3 Ocak 2019 Perşembe

Ana Sayfa » , , , , , » Anti SEO Yöntemleri Uygulayan Şahıslara Dikkat!

Anti SEO Yöntemleri Uygulayan Şahıslara Dikkat!

3 Ocak 2019 Perşembe
Anti SEO Yöntemleri
Merhaba Sosyal Medya Kafe Okurları,
Bugün Sosyal Medya Kafe'nin SEO analizlerini yaparken blog dünyasında iyi insanların olduğu kadar kötü yürekli şahısların da olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Anti SEO yöntemleri uygulayan şahıslar. Eğer blogunuz arama motorlarında üst sayfalarda yer alıyor, başarılı, özgün içerikler üretiyorsanız maalesef art niyetli insanların hedefinde oluyorsunuz.

"Web Uzmanı" adında bir şahıs, hazır tema tasarlayan Ceyron Louis'in, demo olarak gösterdiği bir temasının yorum formuna PORNO(porn) kelimesine https://www.sosyalmedyakafe.com/2017/12/blogger-ozel-alan-adlarinda-https-etkinlestirme.html  linkimizi bağlamış. Sanırım Google 1.Sayfa 1.Sırada olmamız, kendisinin bu başarıya ulaşmamış olması, kin, nefret ve haset duygularını taşırmış. Bu kadar büyük hırslar sizi insanlıktan çıkarır!

 Anti SEO yöntemleri uygulayınca; başarılı bir blog yazarı ya da Web Uzmanı olunmuyor!

Anti Seo

Kim olduğunuzu bilmiyorum ama bu çirkin davranışları sergilemek yerine başarılı olmak için çalışmanızı, özgün içerikler üretmenizi tavsiye ederim. Bağladığınız linkteki yazıyı Türkiye'de anlatan ilk kişiyim. Bu konuda geniş araştırmalar yapmış, olmayan bilgileri Türkiye'ye kazandırmış,  Blogger arkadaşlarımın da faydalanması açısından paylaşmıştım.

Evet, bugün böyle can sıkıcı bir olayı anlatmak istemem; sizlerin de başına gelebilir. Yorum yazdığı sitenin sahibi Ceyron Louis ile iletişime geçtim. Yorumu silmesini rica ettim. Sizler de bloglarınıza gelen bağlantıları kontrol edebilirsiniz. Blacklink Analiz bu bağlantıya tıklayıp, tam blog URL'nizi yazarak, blogunuza gelen tüm linkleri kontrol edebiliyorsunuz.

Negatif Geri Bağlantıları Reddetme aracı ile de kötü bağlantıları yok edebiliyoruz.
(Güncelleme: 21.01.2019 Google Disavow Nasıl Kullanılır? ayrıntılı rehber yayına alınmıştır.)

Kopyala/yapıştır yaparak yazılarımızı çalanlara, blogumuza zararlı blacklink oluşturarak, Anti SEO yöntemleri uygulayanlara hakkımı helal etmiyorum!  Sosyal Medya Kafe'ye içerik üretmek için yeri geliyor haftalarca sabahlara kadar araştırıyor, en doğru bilgileri yazmaya çalışıyorum.
Blog dünyasında kalmalı mıyım? Gitmeli miyim? soruları gelip gidiyor beynimde...😐
Sibel Ordueri

"Anti SEO Yöntemleri Uygulayan Şahıslara Dikkat" yazımı, aşağıdaki sosyal ağ butonları sayesinde paylaşabilirsiniz.
💕⃕


"Anti SEO Yöntemleri Uygulayan Şahıslara Dikkat!" için 90 yorum:

  1. Gerçekten boş zamanı olan ne kadar boş kişi var böyle..Yazmaya devam bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, boş zamanlarını özgün içerik üretmeye harcamak yerine, bu tip Anti SEO uygulamaya harcıyorlar.Hırslarına yenik düşerek, insanlığını kaybetmiş şahıslar.

      Sil
  2. Anti seo uygulamasını yeni duydum biliyor musun? Bunlar nasıl insanlar? Nasıl bir aile yetiştirmiş bunları acaba? Belki benim de bir ara düşen grafiğimin sebebi bunlardır. Hayretle okudum yazını. Ben de bakacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bunlar Blog ve Web dünyasının yüz karaları. Onlar insan olamazlar. O yüzden şahıslar yazdım. Yaz tatilinden önce bloguna bakmıştım ablam. Daha sonra gelen bağlatıların olabilir. Bloguna geri gelen bağlantılara bakman da fayda var.

      Sil
  3. İlk defa duydum böyle bir olayı. Uyarı iin teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anti SEO uygulayanlar yılladır var. Hırslarına yenik düşmüş şahıslar...

      Sil
  4. Anti seo ne geçiyor eline karektersizlik başka bir şey değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıllarınca Anti SEO uygulayıp, Google sıralamasından bizleri düşürecekler. Linki bağladığı kelimeye bakarsak nasıl bir karaktersiz olduğu ortaya çıkıyor.

      Sil
    2. Geçmiş olsun Sibel hanım

      Sil
    3. Teşekkür ederim Yusuf Bey.

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun Sibel hanımcım. Yaşadığınız olay gerçekten hem üzücü hem de kırıcı. Kesinlikle vazgeçmeyin, siz bloggler için çok değerlisiniz ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Meltem Hanımcım. Evet, dün görünce çok üzüldüm. Emek verdiğim bir yazımdan hem faydalanıp, hem de taş koymaya çalışılmış olması ayrı karaktersizlik. Öyle olunca insan ister istemez soğuyor. İyi ki sizler gibi iyi insanlar var. Siz de benim için değerlisiniz.

      Sil
    2. Her zaman sizin yanındayız. Son bir haftadır ben de böyle bir durumdan şikayetçiyim gelen trafiklere bakarak fark ettim. İletişime geçtim fakat sorun hala devam ediyor. Ne yapabileceğimiz konusunda aydınlatıcı bilgilerinizi dört gözle bekliyorum. Sevgiler Sibel Hanımcım .

      Sil
    3. Geçmiş olsun Meltem hanımcım. Negatif SEO için detaylı rehberi hazırlamaya başladım. Pazartesi gününe kadar bitirebilirim inşallah.
      Sevgiler.

      Sil
  6. Nasıl bir olaymış bu böyle tövbeler olsun, saçmalama kalmalısın tabi ki, bize tüyo verecek güzel insanlar lazım ! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Madame Kokoş. Verdiğim emeklere böyle Anti SEO yöntemleri uygulayanları görünce ister istemez yazmaktan soğuyorum. İyi ki varsınız. Zor günlerde motive eden yorumları okumak bana iyi geldi. Sevgiler.

      Sil
  7. "Anti seocular"ın önüne geçilebilmesi mümkünmüş.. Bu durum mümkün olmasa daha vahim sonuçlar ortaya çıkarabilir.Detayli yazıyı merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Anti SEO yöntemlerini uygulayan şahıslara karşı blogumuzu veya Web sitemizi koruyabiliyoruz. SEO analizlerini ayda bir yapmak lazım. Zararlı linkleri görmemiz, düzeltmemiz gerekiyor. Aksi takdirde Google'dan silinmeye kadar gider. Kendimi toparladığımda inşallah yazabilirim.

      Sil
  8. Ooovv Aman Allah'ım. Bu nasıl bir şeydir.. Anti seo uygulaması ile ilk defa karşılaştım. Dikkat etmek gerek.. Uyarın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Maalesef Google sıralamasındaki rekabet büyük olunca; negatif blacklink, doğal olmayan trafikler, dos saldırıları, +18 sitelere blog linklerimizin bağlanması vb. Anti SEO yöntemlerini uygulayan, hırslarına yenik düşmüş şahıslar var. Dikkatli olmak gerekiyor canım. Rica ederim.

      Sil
  9. arkadaş bayağı işsiz galiba. uğraştıgı şeylere bak. yazık gerçekten böyle insanlara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Buğra Bey. Anti seo yöntemleri ile uğraşacağına, özgün makaleler üretse, daha başarılı olacak ama nerde... Başkasının emeğine taş koyanlara gerçekten çok yazık.

      Sil
  10. maalesef böyle insancıklar var.amip gibi çoğalmaya başladılar ve sadece blog dünyasında mı ? her yerdeler.insanların emeklerini çalanlar yada taş koyanlar.önceden uğraşmaz Allah'a havale ediyordum ama artık gerekli savaşı veriyorum.gitmek demek onun amacına ulaşması demek olacak o yüzden kalın ve kesinlikle yazmaya devam edin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bu şahıslar mantar gibi çoğalıyor. Yıllardır bu tip Anti Seo yöntemleri uygulayanlarla, yazılarımızı kopyala/yapıştır yaparak çalanlara uğraşıyorum. Bazen gereken savaşı vermekten de yoruluyor insan. Haklısınız gitmek demek onların amacına ulaşması demek. Biraz kendimi toparlayınca yine yazmaya devam. Çok teşekkür ederim Alanay Hanımcım.

      Sil
  11. gün geçmiyor ki hayretler içinde kalacağımız bir kötülük görmeyelim :(( insanlar ne kadar kötü nelerle uğraşıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef kötü insanlarla her alanda karşılaşıyoruz. Negatif SEO yaparak Google'da başarı sağlayacaklar sanki Lerzan Hanımcım. Hakkıyla iyi yerlere gelmiş kişilere de taş koyuyorlar.

      Sil
  12. Kötülük sınır tanımıyor. Yazık. Uyarılarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Aman aman sakın vazgeçmeyin..Ortamı bu türden insanlara bırakmamak gerekir. Siz başarılı ve faydalı oldukça bu tür girişimler olacaktır. Bu dünya biraz da böyle işliyor olsa da her zaman doğru olan kazanır. Önemli bi uyarıydı herkesin dikkate almasını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan emekleri karşılığında böyle Anti SEO uygulayanlarla karşılaşınca ister istemez yazmaktan soğuyor Doğuş. Yıllardır bu Anti SEO'cularla uğraşmaktan ve yazılarımızı kopyala/yapıştır yaparak çalanlardan bıktım. Bir bitmediler gitti. Google sıralamasında rekabet aşikar ama tatlı rekabetler olmalı. Böyle hırslarına yenik düşmek, ayrı bir karaktersizlik oluyor. Herkes hakkıyla iyi yerlere gelsin. Umarım dikkate alınır. Motive eden yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  14. İnadına yazmaya ve üretmeye devam. Geçmiş olsun. Uyardığınız ve bilgilendirdiğiniz için de teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İbrahim Bey. Biraz kendimi toparlayınca yine yazmaya devam edebilirim inşallah.
      Anti SEO yöntemleri konusunda blog yazarları çok dikkatli olmalı. Rica ederim.

      Sil
  15. Ne yazık ki bu durumla bir kaç kez karşılaştım. Üstelik öyle aşırı trafiği olan iddialı bir bloğum olmadığı halde anti seo uygulama (ya da saldırı demek daha doğru olur) nedir anlamış değilim. Tabii asalak karakterlerinden hiç bahsetmiyorum bile... Bu işlerden anlayan arkadaşlarımla konuştum, sorunları şimdilik hallettiler ama ilerleyen süreçlerde bu tür saldırılara daha çok maruz kalabileceğimi de eklediler.
    Açıkçası yazılarıma odaklanacağıma bu tür saçmalıklarla uğraşmak çok yordu beni. Lütfen meydanı bu kan emicilere bırakmayın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Deniz Hanımcım. Yazılarımıza odaklanacağımız zamanımızı bunların yaptığı Anti SEO'ları düzeltmek için harcıyoruz. Anti SEO yöntelerimden biri de DOS saldırları. Bunları da zaman zaman yapıyorlar. Yüksek trafiğiniz olmasa da mutlaka Google 1.Sayfa'da olan içeriğiniz vardır. Onların olamadığı bir içerik. O yüzden hırslarına yenik düşüyorlar. Kendimi toparlayınca tekrar yazabilirim inşallah.

      Sil
  16. Anti Seo uygulamasını ilk kez duydum. Demek kıskançlık işin bu kadar abartılmasına neden oluyor. Dikkatli olmak gerekli. Hiç bilmiyordum bunu sayenizde öğrenmiş oldum Sibel Hanım. Teşekkürler bilgi için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef anti seo yöntemleri yıllardır uygulayanlar var Gülhan Hanımcım. Aynen, haset duyguları besleyen kişinin iyi biri olması imkansız. Anti SEO'culara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Blogların Google'dan silinmesine kadar gider. Rica ederim.

      Sil
  17. Merhabalar sosyal medya kafe ailesi bu anti seo üzerine benim'de şikayetlerim var. adult siteler kasıtlı olarak siteyi düşürmek için dofollow-nofollow bağlantılar gönderiyorlar bunların önüne geçmek için google'nin "Geri bağlantıları reddetme aracı" nı kullanıyorum ama halen backlink gönderiyorlar bu rezil insanları bende kınıyorum insanları bu şekilde bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba JDSEZER,
      Dofollow ve nofollow linkler doğru, otoriter sitelerden geliyorsa bizler için faydalı. Fakat böyle çirkin kelimelere bağlanmış linkler bizler için zaararlı. Bir de +18 içerikli sitelerden gelen trafikler dofollow/nofollow da olsa zararlı. Google'da geri bağlantıları reddetme aracını kullanıyorum ben de. Ama çok ağır işliyor orasıda. Ne diyelim iyi insanlarla karşılaşmak dileğiyle...
      Sana da iyi çalışmalar dilerim Sezer kardeşim.

      Sil
  18. Çok geçmiş olsun Sibel hanımcım.ilk defa duydum Anti Seo olayını. Dikkat etmemiz gerekiyor.
    Paylaşım ve uyari için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şenay Hanımcım. Maalesef Anti SEO uygulayanlar zaman zaman karşımıza çıkıyor. Tüm blog yazarlarının dikkatli olması dileğiyle...

      Sil
  19. İlk defa böyle bir şey duydum. Paylaşım için çok teşekkür ederim ... Selam ve Dua ile....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Anti SEO yöntemlerinden birini uygulamışlar Furkan Bey. Anti SEO yöntemleri karşısında bilinçli olmak gerekiyor. Kötü niyetli insanlarla karşılaşmamak dileğiyle...

      Sil
  20. Malesef sibel hanım bu tarz kişiler hep var ve varolmaya da devam edecekler. Özellikle de rakipleriniz ceya sizi çekemeyenler bu tip ataklarda bulunacaklardır. İnşallah bunlara rağmen sizi her zmana başarılarla dolu bir şekilde blog dünyasında görmeye devam edeceğiz. Temennimiz bu yönde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Nuri :( Yıllardır Google'dan düşürmek için Anti SEO yöntemlerini uyguluyorlar. Bundan 5 yıl önce de bir bloguma şiddetli bir Anti SEO uygulamışlar, Google'dan silinmesini başarmışlardı. Niche blogum da o zamanların popüler aramalarında Google 1.Sayfa 1.Sırasındaydı. Ben onlarla uğraşmaktan yoruldum sanırım. İnşallah kendimi toparlayabilirim. Motive eden güzel yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  21. İnsanlar ne ara böyle oldu ya hu? Backlink analizini ben ihmal ediyorum hep. Bu akşam yapacağım. Detaylı yazınızı da bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Hırslar, kıskançlık duyguları maalesef insan olma erdeminden uzaklaştırıyor. Anti SEO yöntemlerini uygulayanlara karşı çok dikkatli olmak gerekiyor. Mutlaka geri dönen bağlantılarınızı ayda bir kontrol etmekte fayda var. İnşallah kendimi toplarlayınca detaylı bir şekilde yazabilirim.

      Sil
  22. Merhabalar.
    HACKER sıfatı verilen bu tip insanlar, böyle şeyleri yapmaktan dolayı o kadar çok mutlu oluyorlar ki, bu mutluluklarını tarif etmek mümkün değil. Paylaştığınız ve bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Ben internet üzerinde çokça Blogger eklenti ve teması araştıran biri olarak çok dikkatli olmam gerektiğini öğrendim. Sağolun. Uyarılarınızı dikkate alacağım. Böyle kötü niyetli kişilerin de Cenab-ı Allah layığını versin.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  23. Merhabalar.
    Blogger uyumlu tema ararken söz konusu siteye dün ben de girmiştim. Ama orada ne yaptığımı tam hatırlamamakla birlikte, herhangi bir tema indirmediğimi sanıyorum. İnternet geçmişimi tarayarak o siteye tekrar ulaşacağım.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Sanırım bir yanlış anlaşılma var. Tema tasarımlarını ücretsiz olarak bizlere sunan site ve sahibi Ceyron Louis ile ilgili bir sorun yok. Sorun bizim Türkiye'den "Web Uzmanı" isminde birinin, Ceyron Louis'in demo temasında yoruma Porn kelimesine bizim bir yazımızın linkini eklemesi. Anti SEO uygulamaya çalışması. Aklınca bu şekilde Google sıralamasından yazımı düşürmek istemesi. Tamamen kıskançlık duygularına ve hırslarına yenik düşmüş bir zavallı. Dün hazır tema sitesinin sahibi Ceyron Louis ile iletişime geçmiştim. Yorumu anlatmış ve silmesini rica etmiştim. Dün gece geç saatlerde haber geldi. Yorumu kalıcı olarak sildi. Çok şükür. Bu tip kötü insanlar yıllardır var. İnşallah bundan sonra karşılaşmayız. Ben de bu tür şahısları Allah'a havale ediyor, hakkımı helal etmiyorum.
      Yorumlarınızla destek olduğunuz için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Merhabalar.
      Sorunun Ceyron Louis'le ilgili olmadığını anladım. Ama, diğer üçüncü kişiler, onun sitesindeki bir paylaşıma yorum yazıyor ve sizin yazınızın linkini o malum kelimeye bağlıyor. Ben de bir önceki gün tesadüfen bu siteye girip tema araştırmıştım, belki bizlerin linkini de bir şeylere bağlamış olabilirler diye kendi kendime tereddüte düştüm. Yoksa, olayı doğru anladım. Bilgilendirici cevab-i yorum açıklamanız için teşekkür ederim.
      Selam ve saygılar.

      Sil
    3. Merhaba Reep Bey,
      O konuda haklısınız sizlerinde bu tip demo bloglarda linkleri eklenmiş olabilir. Yazımda verdiğim Blacklink Analiz sitesinden bakmak çok faydalı oldu. Zararlı blacklinkleri çok kolay bir şekilde tespit edebiliyoruz. Olayı doğru anlamanız konusunda hem fikir olduk şimdi. Tekrar yorum yazarak açıklamada bulunduğunuz için teşekkür ederim.
      Saygılar.

      Sil
  24. Okurken şok oldum, bilgi için teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Senacım. Ben de SEO analizleri yaparken ilk gördüğümde şok oldum. Şimdiye kadar pek çok anti seo yöntemi uygulayanlarla karşılaştık ama böyle çirkin bir kelime ile link bağlayanıyla ilk kez karşılaştım. Google sıralamasındaki konumumuzu çekemeyen zavallı şahıslar...
      Rica ederim. Anti SEO yöntemleri konusunda çok dikkatli olmak gerekiyor. Blog yazarlarının bilgilenmesi dileğiyle...

      Sil
  25. Sinirim bozuldu ya hu ilk defa duydum bunu 4 defa tüm blogunun yazıları çalınmış ve yazılarıyla reklam parası kazanılmış ben, şimdi söyleyin bana nasıl tedirgin olmayayım. Fikrimi, yazımı çalan, üzerimden haksız kazanç sağlayan herkese hakkım haram olsun. Cidden moralim bozuldu yazıyı okuyunca... ALLAH hayırlısını versin hepimiz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zühalcim. Dünden beri çok canım sıkıldı, emeklerim karşılığında böyle çirkin bir anti seo yöntemi ile taş koyulmaya çalışılmış olması beni üzdü. Maalesef yazılarımızı yazmaya odaklanmak yerine, yazılarımızı kopyala/yapıştır yaparak çalanlarla ve anti seo'cularla uğraşmaya ayırmak zorunda kalıyoruz. Çok şükür site sahibi dün gece yorumu kalıcı olarak silmiş. Mail ile haber verdi. İşin enteresan tarafı bu bilgileri hem benden okuyor, öğreniyor, bloguna aktarıyor, hem de bana taş koymaya çalışıyor. Blog dünyasını ayrı nankörlükleri, kıskançlıkları...
      Allah tüm kötülüklerden haberdar. Mutlaka layığını verecektir.
      Amin.

      Sil
    2. Amin, evet maalesef yazılarımıza odaklanmak yerine bunlarla uğraşıyoruz. Uğraşırken de haliyle tüm hevesimiz kırılıyor bu da yazılarımızı etkiliyor. Çok çok geçmiş olsun, ALLAH bizleri kötülerden korusun.

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim Zühalcim. Aynen ister istemez etkileniyoruz. Yazma motivayonumuzda düşüyor.
      Amin.

      Sil
  26. Aaa bende bir kac Turkiyede yasakli adult siteden devamli gelen trafik goruyorum bir girip bakmak istedim ama yasak gorunuyor demek boyle bir saldiri varmis onemsemedim hic ama simdi korktum cozum yollari yazini dort gozle bekleyecegim sevgiler💖

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, zaman zaman adult sitelerden de trafik alıyoruz maalsef. Anti SEO yöntemlerinden biri de bu zararlı trafikler. Bunların bloglara her gün gelmesi zararlı oluyor. İnşallah kendimi toplarlayınca yazabilirim.
      Sevgiler.

      Sil
  27. İnternette ilginç şeyler oluyor. Bana da çokça hakaret ve tehdit geliyordu bir zamanlar. "Bu blog kapanacak" "anti SEO yapacağım" diyenler oldu ama tam zıddına hit artışım oldu. Ben de bazı porno sitelerden gelen trafik görüyorum ama siteyi incelediğimde ya site ortalıkta olmuyor ya da site var bağlantı yok.

    Huzur kaçırıcı o kadar çok insan var ki! Artık hiç birini umursamiyorum. Bir arada benim bloğun kopyasını çıkaran biri vardı sonunda kazanan ben oldum bloblog komple kapanmıştı.

    Cevap geldi mi site sahibinden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mustafa,
      Dünya komple bozuluyor sanırım. Zamanla insan gibi davranan kişileri bulamıyacağız sanırım. Adult sitelerden gelen trafikler de bizler için çok zararlı. Yazılarıma odaklanmak gerekirken, bu karaktersizlerin yaptığı şeyleri temizlemekle uğraşıyorum. Bundan daha büyük kötülük, huzur bozma olamaz. Kopyanı çıkaran blogun kapanması iyi olmuş. Layığını bulmuş.
      Evet, dün gece geç saatlerde site sahibi dönüş yaptı, yorumu komple silmiş çok şükür.
      İlgin için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Bir açıklama yaptı mı? Derdi neymis?

      Sil
    3. Yorumu yazan site sahibi değil, Türkiye'den "Web Uzmanı" adında bir şahıs. Kim olduğunu bilmiyorum. Derdi net belli. Bağladığı link Google 1.Sayfa 1.Sırada olan bir yazım. Aklınca Anti SEO uygulayarak Google sıralamasından düşürmek istemesi...

      Sil
  28. :(((((((
    Diyorum ya hep Şerefsizler sardi dünyayı
    Azalacaklarina inanmiyorum marifet gibi virüs seklinde cogaliyir bunlar. Üzgünüm canim sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Hatice Ablacım. :(
      Virüs gibiler her alanda, her konuda çoğalıyorlar. Ben de dün görünce şok oldum, çok üzüldüm. Site sahibi ile iletişime geçtim. Gece geç saatlerde yorumu komple silmiş. Çok şükür.

      Sil
  29. yazıklar olsun diyorum. anti seo yapmak için site araştıracaklarına otursunlar adam gibi içerik üretsinler. böyle bir terbiyesizlik olamaz. Çekemiyor olabilir, kibirli olabilir, egosu şişmiş tavan yapmış olabilir ama emek veren, üreten kişi veya kişilere bu yapılarak ne elde ediliyor? sadece zarar versem yeter nasılsa beni bulamaz.
    Yazık çok ama çok yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne büyük terbiyesizlik Sevda Hanımcım.:( Evet böyle sahte hesaplarla anti seo yöntemleri uygulayıp, başarılı olacaklarını düşene dursunlar.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  30. daha önce bu tip yorumlar alıp silmiştim. Yorumları filtreliyorum. Kontrol edip paylaşıyorum. Bunun bir anti seo tekniği olduğunu bilmiyordum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İlke'cim yorumları filitrelemek, spam yorumları engellemek için de çok iyi bir yöntem. Her bağlantı verilen URL'yi anti SEO olarak değerlendirmemeliyiz. Bağlatı verilen kelimeye bakmak lazım. Yorumlarda konu ile alakasız linkler spam linklerdir. Konu ile alakalı bağlantılar hem bize hem de karşı tarafa faydalı olur.
      Yorumun için teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  31. Geçmiş olsun. Yine de bu noktada seni kutluyorum. Fark edebilmen çok iyi. Onlar kimle uğraştıklarını görsün! Böyle teşhir edilerek hem afişe olup her türlü rezilliği yaşamaya da göze alsınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Safiye Hanımcım. Blog yazmak kadar blog yönetmek de çok önemli. Arka planda Sosyal Medya Kafe'nin tüm SEO analizlerini yapıyorum. Blog yönetiminde 11 yıl içinde bir çok şey yaşadım. Her biri bana terübe olarak geri döndü. Çok şükür ki onlarla uğraşacak kadar tecrübe ve birikim var. Bunları teşhir etmek gerekiyor ki başkaları da zarar görmesin.

      Sil
  32. Büncü emeği karalamak ne kadar kolay. yazınızı bende paylaşıyorum. Herkes dikkatli olsun... tarama işini en son iki sene önce yapmıştım. Tazelemek lazım. Uyari icin çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Zülalcim. Kendi hırslarına yenik düşmüş zavallının kendince taş koyma çalışmaları. Herkese ulaşması açısından yazımı paylaştığın için teşekkür ederim. Her ay düzenli olarak tüm kontrolleri yapmak lazım.
      (Dün Whatsapp'dan mesaj yazdım sana Zülalcim. Telefonun değişmedi değil mi?)
      Sevgiler.

      Sil
  33. Ağzm açık kalıyor böyle şeyler okuyunca! Nasıl akıllarına gelebiliyor en çok ona şaşırıyorum. Ne kötü insanlar var yahu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Semi, internet dünyasında gün geçmiyor ki ağzımız açık kalmasın. Böyle kötü uygulamaları düşüneceklerine özgün ve farklı içerik üretmeyi düşünseler keşke...
      Çok kötü, çok sinir bozucu bir durum.:(

      Sil
  34. Çok geçmiş olsun. Gerçekten büyük bir ahlaksızlık örneği.

    Bilgilendirme için teşekkür ederiz, hayli faydalı bir içerik hazırlamışsınız. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bu tür ahlaksızlıklarla bir yerlere geleceklerini düşünüyorlar, çok yazık.
      Blog ve web site sahiplerinin negatif SEO uygulayanlara karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Faydalı olması dileğiyle...

      Sil
  35. Seo hakkında o kadar çok bilmediklerimiz var ki etiketler konusunda o kadar çok yanlış yapıyoruz 2013 te başladım ilk blogger haber sitesi olarak kopya yapıştırla işi yürüttük baştan sosyal medya heabımızdan gereksiz o kadar çok şey paylaştım yanlış yaptığımın iki sene sonra farkına vardım kendi yazdığım haber ve tanıtımlar o kadar çok sayfa görüntülemsi aldığında fark ettim yanlış yaptığım o gün bugündğr kopya yapıştır işini bıraktım. Şimdi elimden geldiği kadar kendim yazıyorum. Teşekkürler çok faydalı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yusuf Bey,
      Yeni blog açan çoğu kişi kopyala/yapıştır yaparak blog yazarlığı yapıldığını sanıyor maalesef. Bu yanlıştan dönmeniz ne kadar güzel. Bazıları ısrarla bunun yanlış bir şey olmadığını savunabiliyor. Her zaman kendi yazdığımız, özgün yazılar bizleri daha çok yükseltir. Rica ederim.

      Sil
  36. Aa! ne kadar ilgiç,yabancı isme benziyo ama türk olmalı,nerden bilcek sizin blogunuzu yabancılar.."boş gezenin boş kalfası olurmuş" derlermiş,aman dikkat edelim..bilgi için elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Web Uzmanı adında Türk biri Ertuğrul. Yaptığı pisliği temizledim çok şükür.
      İşin garip tarafı yabancılar Sosyal Medya Kafe ile daha çok iletişimde reklam, tanıtım vs. konularında.:) Çoğu okur kitlemize uymayan reklam ve tanıtımlar olduğu için kabul etmiyorum.

      Sil
  37. Gerçekten art niyetli insanlar her alanda var maalesef. Böyle insanlarla nasıl hukuki mücadele verilir araştırmak lazım. Çok faydalı yazınız için teşekkür ederim. Zaten sizin yazıları okuyan her insan profesyonel yazılar olduğunu hemen kavrayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Fatih Bey.:( Hukuki mücadele elbette verilebilir ama bizdeki adalet sistemi çözüme ulaşıncaya kadar blog ve tüm emeklerimiz gider sanırım. Negatif SEO ve geri bağlantıları reddetme rehberi hazırlıyorum. İnşallah tüm blog ve web site sahiplerine faydalı olur. Yazılarımız konusunda güzel düşüncelerinize ve yorumunuza teşekkür ederim.

      Sil
  38. Güncelleme: 21.01.2019 tarihinde Google geri bağlantıları reddetme rehberini hazırlayıp, yazımın sonuna linki ekledim.(Google Disavow Nasıl Kullanılır?) Bilgilerinize...

    YanıtlaSil
  39. Güzel paylaşım, başarılar.

    YanıtlaSil
  40. Geçmiş olsun Sibel hanım.İnternette çekemeyen çok.Blogu gördüğüm kadarıyla kaliteli ve çok başaralı yürütüyorsunuz.Negatif seo'cuyu da bulmak ayrı bir başarı ve profesyonellik bence bu konuda sizi tebrik ederim.bunları böyle deşifre etmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Daha önce de yaşamış olduğum tecrübeler olduğu için bulmam çok zor olmadı. Tüm blog yazarlarının dikkate alması dileğiyle...

      Sil
  41. Merhabalar Sibel Hanım, yazılarınızı okuyup yorum yapmadan kaçanlardan biride benim. Blogunuzda gezinirken bu yazınıza denk geldim. Gerçekten çok çirkin bir davranış. Https konusunda paylaştığınız içerikte ne kadar başarılı olduğunuzun şahitlerinden biri de benim. Konuyla ilgili bırakın Türkiye'yi hiç bir yerde paylaşım yapılmamıştı. Sizin sayenizde biz de bir o kadar sevinmiştik. Sizin paylaşımınızdan sonra birçok yerde konuyla ilgili paylaşımlar yapılmıştı. Ama nedense hiçbiri kaynak olarak sizden bahsetmemişti. Bu durum ister istemez bir yazarı mutsuz eder ama bu şekilde spam linkleme yapılması ise gerçekten çok rahatsız edici. Https ile ilgili yazılarınızda sıralama konusunda kayıp yaşadıysanız seve seve yardımcı olmak isterim.

    YanıtlaSil
  42. geçmiş olsun hocam ya üzüldüm adınıza

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...