11 Mart 2019 Pazartesi

Metabolizma Hızlandırma Diyeti - Kalıcı Kilo Verme Yöntemi - Diyet Listesi

11 Mart 2019 Pazartesi
Metabolizma Hızlandıran Diyet Listesi

Merhaba Sosyal Medya Kafe Okurları,
Yaklaşık 10 yıl önce elime geçen metabolizma hızlandırma diyeti ve listesi ile nasıl zayıfladım ? Kilo vermek için ne yapmam gerekiyor? diye düşünüyorsanız yazımı sonuda kadar okumanızı tavsiye ederim.
Metabolizma hızlandırıcı diyeti 10 yıl önce ilk olarak deneyimlemiştim.10 yıl önce şeker ve tiroid rahatsızlığım yoktu.14 gün boyunca metabolizma diyetini uyguladığımda 10 kilo vermiştim. Metabolizma diyeti bittikten sonra da porsiyonlarımı makul ölçüde tüketmeye devam ettiğimde 3 yıl boyunca kilo almadım. O yüzden kalıcı kilo verme diyeti de diyebilirim. Aradan yıllar geçti ev taşınma sırasında diyet listesi kayboldu.

Tüm aramalarıma rağmen metabolizma diyet listemi bulamamıştım. Bu sene (2018)  bir ev temizliği sırasında, hiç beklemediğim bir yerden metabolizma hızlandıran diyet listemi buldum. Altın bulmuş gibi sevindim tabi.💃

Metabolizma diyetini uygulayıp kilo verdikten sonra herkes çok şaşırmıştı ve herkes yapmak istedi. Metabolizma hızlandıran diyet listesini fotokopi olarak ne kadar çok dağıttım bir bilseniz.😊 Kadın, erkek tüm apartman sakinlerinin aynı gün bu diyete başladığını hatırlıyorum. Kadın, erkek vücut yapısına, sağlık sorunlarına ve verecekleri kilo miktarına göre verilen kilo kaybı da farklı oldu elbet. Tabii diyet listesini de harfiyen uygulama da çok fark yaratıyor. Ortalama herkes metabolizma diyeti ile en az 6 kilo verdi diyebilirim.


Bu yıl metabolizma hızlandıran diyet listemi bulunca tekrar yapmaya karar verdim. Artık  şeker ve tiroid hastasıyım. Dolasıyla diyet her zaman hayatımın tam ortasında oldu. 1 ay dikkatsiz davrandığımda abartısız 8-9 kilo alabiliyorum. Genellikle diyeti, diyetisyen eşliğinde yapıyorum. Bursa'da yaşayanlar bilir Gülcan Karpuz 'dur diyetisyenim.

Bu yılda metabolizma hızlandıran diyet listemi uygulamaya karar verince endokrinoloji ve metabolizma doktoruma listeyi gösterdim. Bu diyet listesini uygulayıp uygulamayacağımı sordum. Şeker hastalığım ve Tiroid rahatsızlığım için bir sakıncası olmadığını söyledi. Sadece düşük şeker sorunum olduğu için eğer çok şeker düşmesi olursa bir meyve suyu içmemi tavsiye etti. Bu yıl şeker ve Tiroid sorunum olmasına rağmen 14 gün boyunca metabolizma diyeti uygulayınca 6 kilo verdim.

Şimdi Sosyal Medya Kafe'de paylaşacağım mucize diyet sayesinde sizlerde kilo verip, yaz tatiline hazırlanabilirsiniz. Kadın, erkek herkes uygulayabilir diyeti. Yalnız sağlık sorunlarınız vs. var ise lütfen doktorunuza diyet listesini gösterin ve ondan sonra diyeti uygulayın.


Metabolizma Hızlandıran Diyet Listesi - Kalıcı Kilo Verme Diyeti

Kalıcı Kilo Verme Diyeti

1.Gün

Kahvaltı: İstediğiniz kadar kahve (Şekersiz)
Öğlen: 2 adet haşlanmış yumurta
Akşam: 3 adet tavada yağsız pişirilmiş biftek ve yeşil salata

2.Gün

Kahvaltı: Kahve (şekersiz) ve sandviç ekmeği
Öğlen: 1 büyük biftek, yeşil salata ve meyve
Akşam: İstediğiniz miktarda haşlanmış tavuk

3.Gün

Kahvaltı: Kahve (şekersiz) ve sandviç ekmeği
Öğlen : 2 haşlanmış yumurta, yeşil salata ve domates
Akşam: 1 adet biftek ve yeşil salata

4.Gün

Kahvaltı: Kahve(şekersiz) ve 1 adet sandviç ekmeği
Öğlen: Haşlanmış yumurta, havuç ve gravyer peyniri(Kars peyniri)
Akşam: 1 adet biftek ve yeşil salata

5.Gün

Kahvaltı: Kahve (şekersiz) ve limonlu havuç
Öğlen: Balık buğulama ve domates
Akşam: 1 adet biftek ve yeşil salata

6.Gün

Kahvaltı: Kahve(şekersiz) ve 1 adet sandviç ekmeği
Öğlen: Tavuk ızgara
Akşam: 2 adet haşlanmış yumurta ve havuç

7.Gün

Kahvaltı: Limonlu çay (şekersiz)
Öğlen: 1 adet biftek ve meyve
Akşam: Seçim size ait her şey olabilir.

Metabolizma Hızlandıran Diyeti Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler.


  • Diyet yaparken kesinlikle alkol tüketilmemeli.
  • Miktar belirtilmedikçe seçim size aittir. Ancak porsiyonu makul bir sürede yavaş yavaş tüketmek gerekir.
  • 8.Günden sonra rejim 1.Günden başlıyor ve 14. günün sonunda bitiyor.(2 hafta)
  • 14 Günlük metabolizma diyetini uyguladıktan sonra normal yemek sisteminize dönebilirsiniz.
  • Metabolizma diyetini harfiyen uygularsanız 9 kilo zayıflarsınız.
  • Günde 2-3 litre su tüketmeniz gerekiyor.

Metabolizma hızlandırma diyeti sayesinde vücudunuzda bir metabolizma değişimi başlayacak ve 3 yıl süre ile normal ölçüde yeseniz dahi kilo almayacaksınız.

Metabolizma Diyeti Orijinal Hali
Metabolizma Diyeti


(Bu yazdıklarımın hepsi metabolizma diyet listemde yazılı olanlardır. Elimde olan metabolizma hızlandıran diyet listemin orijinal halinin fotoğrafını üst bölümde ekledim.)

Dip Not: İnternette bu diyet yoktur. Bizzat kendimin 2 defa uyguladığı ve deneyimlerim sonucunda Sosyal Medya Kafe'ye içerik olarak yazdığım metabolizma hızlandırma diyetimdir. İnternette tek ve özgün içeriğimdir. Farklı bloglarda, forumlarda, web sitelerinde izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden yayımlanması, ekran görüntüsü alarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır ve yasaktır.
Her hakkı Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Emeğe Saygı Lütfen!

Son Sözler:  "Tiroit hastaları kilo vermez " sözleri hepsi palavra! Bu tezi fabrika hiç çalışmıyor( Tiroit bezlerin çalışmıyor ) diyenlere inat  defalarca çürüttüm. Tiroid hastasıyım kilo veremiyorum diyenler kusura bakmasınlar ama kendilerini kandırıyorlar. Her diyeti uygularken kullanmış olduğum haplarıma devam ettim. Ben de diyet maceraları bitmez. Bir başka konuda da diyetisyen ve yürüyüş ile verdiğim bir kilo verme deneyimini de 1 yıl önce taslağıma kayıt etmiştim. Vakti zamanı geldiğinde onu da sizlere paylaşacağım. Metabolizmayı hızlandıran diyeti uygulamaya karar verenler, uygulamak isteyenler aşağıdaki yorum formuna aklına takılan  soruları sorabilir ve metabolizmayı hızlandıran diyet  hakkında yorumlarını yazabilir.

Güncelleme: 04.03.2021

Diyetisyen Gülcan Karpuz Ve Evde Yürüyüş İle Nasıl Zayıfladım? Kaç Kilo Verdim?


Şekersiz, Sağlıklı Beslenme Rutinlerimi Youtube Sibel'le Sağlıklı Yaşam kanalıma abone olarak izleyebilirsiniz.Ayrıca İnstagram Sibelle Sağlıklı Yaşam  hesabımı  takip edebilirsiniz. 💞


Fit bir bedenle,sağlıklı günlerimiz olsun.💖

Sibel Ordueri

Metabolizma hızlandıran diyet listesi makalemi beğendiyseniz, aşağıdaki sosyal ağ butonları sayesinde paylaşabilirsiniz.
💕⃕
  


"Metabolizma Hızlandırma Diyeti - Kalıcı Kilo Verme Yöntemi - Diyet Listesi" için 55 yorum:

  1. Bol bol et diyorsun yani. Benim de en sevmediğim şeylerden biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,bu metabolizma hızlandıran diyet listesinde bol bol et var Saadet hanımcım.:(

      Sil
  2. valla bu diyeti yaparsam değil 9 19 kilo da veririm de çalıştığım için öğlen menüsü o kadar zor ki nasıl yaparım bilemedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef çalışırken diyet listelerini uygulamak zor oluyor İrem Hanımcım. :( Tatil zamanlarına denk getirebilirseniz sizin için daha iyi olur.

      Sil
  3. bu listeyi anneme versem gene uygulamaz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulaması zor bir diyet listesi her şey beyinde bitiyor.Uygulamaya kararlı olduktan sonra gerisi geliyor canım.

      Sil
  4. Deneyeceğim inşallah. Sonuçları bildiririm.

    YanıtlaSil
  5. Çay içebiliyor muyuz diyet boyunca birinci sorum. Sandviç ekmeği beyaz ekmek mi olmalı ikinci sorum? cevaplarsanız mutlu olurum teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kadriye Hanımcım,
      Diyet boyunca çay içemiyoruz malesef.Sadece bir gün sabah var çay.Sandviç ekmeği beyaz olarak tükettim.Diyeti uygularken kolaylıklar diliyorum.

      Sil
  6. Çok güzel bir liste:)Teşekkürler..Faydalı olacak benim için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metabolizma hızlandıran diyet listesini beğenmenize sevindim. Faydalı olması dileğiyle...

      Sil
  7. İyi çalışma, kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Liste çok iyi ve yararını gördüm diyebilirim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metabolizma hızlandıran diyet listemin faydalı olmasına sevindim.

      Sil
  9. Liste için teşekkürler. Yaz bitti. Kışın çok yiyeceğiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,yaz bitti ama kışın da uygulamamak için bir sebep yok bence.:))

      Sil
  10. Sitenizi yaklaşık 1 haftadır takip ediyorum. Normalde yorum yapmıyorum ancak bu makaleniz özellikle çok hoşuma gitti.
    Benim gibi sessiz takipçiler bu tarz kaliteli içeriklerin devamını beklemekte,bilginize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessiz takipçimiz olarak yorum yazmanıza ayrıca mutlu oldum.Malum yaz tatili ve okul telaşını atlattık ve sahalara geri döndük. Geri dönüşümüzü hızlandıran ve motive eden yorumunuz için teşekkür ederim.Elimizden geldiğince kaliteli içerikler üretmeye devam edeceğiz.:)

      Sil
  11. Öncelikle geçmiş olsun.Bende hipo troit hastasıyım ve metabolizmam malesef çok yavaş çalışıyor.Şu aralar bende tasınma telaşında yogun günler yaşıyorum.Bu liste hoşuma gitti yapılabilir ve makul.Taşınma sürecimi atlatayım deneyeceğim.Paylaşımınız için teşekkür ederim.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Aynen, bende Troit olduğu halde bu yıl 6 kilo verdim.Metabolizma hızlandırma diyeti sayesinde mide küçülüyor ve daha az tüketmeye başlıyorsun.Böyle de güzel bir yanı var.Taşınma sürecinde kolaylıklar dilerim.Metabolizma diyeti ile ilgili aklınıza takılanları her zaman sorabilirsiniz.
      Sevgiler.

      Sil
    2. Merhaba öncelikle beyaz ekmek sakıncalı değilmi? Peynir yenmiyormu

      Sil
  12. Metabolizmayı hızlandıran diyet listesi özellikle protein ağırlıklı. Bu, diyet yaparken kas ve kemik sağlığını korumak için önemli. Ancak günün en önemli öğünü olarak bilinen kahvaltının, diğer tüm diyet tariflerinden farklı olarak, atlanması enerji düşüklüğüne sebep olmaz mı? Bizzat tecrübe ettiğiniz için soruyorum, kafama takıldı açıkçası :) Öte yandan bizim için yeni ve sıradışı olan bu diyet listenizi paylaştığınız için de çok çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Deniz :)
      Kendim kahvaltısız güne başlamayan biriyim.Her gün düzenli olarak kahvaltı yaparım.İlk gün biraz enerji düşüklüğü oluyor.İkinci günden sonra enerji düzeyi normale geliyor.Metabolizma hızlandırma diyetinde en çok çay olmayışı zorluyor :))

      Sil
  13. ben de diyetteyim, diyetisyenim tamam dedikten sonra sizinkini de denemek isterim Sibel hanımcım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Esra Hanımcım :)
      Biz bayanlarda diyet maceraları bitmez :)

      Sil
  14. Paylaştığın için teşekkürler canım ,göz karartıp başlamak lazım bu listeye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yasemincim :)
      15 günlük bir metabolizma hızlandırma diyeti göz açıp kapatıncaya kadar bitiyor.:)

      Sil
  15. Sizin bahsettiğiniz gibi ben de tiroit hastasıyım. Ancak ilaçlarımı düzenli kullanıp, kontrolleri aksatmadığım ve sağlıklı beslendiğim zaman herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Çok teşekkürler bu güzel liste için. Birkaç kilo fazlam var. Bunları vermek için çok iyi olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun Gülhan Hanımcım.
      Maalesef Tiroid hastalığı olunca sürekli dikkat ve kontrol altında olmak gerekiyor.Sizinde yazdığınız gibi dikkat edersek kilo almıyoruz ama bazen ipin ucu kaçıyor.Birkaç kilo fazlanızı en kısa zamanda vermeniz dileğiyle...

      Sil
  16. Merhaba. Havuc yiyemiyorum Bu durumda ne yapabilirim? Birde illa Kars peyniri mi olmali �� sandvic ekmegi derken atom ekmegi degil sanirim ? Hangi boyutta olandan bahsettiniz?Gulcan karpuza neden devam etmediniz�� soru bimbardimani yaptum ama cevaplariniz onemli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Havuç yerine meyve tüketebiliriniz. 1 elma, 4-5 çilek, 1 portakal vb. Kars peyniri bulamadığım zaman lor tüketmiştim. Ekmek için marka vermiş gibi olmasın ama UNO'nun beyaz, uzun sandaviç ekmeğini yemiştim. Gülcan Karpuz'a uzun bir süre devam ettim. 59 kiloya düşünce korumaya geçmiştim. Geçen yıl 5-6 kilo alınca metabolizma hızlandırma diyeti ile tekrar verdiğim için devam etmedim. İstediğiniz kadar soru bombasına tutabilirsiniz. :) Son 1 aydır şeker ve troid dengelerim değişince kendimi yeni yeni toparlıyorum. Hasta oluğum bir dönemde geldi yorumunuz. Geç cevap yazdığım için kusura bakmayın. Sevgiler.

      Sil
  17. Metabolizmayı hızlandıran diyet listesi paylaşımı için teşekkürler. Listenin özellikle akşam öğünlerine bayıldım. Gündüz zormuş ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zayıflama bölgesel mi oluyor?

      Sil
    2. Zülal'cim merhaba:)
      Kusura bakma yorumlarını atlamışım. Şimdi fark ediyorum. Zayıflama bölgesel değil canım komple her yerden zayıflatıyor.:))

      Sil
  18. Metabolizmayı hızlandıran diyet listesi uyguladığım zamanlarda bazen daha dirayetli, bazen daha dirayetsiz oluyorum. Bu listede kahve olmasını sevdim. Diyeti benim için daha cazip hale getirebilir.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metabolizma diyeti'nin 14 gün boyunca eksiksiz uygulanması tamamen beyinde bitiyor. Hazır olmadan hiç bir diyete ve sağlıklı beslenmeye geçilmemesi gerekiyor canım. Kahve olması ilk yaptığımda beni de cezbetmişti. :)
      Sevgiler.

      Sil
  19. Dediğiniz gibi her diyet listesi kişiye özel olmalı diye düşünüyorum ben de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişiye özel diyet listeleri çeşitli hastalıklara göre değişiyor. Bazı gıdalara karşı alerjisi olanlara, yarar yerine zarar verebiliyor.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  20. Merhaba, sizinle acilen görüşmem gerekiyor. Mail attım. Görmezsiniz belki diye buradan da yazmak istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail'e geç döndüğüm için kusura bakmayın. Tekrar bakacağım. Sevgiler.

      Sil
  21. Metabolizmayı hızlandıran diyet listesi yapılmayacak gibi durmuyor aslında ama geceleri atıştırmadan nasıl dayanırım bilemedim ki:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gece atıştırmaları en tehlikeli olanlar. En azından bunu değiştirebilirsiniz.
      Kolaylıklar diliyorum.

      Sil
  22. Diyete ilave olarak spor tavsiye eder misiniz? Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fatih Bey,
      Spor da yapılırsa mükemmel olur tabi. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  23. Merhaba diyet listeniz çok hoşuma gitti ben de uygulamak istiyorum ancak 2 aylık bebeğim var emzirme döneminde bir sıkıntı yaratır mı bilmiyorum ama doğum sonrası kilolardan da bir an önce kurtulmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Emzirme döneminde metabolizma hızlandırma diyeti yapmanızı tavsiye etmem. Neredeyse 2 hafta boyunca tek çeşit beslenme var listede. Bebeğinizin ilk 6 ay her türlü sağlıklı besine ihtiyacı var. Günde en az 2 litre su içmeniz, şekersiz beslenmeniz, şeker ihtiyacınızı doğal besinlerden almanız, meyve ve kuru meyve gibi. Karbonhidrat ve glisemik indeksi yüksek besinlerden uzak durmanız. Size çok rahat bir şekilde kilo verdirir. Emzirme dönemi bittikten sonra metabolizma hızlandıran diyeti uygulayabilirsiniz.

      Sil
  24. Merhabalar, öncelikle listenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Acaba aralarda türk kahvesi içmek ve yeşil çay icmek sıkıntı olur mu bunu sormak istiyorum size. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, metabolizmayı hızlandıran diyet listesi dışında hiç bir şey yemiyor ve içmiyoruz. Sevgiler.

      Sil
  25. Merhabalar öncelikle diyet listesi paylaşımı için teşekkürler.Aralarda Türk kahvesi ve yeşil çay içilmesi yasak mıdır ? Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Diyet listesi dışında hiç bir şey yemiyor ve içmiyoruz. Sevgiler.

      Sil
  26. merhaba illa biftek mi olmak zorunda tavuk olsa olmaz mı?bide biftek kaç gram olmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, liste belli bir kalori oranına göre hazırlandığı için bunun dışına çıkmadan uygulamak gerekir. Biftek miktarı ise avuç içi kadar yeterli diyebilirim. Zaten bir kaç gün sonra 3 adet denilen öğünde yiyemiyorsunuz. İştahınız azalıyor. Sevgiler.

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...