26 Mart 2018 Pazartesi

Blog İle Kazanç İlişkisi

26 Mart 2018 Pazartesi
Blog Kazanç İlişkisi

Blog İle Kazanç İlişkisi

Günümüzde blog ile para kazanma hevesi oldukça geniş bir kapsama yayılmıştır. Bunlardan başlıca bir sebep olan, oturduğum yerden para kazanma isteğidir. Ama bu iş öyle herkesin açıyım da kazanayım gözüyle olmaz. Bazı insanlar bu işe amaçları para kazanmak olarak girip 1 ay sonra her şeyi bırakıp boş iş demesiyle baştan kaybetmiştir. Şunu demeliyim ki evet blog yöneterek para kazanmak mümkün, ancak bu işte bir emek sarf etmeniz ve oldukça sabırlı olmanız gerekmektedir. Sabır bu işin temel taşıdır, şöyle düşünmelisiniz ki bahçeye tohum ekmeden meyve beklenir mi? Bu işte tam bu örneğe benzer olarak gösterilebilir. Siz bir emek ve çaba göstereceksiniz ki zamanla bu verilen emekler size kazanç olarak dönecektir. Sizlere bu işten gelen kazançla geçim sağlayan onlarca insan örneği verebilirim. Bu insanlardan bizim neyimiz eksik diye kendinizi hiç yargılamıyor musunuz? Günümüz teknolojisi sayesinde artık kod yazmayı bilmeyen insanlar bile site kurup para kazanabiliyor. Kod yazmadan site kurmamızı sağlayan tabanlardan birisi wordpresstir. Tabi bu örneklemeye tek wordpress dahil değildir, blogger, tumblr, wix gibi tabanlar sayesinde kod yazmadan site sahibi olabiliyorsunuz. Blog ile para kazanma yöntemleri sayıca biraz fazladır. Blog açarak para kazanmak için Blog ile para kazanma yöntemlerine göz atabilirsiniz. Bana göre bunlar arasında en iyi kazanç sağlayan sistem google adsense’dir. Görmüşsünüzdür ki forumlarda bir çok başlıkta adsense alamıyorum gibi tarzda konular açılır. Aslında hiç te öyle zor değildir, burada dikkat edilmesi gereken nokta google adsense politikalarını ihlal etmemektir. Bu ihlallere bir göz atıp sağlam adımlar ile sitenizi geliştirirseniz eminim ki adsense’den onay almak hiçte o kadar zor olmadığını göreceksiniz.

Blogtan Ne Kadar Kazanç Sağlarım?

Bu sorunun cevabını kimse net bir şekilde şu sayıdır diyemez. Çünkü para kazanma seçeneklerinden hangisi kullandığınız kazanç aşamasında farklılık gösterecektir. Örnek veriyorum sadece bir tanıtım yazısı alan site ile adsense reklamlarını kullanan siteler aynı kazanamaz. Aslında bu sektörde herkesin geliri farklıdır, kiminin on binler kiminin sadece hosting masrafları karşılayacak kadar kazanması da mevcuttur. Yukarıda bahsettiğim gibi ilk hedefiniz kazanç olmasın tamamen geliştirmeye içerik eklemeye odaklanın. Kazanç her zaman ikinci planda olsun ki hedefimiz doğrultusunda daha iyi yerlere çıkabilelim. Google’de her anahtar kelimenin getirdiği kazanç farklıdır. Buda oldukça önemli faktördür ki kazançlarımız biraz da buna bağlıdır. Burada ki püf nokta keşfedilmemiş anahtar kelimeleri bulmaktır. Yüzlerce odaklanmış anahtar kelimenin kazancından ne beklenir ki? Farkındalık yaratın yeni kelimeler bulun kazancınız yüksek olsun. Bazı forumlarda görüyorum ki adsense reklamı almış ve sitenin her yerini reklam ile doldurmuş. Bu bir yanlış işlemdir, insanların gözüne reklamı sokarsanız ziyaretçi direk siteden çıkabilir. Bunu kendi bakış açınızdan düşünün, girdiğiniz sitede aradığınızı bulamadığınız da ve her yerde reklamın olması bizi bile rahatsız edip direk çıkmamızı sağlayacaktır. Ve siteden hemen çıkmak sitemizin google gözünde değer kaybetmesi demektir. Ziyaretçilerinize istediklerini verin, ilgili yazılara bağlantılar verin ki sitede dolaşma süresi uzun olsun ki değeri artsın.

Yazar Hakkkında: Ben Pozitif Blog yazarı Hakan Yılmaz, blog hayatımdaki bilgileri sizlere aktarıp sizlerinde bu işlerden para kazanmasına yardımcı olmak istediğimden dolayı bu tür makaleler yazarak destek oluyorum.

Misafir yazarımızın "Blog İle Kazanç İlişkisi" makalesini beğendiyseniz ,aşağıdaki sosyal ağ butonları sayesinde paylaşabilirsiniz.
💕⃕


"Blog İle Kazanç İlişkisi" için 26 yorum:

  1. Ayakları yere basan bir yayın olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emek azim ve çaba başarıyı tetikler, paylaşmak başarıya ulaştırır, güzel yorumunuz için teşekkür ederim Halil Bey :)

      Sil
  2. Kaliteli, özgün ve ilgi çekici konularda yazan bloglar para kazanmaktan bahsedebilir. Yoksa her blogun para kazanma şansı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki kaliteli bir blog için konu içerisinde gereksiz kelimeden çok ziyaretçiye aradığı cevabı vermek gerekir. Özgün yazı ve içerik kalitesi başlıca önemli etkenlerdir burada, yorumunuz için teşekkür ederim Turgay Bey

      Sil
  3. Bu konuda önemli noktalardan birisi; sosyal medyayı da iyi kullanmak. Yazılarda süreklilik sağlayabilmek ile o konuda dikkat çekici konuları farkedebilmektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi günümüzde sosyal medyanın etkisi oldukça yüksek, fazla aşırıya kaçmadan birkaç etiket ile paylaşmak oldukça yararlı olacaktır. Unutmayalım ki bu özelliği fazla kullanmak spama girebilir. Yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Günümüzde olmayan şeyi arayan bloglar para kazanıyor.Bu arada güzel içerik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rekabeti yüksek olan sektörde tutunmak yerine köşede kalmış cevher sektörleri bulup oradan yürümek daha kolaylık sağlar :)

      Sil
  5. Güzel ,doğru ve yerin de tespitler. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim Hatice Hanım :)

      Sil
  6. Abartılı reklam gerçekten de itici oluyor. Para kazanma işi sabır gerektiriyor dediğiniz gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sabır her şeyin temel gereksinimidir bana göre, reklamları doğru yer ve doğru sayıda koymak hem ziyaretçi açısından hemde yazarlar tarafından daha faydalıdır.

      Sil
  7. çok güzel ve yerinde tespitler olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için :)

      Sil
  8. Gerçekten haklısın sabır en önemli etken...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır ile ilgili sevdiğim bir sözü sizinle paylaşıyım; "Her şeyin anahtarı sabırdır. Civcivi, yumurtaIarı kuIuçkaya yatırarak eIde edersiniz, kırarak değiI"
      Yorumunuz için teşekkür ederim Hüseyin Bey :)

      Sil
  9. İnsan iyi kötü bişiler yapıyo ha! tabiki bunu para kazanmak için yapmıyorz ama oda olsa fena olmaz diyenlerdenim açıkcası ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki burada kazanç ta önemli ama birinci hedef değil ikinci hedef olsun her zaman bu şekilde kaliteli bir yerlere gelebiliriz :)

      Sil
  10. çok güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  12. Para kazanmak için blog açan ama bir süre sonra çöp olan milyonlarca blog var. Burada amaç blog yazmak. İlave gelir olursa süper olur ama blogtan para kazanmak birazda hayal gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirttiğim gibi bu işe direk para için gelenler yol yakınken bırakıp pes ediyorlar, burada dikkat edilmesi gereken açacağınız blog hakkında yeterli bilgiye sahip olmanız gerekmektedir ki gelen ziyaretçilere farklı bilgiler sunabilmelisiniz. Ek olarak bu işi severek ve paylaşarak yapmalısınız bu şekilde belirli bir kitleye ulaştığınız zaman kazanç yöntemlerine geçebilirsiniz.

      Sil
  13. çalışan kazanır elması kızarır misali bu işte sabır ve azim gerekli hehalde..blogdan hiç para kazanmadım ama denemeye değer herhalde..emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır ve çaba sayesinde doğru adımlarla ilerleyerek sizde ilk kez para kazanabilmeye başlayabilirsiniz, şöyle düşünmelisiniz ki bizler de sıradan bir insanız sizlerde, farkımız yok bu yüzden sizinde bu işte olmanız ve blog yönetmeniz sizi güzel yerlere getirebilir.

      Sil
  14. Eski günlere göre artık blog açmak çok kolay.Ücretli ve ücretsiz çok fazla hazır tema satan siteler var.Kodlama bilgisi olmadan muhteşem bir görüntüye sahip olabiliyoruz.İlk başladığım yıllarda blog yazarlarına yardımcı olacak çok kaynak yoktu.Artık heryerde blog yazarlarına faydalı olacak içerikler üretiliyor.O yüzden günümüzde blog yazarlığına başlayanlar çok şanslı.

    Blogdan para kazanmamız için önce yazmayı sevmeliyiz.Yazmayı ve paylaşmayı sevdikçe kendimizi geliştiriyoruz.Para kazanma da arkasından geliyor.Sizin de yazdığınız gibi sabır çok önemli.

    Blog yazarlarına faydalı olduğunu düşündüğüm, misafir yazınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. Faydalı bir yazı olmuş teşekkür ederim Hakan Bey. Ben reklam nasıl yerleştirilir onu bile bilmiyorum açıkçası. Deneme yanılma yoluyla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Reklamlardan çok kazanılır mı ?😊 Görmeden pek inanmıyorum doğrusu. Sevgiler 😊

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...