16 Ocak 2018 Salı

Kaliteli Bir Blog Oluşturmak İçin Altın Değerinde Tavsiyeler

16 Ocak 2018 Salı
Kaliteli Blog Oluşturmak

Ülkemizde her geçen gün binlerce blog açılıyor. Fakat bu bloglardan pek azı başarılı şekilde hayatını sürdürebiliyor. Bunun birçok sebebi var. Bunlardan en önemlisi ise istikrarsızlık. Açılan blog sitelerine birkaç gün içerik giriliyor, daha sonra blog kimse tarafından ziyaret edilmeyince heves kırılmasıyla birlikte bir daha içerik yazılmıyor.
Öncelikle blog yazmaya karar verdiyseniz kesinlikle şunu bilmelisiniz ki piyasada binlerce blog sitesi var ve bu işe senelerdir emek veriyorlar. Onların verdiği bunca emeği hiçe sayarak, sizin açtığınız 2 günlük blog sitesini arama motorlarının üst sıralara taşımasını beklemek haksızlık olmaz mı? Bu sektörde her zaman emek veren, mücadele eden kazanıyor. O sebeple yılmadan, usanmadan içerik eklemeye devam etmeniz gerekiyor. Ve zaten blog yazmaya karar verdiyseniz bunu keyifle, istekle yapmanız gerek. Ben para kazanmalıyım diye bir yola çıktıysanız kesinlikle açmanız gereken site blog değil. Çünkü blog siteleri, uzun yıllar boyunca çalışarak bir okuyucu kitlesi edinebileceğiniz bir platform. Yani sizin kısa vadeli paraya ihtiyacınız varsa kesinlikle blog açmanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü blog para kazanmak için yazılmaz ama yazıldıktan sonra para kazanılabilir. Salt para odaklı bir yaklaşımla başarılı bir blog oluşturmanız pek de mümkün değil.
Şimdi de daha belirgin tavsiyelerimize geçelim.

Kaliteli Bir Blog Oluşturmak İçin Altın Değerinde Tavsiyeler



1 ) Özgün İçerik

Özgün içerik, blog siteleri için olmazsa olmazdır. Milyonlarca içerik barındıran arama motorları, kaliteli ve özgün içerikleri her zaman daha kıymetli bularak aramalarda üst sıralara taşır. O sebeple blog sitesi oluşturmak istiyorsanız, siteye kendi bilgi birikiminiz dahilinde yada araştırmalar yaparak kesinlikle özgün içerik üretmelisiniz. Copy/paste, yani spam içerik ile hiçbir blog sitesinin gelişemeyeceğini bilmeniz gerekiyor.

2 ) İlgi Çekici Olmak

İnternet aleminde milyonlarca blog var. Bunların arasından sıyrılmanız için bir şeyleri onlardan daha farklı yapmanız gerekiyor. Yani ilgi çekici olmalısınız. Bunu birçok şekilde yapabilirsiniz. Kullandığınız dil ile ilgi çekici olabilir, ziyaretçilerinizi etkileyebilirsiniz. Bunun yanı sıra yazdığınız içeriklerin konuları, diğer bloglarda bulunmayan türden ise niche bir kitle edinebilirsiniz. Bunun yanı sıra çekilişler, yarışmalar düzenleyerek kitlenizle aranızda organik bağ oluşturabilirsiniz.

3 ) Süreklilik

Blog yazmak, süreklilik gerektiren bir şeydir. 1 gün içerik girip, daha sonra 1 ay içerik girmemek vakit kaybından başka bir şeye yol açmaz. O sebeple blog sitesi oluşturmaya karar verdiyseniz sürekli şekilde, sıkılmadan yazabileceğiniz bir tarzda bloğunuzu şekillendirmeniz gerekiyor.

4 ) Doğru Tema Kullanımı

Sitenizin tasarımı da sitenizin kalitesini belirleyen faktörlerden birisidir. Sitenizde kullandığınız tema temiz bir kodlama yapısına sahip olmalı. Ziyaretçileriniz, istedikleri her kategorideki içeriğe kolaylıkla ulaşabilmeli. Ayrıca temanız, sitenizin hızını belirleyen en önemli faktörlerden birisi olduğu için sitenizi ağırlaştıran, sayfaların yüklenmesini zorlaştıran temaları kullanmaktan kaçınmalısınız. Bir temanın olmazsa olmaz özelliği hızlı tepki verebilmesi olmalıdır. Ziyaretçiler sitenizi ziyaret ettiklerinde sayfaların yüklenmesini beklerken sıkılabilir, sitenizi terk edebilirler.
Ayrıca temanın SEO açısından da tüm gereklilikleri yerine getiriyor olması gerekir. Piyasada birçok alt yapıya uygun bedava ve temiz kodlamayla oluşturulmuş ücretsiz tema mevcut. Fakat ileriye dönük büyük bir projeniz varsa kesinlikle kendinize özgü, blog tasarımı yaptırmanızı tavsiye ediyorum. Böylece arama motorları gözünde temanız da siteniz gibi özgün olacağı için sitenizin arama motorları gözündeki değeri artacaktır.

5 ) Gereksiz Eklentiler Kullanmaktan Kaçının

Kullanıcıların gözlerini yoracak, sitenizi ağırlaştıracak eklenti ve bileşenleri kullanmaktan kaçının. Çünkü günümüz çağında insanlar erişmek istediklerine saniyeler içerisinde ulaşmak istiyorlar ve gözlerini yoran şeyleri pek sevmiyorlar. O sebeple sade tasarımlı tema kullanmak da yetmiyor. Wordpress gibi bir alt yapıyı kullanıyorsanız, milyonlarca eklentiye saniyeler içerisinde ulaşabiliyorsunuz. Bu eklentilerden sadece siteniz için olmazsa olmaz olanları sitenize eklemeniz gerekiyor. Yoast SEO, Cache eklentileri vs. gibi.

6 ) Sosyal Medyayı Aktif Olarak Kullanın

Sosyal medya kullanımı, iyi bir blog yapısı için olmazsa olmazdır. Blog yazmak, kısa vadede başarı yakalamanın zor olduğu bir alan. O sebeple sosyal medya hesaplarını da sitenizle beraber yavaş yavaş büyüterek kendi kitlenizi yaratmanız büyük önem taşıyor. Belki de bundan 1-2 sene sonra sadece sosyal medyada yaptığınız paylaşımlardan sitenizi günlük 1-2k tekil ziyaretçi ziyaret edecek.
O sebeple sosyal medya hesaplarından siteye eklenen içerikler aktif olarak paylaşılmalıdır. Ayrıca bloğunuzda sosyal medya hesaplarınızı ziyaretçilerin rahatlıkla görebileceği bir yere konumlandırmalısınız.

Eğer bu 6 önemli tavsiyeyi dikkate alır, bloğunuzu bu tavsiyeler doğrultusunda şekillendirirseniz uzun vadede çok kaliteli işler çıkarabileceğinizi söyleyebilirim.

Okumuş olduğunuz makale Blogaktuel.net(Blog kapandığı için link kaldırılmıştır.) yazarı tarafından, sosyalmedyakafe.com için hazırlanmıştır.

Konuk Yazarımızın "Kaliteli Bir Blog Oluşturmak İçin Altın Değerinde Tavsiyeler" Yazısını Beğendiyseniz,Aşağıdaki Sosyal Ağ Butonları Sayesinde Paylaşabilirsiniz. 
💕⃕


"Kaliteli Bir Blog Oluşturmak İçin Altın Değerinde Tavsiyeler" için 14 yorum:

  1. acaba benim bloğum nasıl değerlendirebilirseniz çok memnun olurum :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Oğuzhan 😊
    Öncelikle Soyal Medya Kafe'nin konuk yazarı olduğunuz için teşekkür ederim.😊
    Kaliteli blog oluşturmak için çok yerinde tespitleriniz olmuş.Bence kaliteli bir blogun olmazsa olmazlarından biri yazıları gibi özgün blog tasarımı.Akılda kalır bir alan adı ve akılda kalır bir logo çok önemli.Seo ile güçlendirilmemiş bir blog tasarımı kullanan ve yazı yazan bir blog yazarı, istediği kadar özgün içerik üretsin belli bir başarıyı yakalaması çok zor.Bu tavsiyelerin her biri zincirin halkaları gibi.Emeklerinize sağlık.👌

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel tavsiyeler hepsi altın değerinde gerçekten sosyal medya kafe içinde ayrıca teşekkür ederim birçok gelişimimde bana destek oldu:) bide benimkini değerlendirsen çok mutlu olurum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında temamı çok seviyorum ama bazı eksikler var biraz daha bu temada kalıp uygun bir tema seçimi yapmayı planlıyorum. Cevapladığınız için teşekkür ederim

      Sil
  4. merhaba güzel bilgiler için teşekkürler benim bloğumu değerlendirmeniz mümkün mü acaba? :)

    YanıtlaSil
  5. Güzel ve faydalı bir yazı olmuş, tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  6. Bloglar için -özellikle yeni başlayanlar- mükemmel bir yazı. Blog tasarımının sade olması, renk ve yazı seçeneğiyle gözü yormaması benim ilk baktığım şey. Cümleleriyle neyi amaçladığını da net şekilde aktarıyorsa ben takip ederim o bloğu. Emeğinize teşekkürler Blogaktüel, teşekkürler sosyal medya kafe sayfanı açtığın için :)

    YanıtlaSil
  7. Dediklerinizin doğrultusunda gidiyoruz. :)

    YanıtlaSil
  8. eskiden sosyal medyayı çok kullanırdım ama fb,twitter gibi platformlar kendilerini bozdukları için artık oralara pek girmiyorum..şimdi sadece blogla vakit geçiriyoz..🙂 neyse yeni blog açanlar için faydalı bi yazı olmuş emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  9. Genelde herkes yeni bloggerlara aynı tavsiyeleri veriyor ama biz sabırsız olduğumuz için bıkıyoruz : )

    YanıtlaSil
  10. Harika bir yazıydı . 😊 Ah nasıl istiyorum başarılı bir blogger olmayı . Bıkmadan usanmadan uğraşıyorum . Çoğu maddeye uyduğumu fark ettim . Demek ki doğru yoldayım . 😂 Hadi bakalım , inşallah daha iyi yerlere gelebilirim. Yazana ayrı paylaşana ayrı kocaman teşekkür ediyorum . Sevgiler . 😊💕💕

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkürler değerli bilgiler için :)

    YanıtlaSil
  12. Çok doğru noktalara değinmişsiniz. Bloğumu ilk açtığım zamanlar böyle bir yazı görmüş olsaydım gerçekten çok işime yarardı. Benim de temamı değerlendirebilir misiniz acaba? Birinci yılıma ulaştığımda değiştirmek istiyorum elbette ama şu an için de hız konusunda belirli bir noktada kalmaya özen gösteriyorum. Moz Bar kullanıyorum, ana sayfamı bazen 1.5 saniyede yüklüyor çok hızlı bir şekilde, alexa ise farklı söylüyor :)
    Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  13. Çok faydalı bir yazı olmuş, benimkine de bakar mısınız sizce nasıl

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...