24 Ocak 2018 Çarşamba

Ana Sayfa » , , , , , , , , , » Yeni Google Search Console (Arama Konsolu) Beta Sürümü Kullanıma Sunuldu!

Yeni Google Search Console (Arama Konsolu) Beta Sürümü Kullanıma Sunuldu!

24 Ocak 2018 Çarşamba
Google Search Console Beta
Yeni Google ,Arama Konsolu'nun beta testi, çoğu kullanıcı için artık mevcut. Google,Search Console (Arama Konsolu) beta sürümü bilgisi mail ile geldi.Google, web site ve blog sahipleri için daha kapsamlı SEO yönetimini kullanıcılara sunmayı hedefliyor.
Google,Search Console'nin en önemli özelliği 16 ay boyunca tüm verilerinizi analiz edebileceksiniz.Yeni search console, sahipliği onaylanmış web siteleri ve bloglar için kullanılabilir durumda.
Yeni Search Console, arayüzünü  test etmek için Google Search Console BETA linkinden ulaşabilirsiniz.

Search Console sayfanızın üst bölümünde "Arama Özelliği" yazan yerden daha önce eklemiş olduğunuz mülkü seçebilir ve yeni sürümle çalışmaya başlayabilirsiniz.
Google Search Console

Siteniz menüde görünmüyorsa Search Console beta  test erişiminiz olmamış demektir.Search Engine Land, gün boyunca erişimin tüm web yöneticilerine açık olmasını sağlamayı hedefliyor.

Google,Search Console sayfanızın sol alt köşedeki  "Eski Sürüme Git " bağlantısını tıklayarak yeni sürümden eskisi sürümüne geçebiliyorsunuz.
Google Arama Konsolu

Yeni beta sürümünün ana sayfası kaynağın bir performans grafiği, hem de sitenin ana göstergelerin bir tablosudur: endeksi, sayfaları ve AMP-yapılandırılmış veri sayısına ilişkin veriler. Ayrıca, ana değer üzerinde gerekli değerlerle ilgili ek bilgileri görüntüleyebilir ve sorun gidermeye başlayabilirsiniz.


Search Console Site Haritası Ekleme



Search Console 'de site haritalarınızı kontrol etmenizde fayda var.Bazı onaylı mülklerinizde site haritalarınızın olmadığını göreceksiniz.Şuan Search Console yeni site haritası eklenmiyor.Çok yeni olduğu için zamanla site haritalarını ekleyebileceksiniz.
Search Console Site Haritası Ekleme

Yeni arayüzde tüm işlevler uygulanmadığı için, webmaster tools (web yönetici merkezi) eskiden olduğu gibi yine raporları kullanabilirsiniz. Google, yakın gelecekte işlevlerin çoğunu eski sürümden yeni sürüme aktarmayı ve ayrıca web siteleri/bloglarla çalışmak için yeni araçlar eklemeyi planlıyor.

Google, Search Console 'da ilk gözüme çarpan eski sürümde olan "Google Gibi Getir"  özelliğin olmaması .Google hızlı index almak için blog ve web site sahiplerinin sürekli kullandığı bir özellikti.
Zamanla Google, search console beta sürümüne de geçer belki.Ayrıca Google'dan silmek istediğimiz URL bölümü de şuan aktif değil.Yeni mülk eklemek istediğinizde yine eski sürüm Search Console (Arama Konsolu) sayfasına yönlendiriyor.

Eski Webmasters Tools'a elveda yeni Search Console merhaba😊 Webmasters Google Blog 'da +John Mueller 'in Search Console Beta sürümü ile ilgili ayrıntılı bilgi verdiği makaleyi de okuyabilirsiniz.

Yeni Search Console'a erişebildiniz mi? Gözüne çarpan olumlu/olumsuz özellikler nelerdir ? Yeni Search Console sürümünü nasıl buldunuz ?
Sibel Ordueri
Google,Search Console BETA Sürümünü Beğendiyseniz,Aşağıdaki Sosyal Ağ Butonları Sayesinde Paylaşabilirsiniz.
💕⃕


"Yeni Google Search Console (Arama Konsolu) Beta Sürümü Kullanıma Sunuldu!" için 17 yorum:

  1. Bu tarz şeylerden çok anlamıyorum . Ama çok detaylı ve güzel anlatmışsınız . Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zehracım😊 Blog yazarları için önemli bir güncelleme Google Search Console.Bloglarda içerik kral,arama konsolu ise kraliyetin yönetimini sağlamak gibi birşey😊

      Sil
    2. Waow güzelmiş . Sizin bloğu ziyaret ettikçe öğrenecek çok şeyim olduğunu fark ediyorum . Bu güzel bilgileri bize sunduğunuz için kocaman teşekkür ediyorum . 😊🌸🌸

      Sil
  2. Beta sürümünden kalsın bence... Çok iyi duruyor. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeni search consolu beğendim.Daha detaylı analizler mevcut.

      Sil
  3. Daha BETA'nın BETA'sı iken sınırlı kullanıcılara sunulmuştu. Bende bu sınırlı kullanıcılardandım. Çok da takmıyorum o yüzden 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni search console daha donanımlı geliyor.Beta herkese açık olunca herkesin deneyimleme şansı oldu.

      Sil
  4. Henüz inceleyemedim , şöyle bir baktım ama zamanla daha bir alışacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni arama konsolu daha kolay, alışırsınız umarım. 😊

      Sil
  5. Ne çok şey değişti bu ara, bana mı öyle geliyor yoksa:) Takip edemez hale geldim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Semi,
      Google son 1 aydır çok çalışıyor ve sürekli güncellemeler arka arkaya geliyor. :) Çünkü bunlar birbirinin zinciri.Daha bir çok yenilik bizleri bekliyor.Tabii bu değişimler sırasında bir çok blogun da olumsuz etkileceğini de görebiliyorum.

      Sil
  6. Merhabalar. Yazınız çok başarılı. Ancak benim bu konuda bazı problemlerim var.
    Benim bloğumun verileri google analiz de gözükmüyor. Herşey sıfır gözüküyor sürekli. Html kodunu yapıştırma ya çalışıyorum sürekli hata veriyor. Search Console da mülkümu blogger otomatik bir defa doğrulamiş galiba. ancak kendim yapmaya kalkınca mülk doğrulamadi diyor. Google analiz de kendimi hep sıfır görüyorum. Ancak gerçekten böyle değil.
    Bana bu konularda yardimci olabilme şansınız varsa eğer çok mutlu olurum.
    TOZLU AYNA 》》https://tozluayna.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ateş,
      Yaşadığınız sorunlarla ilgili ekran görüntülerini özelden gönderebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

      Sil
  7. Takip etmek çok zor hale geldi bilgilendirme için teşekkürler @bw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,Google son dönemlerde çok fazla çalışıyor.

      Sil
  8. Ben de hemen kullanmaya başladım. Birçok özelliği ise henüz geçirmemişler. Yıllardır eski tarz arayüzde iş yapmak biraz sıkıcı oluyordu, değişim her zaman iyidir. @bw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu değişimi sevdim açıkcası.Zamanla daha da gelişecektir.

      Sil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...