16 Mayıs 2018 Çarşamba

Ana Sayfa » , , , , , , » Blogger Kapanıyor mu? Blogger İçin Bahar Temizliği Zamanı

Blogger Kapanıyor mu? Blogger İçin Bahar Temizliği Zamanı

16 Mayıs 2018 Çarşamba
Blogger İçin Bahar Temizliği - Blogger Kapatılıyor mu?
(Güncelleme: 28.01.2019)
Merhaba Sosyal Medya Kafe okurları,
Yabancı bloglarda Blogger kapanıyor mu? sorunsalı var. Bugün Blogger'ın resmi blogunda "Blogger için bahar temizliği zamanı" yazısını okudum. Blogger Buzz'un Blogger için bahar temizliği yazısı soru işaretlerini de birlikte getirdi.Yabancı bir blog ; "Google buna bahar temizliği diyor. Hepimiz bunun ne anlama geldiğini biliyoruz. Özellikleri kapatmak " yazmış. Bu bahar temizliği umarım bizler için daha iyi olur.
Blogger'da blogları olan, blog yazarlarını yakından ilgilendiren bu temizlik durumunda karşımıza çıkacak sorunlara hazırlıklı olmalıyız...

Blogger Buzz'un yaptığı açıklamaları aşağıda okuyabilirsiniz.

 Blogger İçin Bahar Temizliği Zamanı 

"Blogger’a yakında gelecek olan heyecan verici güncellemeler için yer açmak amacıyla, tüm kullanıcılarımız için blog oluşturma deneyimini geliştirmek için platformu basitleştiriyoruz.

Blogger’daki mevcut özelliklerde yapılan değişiklikler (önümüzdeki birkaç ay içinde kullanıma sunuluyor ) :

  • Google+ Entegrasyonları: Önümüzdeki birkaç ay boyunca, Blogger, takipçilerinizi nasıl paylaştığınızı ve görebildiğiniz konusunda size daha fazla esneklik sağlamak için Google+ widget entegrasyonlarını HTML widget'lerine dönüştürecektir.

  • OpenID: Blogger daha önce kullanıcıların mevcut bir üçüncü taraf OpenID kimlik sağlayıcısı kullanarak blog'larda yorum yapmalarına izin vermiş ve ayrıca internetteki diğer sistemlerle etkileşimde OpenID kimlik sağlayıcısı olarak hareket etmiştir. Bu özelliğin düşük kullanımı nedeniyle Blogger, OpenID'yi sağlayıcı olarak veya yorum yapmak için desteklemeyecek ve daha önce OpenID kullanılan tüm yorumlar anonim hale getirilecektir. Yeni yorumlar, bir Google hesabından gönderilebilir veya bloglarda izin verilen "Anonim" olarak etiketlenebilir.

  • Geliştirilmiş Yerelleştirme ve Blogspot ccTLDS: Bulunduğunuz yer ülke hizmetlerinizi belirler. Tarihsel olarak bu hizmetler, Avustralya için blogspot.com.au gibi ülke kodu üst düzey alan adları (ccTLD) aracılığıyla etiketlenmiş ve erişilmiştir. Ülke hizmetlerini Blogger’da etiketleme biçimimizi güncelliyoruz. Artık ülke hizmeti alanı artık alan adıyla gösterilmeyecek. Bunun yerine, blogspot.com size bulunduğunuz yere karşılık gelen ülke hizmetini sunacaktır ve mevcut tüm blogspot ccTLD alan adları blogspot.com'a yönlendirilecektir. Bu, uluslararası kitleler için URL'leri basitleştirmeye yardımcı olacaktır. 

Yukarıdaki güncellemelerin yanı sıra, düşük kullanım nedeniyle aşağıdaki özellikler kısa bir süre sonra Blogger’dan (önümüzdeki birkaç ay boyunca) geri çekilecek ve Blogger ekibinin yeni özellikler geliştirmeye odaklanmasını sağlayacak:

  • Üçüncü Taraf Araçları: “HTML / Javascript” gadget'ı üzerinden özel HTML veya Javascript ekleyebileceksiniz.

  • Sonraki Blog: Geçerli olana benzer başka bir blogu ziyaret etmenizi sağlayan özellik budur. Blog sahipleri, favori bloglarını doğrudan paylaşmak için Blog Listesi widget'ını kullanmaya devam edebilir!

  • Anketler: Mevcut Anketler sonuçları, Google Paket Servisi'nde (aşağıda daha ayrıntılı bilgiler) 2018'de daha sonraya kadar geçerli olmaya devam edecektir .

  • Textcube: www.textcube.com hizmet dışı bırakılacak. TextCube'den içe aktarılan mevcut Blogspot blogları, blogspot.com adresinde yayınlanmaya devam ederken, Textcube’de orijinal olarak barındırılan dosyalar Google Paket Servisi’nden alınabilir (aşağıda daha ayrıntılı bilgi).

Yukarıdaki değişikliklerin dışında, üzerinde çalıştığımız bazı yeni özellikleri vurgulamaktan heyecan duyuyoruz.

Son zamanlarda fark etmiş olabileceğiniz yeni özellikler:

  • Özel Alan Adları için HTTPS: İnternet güvenliği Blogger için çok önemlidir. Özel alanlar artık bağlantıların bütünlüğünü ve içeriklerin gizli kalmasını sağlayarak, HTTPS ile şifrelenmiş bağlantıları desteklemektedir. HTTPS hakkında daha fazla bilgi için, Blogger Yardım Merkezi makalesine buradan göz atın . 

  • Multilogin: Birden çok hesap? Sorun değil! Multilogin, oturum açmadan farklı Google hesaplarınız arasında geçiş yapmanıza olanak tanır. Multilogin hakkında daha fazla bilgi için, Blogger Yardım Merkezi makalesine buradan göz atın .

  • Spanner: Blogger'ın kaputu altında ciddi bir tamir yapıyoruz! Tüm blogların yeni bir depolama sistemi olan Spanner'a çok yıllı bir geçişini tamamladık. Spanner hakkında daha fazla bilgi için, Google Cloud Spanner sitesine buradan göz atın .

Yeni özellikler yakında gelecek (önümüzdeki birkaç ay boyunca) :

  • Video Yönetimi: Yeni yönetim arayüzümüz sayesinde, yüklediğiniz videoları kolayca indirebilir ve kaldırabilirsiniz.

  • Google Paket Servisi: Blog'unuz - verileriniz. Bu araçla ilgili yeni güncellemelerimizle, verilerinizi Google Paket Servisi'nden indirdiğinizde daha fazla bilgiye erişebileceksiniz .

Değişimin her zaman kolay olmadığını biliyoruz, ancak tutkularınızı 2018'e ve ötesine aktarmanıza yardımcı olma konusundaki kararlılığımızı sürdürdüğümüz için gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz. Blogger ekibiniz adına bizi izlemeye devam edin.
Kelly. "
 (Blogger Buzz'un paylaşmış olduğu "Blogger İçin Bahar Temizliği Zamanı"  yazısı Türkçe'ye çevrilmiştir.)

Dip Notlar; Blogger için bahar temizliği zamanı güncellemeleri Blogger üzerinde bulunan blogları etkileyebilir. Trafikleriniz düşebilir, günün belirli saatlerinde bloglarınıza ulaşılamayabilir. Blogger bahar temizliği sırasında bloglarınız yanlışlıkla silinebilir...

Blogger kayıtlarınızı yedeklemeyi unutmayın! Karşınıza çıkacak olan tüm sorunlara hazırlıklı olun!

 

Blogger blog yazılarını yedekleme resimli anlatım


Blogger tema yedeklemeyi unutmayın!

Blogger tema yedekleme ve geri yükleme resimli anlatım


Konu ile ilgili güncel gelişmeleri okumak için Sosyal Medya Kafe'yi takip edebilirsiniz.

Sibel Ordueri

Blogger kapanıyor mu? yazımı, aşağıdaki sosyal ağ butonları sayesinde paylaşabilir, diğer blog yazarlarını da bilgilendirebilirsiniz.
💕⃕


"Blogger Kapanıyor mu? Blogger İçin Bahar Temizliği Zamanı " için 49 yorum:

  1. Blogger kapanmasın lütfenn😢Çok üzülürüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger'ın kapanacağını düşünmüyorum.Ama sağda solda kapanıyor yazmaları insanda soru işareti yaratıyor.Güncelleme olsun veya olmasın blog kayıtlarımızı ve tema yedeğimizi alalım da ne olur ne olmaz.Yıllar önce Blogger'ın bir güncellemesi sonrası blogumun birini yanlışlıkla silmişlerdi.Aylar sonra özür dileyerek, geri açtılar ama ne fayda giden gitmişti.😥

      Sil
  2. Yorum yaptığımda sadece google kimliğimi kullanıyordum. Anonim hariç diğerleri bana hep gereksiz gelmişti.
    Goo.gl kisaltma servisinı kullanmaya devam etmek isterdim. Sanırım onu kaldırıyorlar.
    Başlığı okuyunca şaşırdım.
    Umarım temizlik sırasında bizi Blogdan soğutacak durumlar ortaya çıkmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zülalcim.
      Aynen katılıyorum Google ve Anonim yorum seçeneği dışındakiler bana da gereksiz geliyor.
      İnşallah bu temizlik sırasında olumsuzluklar yaşamayız.Bazı yerlerde uzun zamandır kullanılmayan blogların silineceği vs. yazılmış.Hakkımızda hayırlısı diyelim.😇

      Sil
    2. Yazıya geri dönünce uzun zamandır hiç yedekleme yapadigim aklıma geldi. Hemen yedekleme yapiyorum ☺

      Sil
  3. Sürpriz oldu. Hemen blog yedeği alalım o halde. Teşekkürler bilgilendirme için. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nahidecim.😊
      Google'ın son zamanlarda çok fazla güncelleme yapmaya başladı.Bir Gmail güncelledi panellerimiz ingilizce oldu.😀 Bakalım bu yeniliklerde neler yaşacağız.Blog kayıtlarımızın yedeğini almak her zaman gerekli.Blog kayıtlarının yedeğini almayı unutanlara bir hatırlatma olsun.💞
      Sevgiler.💕

      Sil
  4. hayır olmaz kaban masın beniğm http://habervip.blogspot.com.tr/ web sitem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger'ın kapanacağını düşünmüyorum.Sadece bu temizliğin bazı blogları olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Panik yok arkadaşım.💕 Sadece hazırlıklı olalım biz de ne olur olmaz.🙌😀

      Sil
  6. Merhaba Sibel abla,

    Resmi blogdaki yazıyı okudum. Kapanacağına dair en ufak bir açıklama yok. Aksine geliştirileceği yazıyor. Nereden çıkmış bu söylenti anlamadım. Bence herkes gönlünü ferah tutsun. Blogger kapanmaz, en fazla blogspot domaini googleblog olarak değişir. Panik yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Serdar,
      Evet ben de okuduğumda kapanacağına dair bir şey okumadım.Sanırım atılan başlık insanlarda soru işareti oluşturdu.Başlıkta "Blogger güncelleme" yerine "Blogger için bahar temizliği" yazmış olmaları ,temizlikteki kasıt silinmesi,kapanması gibi düşünceler oluştu sanırım.Google forumdan kapanıyor başlıklı yazıları silmişler.Panik yok.🙌😀
      Her güncelleme yaptıklarında farklı bir yerden hata veriyorlar.Geçen Gmail'i güncellediler.Blogger panellerimiz ingilizce oldu.
      Search Console'da güncelleme yaptılar.Dizin kapsamı hatalarından bloglar Google'dan silindi.Ya da trafikleri düştü.
      Bu güncelleme bakalım bize nasıl bir temizlik duygusu yaşatacak.😀
      Bizler için hayırlısı olsun.😇

      Sil
  7. Kapanması için bir neden yok sanırım. Ama benim gibi teknoloji cahillerini zorlayacak yenilikler ya da düzenlemeler getirmezlerse sevinirim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Saadet Hanımcım,
      Blogger'ın kapanacağını düşünmek istemiyorum.Her yeniliğe zamanla alışıyoruz.Çok zorlandığınızda resimli anlatımlarla yardımcı olmaya çalışırım.💕

      Sil
  8. Kapatmazlar ya bu tek bi platform ama baya geniş yerlere açılıyor o yüzden böyle bişiyin olacağını sanmıyorum ama ufak değişikliklerler yaparlar yazıdaki gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ruhsadan İnciler,
      Aynen kapanacağını düşünmüyorum.Değişiklik sürekli yapıyorlar.Bu değişiklikler artık bize faydalı olacak şekilde olsun lütfen.😊

      Sil
  9. Blogger kapanacak en son servislerden biridir bence. Google için önemi göz ardı edilemez. Bahar temizliği işlevini yitirmiş özelliklerin kaldırılması ve yeni özelliklerin eklenmesi gibi bir güncelleme olarak düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Blogger kapanmamalı.Google'ın atmış olduğu başlığı çok güzel açıklamışsınız.Bahar temizliği Blogger için değil,Blogger üzerinde kullanılan özelliklerin kapanması,yerine yenilerin eklenmesi olarak düşünelim.Bu güncellemenin bizlere faydalı olması dileğiyle...

      Sil
  10. Kapanmaz inşallah . 🙄 Burada çoook sevdiğim insanlar var , onlarla aramıza girmesinler .😠

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zehracım.💕
      Blogger'ın kapanacağını düşünmüyorum.Ama ne olur ne olmaz blog kayıtlarımızı ve tema yedeğimizi alalım kenarda dursun.Uzun zamandır kullanılmayan blogların silineceği yazılıyor.Hakkımızda hayırlısı olsun.😇

      Sil
  11. Yanıtlar
    1. Blogger kapanacağını düşünmüyorum.Çıkan yazılar yanlış anlaşılmasından ibaret diye düşünüyorum.

      Sil
  12. biz sonsuza dek burda olacağııız :)

    YanıtlaSil
  13. Oysa blog mahallesine yeni yerleşmiştim kapanmaz umarım bu mahalle çok huzurlu çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog dünyasına alışan kopamıyor.Dönüp dolaşıp tekrar geliyor.Blogger'ın kapanacağını düşünmüyorum.

      Sil
  14. Arada cikiyor bu kapanma lafi ama her seferinde yeni duzrnlemeler oluyor her seferinde tam alusiyoruz derken yine yenilenecek ona da alisiriz:))) kapanmasinnn😄😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, çıkıyor böyle yazılar Hatice ablacım.İnsan kapanacağını düşünmese bile acaba mı diyor ister istermez.🙌😁 Yeni düzenlemeler umarım bizim için faydalı adımlar olur.😘😍

      Sil
  15. Kapanacağını ben de sanmıyorum, umarım işimize yarayacak güzel iyileştirmeler olur ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Blogger'da güzel gelişmeler olur.Yedeklerimizi almayı unutmayalım.💕

      Sil
  16. umarım güncelleştirme güzel olur eskiyi aratmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah,Blogger güncellemeleri sorunsuz bir şekilde biter.💕

      Sil
  17. Umarım sorunsuz bir şekilde bu olayida atlatırız. Ben yedeklerimi aldım ama insan panik olmuyorda değil:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yasemincim,
      Her güncellemenin mutlaka olumsuz yönleri bizlere yansıyor.Dilerim ufak sarsıntılarla atlatırız.
      Blog kayıt yedeklerimizi her zaman alışkanlık haline getirip almak gerekiyor.Panik yok :))

      Sil
  18. Bir bol vakitte yedekleme olayina baksam iyi olur ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tubacım,
      Blog yedeklerimizi almak bizi zor durumda bırakmayacağı için çok önemli.Yıllar önce bir blogum bir güncelleme sırasında yanlışlıkla silinmiş,blog kayıtlarım olmadığı için ortada kalmıştım.2-3 ay sonra özür dileyerek açtılar ama iş işten geçti.
      Sevgiler.💕

      Sil
  19. Üzüldüm ve endişelendim. İnşallah blogum sorun yaşamaz. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger'ın kapanacağını düşünmüyorum.Blog kayıtlarının ve temanızın yedeğini alalım Pc'mizde dursun.Blogger'ın bahar temizliği umarım sorunsuz geçer ve gider.🙌

      Sil
  20. Son güncellemelerle birlikte günlük 2.500 tekil hit sayımız 250 lere düştü zaten insanda ne heves bırakıyorlar ne de bir şey. Dur bakalım bu bahar temizliği mevzusu nerelere gidecek? Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Alper,
      Sorma bu son güncellemeler tüm blogları etkiledi.Sözde Search Console yenilediler faturası bize kesildi.Artık güncellemelere de sevinemez olduk.Daha Search Console dizin kapsamı hatalarını düzeltmeden başkasına geçiyorlar.Hatalı olmayan şeyleri hatalı olarak algılayıp geçmiş yazılarımız dizinden çıkıralıyor,sıralaması düşüyor ya da blog siliniyor.Mobil m=1, m=0,spref=pi gibi uzantılarda bile hata gösteriyor.Etiket URL'si ve yorumların URL'si gibi.Forumlar dizin kapsamı hatalarından yıkılıyor.Gelen her açıklama hata olmadığı yönünde ve Search Console'dan kaynaklı olduğu ama nedense olan bizim emeklerimize oluyor.
      Senin durumunda olan pek çok blog ve web site var.Bu bahar temizliğine o yüzden sevinemiyorum.Umarım bizlerin hevesini daha çok kırmazlar.
      Zaman ayırıp okuduğun,yorumladığın için ben teşekkür ederim.

      Sil
  21. Sorunsuz bir temizlik olur umarım :/ Kafa karıştırıcı yenilikler olacak anlaşıldı. Ben yedeğini alayım en iyisi dediğin gibi :/ Ellerine sağlık canım tekrar bilgilendirme için <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım,
      Blogger'ın kapanacağını yazan yabancı bloga Google çalışanlarından cevap gelmiş.
      Kısaca açıklaması; Blogger'ın internetin önemli bir parçası olduğunu ve Google'ın Blogger'ı önemsediğini,teknik değişikliklerle Blogger'a daha fazla yatırım yapacaklarını yazmış.
      İçiniz rahat olsun Blogger kapanmıyor.Google forumdan da atılan başlıklar silindi.
      Yazımı da en kısa zamanda güncelleyeceğim.
      Blog kayıtlarımızın yedeğini almak bizler için her zaman önemli.Güncellemler ve yenilikler uygulanırken bazen aksilikler ortaya çıkabiliyor.Hazırlı olmakta fayda var canım.🙌💕

      Sil
  22. Merhaba
    Yazınızı biraz geç farkettim. Gerçekten faydalı bir yazı olmuş. Dünya çapında blogger alt yapısıyla ciddi gelirler elde eden ve üne kavuşmuş kişiler var ben biraz hobi gözüyle baktığım için kapanması pek etkilemez emeklerime yazık olur sadece. Ancak google da bu işten ciddi kullanım ve gelir elde ediyor çünkü bütün servisleri entegre. Yıllar öncede ilk başladığım yıllarda kötü kullanım yüzünden Türkiye de kullanıma kapatılmıştı. Üzücü bir durumdu inşallah güncelleme ile bloggerların birbirleri arasında da etkileşeme geçmelerini sağlarlar.

    Teşekkürler iyi yayınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Koray Blog,
      Blogger'ın Türkiye'de kullanıma kapatıldığı dönemi çok iyi hatırlıyorum.Kabus gibiydi.O dönem blog kayıtlarının yedekleri olanlar Wordpress'e geçmişti.Blog kayıtları olmayanlar da öylece kala kalmıştı.Çok büyük bir Blogger desteği ile Blogger açılmıştı.O yüzden her güncelleme ve yenilik zamanı özellikle blog kayıtlarının alınmasını tavsiye ederim.
      Size de iyi bloglamalar.

      Sil
  23. Bilgilendirme için teşekkürler Sibel Hanım. Ben de bir anda karar verip Wordprese geçtim. Bilmiyorum iyi mi yaptım? Biraz zorluyor beni. Siz bu konularda çok bilgilisiniz bana tavsiyeniz var mı? Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Saadet Hanım,
      Wordpress geçişlerini blogunuza zarar vermeden yapmak önemli.Diğer blogum Wordpress'de bana soğuk geldiği için çok nadir yazı yazabiliyorum orada.Blogger daha sıcak bir ortam olduğu için Blogger'ı daha severek kullanıyorum.Sizin Blogger üzerinde bulunan kayıtlarınız ile Wordpress üzerinde bulunan yayımlarınız aynı.Bu durumda kopya blogdan spama düşebilirsiniz.Tam anlamıyla Wordpress'e taşındıysanız, Blogger üzerinde bulunan blogunuzu herkese açık olmaktan çıkarıp "Özel - Yalnızca blog yazarları " yapmanızı tavsiye ederim.
      Sevgiler.

      Sil
    2. Çook teşekkür ederim.💕 Gerçekten çok önemli bilgiler vermişsiniz. Hemen ayarları değiştirecegim. Sevgiler 😊

      Sil
    3. Rica ederim Saadet Hanımcım.Sevgiler.💕

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...