5 Mart 2019 Salı

Bisküvili, Kolay Truff Tarifi

5 Mart 2019 Salı
Bisküvili Truff Tarifi
Merhaba
Bugün karşınıza benden duymaya çok alışık olmadığınız bir yazı ile geldim. Bisküvili Truff tarifi vereceğim. Kolay truff tarifi diyelim biz buna. Çay yanı atıştırmalıkları çok severim, truff da bunlardan biri. Öyle aman aman bir truff tarifi beklemeyin ama lezzeti gerçekten muhteşem. Çok kısa sürede, çok az malzeme ile hazırlanan bir tarif paylaşacağım şimdi sizinle. Son zamanlarda bu gibi tariflere çok yer veriyorum mutfağımda ve aldığım 5 kilodan bahsetmeyeceğim. Bir süre sonra da diyet formülleri paylaşırım artık burada.

 Kolay Truff Tarifi


Bisküvili  Truff Malzemeleri


  • 1 paket Pötibör/Petibeur bisküvi
  • 2 silme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 silme yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Yarım çay bardağı süt

Opsiyonel Malzemeler; Hindistan Cevizi-Fındık-Ceviz

Bisküvili Truff Nasıl Yapılır?

Bisküvili Truff Nasıl Yapılır

Bisküvileri parça pinçik yapıyoruz. Yani kırıklıyoruz, mümkün olduğunca ufak. Üzerine eritilmiş ve soğutulmuş margarini döküyoruz, tereyağ da olur aslında ama bana fazla ağır geliyor böyle tariflerde. Ardından kakao ve pudra şekerini ekliyoruz. Başlıyoruz malzemeleri birbiri ile harmanlamaya. Hepsinin birbiri ile karıştığını gördüğümüzde bu hamuru toparlayacak sütü az az eklemeye başlıyoruz. Bu malzemelere yarım çay bardağı süt gayet yeterli geliyor. Karışım hamur haline gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alıyor, yuvarlıyoruz. Eğer varsa truff kaplarına yoksa servis tabağına yerleştiriyoruz. Hamurumuzu daha yumuşak yapmak için süt, daha sert yapmak için bisküvi kırıntıları ekleyebiliriz. İşlemin sonunda yukarıda opsiyonel malzeme diye belirttiğim hindistan cevizi, fındık veya cevize batırarak farklı görüntü ve tat eklememiz mümkün. Ancak ben gördüğünüz gibi sade seviyorum ve öyle yapıyorum.
Kolay Truff Nasıl Yapılır

Dediğim gibi çok kısa sürede hazırlanan, çok az malzeme ile hazırlanan bu tatlıyı veya atıştırmalık lezzeti çay kahve yanında çok seveceksiniz. Bir misafir geldiğinde servis tabağınıza ekleyeceğiniz ve birçok kişinin seveceğini düşündüğüm bir tarif.

Bunun farklı bir çeşidi de var yaptığım. Onda da bisküvi, elma rendesi ve pudra şekeri kullanıyoruz ve ceviz kırıntılarına batırıp servis yapıyoruz. Bir ara da abartarak bunu yapardım çay yanına veya gir-çık atıştır yapabilmek için.
Kolay Truff Tarifi

Baktığınızda kalori var aman uzak duralım gibi görünüyor ancak şöyle bir durum var en azından benim için, acıktığım zaman bunlardan bir tane yesem o açlık kayboluyor. Oturup eni konu bişeyler yesem daha fazla kalori alırım. Bu bisküvilerin 5 adedine 131 kalori var.  5 büskivi de sanırım 2 truff demek ki benim öğünümü ileri saatlere atmam için yeterli. Ah biz kadınlar! Nasıl hesaplar yapıyoruz böyle. Şimdi bir de yaz geliyor dertlerimiz başladı sanıyorum.

Bu seferlik benden bu kadar, yeni bir yazıda tekrar görüşmek üzere.
Sevgiler.

köşe yazarı nihal yeşiltaç orhan
Yazar Hakkında: 
Nihal Yeşiltaç Oran. İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyorum. Bir müzik yapım firmasının basın ve halkla ilişkilerini yürütüyorum. Mesam üyesiyim. Uzun yıllardır köşe yazarlığı yapıyorum. Hüzün Sarısı isminde bir yaşam blogum var. Evliyim iki evlada sahibim. Az uyuyup çok çalışanlardanım.


Kolay Truff Tarifi' ni beğendiyseniz, aşağıdaki sosyal ağ butonları sayesinde paylaşabilirsiniz.
💕⃕


"Bisküvili, Kolay Truff Tarifi" için 36 yorum:

  1. harika ve kolay keşke öğrenmeseydim ben bunu hiç iyi olmadı ...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Bisküvili truff çok kolay bir tarifmiş. Fotoğraflar da çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık Nihal ablam. Çay ve kahve yanına, yapılması pratik olan tarifler favorim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratik tarifler benim de her zaman favorim.
      Sağol canımm

      Sil
  4. Bisküvili kolay truff tarifi adı gibi pratik hazırlanan bir tatlı. Özellikle elmalı olanı çok çekici geldi bana. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmalı çeşidini bir ara abartmıştım sürekli yapardım.
      Teşekkür ederim

      Sil
  5. Sık olmasa da ben de yaparım bu tarifi:) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Kolaymış ve lezzetli görünüyor, elmalısını merak ettim:) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Ben bunu hurmayla falan yapıyorum daha sağlıklı malzemelerle canım, sende yap tavsiye ederim <3

    YanıtlaSil
  9. Bi kere ismi çok havalı. Çay veya kahvenin yanına iyi gider, teşekkürler tarif için.

    YanıtlaSil
  10. Bisküvili truf tarifini çok beğendim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Tarifi badit gorunumude çok guzel deneyeyim umarim yapabilirim😃 elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazlası ile basit bir tarif. Çok teşekkür ederim

      Sil
  12. Harika kolay bir truff tarifi. Elinize sağlık. Ben bunu hemen yaparım. 😊

    YanıtlaSil
  13. Dar zamanların kolay tatlısı. Ben bunu elma rendeleyerek yapmayı seviyorum. Ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  14. Hemen denemem lazım..Dizi izlerken iyi gider. Teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden afiyet olsun. İlginize ben teşekkür ederim

      Sil
  15. Daha çok elmalı olanı yapıyorum ama elmasız da olsa bisküvili kolay truff tarifinin lezzetinin harika olduğuna eminim. Zaten görüntüsü de muhteşem. Kalori açısından ben de pek çok atıştırmalığa göre masum buluyorum truffları... Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle benzerlerine göre daha az kalorisi var..
      Teşekkür ederim

      Sil
  16. Bisküvili truff tarifi gerçekten çok kolaymış. Bende bunu deneyeyim .Çok ayrıntılı tariflerden sıkılıyorum :)) Bu truff tarifinin malzemeleri her evde bulunur. Ellerine sağlık canım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sıkılırım bu gayet basit. Sağol canım, afiyet olsun şimdiden.

      Sil
  17. Çok pratik bir bisküvili truff tarifi. Bence abartılmadığı sürece hafif bir atıştırmalık olabilir. Özellikle bir anda tutan tatlı krizlerini dizginlemek için harika bir alternatif. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlı krizlerinde çok iyi.
      Çok teşekkür ederim

      Sil
  18. Bisküvili kolay truflar pişirme gibi bir durum olmadığından çok pratik oluyor. Kahve yanına da pek güzel yakışır. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil

"Sosyal Medya Kafe'de kullanılan ekran görüntüleri, fotoğraflar ve yazılar Sosyal Medya Kafe'ye aittir. Yazıların ve fotoğrafların yayın hakkı sadece www.sosyalmedyakafe.com'a aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden bir başka blogda veya web sitesinde yayınlanması, tariflerin veya yazıların ekran görüntüsü alınarak sosyal ağlarda paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası`na aykırıdır. Aksi taktirde 5846 Sayılı Fikir ve Sanat serleri Yasası gereği suç duyurusunda bulunulacaktır. Yasal yükümlülüğü vardır."
Sosyal Medya Kafe Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır...