema ⏩ Düzenle ⏩ Adımlarını takip edelim.

Açılan alanda alandı.com öğesini www.alanadı.com konumuna yönlendir bölümündeki küçük kutucuğa tik atılmış olması gerekiyor.(Bu alanı kontrol edin)

Daha sonra alan adı aldığınız yerde www ile açılması için 301 yönlendirmesi var ise bunu iptal edin. Ve Google'ın vermiş olduğu yönlendirme A kayıtlarını alan adı aldığınız yere girin. Alan adını aldığınız servise göre açılması 12-24 saati buluyor.

Google IP'lerine yönlendiren dört A kaydı ekleyin.
  • 216.239.32.21 
  • 216.239.34.21
  • 216.239.36.21 
  • 216.239.38.21 
HTTPS'ye geçtikten sonra açılmayan tüm adreslerin açıldığını göreceksiniz.

Blogger'da HTTPS 'ye geçtikten sonra yapılması gerekenler bunlardır. Daha sonra yeni güncellemeler veya araştırmalarım sonucu yeni bilgiler edindiğimde tekrar bu makalemi güncelleyerek sizleri de bilgilendirmeye devam edeceğim. Blogger'da HTTPS'ye geçtikten sonra yapılması gerekenler için  sizlerin bildikleri var ise yorum formunda yazabilir, bu konuda aklınıza takılan soruları yazabilirsiniz. Elimden geldiğince sorularınızı cevaplamaya ve yardımcı olmaya çalışacağım.

Dip Notlar: JS dosyalarınız HTTP üzerinde ise bazı eklentileriniz çalışmayabilir. Adsense reklamları güncellemeleri gecikebilir endişelenmeyin. Sosyal Medya Kafe'de  İnstagram kodları çalışmadığı için kaldırdım. Ayrıca  Feed kategori etiketleri JS dosyası üzerinden olduğu için şuan onlarda çalışmıyor. Misafir yazarımız tarafından yazılmış olan Blogunuzu Sağlam Temeller Üzerine Kurun yazısında anlattığı gibi JS dosyalarını da tekrar HTTPS olarak güncellemek gerekiyor. Henüz deneme fırsatım olmadı HTTPS özelliği var mı? bilemiyorum. HTTPS'ye geçtikten sonra verdiğiniz bağlantı linklerinin de HTTPS olarak verilmesine dikkat etmemiz gerekiyor.

HTTPS SSL sertifikası ile ilgili tüm bildiklerimi zaman buldukça paylaşmaya devam edeceğim. Sosyal Medya Kafe'yi takibe alarak güncel blog ipuçlarını okuyabilirsiniz.

Sağlıklı,mutlu bloglamalar! 😇

Sibel Ordueri 

Dip Not: HTTPS'ye geçtikten sonra yapılması gerekenleri ilk anlatan ve en doğru bilgiyi araştırarak  veren bir blog olarak;
5848 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre  yayınlama hakkı Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Bilgilerin farklı bloglarda ve forumlarda kaynak gösterilmeden paylaşılması yasaktır! EMEĞE SAYGI!

Blog yazarlarının bilgilenmesi açısından Blogger HTTPS güncellemesini, aşağıda bulunan sosyal ağ butonları sayesinde paylaşabilirsiniz.
💕⃕


" Blogger'da HTTPS'ye Geçtikten Sonra Yapılması Gerekenler" için 100 yorum:

  1. www olmadan benim siteme de sizin sitenize de girilemiyor. Girilmediği halde böyle bir mülk eklemeye gerek var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey
      Başında http ve https olmadan direkt www.alandı.com olarak mülk eklenemiyor.Ayrıca açılmayan bir uzantıyı da doğrulayamıyoruz.4 adet mülk adresinde https://sosyalmedyakafe.com da açılmıyor.O yüzden doğrulama yapamadım.Yeni gelen bir güncelleme olduğu için www.alandı.com ve https://alanadı.com da zamanla güncellenir diye düşünüyorum.Bu konuda farklı bir bilgiye ulaşırsam yazıya eklerim.



      Sil
    2. Yoruma bodozlama atlamak gibi olmasın ama bunun çözümünü aşağıda ki resimlere bakarak yapabilirsiniz.

      https://i.hizliresim.com/7yRlr5.jpg
      Bu işlemleri yaptıktan sonra 5 numara ile gösterdiğim yerde Düzenle'ye tıklıyoruz. Daha sonra aşağıdaki gibi bir bölüm açılacak. Orada bulunan kutucuğu tikleyin ve kaydedin.
      https://i.hizliresim.com/Qpb6jZ.jpg

      Bu işlemi yaptığınızde alan adınız https//:www.blogadınız.com şeklinde olur.

      www yazmadan girdiğinizde ise ulaşılmayan adresiniz ulaşılır duruma gelir.

      Alan adı yönlendirmelerinde unutulan kısımlardan birisi budur.

      Umarım burada yazdığım için sosyalmedyakafe kızmaz.

      Sil
    3. Faydalı olan bilgi için neden kızalım ? Mutlu oluruz☺️
      Fakat verdiğiniz bilgi http üzerindeyken açılıyor.Bu ayarlar sosyalmedyakafe’de o şekilde ayarlı.www.soyalmedyakafe.com ve https://sosyalmedyakafe.com olarak açılmaması https’ye geçtikten sonra oluştu.Bunun için bir çözümünüz var ise bilgilenmekten mutluluk duyarız☺️

      Sil
    4. Bende şuanda öyle ayarlı ve sorun görünmüyor. Ben her şekilde giriş yapabiliyorum adresime. Yinede bi kontrol etmekte fayda var.

      Sil
    5. Evet, şimdi kontrol ettim.Sizin alan adı uzantılarınız da sorun yok, açılıyor.Bizdeki sorun neden kaynaklanıyor acaba ?

      Sil
    6. Şimdi tekrar kontrol ettim www.sosyalmedyakafe.com 'da açılmaya başlamış.Demekki anca oturuyor bazı uzantılar.Sadece https://sosyalmedyakafe.com kaldı. :)

      Sil
    7. Bu konuda biraz araştırma yaptım fakat bulamadım. Ama kimisi zamanla düzeliyor diyor kimiside olmuyor diyip geçiyor.

      Sil
    8. Domain ayarlarımda yaptığım değişiklikle sorunu çözdüm.
      https://sosyalmedyakafe.com 'da açılıyor artık!

      Sil
    9. Anladım sıkıntı çözüldü o zaman :)

      Sil
    10. Nasıl bir ayar yaptınız hocam da https li kısım açıldı acaba

      Sil
    11. Merhaba,
      Https 'li kısım derken tam olarak açıklar mısınız ?

      Sil
    12. Sitemin hocam https://www.siteismi.com olarak açılıyor. http://www.siteismi.com olarak açılıyor. http://siteismi.com olarak açılıyor https://siteismi.com olarak açılmıyor hocam

      Sil
    13. Merhaba @Adsız
      Yazımın sonunda vermiş olduğum 4 ayrı A kaydını anlattığım şekilde uygulamanız gerekiyor.Ondan sonra sorun çözülmüş olacaktır.

      Sil
  2. Değerli bilgiler verilmiş..Yazdıklarınıza katılarak iyi çalışmalar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumlu yorumunuz için teşekkürler.Size de iyi çalışmalar.

      Sil
  3. oldukça yararlanmış olduğum bilgiler için teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Halil Bey.Blogger https ayarları anlatımlarımla herkese faydalı olmak dileğiyle 😇

      Sil
  4. HTML'deki HTPP'lere S ekleyerek HTTPS yaptım.
    Google'ye yeni site adımı gönderdim.
    Google Search Consol'da site mülkünü ekledim.
    Blog haritalarımı yükledim.
    Resimlerin bir kısmını https olarak düzenledim. Daha sonra tüm resimleri https yapmaya devam edeceğim.
    Güzel bir çalışma oldu.
    Ama sanırım biraz yoruldum. Çok fazla yayın var blogumda. Biraz mola..:)
    Teşekkürler bilgilendirme için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger’da http’den https’ye geçme ayarları yorucu olsa da Google ve seo açısından oldukça faydalı.Sosyal Medya Kafe’nin https ayarlarını yaparken bir taraftan da resimli anlatımlarını hazırladım.🙈🤯
      Çoğu bitmiş azı kalmış Nahidecim ellerine sağlık👌☺️
      Yeni https’li blogunla en iyi yerlere gelmen dileğiyle😇

      Sil
  5. Bu gerçekten çok güzel bir haber. Özel alan adlarına bu özelliğin ücretsiz sunulması Google'un bir jesti olsa gerek. En son baktığım SSL sertifikası için 200 300 tl isteniyordu, gerçi şimdilerde fiyatı düşmüş ama olsun. Teşekkür ederim bu güzel bilgilendirme için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Blog Tecrübem
      SSL Sertifikaları yazdığınız gibi yıllık ücretleri var.Google’nin bizlere yeni yıl hediyesi gibi oldu gerçekten ve uzun zamandır bekliyorduk☺️Blog yazarlarına faydalı olmak dileğiyle😇

      Sil
  6. Sizler olmasanız halimiz duman :) Yazan ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ☺️ Faydalı olabildiysem ne mutlu bana☺️ Blogger HTTPS ayarları herkese hayırlı,uğurlu olsun😇

      Sil
  7. Merhaba..Bu teknik konulara "ufo görmüş masum köylü" gibi bakıyorum. Bi anlasam ne diyorsunuz ? :))
    Blogum da biraz teknik düzenleme yapayım dedim hepten bozdum.Sonra da bıraktım.Hala yorumlara "Yanıtla "butonundan cevap yazamıyorum.
    Ben pek anlamasam da emeğinize sağlık :))) (ama tabi bu konu olmasa da anladığım ve yararlandığım yazılarınız oldu)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Cam Güzeli😊
      Bu şekilde olan teknik konulara başlamadan önce blog kayıt yedeklerinizi ve tema yedeğinizi alırsanız iyi olur.Bir sorun yaşadığınızda bozuk olmayan yedeğinizi yükleyip kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.Biraz sakin ve boş bir vaktinizde bu konuya odaklanırsanız HTTPS ayarlarını yapabilirsiniz.
      Faydalı olmak dileğiyle.

      Sil
  8. sitenizdeki düzenlemeler farklediliyo,sitenizde kategorilere basınca,güvenli https protokolü değişmiyor,artık blogunuz güvende..😀 bloggerin kendi temasını kullanarak özel alan adı alanlarda durum nası acaba?🤔 yazınızda anladığım kadarıyla özel temaları kullanarak özel alan adı alan sitelerde ciddi sorunlar var gibi..tema içinde dediklerinizi yapmak çok marifet istiyo gibi..👩‍💻😀 ama bunu yapamayanlar için bu tür faydalı bilgiler vermenizde bence çok yerinde olmuş..👍 emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ertuğrul
      Evet, HTTPS ayarlarını güncelleme de epey bir yol aldım.😊Blogun güvenli bağlantı HTTPS'de olması güzel bir his veriyor.Blogger'ın kendi teması da kullanılsa,özel tema da kullanılsa tüm resim URL yapısı HTTPS olarak güncellenmesi gerekiyor.En kolayı aslında tema içerisindeki resimlerin HTTPS yapılması.CTRL+F ile açılan kutucuğa HTTP yazdığımızda ve kutu içerisinde Enter tıkladıkça bir sonraki HTTP'li yere geldiği için tema içerindeki tüm linkleri 15 dakika bir sürede düzenledim.Asıl zor olan geçmiş tüm yazılarımıza dönüp her bir yazı içerisindeki resim URL yapısına HTTP'nin yanına "S" eklemek.Çok eski bir blog ve yazılar çoksa günler,haftalar sürer.
      Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum🙇 Yorumunuz için teşekkür ederim😊

      Sil
  9. Güzel bilgiler olmuş. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazarları için çok önemli bir konu HTTPS ayarları.Blog okunma oranlarının düşmemesi ve SEO açısından çok faydalı.Rica ederim.

      Sil
  10. Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler, en kısa zamanda deneyeceğim, inşallah sorunsuz hallederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Esra Hanım
      Https ayarlarını yaparken herhangi bir soru kafanıza takılırsa, yoruma yazmanız durumunda elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım.
      Sorunsuz bir şekilde HTTPS güvenli bağlantıya geçmeniz dileğiyle...

      Sil
  11. Çok güzel anlatmışsınız. Ama bu teknik konularla ve kodlarla işim çok zor.Bir yeri düzelticem derken ben hepsini birbirine karıştırıyorum.
    Teşekkürler güzel bilgiler için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Https (SSL Sertifikası) ayarlarına sakin ve boş bir vaktinizde odaklanırsanız başaracağınıza inanıyorum.Başlamadan önce blog kayıtlarınızın ve temanızın yedeğini alırsanız herhangi bir sorunda sorunsuz haline dönebilirsiniz.
      Rica ederim.

      Sil
  12. Ben de kullandım bu şekilde çok güzel oluyor gerçekten. Daha bir profesyonel hissettiriyor :) Blog ile ilgili hiçbir şey eksik kalmasın diye takıntılar yaptığım için bu yöntemi başta bilmesem de niçin https'ye geçtiği halde secure yazmıyor diyordum. Sonra belki işe yarar diye Html'imdeki httplere 's' eklemiştim :) Gerçekten de bu şekilde yapılıyormuş, sayenizde kendi kendime uydurdum sandığım şeyin aslında var olan bir yöntem olduğunu öğrendim, çok hoşuma gitti :D
    Elinize sağlık, çok da detaylı, güzel olmuş...
    Google webmaster kolay da Yandex'inki ile bir türlü yıldızımı barıştıramıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Feri Peri😊
      HTTPS'ye geçmek kesinlikle daha profesyonel bir görüntü ortaya çıkarıyor.Evet HTTP olan resim URL uzantısına "S" harfi eklemek yeterli oluyor.Bazı bağlantı ve JS dosyalarının HTTPS uzantılarının kontrol edildikten sonra eklenmesi gerekiyor.HTTPS uzantısı açılmıyorsa onlar değiştirilmemeli.
      Google webmaster da site ekleme ve doğrulama oldukça kolay.Yandex için de resimli bir klavuz hazırlarım.

      Sil
  13. Önceki yazıda ilk ayarlarımı yapmıştım. Şimdi ikincisini de uygulayacağım. Hafta sonunu bekliyorum. Sakin sakin yaparım. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zülalcim😊
      Blogger özel domainlerde HTTPS geçme işlemi bitmiş,geçtikten sonra yapılması gerekenler kalmış öyleyse 😊HTTPS'ye geçtikten sonra yapılması gerekenler de takıldığın herhangi bir yer olursa yardımcı olmaya çalışırım.Sorunu yazman yeterli👌
      Sevgiler 💝

      Sil
    2. Merhaba :) Sorunum var galiba :)
      Bugün işlemlerin devamını yapayım dedim. Blogda 26 yayınım vardı. Hepsinin tek tek sayfasına girip blog adres linklerimin hepsinde güvenli tanımı var mı diye baktım. Her sayfada vardı. Üzeri çizik herhangi bir şeye rastlamadım. İkinci adım olan tema html sine girdim. Http yazan yerlere s harfi ekledim. Temayı kaydet butonuna bastım ama yaptığım değişikliklere onay vermedi. Sorun ne olabilir? Yaptığım işlemlerin ekran alıntısını da aldım. İletişim'den mail attım. Bir ara onlara bakabilir misiniz?

      Sil
    3. Merhaba Zülalcim 😊
      Tema kodlarında öncelikle sadece resim uzantılarını HTTPS yapmak gerekiyor.Daha sonra HTTP olan linkleri tek tek açıp HTTPS sürümleri varsa değiştirmek gerekiyor.Özelden ekran görüntülerine de baktım.Neden onay vermediğine uzak masa bağlantısı kurarak bakmam gerekiyor.
      Sevgiler.

      Sil
    4. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum. :)
      Fazlasıyla tembel olduğum için işlemlerini bugün bitirebildim. Fotohastasiempre için 2 de harita gönderdim.
      Sayenizde artık içim rahat. :)

      Sil
    5. Rica ederim Zülalcim.HTTPS geçişleri uzun sürebiliyor.Bitmesine sevindim.Darısı Film Gündemi bloguna😊

      Sil
  14. bende bazı güncellemeleri sayenizde yapmış oldum teşekkür ederiyorum. Benim kafamın karıştığı tek nokta 4 farklı mülk ekleme konusu oldu. head aratmasıyla search console'Nın verdiğini eklerken bir önceki eklediğimizi kaldırmıyoruz dimi?

    çünkü; şöyle bir uyarı geliyor. Temanızı HTTP ve HTTPS'yi karışık olarak kullanacak şekilde düzenlemeniz, HTTPS üzerinden görüntülendiğinde blogunuzun güvenliğini ve kullanıcı deneyimini etkileyebilir.

    ayrıca http ve https://alanadınız.com eklemeye çalıştığımda DNS THX Kaydınız bulunamadı diye uyarı alıyorum O_O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İlke
      4 mülk'e ait doğrulama kodları da web yönetici merkezine eklenen 4 mülk de sürekli kalıyor.
      O uyarı hepimizde çıkıyor.Tüm linklerin https olması gerekiyor.Bazı linkler https'de açılmadığı için değiştirmediğimiz için.

      https://alanadınız.com hatası için ;
      Blogger panelde Ayarlar-Temel-Yayıncılık-Düzenle
      "alanadınız.com öğesini www.alanadınız.com konumuna yönlendir." yazan yerin hemen yanında ufak bir kutucuğa tik atıp ,kaydet tıklayın.Bir kaç saate düzelmez ise tekrar haber verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

      Sil
  15. google search Console o kısmı daha önce bilmiyordum şimdi uyguladım ama şu mülk olayını anlamadım onu iyice anlamam da burada kısa süreli giriş çıkışlarımla mümkün değil, daha çok var ama İzmir e döndüğüm de ancak detaylı bakacağım. ellerine emeğine sağlık iyi ki varsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hatice ablacım
      Google search console konusunda takıldığın yeri haber verirsen yardımcı olmaya çalışırım.
      Sen de iyi ki varsın 💖

      Sil
  16. Merhaba Bütün Http lerimi Https yapalım arada
    http://www.w3.org/1999/xhtml
    http://www.blogger.com/openid-server.g' rel='openid.server
    gibi birçok şeyler var onlarıda mı yapalım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Murat
      Resim URL uzantılarını direk HTTPS yapabilirsiniz.Fakat link bağlantı uzantılarını HTTPS uzantılarını kontrol ettikten sonra değiştirmeniz de fayda var.HTTPS üzerinden açılmayan bir link blog eklentilerinizin çalışmamasına sebep olabilir.

      Sil
  17. Hocam yeni eklenen konular eklentisinde yazı linklerini kopyalarken http:// olarak kopyalıyor bunu düzenltebilir miyiz androidbolgesi.com ana sayfada sizin için seçtiklerimiz gadgetine bakarsaız anlarsınız. düzeltebilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Semih
      Http olarak kopyalanması ilk anlattığım konuda 3.adım aktifleştirilmemiş olabilir.
      https://www.sosyalmedyakafe.com/2017/12/blogger-ozel-alan-adlarinda-https-etkinlestirme.html
      Blogger Özel Alan Adı İçin Https Ayarları bu yazımda 3.Adımı tekrar kontrol ederseniz bu adımda tüm http linklerini otomatik olarak HTTPS'ye çeviriyor.

      Sil
    2. Hocam 3.adımı yaptım ondan sorun yok. demek istediğim javascriptlere etiket ekleyip gadget içerisinde çıkan oto yayınların likini kopyaladığımızda http olarak kopyalıyor. https adımlarının hepsini teker teker yaptım bu konuda bilgi var mı acaba

      Sil
    3. ve aynı sorun yayın altındaki benzer yayınlar kısmındada mevcut bu sorun yaratırmı çünkü tüm linkler https sadece oradaki linkler http olarak kalıyor

      Sil
    4. Benzer yazılar ve etiket yayınları JS kodları üzerinden RSS'den otomatik olarak HTTP üzerinden alıyor.Şuan RSS Feed URL yapısı HTTP olduğu için onlarda o şekilde kopyalanıyor.Zamanla HTTPS güncellemesi gelecektir.Herhangi bir sorun yaratacağını sanmıyorum.

      Sil
    5. hocam birde webmaster toolsda https://androidbolgesi.com olarak eklediğimde siteyi görmüyor yani bu linkte siteye giriş yapılamıyor sebebi ne olabilir. sizin sitenizde böyle bir sorun görünmüyor???

      Sil
    6. Merhaba Semih
      HTTPS'ye geçtikten sonra alan adlarının belli uzantılarda açılmamasının sebebi öncelikle;
      Ayarlar => Tema => Düzenle => Açılan alanda alandı.com öğesini www.alanadı.com konumuna yönlendir bölümündeki küçük kutucuğa tik atılmış olması gerekiyor.(Bu alanı kontrol edin)
      Daha sonra alan adı aldığınız yerde www ile açılması için 301 yönlendirmesi var ise bunu iptal edin. Ve Google 'nin vermiş olduğu yönlendirme A kayıtlarını alan adı aldığınız yere girin.Alan adını aldığınız servise göre açılması 12-24 saati buluyor.
      Google IP'lerine yönlendiren dört A kaydı ekleyin.
      216.239.32.21
      216.239.34.21
      216.239.36.21
      216.239.38.21
      Muhtemelen sorun çözülmüş olacaktır.

      Sil
    7. Hocam değrli bilgiler için çok teşekkür ederim. elinize emeğinize sağlık

      Sil
    8. A @ 216.239.32.21 1 Saat böyle ekleyeceğiz değil mi hocam???

      Sil
    9. Merhaba Semih
      Aynen o şekilde ekleniyor.Dört A kaydı da o şekilde.

      Sil
  18. hocam ben https://veterinerhekimligi.com yapamadım. Siz domainde hangi ayarları degistirdiginizi yazar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Abdullah
      HTTPS'ye geçtikten sonra alan adlarının belli uzantılarda açılmamasının sebebi öncelikle;
      Ayarlar => Tema => Düzenle => Açılan alanda alandı.com öğesini www.alanadı.com konumuna yönlendir bölümündeki küçük kutucuğa tik atılmış olması gerekiyor.(Bu alanı kontrol edin)
      Daha sonra alan adı aldığınız yerde www ile açılması için 301 yönlendirmesi var ise bunu iptal edin. Ve Google 'nin vermiş olduğu yönlendirme A kayıtlarını alan adı aldığınız yere girin.Alan adını aldığınız servise göre açılması 12-24 saati buluyor.
      Google IP'lerine yönlendiren dört A kaydı ekleyin.
      216.239.32.21
      216.239.34.21
      216.239.36.21
      216.239.38.21
      HTTPS'ye geçtikten sonra açılmayan tüm adreslerin açıldığını göreceksiniz.

      Sil
    2. Hocam nasıl yaptınız bende hala devam ediyor sorun ??

      Sil
    3. Merhaba Semih😊
      İletişim sayfamdan yaptığın Dns ayarlarının ekran görüntüsünü gönderebilirmisin.Blogger panelde ilk yazdığım yer küçük kutucuk mutlaka tik atılmış olmalı.

      Sil
    4. tamam hocam sorun düzeltildi. teşekkürler

      Sil
    5. Rica ederim Semih 😊 Blogunun HTTPS'li hali hayırlı olsun.😇

      Sil
  19. 11.01.2018 Güncelleme:
    HTTPS'ye Geçtikten Sonra Açılmayan Url Uzantılarının Çözümü Yazıya Eklenmiştir.

    YanıtlaSil
  20. Merhaba, öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler ve emeğiniz için teşekkür ediyorum. Benim bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim. https ye geçtikten sonra uygulanacak adımları daha uygulamadım, yarın uygulayacağım. Sadece HTTPS Kullanılabilirliği ve HTTPS Yönlendirmesini aktif ettim. Farkettim ki adsense reklamlarım görünmüyor, ben de uygulanacak adımları uygulamadan yönlendirmeyi aktif etmeme kararı aldım. Sizce bu adımları uyguladığıktan sonra adsense reklamlarım sorunsuz görüntülenecek mi? Bu hangi adımla alakalı?
    Şimdiden teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yunus Emre, hoş geldiniz.
      Mutlaka HTTPS'ye geçmeni tavsiye ederim.2017 yılının sonlarına doğru Google arama ilk sayfa sonuçlarının %75'i HTTPS'li blog ve web site yayınlarından oluşuyor.Google,2018 yılında %100 HTTPS'li bloglara ve web sitelerine yer verecek.Ne kadar önce HTTPS'ye geçersek bizler için o kadar iyi.HTTPS'ye ilk geçtiğimizde ilk sıralar hit kaybı oluyor ama zamanla sayfalarımız Google'da daha iyi yerlere geliyor.1-2 ay içinde eski hitlerimizi alıyoruz.HTTPS'ye ilk geçtiğimizde Adsense reklamları görünmüyor ama tüm işlemleri bitirdikten 1-2 gün sonra reklamlar otomatik olarak görünmeye başlıyor.HTTPS'ye geçtikten sonra Adsense reklamlarım görünmüyor diyerek farklı bir şey yapmaya gerek kalmıyor.
      Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana😊

      Sil
    2. Teşekkür ederim, peki site haritasında eski linkler hala http olarak görünmeye devam ediyor, bu linkleri add url kısmından elle tek tek yeni versiyonlarını göndermemiz gerekir mi? Yoksa google eski linkleri bi süre sonra otomatik olarak düzeltip indexler mi?
      https://www.hayrolaruya.com/robots.xml

      Sil
    3. Teşekkür ederim.. Aşağıdaki http yazan yerleri de https olarak değiştirmeli miyim yoksa sadece linklerin başında bulunanları değiştirmek yeterli midir?

      http-equiv='content-language'

      data:post.url.canonical.http

      Sil
    4. Merhaba Yunus Emre
      Site mülk doğrulamayı 4 uzantıda da yaptıysanız otomatik olarak Google https olarak kendisi güncelliyor.https://www.alanadı.com/ şeklini sadece add url olarak gönderiyoruz.Eski lnkleri tek tek göndermeye gerek kalmıyor.
      http://www.alanadı.com
      https://www.alanadı.com
      http://alanadı.com
      https://alanadı.com
      www.alanadı.com
      HTTPS'ye geçmeyi doğru yaptıysanız ,yukarıdaki 5 URL uzantısı tek bir https://www.alanadı.com/ uzantıya otomatik olarak yönlendiriyor.
      *****
      http-equiv='content-language' data:post.url.canonical.http bunları değiştirmeye gerek görmedim.Çünkü otomatik olarak https'ye yönleniyor.
      Linkleri tek tek kontrol ederek HTTPS yapmak gerekir.HTTPS'de açılmayan linkleri değiştirmemenizde fayda var.Açılmayan linkler yine http olarak kalmalı.


      Sil
    5. Az önce tüm URL uzantılarınızı kontrol ettim.
      http://www.hayrolaruya.com
      https://www.hayrolaruya.com
      http://hayrolaruya.com
      https://hayrolaruya.com
      www.hayrolaruya.com
      Doğru şekilde HTTPS ayarları yapılmış.Tek adrese yönleniyor hepsi. https://www.hayrolaruya.com/

      Sil
  21. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  22. Https ile ilgili bilgilendirici paylaşımınız için teşekkür ederim. Blog sayfam üzerinde yavaş yavaş uygulamaya başladım. Ayrıca her türlü yardım ve katkılarınız için şükranlarımı sunuyorum.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog ve web siteleri için HTTPS'ye geçmeleri çok önemli bir konuydu.HTTPS konusunda faydalı olabilmeme sevindim. 🙋

      Sil
  23. Sibel hanım merhaba,
    HTTPS'ye kısa bir süre önce geçiş yapmıştık mülklerimizi falan da hallettik bu konuda bir sıkıntı yok lakin http://oscarfavorite.com veya https://oscarfavorite.com şeklinde bloga giriş yapılamıyor. Bunu uzun bir zaman önce fark etmiştik ama bu sorunu bir türlü halledemediğimizden pek de umursamamıştık şimdi yazınıza denk geldim. Ayarlar-Temel-Yayıncılık bölümünde bir sorun gözükmüyor bahsettiğiniz tik işareti de var. Nasıl halledebiliriz bu sorunu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Alper Sağlam
      Blogger HTTPS'YE geçtikten sonra açılmayan linkleri düzeltmek için öncelikle alan adı aldığınız domain sitesinde 301 yönlendirmesi var ise bunu iptal edin.Daha sonra DNS ayarlarınızı açın.
      Google IP'lerine yönlendiren dört A kaydı ekleyin.

      @ 216.239.32.21
      @ 216.239.34.21
      @ 216.239.36.21
      @ 216.239.38.21
      Bu ayarların aktifleşmesi alan adı aldığınız servise göre 12-24 saati bulabiliyor.Bu adımları gerçekleştirdiğinizde http://alanadı.com ve https://alanadı.com üzerinden açılıyor.
      Bu adımları gerçekeştirip açılmadıysa bana özelden dns kayıtlarınızın tam ekran görünütüsünü gönderebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.Tamamen DNS kayıtlarından kaynaklanan bir sorun.

      Sil
    2. Alan adı sağlayıcımızla bir görüşeyim o halde sorunun çözülüp çözülmediğine dair bilgilendirme yaparım. İlgi ve alakanız için teşekkürler.

      Sil
  24. hocam şimdi temanın içerisinde tüm http ler mi https olacak yoksa sadece resimlerin urllerimi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öncelikle resim URL'lerini HTTPS yapabilirsiniz.Daha sonra HTTP olan linklerin HTTPS sürümleri kontrol edip HTTPS linkinde açılıyorsa onları HTTPS ile değiştirebilirsiniz.HTTPS'de açılmıyorsa değiştirmemenizi tavsiye ederim.

      Sil
  25. Hocam şimdi 4 tane mülk ekleyin demişşiniz ya 4 mülk içinde head etiketinin altına kod mu ekleyeceğiz. kısaca 4 tane mülk için 4 ayrı kod mu ekleyeceğiz?

    Site haritası eklerken de 4 ayrı mülk için 4 ayrı site haritası ekleyeceğim değil mi ? kafam karıştı yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Evet, her mülk için ayrı ayrı doğrulam kodunu HEAD etiketinin altına eklemeniz gerekiyor.
      4 ayrı mülk için de site haritalarınızı ayrı ayrı eklemeniz gerekiyor.

      Sil
    2. o zaman google da ki indeks sayısı 4 kata çıkmaz mı hocam? mantıken sadece https//wwww.siteismi.com u eklemek daha doğru geliyor gibi

      Sil
    3. Merhaba Adsız,
      4 mülk ayrı ayrı ekleniyor ve site haritaları da 4 mülke ayrı ayrı ekleniyor.Yazımın içinde kaynakları linkleri ile verdim.Bunu yazan,öneren Google web yöneticisi John Mueller.

      Sil
    4. Merhabalar blogspot uzantılı bir sitem için http li olan doğrulamayı çok önce yaptım şimdi https ye geçtim onu da mülk olarak ekledim ama tekrar dan head içerisinde eklemem gereken kodu vermedi ama mülk olarak eklenmiş aynı sizin attığınız görseldeki gibi başka bir sorun mu oldu acaba?

      Sil
    5. Merhaba Serkan,
      Eklemiş olduğum görseldeki gibi mülkler ekliyse herhangi bir sorun yoktur.4 mülk içinde aynı kodu verdiği için otomatik ekleme yapılıyor bazen.

      Sil
  26. Hocam merhabalar dediklerinizi yaptım site haritası ekleyeyim dedim. http//siteismi.com şeklinde olan kısma site haritası eklerken site haritanız html dir uygun olan site haritası ekleyin şeklinde bir sorun verdi sorunu nasıl çözebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bu sorunun kaynağı Blogger panelde arama tercihlerine "Özel robots.txt" dosyası ekleyenlerde çıkıyor.Bu bölüm çok hassas olduğu için blogunuzun silinmesine kadar yol açabilir.Özelden ekran görüntülerinizi gönderebilirseniz yardımcı olabilirim.

      Sil
  27. Webmaster sayfasında doğrulama yapmaya gerek var mı? Ben yapmaya çalıştığımda zaten size ait gibi bir uyarı vermişti. Bu konuda ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Veysel
      Google Search Console'da doğrulama yapmamız gerekiyor.Bana özelden ekran görüntüsü gönderebilirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

      Sil
  28. Son derece açıklayıcı ve faydalı bir yazı olmuş. Emeğiniz için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Bayanpratik
      Blogger HTTPS ayarları anlatımlarımın faydalı olmasına sevindim.Rica ederim.

      Sil
  29. Benden de çook teşekkürler,çook sevgiler canim ;))

    YanıtlaSil
  30. ben yaptım ama site ana sayfam yüklenirken yeşil kilit oluyo 2 3 saniye sonra korumasız diyor. Diğer yazılarda da böyle ilk 2 3 saniye güvenli sonra hemen değişiyor. ne yapabilirim
    site: https://geekakademi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Berkay
      Blog temanızın içerisinde bulunan tüm resim URL yapısını HTTPS yapmalısınız.Ayrıca eski yayınlarınız varsa onların içindeki resim URL yapısını da HTTPS yapmalısınız.
      Blogunuzda slider tarzı eklentiler JS kodlarıyla yazıları FEED adresinizden otomatik çektiği için de yaşanabiliyor.

      Sil
  31. Blogger HTTPS ayarları ile ilgili çok kapsamlı bir rehber hazırlamışsınız.Emeklerinize sağlık.Benim için çok faydalı oldu.Anlatımlarınız sayesinde sorunsuz bir şekilde HTTPS geçişi tamamlandı.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Sorunsuz bir şekilde HTTPS kurulumu yapmanıza sevindim.Güvenli bağlantı HTTPS'niz hayırlı olsun o zaman.

      Sil
  32. benim sorum şu, https aktif olunca geçtim. ama birde ne göreyim örneğin http://www.ozyurt-insaat.com/2015/04/mantolama-m2-fiyatlari.html olan sayfam arama sonuçlarında hemen değişmediği ve yeni uzantımızın başlangıcıda https: olduğu için tıklayanlar direk 404 hatası almaya başladı. Günlük 500-750 tekil kullanıcı hiti olan sitem günlük 5-10 hite düştü. Bende hemen kapattım https'yi. Şimdi soru: bu 404 hatalarından nasıl kurtulacağız, şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kanber,
      HTTPS'ye geçtikten sonra Google arama sonuçları zamanla değişiyor. Şuan Sosyal Medya Kafe'nin tüm bağlantıları Google'da da HTTPS olarak güncellendi. HTTPS'ye geçtikten sonra Domain hesabınıza girerek, yazımda da yazığım gibi değiştirmeniz veya eklemeniz gerekiyor.
      "
      HTTPS'ye geçtikten sonra alan adlarının belli uzantılarda açılmamasının sebebi öncelikle;
      Ayarlar ⏩Tema ⏩ Düzenle ⏩ Adımlarını takip edelim.
      Açılan alanda alandı.com öğesini www.alanadı.com konumuna yönlendir bölümündeki küçük kutucuğa tik atılmış olması gerekiyor.(Bu alanı kontrol edin)
      Daha sonra alan adı aldığınız yerde www ile açılması için 301 yönlendirmesi var ise bunu iptal edin. Ve Google'nın vermiş olduğu yönlendirme A kayıtlarını alan adı aldığınız yere girin.Alan adını aldığınız servise göre açılması 12-24 saati buluyor.
      Google IP'lerine yönlendiren dört A kaydı ekleyin.
      216.239.32.21
      216.239.34.21
      216.239.36.21
      216.239.38.21
      HTTPS'ye geçtikten sonra açılmayan tüm adreslerin açıldığını göreceksiniz.
      Şurası bir gerçek ki HTTPS'ye geçtikten sonra istatistiklerde düşme oluyor. Zamanla yazılarınızı günelledikçe eski değerlerine geliyor.
      404 hataları için en kısa zamanda paylaşımlar hazırlayım.Ama yukarıdaki ayarları yaparsanız açılmayan URL kalmaz.

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...